3 oktober 2020

DSS – Veneco VELO

(2)

Van harte welkom in Sporthal de Waterakkers, waar vanavond alweer de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld wordt voor DSS dames 1.

Twee weken geleden stond de eerste thuiswedstrijd voor de dames van DSS op de planning. De tegenstander was Hercules, en ploeg die de meiden al goed kenden. De wedstrijd begon vlot vanaf onze kant met veel breaks die onder andere Britt van Elsacker mooi binnen schoot. Na een aantal minuten werden er wat langere aanvallen gespeeld, en

Hercules begon ook met het maken van doelpunten. Er ontstonden mooie kansen voor DSS, maar het vizier stond niet op scherp en er werden veel ballen net over of naast het doel gemikt. Hercules wist uit te lopen naar een voorsprong van 3 goals, die de hele wedstrijd stand hielt.

In de laatste 5 minuten kwam DSS dichterbij, en wist tot een 27-26 stand te komen met nog 10 seconden op de klok. Een vrije bal veranderde in een penalty, door een verkeerd blok van Hercules, waardoor de

eindstand uiteindelijk 27-27 was.

Vorige week waren de Tukkers de tegenstander. Een autorit van 2 uur en een beetje naar het verre Twente ging vooraf, net als een wandeling rondom de kerk. De koploper uit Twente begon de wedstrijd goed, en had na een aantal minuten spelen een voorsprong van 8-4 op de meiden van DSS. Een time-out van coach Jitse Blommenstein volgde, maar het spel bleef aan de matige kant. In de tweede helft ging het aanvallend beter, maar de dekking liet nog wat te wensen over,

waardoor de Tukkers veel konden scoren. Na een positie wissel die Britt van Elsacker op de cirkel bracht, werd er veel meer gescoord. Britt en Angelique de Groot vonden elkaar moeiteloos met mooie passes. Een veel betere tweede helft, maar niet genoeg. De Tukkers wonnen de wedstrijd met 38-25.

Vanavond wordt de wedstrijd tegen Velo gespeeld, een goede

tegenstander waartegen DSS alles uit de kast zal halen om een mooie wedstrijd neer te zetten, alleen dan wel zonder support vanaf de

tribunes. Door de maatregelen helaas geen publiek, maar we gaan alsnog voor een winst voor de Heemskerkers.

Wij wensen u een fijne wedstrijd !

Entree: Niet mogelijk vanwege de aangescherpte corona mogelijkheden

(3)

Toppertje van de week

Zoals misschien wel bij u bekend is, hebben wij bij iedere thuiswedstrijd een jeugdspeler of speelster, die bij de selectie mee mag warmlopen, oplopen en gedurende de wedstrijd op de bank mag zitten, dat is "het toppertje van de week". Helaas mogen wij in deze periode de

aankomende wedstrijden geen toppertje en ook geen

publiek toelaten in de sporthal vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Wij hopen u snel weer te mogen

ontvangen op onze tribunes, excuses voor het ongemak.

(4)

Opstelling DSS

1. Monique de Vijlder 3. Kim de Ruyter 4. Natasja de Vries 5. Britt van Elsacker 6. Yvett van Dijk 7. Mel Schellevis

1. Fleur vd Hee 2. Michelle Huf

4. Lynn Baggerman 6. Noa van Zundert 7. Quincy Fani 8. Lindy vd Knaap 9. Kirsten Zuijderwijk 11. Femke Mastenbroek 12. Marit Buckers

14. Carmen Riepe 15. Nikki van Dorp

17. Kirsten van Steenbergen 23. Larissa Wouters

Coach: Zsigmond Makay Begeleiding: Debby Moerkerk Keeperstrainer: Michel Pronk Fysio: Josine Duimelaar

Teammanager: Anita Huf