• No results found

Afdelingsverslagen

In document JAAR. incl. financieel jaarverslag (pagina 5-9)

4.1 Badminton

Samenstelling afdelingsbestuur

Voorzitter: Hans Tabeling Bestuurslid competitiezaken: Martijn Laan Secretaris: Ellen Rieuwers Bestuurslid jeugdzaken: Ben van Asten

Op de afdelingsjaarvergadering van 7 mei 2015 werd afscheid genomen van de bestuursleden Astrid Rozen en Mariette Nannings. Martijn Laan werd gekozen als bestuurslid competitiezaken.

Aan het competitiegebeuren werd met 2 seniorenteams en 2 jeugdteams, waaronder 1 “opstapteam” deelgenomen.

Zeemacht-2 behaalde het kampioenschap in de 3e klasse en promoveert naar de 2e klasse regio. Het team wist ook het regiokampioenschap in Almere te winnen, waardoor het in juni Noord-Holland mag vertegenwoordigen in Zutphen tijdens het Nederlandse Kampioenschap voor regioteams. Vanaf deze plaats de welgemeende felicitaties aan Tatiana Bloemendaal, Babette Notenboom, Martijn Laan, Ben van Asten en Hans Tabeling. Naast dit kampioenschap was er de degradatie van Zeemacht 1, waardoor de vereniging in het nieuwe seizoen met twee teams in de 2e klasse gaat spelen.

Na 38 jaar viel het doek voor het Junior Master toernooi. Door te weinig inschrijvingen moest het toernooi geannuleerd worden. Omdat de organisatie voor de toekomst weinig tot geen perspectief meer ziet, werd besloten om het evenement voortaan niet meer te organiseren.

De samenwerking met “De Flinters” uit Grootebroek op het gebied van de jaarlijkse uitwisseling werd voortgezet.

De 22e ontmoeting tegen het Deense Brøndby Strand leverde een nipte 25-28 thuisnederlaag op.

De dinsdagtraining voor de beginnende jeugd werd verzorgd door Ron Meijers en Ben van Asten. Marcel van Beek was opnieuw verantwoordelijk voor de trainingen op de donderdag. Bij de training van de jeugd werd hij daarbij geassisteerd door Wytske Schram.

Mede namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar inzet en hoop ook in het nieuwe seizoen weer op jullie te mogen rekenen.

J.T.M. Tabeling Vz. afd. Badminton

4.2 Basketbal

Geen jaarverslag aangeleverd.

4.3 Biljarten

Na wederom de beide biljartcompetities succesvol te hebben afgerond, zit het seizoen er weer op, en sluiten we dit af met de prijsuitreiking van de clubkampioenen. Libre clubkampioen is geworden N.Withagen van de maandaggroep. Bandstoten clubkampioen is geworden A. van Tillo van de vrijdaggroep. Deze uitreiking vindt plaats tijdens onze afsluitingsmiddag, deze middag wordt verder aangekleed met een paar rondjes bingo, een loterij en afgesloten met een etentje. Lijkt U dit allemaal wel gezellig en vindt U biljarten leuk, kom dan eens gezellig bij ons deelnemen, er is nog ruimte voor nieuwe leden.

In de maanden mei, juni en augustus is het vrij biljarten op maandagmiddag en of vrijdagmiddag van 13.00 uur tot ±16.00 uur.

We wensen iedereen een gezellige mooie zomer en hopelijk zien we elkaar in september weer voor de nieuwe competitie 2016-2017.

Hele sportieve groeten aan iedereen

N. Withagen Vz. afd. biljarten

4.4 Boksen

Geen jaarverslag aangeleverd.

4.5 Cricket

Geen jaarverslag aangeleverd.

4.6 Elementair zwemmen

Het afgelopen verenigingsjaar hadden we gemiddeld rond de 475 leszwemmers. Drie kaderleden en zo’n 27 instructeurs verzorgden de lessen. De afdeling had 3 stagiaires te weten twee van het ROC en één van het MBO uit Alkmaar (helaas heeft deze wegens privé omstandigheden moeten afhaken). De wachtlijst voor de nieuwe leskinderen is gemiddeld zo’n 4 maanden, op een of andere manier zijn we behoorlijk populair in de Kop van Noord-Holland. De communicatie tussen gemeente, stichtingsbestuur en manager zwembad werd gedaan door de voorzitter en secretaris van msv Zeemacht. Hartelijk dank hiervoor!

