• No results found

Antwoorden op de open vragen (OT)

In document Procesevaluatie Curriculum.nu (pagina 31-36)

Antwoorden op de open vragen (ontwikkelteams)

Bijlage 2 Antwoorden op de open vragen (OT)

28

Kunst & Cultuur

Meer water was heel fijn geweest en meer fruit(soorten). De lucht in het hele complex was heel droog, meer-dere collega’s kregen last van hun keel. Er was weinig daglicht in de zalen.

Eten, drinken en kamer waren uitstekend. De beschikbare werkruimte was onvoldoende, onze ruimte was klein en voor het werken in kleinere groepen was niet genoeg ruimte.

Zeer tevreden over voorzieningen en prettige sfeer.

Ik vond dat er echt te weinig werkplekken waren. We hadden een kleine ruimte en konden daar eigenlijk niet met het hele ontwikkelteam tegelijk werken. Dus zijn we soms bijv. in het restaurant gaan zitten, hier waren mensen echter ook aan het schoonmaken, veel geluid aan het maken, dat helpt niet altijd voor de concentratie. Het had al geholpen als onze ruimte wat groter was geweest, of we een tweede ruimte erbij hadden!

Kunst en Cultuur had werkelijk een hele kleine werkruimte, een extra werkruimte was nodig maar niet continue beschikbaar. We hebben in het restaurant moeten werken waar dwars doorheen gestofzuigd werd. Echt niet ideaal.

Kleine benauwde werkruimte voor Kunst en Cultuur. Het eten was heerlijk! En de borrel die alle teams werd aan-geboden op donderdagavond zeer gewaardeerd en heeft zeker ook gezorgd voor meer samenhang!

De werkruimte voor ons ontwikkelteam was erg klein. De overige ruimtes om te werken waren gehorig en onvol-doende licht.

Mens & Maatschappij

Diner: het eten was te weinig, bakken leeg, werden niet bijgevuld; Hotelkamer: schoonmaak matig; Personeel: erg wisselend qua vriendelijkheid

Het eten was uitstekend, maar ik vond het niet voldoende voor de hoeveelheid mensen aanwezig. Heeeeeeel veel suiker (zoetigheden, frisdrank geen light opties)

Mens & Natuur

Eten minder van kwaliteit

Ik vond de variatie in fruit en groenten wat karig

Nederlands

Het vegetarische eten was erg wisselend qua aanbod. Ontbijt was altijd goed, diner soms prima soms matig. Lunch was steeds matig. Vaak waren er tijdens de lunch van vier warme dingen maar 1 vega en dat was voor ie-dereen, er werd dus geen alternatief geboden voor vlees/vis. Er werd niet aangegeven of iets vegetarisch was of niet. Snacks in de ochtend goed, snacks in de middag amper (een paar crackers, smeersels, snoepjes en alleen op dag 1 een bitterbal pas om 6 uur). De locatie was verre van centraal (voor mij zo'n 4,5 uur reizen) en dat is verve-lend. De badkamer was erg krap. Als je op de wc ging zitten moest je erg oppassen voor de hoek van de wastafel en je kon je niet afdrogen in de badkamer zonder een muur of wastafel te raken. Daarnaast hebben kamers op sommige locaties in het gebouw geluidsoverlast. De mijne had dat bijvoorbeeld van de mensen die buiten gin-gen roken bij de bar. Dat is niet bevorderlijk voor de rust.

Zeer goede locatie, voorzieningen en verzorging

Het eten was heerlijk en het personeel in het hotel was erg vriendelijk!

De samenhangsessies waren weer te vrijblijvend. Nu moesten mensen alsnog op eigen initiatief bij elkaar langs. Plus dat er nog producten niet af waren van leergebieden waarmee wij samenhang hebben (denken we). De eerste dag wat weinig vegetarische gerechten.

Rekenen & Wiskunde

Locatie prima, kamers ook, eten en drinken was minder dan eerdere locaties maar wel oké , maar de periode tussen lunch-diner was lang met alleen een zoutje of een dropje. Verder was het fijn geweest als er wat kannen water op tafel hadden gestaan tijdens het diner i.p.v. dat je 2 munten voor een kannetje water moest neerleg-gen. Maar wel fijn om een keer in Brabant te zijn, dichter bij huis.

29 Behoefte aan specifieke informatie of ondersteuning

Bewegen & Sport

Format bouwsteen 1 is nog lastig. Burgerschap

Nee, wij zijn goed op weg en nu benieuwd naar de feedback. Kunst & Cultuur

Meer feedback van PO leerkrachten. Op dit moment niet.

Er lijkt op sommige punten toch nog een verdere verfijning nodig te zijn t.a.v. de bouwstenen. SLO gaat daar samen met een editgroepje en daarna met het hele team komende dagen nog mee aan de slag.

Mens & Maatschappij Vooral tijd.

Ik was niet tevreden over de invulling van de dagen. Ik vond dat we teveel hebben gepraat en te wei-nig werktijd hebben gehad om zelf te werken aan de bouwstenen. En ik vind dat het po minder serieus genomen wordt dan de leraren van het po. Ik had graag de po lijnen willen vergelijken, maar daar is geen tijd voor gemaakt.

TIJD!!!!!!!!! Mens & Natuur

We hebben vooral nog tijd nodig.

De edit zal nog de nodige tijd kosten... Daar moeten nog heel wat werkuren ingestopt worden. Ik ben blij met mijn collega's in het ontwikkelteam die daar tijd voor vrij kunnen maken Echt te weinig ontwikkelt tijd voor dit OT.

