• No results found

“Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van recreatie – groepsaccommoda-tie met welness’:

1. De gezamenlijke vloeroppervlakte dat wordt gebruikt voor groepsaccommoda-ties bedraagt maximaal 1.136 m².

2. De gezamenlijke vloeroppervlakte dat wordt gebruikt voor wellnessvoorzienin-gen bedraagt maximaal 116 m².”

4.7 Vessemseweg 34 te Hoogeloon

Inleiding

Op het perceel aan de Vessemseweg 34 bevindt zich een recreatiebedrijf, waar de eigenaar van het perceel een caravanstalling runt en een groepsaccommodatie ex-ploiteert. De bestaande caravanstalling met een oppervlakte van 550 m² is ten on-rechte niet opgenomen in het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Bladel 2010’. In deze herziening wordt deze omissie hersteld; hiertoe is door het college op 22 november 2011 besloten.

Aanpassing op de verbeelding

De aanduiding ‘specifieke vorm van recreatie – groepsaccommodatie’ wordt vervan-gen door de aanduiding ‘specifieke vorm van recreatie – groepsaccommodatie met caravanstalling’. Daarnaast wordt de op de verbeelding opgenomen maximum be-bouwd oppervlak gewijzigd van 450 m² naar 1.000 m².

Aanpassing in de regels

1. Aan artikel 15.1 wordt toegevoegd:

• “ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van recreatie – groepsaccom-modatie met caravanstalling’, een groepsaccomgroepsaccom-modatie met een maximale op-pervlakte van 450 m² en een caravanstalling met een maximale opop-pervlakte van 550 m²”.

4.8 Heistraat 10 te Casteren

Inleiding

23 mei 2011 heeft het college besloten een projectbesluit te nemen voor het perceel aan de Heistraat 10, waardoor twee nieuwe woningen op het perceel kunnen wor-den gerealiseerd. De bestaande woning aan de Heistraat 10 blijft hierbij gehand-haafd, waardoor op het perceel 3 vrijstaande woningen met een inhoud van 750 m³ kunnen worden gerealiseerd.

Aanpassing op de verbeelding

Op de verbeelding wordt de bestemming ‘Bedrijf’ gewijzigd in de bestemmingen

‘Wonen’ en ‘Groen’. Per woning is een bouwvlak opgenomen en daarnaast is een aanduiding opgenomen dat het maximum volume van de woning 750 m³ bedraagt.

Aanpassing in de regels

Er wordt nieuw artikel aan de planregels toegevoegd voor de bestemming ‘Groen’, met daarin onder andere geregeld dat de gronden met deze bestemming zijn be-stemd voor groenvoorzieningen en op deze gronden uitsluitend nutsvoorzieningen met een maximale bouwhoogte van 3 meter mogen worden gebouwd.

4.9 Lemel 19 te Hapert

Inleiding

27 juli 2010 heeft het college besloten een projectbesluit te nemen voor het perceel Lemel 19 en 19a voor het splitsen van de langgevelboerderij in twee

burgerwonin-Aanpassing op de verbeelding

Op de verbeelding wordt de bestemming ‘Agrarisch’ gewijzigd in de bestemming

‘Wonen’. Daarnaast is een aanduiding opgenomen ‘specifieke vorm van wonen – woonboerderij’ en een aanduiding ‘maximum aantal wooneenheden 2’.

Aanpassing in de regels

Er zijn geen wijzigingen voor de planregels.

4.1 Wagenbroeks Loopje_1 (vastgesteld projectbesluit)

Inleiding

31 augustus 2010 heeft het college besloten een projectbesluit te nemen voor het realiseren van een gedeelte van de ecologische verbindingszone ter plaatse van Wa-genbroeks Loopje te Casteren.

Aanpassing op de verbeelding

Op de verbeelding is een bestemming ‘Natuur’ opgenomen.

Aanpassing in de regels

Er zijn geen wijzigingen voor de planregels.

4.2 Wagenbroeks Loopje_2 (nieuwe ontwikkeling)

Realisatie van natuur in de gemeente Bladel

Het Wagenbroeks Loopje maakt deel uit van een natte ecologische verbindingszone (EVZ). Op verschillende plekken is inmiddels natuur gerealiseerd (zie ook hierboven).

Op een korte afstand van het loopje is een perceel bos gelegen dat deel uit maakt van de ecologische hoofdstructuur (EHS). Onderhavig perceel ligt tegen het Wagen-broeks Loopje aan en vormt een schakel met de aanwezige EHS.

In het vigerende bestemmingsplan heeft het betreffende perceel de bestemming

‘Agrarisch met waarden - Natuur en landschapswaarden’. Omdat er natuur wordt toegevoegd moet de bestemming voor het betreffende perceel gewijzigd worden naar de bestemming ‘Natuur’.

Er worden geen bebouwingsmogelijkheden toegevoegd en verder zullen er geen ingrijpende wijzigingen plaats vinden. De landschappelijke inpassing sluit aan bij de ontwikkeling van de natte EVZ en de EHS. Nadere onderzoeken zijn niet nodig en ruimtelijk is er geen bezwaar tegen de voorgenomen wijziging.

Realisatie van bos in de gemeente Bladel

In het kader van herplanten zijn de laatste tijd op een tweetal locaties, percelen met een agrarische bestemming, beplant met bomen. Aangezien er sprake is van het toevoegen van bomen en het perceel niet meer agrarisch gebruikt kan worden moet de bestemming gewijzigd worden naar ‘Bos’. Het betreffende perceel is direct aan de Bredasebaan gelegen en omsloten door andere percelen met de bestemming

‘Bos’. Het sluit ruimtelijk, landschappelijk en functioneel goed aan bij de aanwezige bos structuur en de omgeving. De belendende bospercelen liggen in de EHS. Door het betreffende perceel als bos te bestemmen wordt de EHS versterkt.

