• No results found

Bijlage 1: Aanbod groepslessen Kenamju

Aerobics

Aerobics is een vorm van lichaamsbeweging waarbij ritmische oefeningen gecombineerd worden met rekken en strekken en krachttraining. Het doel ervan is om meerdere elementen van fitness (

krachttraining, flexibiliteit en coördinatie) te verbeteren.

Boksen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken.

Bootcamp

Werken aan je lichaam in de frisse buitenlucht. Deze training richt zich voornamelijk op het

verbeteren van de conditie en het uithoudingsvermogen. Oefeningen als rennen, boxjumps op banken, traplopen of push ups komen allemaal voorbij.

Balance

Wil je een beetje van yoga, pilates en tai chi in één? Doe dan Balance. In de les streef je naar de optimale verbinding tussen lichaam en geest. Veel aandacht gaat uit naar het verbeteren van

lichaamshouding en kracht van verschillende spiergroepen. Er wordt gewerkt aan een gecontroleerde ademhaling, concentratie, ontspanning en je zult ervaren dat spieren soepeler en steviger worden.

Brazilian dance

Deze les combineert eenvoudige danspassen met intensieve fitnessbewegingen. Tijdens deze les wordt er gedanst op swingende latin muziek.

Circuittraining

Circuittraining is een 'allround' fitnessprogramma, dat krachtoefeningen combineert met conditietraining.

Judo

Judo is een Japanse verdedigingssport. Judo is een sport voor jong en oud. Bij een judowedstrijd moet je de tegenstander met een worp, houdgreep, armklem of verwurging proberen te overwinnen. Judo en Kenamju zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel op nationaal als internationaal niveau behaalt Kenamju al jaren geweldige resultaten.

Karate

Karate wordt beoefend als zelfverdedigingssport. Tijdens de karate les wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen maar ook aan snelheid en je reflexen. Door het leren en daarna trainen om jezelf te verdedigingen is de eerste stap gezet. Daarna zal natuurlijk wel nog het nodige aan realisme moeten worden ingebracht en geoefend. Je zult niet veranderen in een onverslaanbare

vechtmachine maar je kunt wel een stuk weerbaarder worden.

Kickboksen

Een energieke sport waarbij naast de vele stoottechnieken ook allerlei trappen aan bod komen. Bij Kenamju leer je beheerst met deze full-contact sport om te gaan. Een sport om veel te zweten, aan je conditie te werken en je op een juiste wijze te leren verdedigen.

46

Pilates

Pilates is een trainingsmethode voor het lichaam. Het uiteindelijke doel is het creëren van een evenwichtig spierensysteem. Overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren worden gereactiveerd. Deze training is gericht op uithoudingsvermogen, flexibiliteit, kracht, ademhaling en balans. Er wordt gewerkt met verschillende materialen waarbij grote en kleine spiergroepen worden geprikkeld.

Pump

PilatesBij Pump ligt de nadruk op krachttraining en worden alle spieren getraind. De herhalingen zorgen ervoor dat alle spiergroepen even vaak worden getraind. Bij deze training bepaal je zelf het gewicht op je halter.

Shape

In deze les wordt cardio en krachttraining gecombineerd. De les bestaat uit twee onderdelen. Er kunnen (dans) oefeningen worden gedaan gericht op conditie en uithoudingsvermogen, afgewisseld met krachtoefeningen zoals dumbbels en halters.

Spinning

Spinning is een aerobicsles op een stationaire fiets. De spinningles is een workout waar de benen, billen en buik getraind worden.

TRX

TRX is een trainingsvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van een band ( de TRX suspension trainer) met twee handvatten. Doordat de TRX suspension trainer wordt opgehangen, kun je veel verschillende fitnessoefeningen uitvoeren waar het eigen lichaamsgewicht als weerstand fungeert. Alle spieren worden tijdens TRX getraind maar de focus tijdens deze les ligt voornamelijk op het centrum van het lichaam, de buik- en onderrugspieren.

Yoga

Kenamju biedt een dynamische vorm van yoga aan. De lessen bestaan uit verschillende

yogahoudingen en ademhalingsoefeningen die zorgen voor een goede lichamelijk en geestelijke conditie. Zowel de spieren als de innerlijke kracht nemen toe en je wordt soepeler en leniger. Kenamju biedt verschillende soort yogalessen aan namelijk: Hatha Flow Yoga, Mindfulness Yoga, Critical Alignment Yoga, Yin Yoga en Power Yoga.

Bovengenoemde groepslessen vallen binnen het lidmaatschap dat de klant heeft afgesloten bij Kenamju. Er zijn echter 2 groepslessen die niet vallen binnen het huidige lidmaatschap. Dit is de les Strenght en condition en aquafit. Voor het volgen van de lessen Strenght en condition moet de klant een extra bedrag per maand betalen van €12,95 bovenop hun huidige lidmaatschap. Bij aquafit kan worden deelgenomen indien de klant een abonnement voor de welness heeft afgelopen. De kosten voor dit welness abonnement zijn € 17,50 per maand extra bovenop het huidige abonnement.

Indien wordt gekozen voor het welness – abonnement kan de klant onbeperkt gebruik maken van het zwembad , de sauna en het Turks stoombad.

Strenght & Condition

Train meerdere basisbewegingsvormen en wordt een allround atleet waarbij kracht, leningheid, snelheid en uithoudingsvermogen de kernpunten zijn. Er is veel aandacht voor het aanleren van de technische oefeningen en er is altijd een intensief gedeelte dat de work out of the day genoemd wordt.

47

De training is geschikt voor iedereen met een gemiddelde conditie. Vanwege de begeleiding en de kleine groepen is deze les niet inbegrepen in het standaard lidmaatschap.

Aquafit

Aquafit is een groepsles in het zwembad, op borsthoog water doe je verschillende oefeningen. Het water is je grootste weerstand maar ook materialen zoals dumbells en beendrijvers worden gebruikt.

De aqualessen zijn alleen toegankelijk voor leden met een welness-upgrade of mensen die in behandeling zijn bij een Kenamju fysiotherapeut.

48