• No results found

In het Algemeen Halfjaarverslag worden de doelstellingen geëvalueerd. Daarnaast wordt er ook vooruit gekeken hoe de nog niet behaalde doelen alsnog behaald kunnen worden.

2.1 In het schooljaar 2014-2015 wil Studievereniging Vedi 220 leden hebben Momenteel (09-02-2015) heeft Studievereniging Vedi 213 leden. In de eerste versie van het Beleidsplan staat het doel op 200 leden en hiervoor is ook de begroting gemaakt. Na de eerste Algemene Ledenvergadering is er besloten het doel te verhogen naar 220 leden. Dit is een extra uitdaging voor het bestuur. Het bestuur zal het komende half jaar extra voordelen laten zien van het lidmaatschap, zoals goedkopere activiteiten voor leden en Alexandra is ook druk bezig om kortingen te regelen voor de leden. Ook de niet-leden, die bij de activiteiten aanwezig zijn, zullen overtuigd proberen te worden van het nut van het lidmaatschap.

Een beginnende vereniging mag in zijn eerste jaar geen automatische incasso gebruiken. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel leden te laat of geen contributie hebben betaald. De leden die nog geen contributie hebben betaald zijn officieel geen lid.

Helaas zijn er ook al een aantal uitschrijvingen geweest. Dit ging om studenten die het nut van een studievereniging niet inzagen of omdat ze gestopt zijn met de opleiding. Aan dat eerste argument wil Studievereniging Vedi hard gaan werken. Door meer studie-gerelateerde activiteiten te organiseren hoopt het bestuur meer leden te trekken en er voor te zorgen dat zo min mogelijk leden zich afmelden.

2.2 In het schooljaar 2014-2015 streeft Studievereniging Vedi naar 35 actieve leden Studievereniging Vedi heeft momenteel 38 actieve leden.

Het bestuur bestaat uit 5 actieve leden, daarnaast zijn er 6 verschillende commissies. Het bestuur heeft bewust geen plaats genomen in de Gala Commissie (GalaCie), omdat zij hier een kans zagen voor leden die actiever wilden zijn.

2.3 In het schooljaar 2014-2015 streeft Studievereniging Vedi ernaar om minimaal vijf verschillende activiteiten te organiseren

Het afgelopen half jaar zijn de commissies druk bezig geweest met het organiseren van verschillende activiteiten. Naast de Activiteiten Commissie (AkCie) en de Studie Commissie (StudieCie) is er aan het begin van het jaar nog een commissie in het leven geroepen, namelijk de Food Commissie (FoodCie).

De AkCie is verantwoordelijk voor de sociale activiteiten, de StudieCie verzorgt de

studie-gerelateerde activiteiten en de FoodCie doet alles wat met voeding te maken heeft en verzorgt de excursies. Door deze extra commissie is het ook makkelijker om meer activiteiten te organiseren.

Door de inzet van de commissies kan Studievereniging Vedi een gevarieerd aanbod van activiteiten realiseren. Het bestuur vindt het evenwicht tussen sociale en studie-gerelateerde activiteiten niet optimaal. Daarom zal in het komende half jaar de nadruk liggen op studie-gerelateerde activiteiten.

Het bestuur hoopt dit samen met de StudieCie en de FoodCie te realiseren.

2.4 Leden een breed aanbod van activiteiten bieden

Studievereniging Vedi wil haar leden een breed aanbod van activiteiten bieden. Deze activiteiten kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën.

a. Studie-gerelateerde activiteiten

Er zijn een aantal studie-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan kookworkshops, een lezing en een excursie. De kookworkshops van de FoodCie zijn een groot succes. Ook de lezing van de StudieCie was zeer geslaagd. Het komende half jaar hoopt Studievereniging Vedi nog veel van deze activiteiten te kunnen aanbieden.

b. Gerelateerd aan de informatievoorziening

Studievereniging Vedi biedt bijles chemie aan. Het is een lastig vak en veel eerstejaars studenten hebben er moeite mee. Daarom was dat ook een speerpunt van het bestuur om bijles aan te bieden.

Studievereniging Vedi treedt als tussenpersoon op tussen de bijles-student en bijles-docent. Het bestuur verzorgt de koppeling tussen de studenten.