Nederlands

Vooral nog wat tijd denk ik. Vooral meer tijd.

Volgens mij niet. Rekenen & Wiskunde

Ik ben 1,5 dag aanwezig geweest. Ik heb nog geen zicht op het eindproduct van de 3daagse. Vandaar de keuze 'Niet van toepassing'.

30 Toelichting bij het bereiken van de doelstelling

Bewegen & Sport

Mens & Natuur was niet bereikbaar voor een overleg. Daar wij als overlap gezondheid hebben, was dat jammer

We hebben de laatste sessie een goede inhoudelijke slag gemaakt. Ook veel tijd besteed aan inhoude-lijke discussie. Was nodig. Daardoor hebben we minder tijd kunnen besteden aan eenduidigheid tus-sen de bouwstenen. Ook was er nog best veel werk over voor de editfase. Het is wel spannend hoe het er uiteindelijk uit komt en hoe het gaat vallen in de laatste feedback ronde.

Burgerschap

Het ontwikkelteam burgerschap heeft veel samenhang met de teams van M&M en M&N; doordat deze beide teams een ander tijdspad volgen, is het lastig om goed aan samenhang te werken.

In samenhang valt er nog een belangrijke slag te slaan. Op dat vlak had ik meer van deze ontwikkelses-sie verwacht.

Digitale geletterdheid

Het blijft jammer dat Mens en Maatschappij en Mens en Natuur een ander tijdpad hebben. Hierdoor kon er geen overleg plaatsvinden over samenhang

Ik had meer interactie verwacht met de andere ontwikkelteams Kunst & Cultuur

M&M en M&N hadden extra tijd nodig voor hun producten. Het is goed dat ze die tijd gekregen/geno-men hebben. In verband met Sagekregen/geno-menhang was het daarom soms even zoeken/verbeteren.

iedereen is zo op zijn eigen leergebied gericht er moet veel meer gemixt worden tijdens werksessies, eten enz. Dit ontstaat vaak niet spontaan of eenzijdig en zou meer georganiseerd kunnen worden. Mens & Maatschappij

We zijn nog niet voldoende ver in samenhang, vrees ik.

Ik ben niet tevreden dat we onder tijdsdruk beslissingen moesten nemen waar ik het nu niet mee eens ben.

Mens & Natuur

Jammer dat we niet echt aan de samenhang zijn toegekomen. Zeker zo’n laatste dag, wanneer je te-gen een aantal dinte-gen aanloopt die misschien allang zijn uitgewerkt door andere leergebieden. We misten het overzicht, wel fijn dat de andere leergebieden alvast een voorzet doen voor de samenhang met ons team.

We waren nog niet in de fase om echt grondig af te stemmen met de andere teams. Op een paar pun-ten zie ik in stukken van anderen woorden staan die bij ons op een andere plek of andere manier ge-bruikt worden. Dat lijkt me voor het werkveld verwarrend.

Er was te weinig tijd en er waren niet voldoende mensen aanwezig. Verder hebben we vooral te wei-nig tijd gehad om de samenhang er goed in te krijgen.

Nederlands

Samenhang zou meer centraal staan, maar eigenlijk was iedereen voornamelijk bezig om z'n eigen bouwstenen af te schrijven en feedback te verwerken. Dit is niet erg, maar wel een bijstelling op de doelstelling. Er was weinig behoefte aan samenhang zoeken, iedereen wilde vooral met z'n eigen ding bezig. Samenhang had vooraf meer aangebracht moeten worden of nu achteraf.

Het blijft een enorme uitdaging om samenhang binnen het leergebied en leergebiedoverstijgend op alle niveaus te realiseren, zowel inhoudelijk als logistiek. Daarvoor zou meer tijd gewenst zijn. Het samenvoegen van onze bouwsteen (doelgericht) het receptieve en productieve nam toch meer tijd in beslag dan gedacht. Met kunst en cultuur hebben we 1 afspraak kunnen maken over samen-hang, maar dat doel hebben we verder nog niet voldoende bereikt bij deze bouwsteen. Dit omdat we onze energie in het herschrijven van de bouwsteen moesten steken.

31 Suggesties en opmerkingen

Bewegen & Sport

De inhoudelijke discussies waren leerzaam en zinvol, maar hebben wel veel tijd gekost. Burgerschap

We hebben op vrijdag iets te snel afgerond. Liever had ik een uurtje langer doorgewerkt, zodat we met een meer tevreden gevoel het weekend in konden. Desalniettemin geloof ik wel dat er een prima product staat en we straks echt iets af kunnen leveren.

Mens & Maatschappij

De accommodatie was minder van kwaliteit. De kamer was vies en aantal spullen kapot. De locatie was niet handig gekozen in verband met grote reistijd.

De locatie was voor veel OT leden behoorlijk afgelegen. Ik begrijp dat hier soms keuzes in gemaakt moeten worden, maar dan nog. Sommigen moesten 4u (!) reizen. Zeker rekening gehouden met feit dat er gasten (bovenbouwdocenten) langskwamen en ook ver dienden te reizen. Daarnaast weinig mogelijkheden tot lopen in omgeving. Plus catering was slecht: koffiemokken werden slecht bijgevuld, drinken snel op etc.

Dit (JW: respondent gaf een 5 als eindoordeel) is vooral omdat ik de invulling en het resultaat van de dagen als onbevredigend heb ervaren.

Nederlands

Regioplan

In document Procesevaluatie Curriculum.nu (pagina 31-36)