• No results found

AMoniek Akkerman, we hebben veel overeenkomsten We zijn ongeveer tegelijkertijd

gestart met onze promotietrajecten op het gebied van brandwondenzorg en we hebben beiden ervaring met de combinatie van werken als fysiotherapeut en het doen van onderzoek. Daarnaast hebben wij onze ‘roots’ in het mooie Overijssel, waardoor we allebei bekend zijn met de vele ritten naar Groningen. Mede door deze overeenkomsten hebben wij vele goede en gezellige gesprekken gehad. Het was ook erg gezellig om samen met jou richting Hannover en Helsinki te reizen voor het EBA Congres in 2015 en 2019. Ik wil je enorm bedanken voor alle hulp en tips die ik van je heb gekregen, zeker tijdens het laatste stukje naar de eindstreep. Ik heb heel veel inspiratie opgedaan uit jouw proefschrift en tijdens jouw promotie en ik vond ons ‘werkoverleg’ op de Sallandse Heuvelrug erg leuk en leerzaam.

Laurien Disseldorp, het samen met jou in ‘de rode bus’ het land door reizen om de fysieke fitheid te meten bij kinderen met brandwonden was mijn eerste echte prak- tische onderzoekservaring. Ik ervaarde daarbij hoeveel werk en tijd er gaat zitten in het opzetten en uitvoeren van een onderzoeksproject. Ook zag ik dat flexibiliteit, stress en soms onzekerheid bij het doen van onderzoek hoorde. We hebben samen veel gelachen tijdens onze ritjes door het land en natuurlijk heerlijke krentenbol- len gegeten. Ik wil je bedanken voor deze gezellige tijd, het mogen opdoen van deze praktische onderzoekservaring en het delen van jouw ervaringen met betrekking tot het doen van onderzoek. Het is leuk om te zien hoe wij elkaar het afgelopen jaar weer tegenkwamen bij de Hanzehogeschool. Wie weet waar onze wegen elkaar in de toekomst nog meer gaan kruisen.

Bij het bedanken van Laurien wil ik ook mijn dank uitspreken aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, zowel voor het mogen gebruiken van de bus als het delen van kennis en ervaringen zodat deze studie zo optimaal mogelijk uitgevoerd kon worden. Hennie Schouten, onze gezamenlijke interesse op het gebied van littekencontracturen bij mensen met brandwonden leverde leuke gesprekken op, waarin ook jouw jaren- lange ervaring in de praktijk duidelijk naar voren kwam. Deze gesprekken hebben mij nieuwe inzichten gegeven op het gebied van het rapporteren van littekencontracturen en het dagelijks functioneren van patiënten met littekencontracturen. Daarvoor wil ik je bedanken. Daarnaast vond ik het een eer om voor jouw project range of motion data te mogen verzamelen op het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis en zo in contact te komen met de patiëntenpopulatie. Ik wens je veel succes met het afronden van jouw promotieonderzoek.

Moniek, Laurien en Hennie, ik wil eenieder van jullie hartelijk danken voor het feit dat ik gebruik heb mogen maken van range of motion data uit jullie onderzoekstrajecten. Dit heeft mij veel waardevolle informatie gegeven. Natuurlijk bedank ik ook graag alle collega’s van het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing voor jullie betrokkenheid en gezelligheid, ook al was ik er de afgelopen jaren maar af en toe. In het bijzonder wil ik Ineke en Trudy bedanken voor allerlei hand en span diensten waarmee jullie mij geholpen hebben. De opleiding Fysiotherapie Groningen en in het bijzonder de mensen die betrokken zijn bij het Honourstraject, wil ik bedanken voor het mogelijk maken van de combinatie opleiding en onderzoek, maar ook voor het naar een hoger plan tillen van deze combinatie. Ik was af en toe een beetje het proefkonijn, maar dat vond ik wel leuk. Bovendien ontwikkelde ik op deze manier mijn presentatievaardigheden en kon ik meer ervaring opdoen met het presenteren voor allerlei verschillende groeperingen. Dit alles was een mooie toevoeging aan de opleiding Fysiotherapie en leverde mij een mooie Honours vermelding op.

Wie ik zeker niet wil vergeten zijn alle mensen die werkzaam zijn op de drie brand- wondencentra, bij de VSBN en de Brandwondenstichting. Dr. Beerthuizen, Jacob Blik, Sonja, Merit, Hans, Jetty, Ina, Gerbrig, Gera, Walter, Miranda, Karin, Rieke, Marieke, Gretha, Esther en alle andere collega’s van het brandwondencentrum in Groningen, heel erg bedankt voor jullie ondersteuning en betrokkenheid bij mijn projecten. Ik vond het altijd erg gezellig om in het brandwonden-researchhok te werken die op het brandwondencentrum is gevestigd. In het bijzonder wil ik Jakob Hiddingh en Anuschka Niemeijer bedanken. Jullie dachten vanaf de zijlijn kritisch mee met mijn onderzoeken, zochten mee naar (statistische) oplossingen, maar toonden ook altijd belangstelling voor mij als persoon. Susanne, Yvonne en Frederiek, jullie zijn weer de opvolgers van Moniek en mij. Dank voor het meedenken als ik ergens over twijfelde, alsook voor de gezelligheid bij het congres in Helsinki en tijdens de lunchwandelin- gen. Ik wens jullie heel veel succes met jullie promotietraject.

Daarnaast natuurlijk ook mijn dank aan Esther Middelkoop, Marlies Kobesen, Rob Baardse, Carine van Schie, Paul van Zuijlen, Annebeth de Vries, Dominique Baas, Anouk Pijpe, Matthea Stoop, Anita Boekelaar, Kees van der Vlies, Jan Dokter, Irma Oen, Margriet van Baar, Nicole Trommel, Margreet van Eesteren, Ad Vlaanderen, Saskia Sizoo en alle andere mensen die ik heb ontmoet op de werkvloer, bij congressen en bij VSBN bijeenkomsten. Ik besef waarschijnlijk nog niet voor de helft hoe groot jullie waarde is geweest bij mijn onderzoeken. Jullie waren allen direct, of meer op de ach- tergrond, betrokken bij de verschillende onderzoeken waarvan ik data kon gebruiken.

A