Het andere perceel is gelegen tegen de rijksweg A67. Het perceel ligt in de EHS en is reeds beplant met bomen in het kader van herplanten. In navolging van voorgaand perceel moet ook hier de bestemming van ‘Agrarisch met waarden – Natuur en land-schapswaarden’ naar ‘Bos’ gewijzigd worden.

De ligging, midden in de EHS, wordt hierdoor versterkt. Tegen de Rijksweg gelegen heeft het geen nadelig ruimtelijke gevolgen voor de omgeving. Omdat in de nabij-heid van de weg verschillende bossen zijn draagt het bij aan de kenmerkende bosrij-ke omgeving.

Voor de exacte ligging van de locaties wordt verwezen naar de verbeelding.

Aanpassing op de verbeelding

De op voorgaande afbeeldingen percelen worden bestemd tot ‘Natuur’ en ‘Bos’.

Aanpassing in de regels

Er is geen aanpassing van de regels nodig.

4.3 Den Houw 7 (nieuwe ontwikkeling)

Inleiding

Op het adres Den Houw 7 wordt een woonboerderij gesloopt en herbouwd. De in-houdsmaat wijkt daardoor af van de in het bestemmingsplan opgenomen algemene inhoudsmaat voor woningen in het buitengebied. De bestemming blijft gehand-haafd.

Aanpassing op de verbeelding

Er wordt een aanduiding opgenomen waarin de afwijkende inhoudsmaat is aange-geven. Tevens wordt het bestemmingsvlak ‘Wonen’ verkleind en daarvoor de be-stemming ‘Agrarisch’ opgenomen. Het landschapselement wordt aangeduid als ‘spe-cifieke vorm van agrarisch – landschapselement’.

Aanpassing in de regels

Er is geen aanpassing van de regels nodig.

4.4 Bredasebaan 18 (nieuwe ontwikkeling)

Inleiding

Op de adressen Bredasebaan 18-20 te Bladel is een agrarisch bedrijf gevestigd. Het betreft een grondgebonden rundveebedrijf. In het kader van verbrede landbouw vinden op het bedrijf de volgende activiteiten plaats:

• Kaasmakerij (Bredasebaan 18);

• verkoop kaas en aanverwante (streek)producten (Bredasebaan 20);

• zorgboerderij (Bredasebaan 18);

• een mini-camping als nevenactiviteit (Bredasebaan 20).

Op het adres Bredasebaan 20 is sinds enige tijd een zogenaamde voedselbank actief.

De voedselbank is een particuliere instelling die mensen met grote financiële pro-blemen (tijdelijk) voorziet van een voedselpakket. De voedselbank bestaat uit een opslagruimte met koeling, een distributieruimte en een kantoor met een oppervlak-te van in totaal circa 215m². De activioppervlak-teit vindt louoppervlak-ter plaats binnen de bestaande bebouwing van het agrarische bedrijf (in een loods). Er wordt geen extra verstening toegevoegd.

De voedselbank is gestart als uitvloeisel van andere activiteiten op het agrarisch be-drijf. De aanwezige zorgboerderij heeft nauwe samenhang met de voedselbank, zo worden er medewerkers van de zorgboerderij ingezet bij de agrarische activiteiten en ook bij de voedselbank. Het agrarische bedrijf levert producten aan de voedsel-bank en zorgt ook voor de aanvoer van derden door de intensieve en vele contacten met andere leveranciers. Verder levert het agrarische bedrijf transportmiddelen ten behoeve van de voedselbank.

Het aanleveren van goederen geschiedt door de agrariër in combinatie met zijn normale activiteiten en door vrijwilligers die zich inzetten voor de voedselbank. Ter plaatse wordt voedsel gesorteerd en (zonodig) gekoeld bewaard. Gedurende één dagdeel in de week kunnen hulpbehoevenden die aan strenge criteria voldoen, een voedsel pakket afhalen. Dat betekent voor alle betrokkenen tegelijk een groot soci-aal aspect. De externe effecten van de voedselbank zijn daarmee beperkt. De aan-en afvoer van productaan-en aan-en de komst van de bezoekers is mogelijk binnaan-en het bouwvlak van het bedrijf. Het bedrijf is gelegen aan een dorpsontsluitingsweg. De ruimtelijke kwaliteit wordt niet aangetast en er is geen sprake van

bestemmings-In het vigerende bestemmingsplan heeft het betreffende perceel een agrarische bestemming. Het bedrijf bestaat uit 2 percelen, nummers 18 en 20, die door een relatieteken (koppelteken) zijn gekoppeld. De aanwezigheid van de voedselbank op het betreffende perceel is in strijd met de bestemming. Het college heeft besloten om de voedselbank ter plaatse te legaliseren. Gezien het maatschappelijk belang wordt de huidige situatie gedoogd, totdat legalisering heeft plaatsgevonden. De voedselbank wordt enkel als aanduiding toegevoegd aan de huidige bestemming, omdat sprake is van een verbredingsactiviteit op het agrarische bedrijf.

Aanpassing op de verbeelding

Op de verbeelding is een aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – voedselbank’

opgenomen voor de bebouwing waarin de voedselbank is gevestigd.

Aanpassing in de regels