Afgelopen verenigingsjaar zijn er in totaal 501 kinderen geslaagd voor een diploma, te weten:

165 A-diploma’s 5 Survivaldiploma’s 3

172 B-diploma’s 10 Snorkeldiploma’s 1

81 C-diploma’s 17 Snorkeldiploma’s 2

5 Zwemvaardigheidsdiploma’s 1 12 Snorkeldiploma’s 3 8 Zwemvaardigheidsdiploma’s 2 7 Plankspringdiploma’s 1 8 Zwemvaardigheidsdiploma’s 3 2 Plankspringdiploma’s 2 14 Survivaldiploma’s 1 1 Plankspringdiploma 1 4 Survivaldiploma’s 2

Regelmatig melden jonge meisjes en heel enkel jongens zich aan om te helpen bij de zwemles. Soms omdat het past in hun studie, of omdat het hen gewoon leuk lijkt om de kinderen te helpen. Ook dit jaar zijn er weer vele lessen gegeven voor onze instructeurs, theorie en praktijk. Alle lessen gericht op de manier van lesgeven en de hulp daarbij aan de jonge kinderen.

Vele jonge instructeurs hebben deelgenomen aan de EHBO-cursus en zijn allen geslaagd. Onze EHBO-ers nemen deel aan de herhalingscursussen, zodat de diploma’s geldig blijven.

Als voorzitter van de afdeling elementair zwemmen kan ik melden dat ik zeer trots ben op al onze medewerkers. En zeer zeker ook op de jonge instructeurs die elke keer maar weer in het zwembad aanwezig zijn om te helpen onze vele leerlingen de zwemkunst bij te brengen. Door dat we afgelopen periode gebruik hebben kunnen maken van 2 banen op de dinsdag-avond van 18.00-19.00, hebben we de vele kinderen van de B-groepen wat kunnen verdelen. Het contact tussen de leden-administratie/kantoor en de afdeling verloopt voortreffelijk, waardoor het beheer van de grote afdeling goed te hanteren is.

mevr. W.J. de Weerdt

Vz. afd. elementair zwemmen

4.7 Handboogsport

Deze afdeling heeft momenteel geen leden.

4.8 Judo / Jiu Jitsu / Karate

Geen jaarverslag aangeleverd.

4.9 Schermen

Geen jaarverslag aangeleverd.

4.10 Schoonspringen

De Afdeling schoonspringen heeft het afgelopen jaar aan vele schoonspringwedstrijden succesvol mee gedaan, ondanks de weinige badwater trainingsuren die we tot onze beschikking hebben. Zowel in Nederland als in België, ook is de afdeling naar Londen geweest voor het Europese Kampioenschappen schoonspringen.

In oktober gingen 4 schoonspringers naar Antwerpen en kwamen met 2 x goud en 2 x bronzen medaille terug. De zwarte pieten kwamen ook dit seizoen weer even mee springen. Er was een kleine attentie voor alle springers. In december zijn we gezellig met zijn alle wezen gourmetten.

Van de 102 grote clubactie loten die verkocht waren zijn de schoonspringers onder andere 2 dagen op schoonspringkamp geweest.

Met de Breedtesport zijn we met onze kleine afdeling 3e van Nederland geworden. MSV Zeemacht mocht ook het afgelopen jaar de finale Breedtesport organiseren.

A. Zwaal-Frikken Vz. afd. schoonspringen

4.11 Seniorenfitness

Dit is een activiteit die elke woensdagochtend in de sporthal onder zeer deskundige begeleiding wordt uitgevoerd in de periode van negen tot elf uur. Deze leden beleven een plezierig uurtje waarbij de ledenmaten worden gestrekt en op een uiterst deskundige wijze wordt omgegaan met de mensen. Het plezier straalt er af. Hebt u hierin interesse, kom langs, kijk en vergelijk, waarbij u zich, wanneer het bevalt wat u ziet, uiteraard via het kantoor kunt opgeven om hieraan deel te nemen.

4.12 Tennis

Samenstelling afdelingsbestuur

Voorzitter: Albert Snel Onderhoudsman: Teun Rietkerk

Secretaris: Remko Noordeloos Prieelbeheerder: Chantal Diederich

Competitieleider: Remko Noordeloos PR functionaris: Evitha van der Plas / Open toernooileider Intern toernooileider: Harald de Klerk Commissaris alg: Leo van der Voort

Alle vaste activiteiten van de afdeling tennis zijn in 2015 weer goed verlopen. De intern toernooien waren redelijk bezocht.

De competitie was weer als vanouds gezellig met maar liefs 3 kampioenen. We namen deel aan de voorjaarscompetitie met 9 teams en 1 team in de najaar competitie en 1 in de RWBC. Zowel het Zeemacht Open als het Veteranen Toernooi waren zeer geslaagd. De deelname bij het Zeemacht Open was bijna maximaal. Het deelnemersveld bij de het Veteranen Toernooi had een lichte stijging wat hoop voor de toekomst biedt.

