• No results found

AFSCHEIDSINTERVIEW THIJS VAN POL

In document REDACTIE: 42 jaargang nr. 5 2014 nr 5 (pagina 27-32)

Club van 50

AFSCHEIDSINTERVIEW THIJS VAN POL

Eind vorig seizoen kwam Astenaar Thijs van Pol over van Deurne naar Someren. Thijs bleek een uitstekende aanwinst en zorgde voor veel dreiging. Dit bleef ook in de regio niet onopgemerkt en uiteindelijk kreeg Thijs ‘an offer he can’t refuse’ van Gemert.

We spraken met de gevaarlijke buitenspeler over één jaar Someren.

Vorig jaar vertrok je bij Deurne, wat was de reden dat je voor Someren koos?

Ik heb vorig seizoen met een

aantal clubs gesproken. Ik was op zoek naar het juiste ´gevoel´ en dat kreeg ik direct bij Someren. Een mooie club en een prima team dat draait in een mooie competitie. Ook de gesprekken met de trainer heb ik toen als zeer positief ervaren. vandaar dat mijn keuze daarin vrij snel gemaakt was.

Hoe werd je ontvangen binnen Someren door zowel spelers als supporters?

Ik ben zeer positief ontvangen binnen de club, de meeste teamgenoten kende ik al maar ook de andere namen me meteen op in het elftal. Het is een hecht team die elkaar door en door kennen, maar heb altijd ervaren dat ik ook bij deze eenheid hoorde op elke training en wedstrijd.

Hoe werd je ontvangen binnen Someren door zowel spelers als supporters?

Ik ben zeer positief ontvangen binnen de club, de meeste teamgenoten kende ik al maar ook de andere namen me meteen op in het elftal. Het is een hecht team die elkaar door en door kennen, maar heb altijd ervaren dat ik ook bij deze eenheid hoorde op elke training en wedstrijd.

Wat was je individuele doelstelling dit seizoen?

Mijn individuele doelstelling was om het ´plezier´ in het voetbal terug te vinden en weer een vaste waarde te worden binnen het team, ik wilde minimaal 10 doelpunten en 10 assists maken dit seizoen. Cijfers ben ik niet zo erg mee bezig maar het plezier en waarde hebben binnen een team stond voor mij voorop.

Ben je tevreden over je seizoen, zowel individueel als qua team?

Ik ben zeer tevreden over mijn seizoen want ik heb veel kunnen

betekenen voor het team. Ben vrij constant geweest dit seizoen, natuurlijk met kleine pieken en dalen daarin. Ik vind dat we ook naar behoren hebben gepresteerd met dit team, naar mijn mening had er wel iets meer ingezeten maar daarin hebben we te wisselvallig gepresteerd. Het aanvallende voetbal wat wij spelen vind ik wel een positief punt dat we daarvan niet zijn afgeweken dit seizoen.

Welke wedstrijd van dit seizoen staat nog het beste in je herinnering, waarom?

Individueel staat de wedstrijd thuis tegen HVCH toch wel bovenaan, het komt niet vaak voor dat je vier keer in een wedstrijd scoort, alles vloog erin!

De uitwedstrijd tegen SC Susteren vond ik ook erg belangrijk aangezien ik daar in de laatste minuut de overwinning voor het team veiligstelde en we de drie punten mee konden nemen naar Someren na een zware pot.

De beste wedstrijd van ons team vond ik toch Heidebloem thuis, daarin zetten we prima druk en overklaste we de tegenstander volkomen, ook met drie prima doelpunten wisten we het thuispubliek daar te vermaken.

Vanaf de winterstop werd je naam vaak genoemd bij andere

verenigingen. Heb je gedacht om bij Someren te blijven of had je als snel de keuze gemaakt om te vertrekken? Waarom kies je uiteindelijk voor Gemert?

Vanaf de winterstop begonnen de gesprekken inderdaad op gang te komen, ik heb lang nagedacht en ook bij een aantal clubs aangeven dat ik bij Someren zou blijven, dit was ook mijn intentie. Maar zodra er een club als Gemert komt is het moeilijk om ’nee’ te zeggen. Ik heb daar goed over na moeten denken, maar heb nog ambitie en daarin moet je het hoogst haalbare eruit zien te halen dus naar mijn mening is dit een mooie vervolgstap in mijn carrière.

Komende zondag dus de laatste keer in het blauw witte tenue, wat ga je het meeste missen van Someren?

Wat ik het meeste ga missen is de ambiance op het sportpark op een zondag middag. Zodra ik mij aan het omkleden ben in het kleedlokaal dan begint het al te kriebelen, het mooie weer, het mooie hoofdveld, de vele supporters, dat zorgt altijd voor een prachtige voetbalmiddag op De Potacker.

Wat voor een wedstrijd verwacht je tegen RVU?

Ik verwacht toch een open wedstrijd, wij willen de supporters het toetje meegeven voor de laatst haalbare drie punten van het seizoen. Ik denk dat wij meer kwaliteit in de groep hebben en zodra wij thuis spelen zijn er maar weinig ploegen die van ons kunnen winnen. Ik verwacht een mooie voetbalmiddag met veel doelpunten.

Wil je nog iets zeggen tegen de supporters?

Ik denk dat een club als Someren erg trots mag zijn op de supporters die op de zondagen aanwezig zijn. Ik heb erg van ze genoten bij uit- en thuiswedstrijden. Ze zijn op een nette manier kritisch naar de spelers en leven erg mee tijdens een wedstrijd. Ik persoonlijk heb erg genoten van de supporters om mij heen tijdens wedstrijden en dat geeft me telkens toch weer een boost om het beste in mij zelf naar boven te halen. Ik hoop dat de supporters ook van mij hebben kunnen genieten want daar doe je het natuurlijk ook deels voor. En wie weet in de toekomst dat we elkaar weer tegen komen, als tegenstander of als speler van Someren.

In document REDACTIE: 42 jaargang nr. 5 2014 nr 5 (pagina 27-32)