• No results found

#00:00:40-0# vechten voor een plekje, wel een leuk pand

#00:00:40-0# respondent: ja het is, het zijn eigenlijk twee panden. deze kan had je eerst een slager zitten, en aan die kant zat een basisschool. maar eh, we hebben die, eh er liep een muur, precies hier door de hele ruimte, die hebben we eruit geknald om hier die binnen ruimte te maken. en dit was al redelijk zo.

#00:01:15-8# ja ik hou ook van oude gebouwen. vooral ook als het soort van anders is van binnen dan dat je verwacht. dat vind ik het leuke hieraan, want het is heel diep natuurlijk en ook de indeling is niet,

#00:01:25-9# interviewer: aankomst.

#00:01:35-0# respondent: even kijken, we waren bij de hipsters gebleven, maar ehm, ja puur uit m’n eigen nieuwsgierigheid hoor, maar ehm, wat ik vraag me heel erg af, want de definitie van een hipster is natuurlijk in dat opzicht heel erg verschoven. waarin eh, eigenlijk de soort van early adapter die dat ooit was, die is natuurlijk weer verder en die zit veel meer op een soort van eh, cloudrap, yung lean achtige hoek met eh, toch? in plaats van eh, dat het allemaal draait om snorren enzo? dat is beetje meer een soort van yuppen ding naar mijn gevoel geworden, de hipster he, ehm in in ieder geval in Nederlandse termen. maar hou je daar ook eh, ben jij daar ook een soort van scheidingslijn in aan het maken?

#00:02:13-3# interviewer: uitleg onderzoek.

#00:03:31-0# interviewer: zou je je even kunnen voorstellen, wat heb je hiervoor gedaan, waar ben je nu mee bezig?

#00:03:37-1# respondent: vind je het goed als ik jou gewoon een interview daarover stuur, want het word anders een heel lang verhaal.

#00:03:40-3# interviewer: ja is goed.

#00:03:41-2# respondent: maar eh, in het heel kort, ik geef wel even de korte versie. Ik heet dus Gabriel .... ehm, online eh, heet ik William Presley Woodcole, maar dat is een pseudoniem die ik ooit een keer heb gekregen, eh, met dat pseudoniem doe ik ook verschillende dingen, waaronder, ik heb een bedrijf dat heet mr. woodcole en daarmee doe ik creative relations and partnerships. en eh, waarvan ehm, ik eh twee club avonden eigenlijk heb als eh, als eh, lopende projecten op het moment, Orthogon Wolf en poli(?) en voor de rest doe ik nog losse projecten en ben ik bijvoorbeeld bezig met eh, het achter de schermen helpen bij eh een festival in, bij de benkenback berg, als ik het goed zeg, eh, en natuurlijk af en toe assisteer ik een eh, fotograaf, een reclame fotograaf weetje dat soort dingen doe ik ook. Daarnaast ehm, werk ik hier, freelance als eh, creative connector voor het pr-bureau. En dat is het moeder bedrijf en die hebben ook een stichting wat ViaHenri heet. Wat ehm, eigenlijk onderdeel is van het marketing department van het pr bureau als marketing lab, en daar ben ik curator events management voor. En de reden waarom, ik deze constructie heb gekozen is

zodat ik met ViaHenri autonoom opererend kan blijven binnen het bedrijf. dus, ik doe daarmee dingen die dan niet perse ruimen met eh, de kernwaarden van het moeder bedrijf ehm, maar eh, ja om, om zegmaar we willen het stukje eh, innovatie - onderbroken door collega - we willen het stukje innovatie dus dan is het wel fijn die vrijheid te hebben dus eh, dat zodoende eigenlijk. en ehm, als laatste, soort van ontwikkeling ben ik eigenlijk sinds kort begonnen ook met dj'en, onder de naam Mr. Woodcole, dus dat is misschien de laatste ontwikkeling die eh, die dan niet in die interviews staan. ehm, dat is een beetje het spectrum van dingen die ik doe, dus dat eh, gaat heel breed. Dus dat is een beetje concept ontwikkeling, eh, art directie, productie doe ik, events management, en eh, communicatie is natuurlijk een belangrijk ... dus dat is een beetje het spectrum.

#00:06:12-2# interviewer: dat is een heleboel, Is dat, dat het zoveel is, is dat iets wat je, waar je bewust voor hebt gekozen? dat je in heel veel verschillende dingen bezig wil zijn?

#00:06:19-3# respondent: ehm, ja, dat is een beetje een soort van je en nee verhaal eigenlijk. Dat is een beetje een soort van het kip en het ei, want ik heb ehm, heel lang lopen zoeken naar eh - collega stuurt ons weg -

#00:06:39-3# - verhaal van collega, goede cupcake bakker -

#00:07:32-4# - vraag van collega - zet er ook maar in dat hij cupcakes kan bakken - creatief met cupcakes (laughing) -

#00:08:12-1# respondent: yes, ehm, waar was ik gebleven. eh..