Het hoogte punt van het jaar was toch wel de aanleg van drie nieuwe kunstgras tennisbanen. De oude banen werden gerepareerd zodat het een ideale ondergrond vormt voor het kunstgras. Met de aanleg van kunstgras tennisbanen is ook het leden aantal direct gestegen.

R. Noordeloos Secr. afd. tennis

4.13 Veldvoetbal

Geen jaarverslag aangeleverd.

4.14 Wedstrijdzwemmen

Het afgelopen seizoen is wederom voor onze afdeling als succesvol te betitelen. Er waren veel zwemmers die zich wisten te plaatsen voor verschillende Nederlandse kampioenschappen zoals de Jaargangfinales voor minioren, de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen en de Open Nederlandse kampioenschappen. En met succes. Christiaan Zwaal werd in januari Nederlands kampioen op de 200 meter vrijeslag bij de ONMK korte baan in Papendrecht. In mei werd hij drievoudig Nederlands kampioen tijdens het ONMK lange baan in Eindhoven op de 200 meter vrijeslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag. Op de 200 meter vlinderslag behaalde hij zilver. Tessa Mosch behaalde hier het brons op de 50 meter vrijeslag.

Jairo Kauwoh behaalde het goud op de 1500 schoolslag tijdens het Nederlands kampioenschap Open Water zwemmen in Oirschot/Oosterhout.

Onze minioren zijn zeer succesvol tijdens de Regionale wedstrijden. Veel medailles worden gehaald en begin juni zijn de finales waarvoor een groot aantal zich heeft weten te plaatsen. Een grote groep zwemmers is geplaatst voor de regionale kampioenschappen welke plaats gaan vinden eind mei/begin juni in Alkmaar.

De successen die onze zwemmers halen hebben ze voor een zeer groot deel te danken aan de trainersgroep van onze afdeling. Want naast talent is het belangrijk dat er ook mensen zijn die dat talent verder ontwikkelen. En laten we vooral de vrijwilligers niet vergeten die het mogelijk maken dat er gezwommen kan worden.

Afgelopen jaar moesten we ook afscheid nemen van onze Meneer van Roon. Jarenlang was hij betrokken bij de zwemclub en hij was geliefd bij een ieder. Dit was ook te merken bij zijn afscheid in het Oleo Hof op 12 maart jongsleden waar mooie worden werden gesproken.

G. Mosch-Kuyper

Vz. afd. wedstrijdzwemmen

4.15 Vrouwenkoor

Het laatste optreden van het vorig seizoen was zoals gebruikelijk de Dag van de Muziek. Altijd leuk om te zien hoeveel muzikanten Den Helder herbergt. Vervolgens begonnen we in september weer met optreden bij Zomerdromen, wat dit keer binnen was in de stadshal vanwege het slechte weer. Dit was niet zo geslaagd omdat er teveel lawaai was van bezoekers en andere muzikanten. Heel jammer want normaal is het altijd een heel leuk evenement in het Timorpark. We sloten het jaar af met een Kerstoptreden in de Rietschoten voor een van onze eerste leden die door omstandigheden niet langer op ons koor kon blijven, heel geslaagd en een Kerst Sing-in op 23 december georganiseerd door de activiteiten commissie.

Het nieuwe jaar ook al weer 2 optredens: in februari de Golfstroom en in maart Korendag in de Schouwburg. Op dit moment maken we ons weer op voor de Dag van de Muziek 2016 en er zijn alweer wat optredens in de planning. Helaas hebben een paar leden opgezegd door diverse omstandigheden, maar met 32 leden doen we het nog zo slecht niet. Dat is natuurlijk voor een groot deel te danken aan onze dirigente, Carin Smit, die zich met hart en ziel inzet voor ons koor.

Ook de heren Frans Keyzer, Albert Ras en Kees Heuvel zijn we zeer veel dank verschuldigd. Verder zijn er nog een aantal leden die diverse klussen doen voor het koor.

Heel miniem zijn we al een beetje aan het voorbereiden voor volgend jaar als wij 15 jaar bestaan en dit in de festiviteiten gaan plannen m.b.t. het 100-jarig bestaan van de MSV Zeemacht.

E.G. Rietkerk Vert. vrouwenkoor

4.16 Zaalvoetbal

Geen jaarverslag aangeleverd.

In document JAAR. incl. financieel jaarverslag (pagina 5-9)

GERELATEERDE DOCUMENTEN