Daarnaast heeft het bestuur afgelopen half jaar haar eigen samenvattingen beschikbaar gesteld voor de leden. De samenvattingen zijn helaas ook verspreid onder niet-leden. Het bestuur hoopt hier nog een goed systeem voor te vinden.

c. Sociale activiteiten

Naast een maandelijkse borrel wil Studievereniging Vedi meer activiteiten organiseren waar haar leden elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. Denk hierbij aan een gala, feesten met andere studieverenigingen of dagjes uit. Deze activiteiten worden verzorgd door de Activiteiten Commissie (AkCie).

Elke maand is er een borrel in het Pakhuis. Naast de borrel organiseert de AkCie andere sociale activiteiten, zoals poolen of naar de film. Zo kunnen de leden op een goedkope manier leuke activiteiten ondernemen met andere leden.

Ook is het bestuur bezig om de contacten met andere studieverenigingen te vergroten. Zo kunnen de leden ook een groter netwerk opbouwen. Een goed voorbeeld is het gala. Hierbij werd samen

gewerkt met Studievereniging Scopus (technische bedrijfskunde) en Studievereniging Cura (verpleegkunde). Daarnaast zullen er samenwerkingen aangegaan worden met andere

studieverenigingen van het Wiebenga-complex. Zo zal er een Wereldcafé (met Studievereniging Cura en FSV Fysiek (fysiotherapie)) georganiseerd worden, waar studenten meer informatie krijgen over buitenlandstages. Ook zal er een groot Wiebenga-feest georganiseerd worden, waar de banden tussen de verenigingen en de studenten van het Wiebenga-complex vergroot zullen worden.

2.5 De sociale binding tussen leden stimuleren om zo saamhorigheid te creëren De leden van Studievereniging Vedi zijn voornamelijk eerste, tweede en derdejaars Voeding en Diëtetiek-studenten. Door de activiteiten van Studievereniging Vedi komen de studenten uit deze verschillende jaren samen en zo wordt het netwerk van de leden vergroot.

De actieve leden leren elkaar beter kennen tijdens de activiteiten en zullen ook sneller (samen) naar de volgende activiteit komen. Het bestuur wil het komende half jaar meer leden betrekken bij de activiteiten, zodat deze ook actiever worden binnen Studievereniging Vedi. Zo hoopt het bestuur ook de ‘harde kern’ te vergroten. Er is veel vraag naar studie-gerelateerde activiteiten, dus door dit aan te bieden aan de leden, hoopt het bestuur meer leden te bereiken.

2.6 De continuïteit van Studievereniging Vedi waarborgen

De zoektocht naar een nieuw bestuur is nu bezig. Het bestuur heeft al enkele positieve geluiden ontvangen van een aantal actieve leden. Natuurlijk staat de aanmelding open voor iedereen. Het bestuur hoopt begin mei te beginnen met het inwerken van het nieuwe bestuur.

Het bestuur is druk bezig met het schrijven van overdrachtsdocumenten. Elke bestuurslid maakt een overdrachtsdocument voor zijn of haar opvolger. Daarnaast zal er een algemeen overdrachts-document geschreven worden.

Zoals al eerder vermeld is, heeft Studievereniging Vedi momenteel geen automatische incasso. Dit kan volgend jaar wel. Alle leden zullen daarvoor een goedkeuring voor de automatische incasso moeten tekenen. Het bestuur is nog bezig om te kijken hoe dat het makkelijkste kan. Het bestuur hoopt dat alle leden hieraan zullen meewerken en lid blijven van Studievereniging Vedi.

2.7 Een groei van inkomsten realiseren

Studievereniging Vedi wil een groei van inkomsten realiseren door meer sponsoren binnen te halen.

Momenteel heeft Studievereniging Vedi al meer sponsorgeld opgehaald dan was begroot. Alexandra is nog druk bezig om meer sponsoren te werven, vooral op het gebied van voeding.

Daarnaast hoopt het bestuur meer leden te werven dan de originele 200 en daardoor zullen ook de inkomsten door contributie vergroot worden.

2.8 Een groei in het aantal actieve leden en/of commissies realiseren

In het afgelopen jaar zijn er twee commissies bij gekomen, namelijk de FoodCie en de GalaCie.

Hierdoor is het aantal actieve leden aanzienlijk vergroot. Studievereniging Vedi hoopt de komende jaren nog een aantal nieuwe commissies te verwelkomen. Dit wil het bestuur realiseren door de voordelen van een actief lidmaatschap beter te laten zien.