#00:08:18-9# interviewer: je bent heel breed bezig, met van alles en nog wat

#00:08:23-6# respondent: ja ja, nouja wat het ding is zegmaar, dat ehm, op een bepaald punt toen ehm, wou ik juist doen wat ik nu, eigenlijk alles wat ik nu doe dat wou ik op een bepaald wilde ik dat heel bewust doen, maar toen ik kreeg ik van alle kanten te horen dat dat helemaal niet kon en eh, dat het gek is, en je moet gewoon een ding kiezen en eh , daar moet je gewoon lekker op focussen en eh, etc etc. Dus toen, werd het heel erg moeilijk eigenlijk om, eh, vooral te kijken naar, ok, dingen die ik tof vind en ehm, gewoon in de breedte mezelf te ontwikkelen zegmaar, dus dat heb ik ook eigenlijk een tijdje geprobeerd, maar eh, eigenlijk sloop het er ook vanzelf weer in, en dus eh, dan, heb ik een tijdje lang heb ik eh, heb ik eigenlijk puur met events bezig gehouden, en toen ging ik toch vanzelf steeds meer met ehm, grafisch ontwerpen bezig houden, en toch steeds eh, meer editen en toch ook meer filmen. en toch ook meer eh, met muziek bezig houden, en beetje bij beetje werd het toch steeds meer, omdat het gewoon toch ergens in me zit om gewoon, op die manier gevarieerd bezig te zijn met verschillende, disciplines zegmaar. En de grap is zegmaar dat eigenlijk, nu ik het een soort van, nu ik probeer om wat meer te ontwikkelen, heb ik eigenlijk ook gewoon gerealiseerd dat het ook juist weer klopt, omdat uiteindelijk wil ik gewoon eh, wat ik over een paar jaar wil worden is gewoon art-director, en dan moet je natuurlijk ook alle verschillende facetten, moet je ook een beetje kunnen en ehm, moet je ook een beetje kunnen beheersen zegmaar. En het is eigenlijk heel onbewust, begonnen, maar nu ben ik ook heel bewust bezig met gewoon ook me inderdaad te specialiseren, en verschillende disciplines om met het idee, met de gedachte dat over een paar jaar gewoon van alles in ieder geval een beetje weet en dat ik het een beetje kan, en dat dat kan samenkomen in de rol van art-director. dus ja, zo is dat eigenlijk gekomen.

#00:10:17-4# interviewer: heb je het gevoel dat dat gevarieerde en dat creatieve dat dat iets is wat, iets belangrijks is?

#00:10:23-8# respondent: ja, want voor mij, mijn passie ligt eigenlijk in een ding en dat is creatie. en ik ben gepassioneerd over creëren, en daarin leg ik geen eh, grenzen voor mezelf op, dus ik ben niet eh, dat is ook misschien de reden waarom ik soort van multi-disciplinair op een gegeven moment ben geworden, omdat voor mij creatie net zoveel zit in ja, nou heel toevallig, dus, lekker creatief bakken, maar dat kan ook zijn, een event in elkaar zetten, of het kan draaien om beeld, het kan draaien om muziek, om eh, een film, en experiences, ik weet zeker, ik heb ook ooit een beetje na zitten denken, het lijkt me heel tof om op een geveend moment ook iets te gaan doen met reizen of eh, ehm, of in ieder geval iets als gidsen doen, weetje dat je mensen ook gewoon naar plekken mee neemt, dat, je ze een beetje een soort van een lifestyle ervaring geeft, weetje dat soort dingen dus, ik bedoel op zich probeer ik me daar ook geen grenzen op te stellen ofzo, weetje.

#00:11:23-8# interviewer: en heb je het gevoel dat, dat dus naast in je, carrière pad, dat ook in andere dingen heel erg naar voren komt, dat creatieve? is dat iets wat je naast je werk, in je dagelijkse leven

#00:11:31-6# respondent: ja, voor mij is het wel een lifestyle moet ik zeggen hoor. Ik ben niet heel bewust bezig met ok, ik moet dit nu doen want dat is dan hartstikke creatief ofzo, ik ben niet, eh, ik moet me zo gedragen om eh, want dan ben ik cool, of weet ik veel, dat soort onzin dingen weetje, ik leef gewoon op een bepaalde manier en ik vind het juist, ik word het gelukkigst van, gewoon mezelf te zijn en eh, schijnbaar heb ik gewoon op de een of andere manier een bepaalde eh, radar die niet iedereen heeft, weetjewel, dus ja. en dat zeg je, en ik maak ook gewoon misbruik van mijn eigen karakter (laughing) zegmaar, snap je wat ik bedoel? want ja. Het feit dat ik er geld aan kan verdienen, dat maakt, dat is misschien van de geluks moment in m’n leven geweest, dat toen ik hier terecht kwam, dat iemand zei van ja, we willen je betalen, voor in principe gewoon jezelf te zijn. Weetje, en dat is het gewoon. En, maar ik ben daar ehm, ja, weetje ik ben daar niet continue op die manier mee eh, mee bezig zegmaar.

