• No results found

AFSCHEIDSINTERVIEW TEUN CUSTERS

In document REDACTIE: 42 jaargang nr. 5 2014 nr 5 (pagina 36-41)

Club van 50

AFSCHEIDSINTERVIEW TEUN CUSTERS

Wil je nog wat zeggen tegen de supporters?

Allemaal bedankt voor alle support van de afgelopen 14 jaar en tot zondag.

AFSCHEIDSINTERVIEW TEUN CUSTERS

Negen seizoenen geleden keerde Teun Custers van FC Eindhoven terug naar Someren. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de achterste linie van Someren. Wekelijks voorop in de strijd, in 2006-2007 en 2012-2013 uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’. Komende zondag komt er een einde aan deze indrukwekkende voetbalcarrière. We blikken vooruit en kijken terug op negen seizoenen Someren met aanvoerder Teun Custers.

Sinds wanneer ben je lid van SV Someren?

Het voetbaljaar 1994/1995 was mijn eerste jaar voor SV Someren, in de D1.

Nadat ik eerst 5 mooie jaren bij SVSH had gevoetbald. In datzelfde jaar bij Someren werd ik gescout door PSV en heb ik wat jaren bij PSV en Eindhoven gespeeld om uiteindelijk weer terug te keren naar de plaatselijke SV! Vanaf het jaar 2005/2006 speel ik dus weer bij Someren.

Je kwam van FC Eindhoven naar Someren, heb je er lang over gedaan om je thuis te voelen?

Voor mijn gevoel werd ik direct goed opgenomen door Someren. Ik kende al een aantal spelers van de selectie, omdat je die regelmatig in de kroeg tegenkwam. Maar ook op het veld was er vanaf het eerste moment een goede klik.

Wat zijn de (individuele) hoogtepunten die je met Someren hebt meegemaakt?

Het absolute hoogtepunt was de promotie naar de Hoofdklasse. Vooral in de

nacompetitie speelde we als team geweldig! Verder zijn er nog het

wedstrijden tegen de BVO ’s!

Wat zijn de (individuele) dieptepunten die je met Someren hebt meegemaakt?

Het dieptepunt was toch wel de degradatie uit de 1e klasse naar de 2e klasse. Maar dat was achteraf gezien wel het keerpunt voor drie geweldige jaren. (Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Ben je tevreden over je carrière bij Someren?

Jazeker! In de 9 jaar dat ik in het eerste heb gespeeld, hebben we als groep veel hoogtepunten meegemaakt en hieraan heb ik denk ik wel mijn steentje bijgedragen.

Je hebt heel wat wedstrijden voor Someren gespeeld. Welke wedstrijd zal je nooit meer vergeten en waarom juist deze?

Voor mij springen er drie wedstrijden duidelijk bovenuit.

Allereerst is dat de tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen HVCH waarin we de promotie naar de hoofdklasse behaalde. Ondanks enkele schorsingen en blessures speelden we een geweldige wedstrijd die we uiteindelijk met 1-0 wonnen. Hierdoor schreven we historie met Someren.

De andere wedstrijd was tegen PSV, waarin we ‘onterecht’) met 1-0 verloren.

De wedstrijden tegen NWC met ongeveer 3000 toeschouwers waren ook heel speciaal! (Dus Asten zorg dat je dit jaar weer promoveert)!

Tevreden over dit seizoen, zowel individueel als qua team prestatie?

Nee. teveel momenten geweest waarin kleine foutjes leidden tot kansen voor de tegenstander. Deze fouten kwamen de afgelopen jaren veel minder voor in mijn spel.

Je bent net 30 jaar, waarom stop je zo vroeg al?

Je bent 30 jaar, waarom stop je nu pas? Is dat niet de vraag die je bedoelt?

Er zijn 2 belangrijke redenen.

Allereerst is het mijn fysieke gestel die al jaren niet geweldig is. Elke week is het, naast de trainingen en wedstrijden op de club, extra onderhoudstrainingen om mijn lichaam sterk en stabiel te houden.

Daarnaast is het nodig om wekelijks mijn lichaam te laten behandelen door onze clubfysiotherapeuten. Uiteindelijk lukt het aardig goed om op zondag fit te zijn, maar de rest van de week laat de fysieke fitheid te wensen over.

Als tweede punt zijn mijn werkzaamheden die veel tijd van me vragen.

Hierdoor bestaat de week voor mij voornamelijk uit werken en voetballen.

Niets mis mee, maar ik merk dat ik me hierdoor, in combinatie met de fysieke fitheid, niet meer elke training en wedstrijd 100% kan geven. En als ik iets doe wil ik dat voor de volle 100% doen en niet minder.

Zondag de laatste wedstrijd tegen RVU, wat voor een wedstrijd verwacht je?

Een leuke en sportieve wedstrijd waarin we gewoon vol voor de winst gaan. We willen ook de supporters een mooie laatste wedstrijd geven. Het seizoen goed afsluiten en er voor zorgen dat het team met een goed gevoel het volgende jaar ingaat. (Voor onze aanvallers, wie de aanvoerder van RVU een panna geeft, krijgt een pilsje).

Tevens ook de laatste keer je tas inpakken en dergelijke. Is de voorbereiding of de spanning anders dan bij andere wedstrijden nu je weet dat het voor het laatst zal zijn?

Tot op heden heb ik dat nog niet, maar ik denk zeker dat de ochtend op zondag 11 mei wat apart zal aanvoelen. De voorbereiding zal niet veel anders zijn, lekker boterhammetje met een gebakken eitje en een bakkie koffie, heerlijk! De spanning zal zeker anders zijn, maar ik laat het gewoon rustig op me afkomen.

Je hebt binnen Someren met verschillende trainers gewerkt, iedere trainer leert je iets maar van welke trainer heb jij het meeste opgestoken?

Dit zijn altijd van die moeilijke vragen. Bij Someren heb ik met 5 trainers samengewerkt. Hein Poell, Mark Post, John Timmermans, Hans van Santvoort en Harjan de Wit.

Elke trainer heeft zijn positieve en negatieve punten. Ik denk dat ik van elke trainer iets heb opgestoken, zeker op gebied van het ‘trainersvak’. Ik hoop daar in de toekomst ook gebruik van te kunnen maken. (Leuk bruggetje naar de volgende vraag).

Heb je zelf de ambitie om ooit trainer te worden?

Jazeker.

Niet bang voor het ‘zwarte gat’?

Nee, er zijn zoveel leuke dingen en elke zondag om 14.30 uur moet het

‘uurste’ het ´centre court´ betreden!!

Beschrijf Someren eens in jouw ogen…

Someren is echt een zeer hechte club. Iedereen binnen de club draagt zijn steentje bij. Zowel supporters, vrijwilligers, bestuursleden als spelers zorgen voor een enthousiaste en dynamische club. Someren mag trots zijn op zo’n vereniging.

Wil je nog wat zeggen tegen de supporters?

Bedankt!!!!!!!

Interviews: Bart Werts Foto 's: Jan van den Broek

In document REDACTIE: 42 jaargang nr. 5 2014 nr 5 (pagina 36-41)