#00:12:35-5# - neemt telefoon op -

#00:16:16-0# respondent: zo gaat dat dus (laughing) Ehm, ja sorry.

#00:16:21-9# interviewer: Je noemde net zelf al hoe je in het leven staat echt een lifestyle. Is dat iets voor jou heel persoonlijks, of zou je dat kunnen linken aan een groep of mensen of plekken?

#00:16:29-2# respondent: bepaalde invloeden?

#00:16:31-2# respondent: ehm, nou ja, voor mij is het wel, tenminste voor mij persoonlijk is het echt een lifestyle omdat het vooral zit in de manier dat ik me open stel voor dingen. En ehm, gewoon heel belangrijk ding, wat ik heb geleerd, eigenlijk wat, eh, creativiteit is niet meer dan, eh, heel veel opties hebben eigenlijk. En mensen zien dat als, ok, dan ben je, dan kan je gek denken en kan allemaal dingen moeilijk in willen, maar dat is het helemaal niet. het ding is zegmaar als je jezelf open stelt voor een heleboel dingen, kan je voor hetzelfde scenario, kan jij, in ieder geval drie opties verzinnen omdat jij misschien met vijf verschillende opties in contact bent gekomen die ongeveer soort gelijk waren en dan dat je

voor jezelf gewoon voelt van ok, maar deze drie zijn wel relevant voor dit moment weetje, en dat is eigenlijk gewoon creativiteit, creatief zijn, in dat opzicht, dus ehm, in dat opzicht word ik ook in de breedte, door heel veel verschillende plekken en mensen en, behoorlijk geprikkeld, dus ik ben in dat opzicht ook altijd ... en ook altijd die gast geweest die niet eh, op de middelbare school bij een, een groep hoorde en eh, weet ik veel, eh, bij eh, de coole kids of in het hoekje zat bij de emo's of dat soort dingen, ik was die gast die met iedereen gewoon goed was en de ene dag zat ik met de emos en de andere dag zat ik eh, zat ik over dragonball z te praten met de grootste geek van school, en daarna was ik aan het voetballen met de toffe jongens, weetjewel, dus ik was gewoon met iedereen goed, en ik stelde me ook voor iedereen open, en in dat opzicht ben ik eh, in dat opzicht niet echt veranderd en dat is het hem ook. het is voor, daarom is het hmm, voor mij persoonlijk echt een levensstijl ook, en ben ik niet heel bewust bezig met ik moet me zo gedragen, en ik moet daar zijn, want dan ben ik tof. Kijk, ik ben in dat opzicht natuurlijk nog wel soort van, hmm, eh, ik ben ook geen domme jongen, dus ik weet heus wel waar ehm, mensen, bepaalde mensen zitten, en waar bepaalde mensen hier naar toe gaan, en daar zorg ik op een bepaalde manier ook voor op. Maar ehm, ik eh, ben net zo makkelijk te vinden in eh, in een lekker Jordanees cafeetje of een eh, hoe heet dat, of een eh, karaokebar, als in de angel, en de door 74, dat is voor mij niet een eh, een levensstijl keuze, het is meer gewoon, waar heb ik die dag zin in.

#00:18:58-0# interviewer: Wat zijn er dan plekken waar je absoluut niet zou willen komen? #00:19:04-3# respondent: ehm, daar heb ik er niet veel van, maar ehm, ja, er zijn gewoon bepaalde plekken die gewoon te oppervlakkig zijn, en te, ehm, ja waar, waar er niet veel in zit weetjewel. Ik hou gewoon niet van plekken waar, die niet warm zijn, dat is het vooral. En ehm, ja of plekken waar geen kwaliteit, waar ze geen kwaliteit waarborgen. Dus ik eh, want opzicht, ik ben bijvoorbeeld wel iemand die erg van eten houd, dus ik zal eh, als ik het gevoel heb, als we bij de gevel staan en ik heb al het gevoel van ok, die vonden het blijkbaar niet belangrijk genoeg om je deur te schilderen dan is dat voor mij al wel heel snel, soort van, eh een streepje..

#00:19:55-8# interviewer: dan wil ik ook niet weten hoe de keuken eruit ziet..

#00:19:55-8# respondent: Ja, dan wil ik niet weten hoe de keuken eruit ziet inderdaad (laughing) weetje, dus dat, en in dat opzicht ben dan wel weer soort van je tekstboek eh, hippe boy zegmaar.

#00:20:06-4# - gesprek met collega -

#00:20:16-3# respondent: maar ehm, ja gebeurt niet zo snel. Op de een of andere manier, ik zie dan ook wel weer de charme in van eh, van sommige foute plekken weetje, dus ik eh, ja ergens trekt dat me juist ook wel weer aan.

#00:20:31-7# interviewer: Zou je zeggen dat dan dan weer te maken heeft met die openheid? #00:20:33-2# respondent: ja denk het wel inderdaad. Dus ik probeer in dat opzicht ook niet meteen te, eh, te oordelen weetje. Ik heb dan altijd zoiets, dan heb je een vooroordeel over een locatie, want net als, bijvoorbeeld die locatie, die ik dan bijvoorbeeld schetste, dan denk ik van hmm, dat ik voor de deur sta en denk meh, zou ik het toch altijd nog een keer proberen, gewoon puur om te kijken of eh, of het ook daadwerkelijk is wat ik denk dat het is, maar eh, dan hebben ze ook wel letterlijk een kans om me, om het voor mij goed te maken

zegmaar. En eh, wat wel, bijvoorbeeld een plek waarvan eh, bijvoorbeeld een heel goed voorbeeld is bijvoorbeeld burgermeester. Eerste keer heb ik toen ik daar ging eten had ik echt een hele slechte kut burger, als ik het gewoon heel eerlijk zeg. Toen heb ik er echt een tijdje niet gegeten, en toen was ik eens een keer bij een lezing, bij pakhuis de zwijger, waar het verhaal werd verteld, en eh, de mensen die het zelf, en toen dacht ik van, maar wacht even, dit is niet de burger die ik heb gehad, dus misschien moet ik het toch nog een keer proberen. Weetje, en daar stel ik me dan wel voor open en weetje, nouja, en ik was niet teleurgesteld de tweede keer. dus dat was gewoon, toevallig met die ene burger die ik dan had zegmaar. Dus ehm, ja. I try not to judge.

#00:21:44-2# interviewer: Merk je dat je dat ook bij andere dingen doet, naast plekken. zoals kleding of welke muziek je luistert?

#00:21:51-1# respondent: ja, ik ben bijvoorbeeld helemaal niet eh, merk bewust in mijn kleding bijvoorbeeld. Enige wat ik wel heb, is zegmaar dat, als je bijvoorbeeld een bepaalde trend voor mezelf heel mooi of tof vind, dan ben ik wel soort van heel erg ocd daarin, dat ik zoiets heb, ok volgens de trend is dit het merk wat ik dan, qua schoeisel aan moet hebben en dan wil ik ook wel echt dat merk hebben, maar da tis dan puur vanwege de vorm, eerder dan wat anders want, dat is nu bijvoorbeeld, wat je ziet ik heb dan slippers aan, wat natuurlijk soort van een trend word, of weer word, sokken in sport slippers. Ehm, en die trend die, heeft z’n origine echt uit de Adidas slipper want ehm, in new York, weet ik veel ergens in de 80s volgens mij, ook opkwam en volgens mij heeft het ook weer ene link naar curaçao, waar ik vandaan kom, dus een soort van bijna cultuur voor mij. Dus dan wil ik wel echt die specifieke Adidas slipper hebben maar, zelfs daarin, ik heb nu twee Adidas slippers, maar ik ben nu stiekem alweer een beetje aan het kijken naar toch andere merken, omdat die weer een andere, andere toffer model, of andere toffere prints en die dan toch weer richting het model komen, wat het is. Dus dat is misschien het eh, op het gebied van kleding ben ik niet ehm, voor mij draait het meer om kwaliteit daarin, en iets wat bij mijn specifieke smaak past, dan dat het, dan dat ik gewoo'ed word omdat het een bepaald merk is of dat het een, something like that weetje. Uiteindelijk ben ik natuurlijk, iedereen is gevoelig voor luxe en merken natuurlijk, dus ik ga niet zeggen dat dat totaal niet het geval is, maar het is niet m’n uitgangspunt.

#00:23:32-8# interviewer: En je specifieke stijl, hoe zou je dat omschrijven?

#00:23:39-1# respondent: oh wow, geen idee. nee echt niet. Ik ehm, in dat opzicht vind ik het, en überhaupt heel leuk om af te wisselen, dus ik eh, vind het net zo leuk om in een pak te lopen en eh, met m’n nette schoenen en fel gekleurde sokken, als eh, dat ik heel sportief of casual erbij loop. Dus in dat opzicht heb ik, heb ik überhaupt geen voorkeur, en ehm, ja het is een beetje zo van, ja ik zit gewoon, ik zit gewoon in de streetwear hoek, als je het echt wil labelen. Maar dan wel in de breedste zin van het woord. Ik kan het heel lastig, ja het is geen eh, urban chique met een twist of african ofzo (laughing) dat soort dingen, nee, daar ben ik