• No results found

2 2014

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "2 2014"

Copied!
4
0
0

Bezig met laden.... (Bekijk nu de volledige tekst)

Hele tekst

(1)

Aan Gemeenteraad en het College van Burgemeester en wethouders Van de gemeente Albrandswaard

Hofboek 5 Postbus 1000 3160 GA Rhoon.

1

2 NOV. 2014

gêm.

Albrandswaard, 11 november 2014.

Betreft: Bestemmingsplan Polder Albrandswaard en veiligheid.

Geachte leden van de Gemeenteraad, geacht College,

Ondergetekenden, bezorgde burgers en (polder) bewoners van Albrandswaard willen hiermede het volgende met u delen:

Het besluit tot directe intrekking van het ter visie gelegde ontwerp bestemmingsplan Polder

Albrandswaard getuigt van politieke moed en inzicht van zowel de gemeenteraad als van uw college.

Het was ons, als groeiende "Actiegroep Polder Albrandswaard" al geruime tijd duidelijk, dat eventuele vaststelling van het (inmiddels ingetrokken) ontwerp bestemmingsplan Polder Albrandswaard ongewenste politieke en juridische gevolgen zou kunnen hebben. Met name de plankaart, voorkomend uit de z.g. " stoplichtenkaart", alsmede de wijze waarop het gebiedsfonds was ingericht, deugen o.i. niet.

Het inzicht van uw college en met name van de huidige portefeuillehouder, op grond waarvan intrekking van het op 12 september 2014 ter visie gelegde ontwerp bestemmingsplan per 2 oktober 2014 een feit was, verdient onze welgemeende lof. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald . Het intrekken hebben wij geregistreerd vanuit de Staatcourant van 2 oktober 2014 onder nr. 28082, alsmede vanuit streekblad "De Schakel" van 2 oktober 2014.

Nu het ontwerpbestemmingsplan Polder Albrandswaard in zijn geheel is ingetrokken, is er formeel geen ontwerpbestemmingsplan Polder Albrandswaard meer.

Er moet derhalve een nieuw ontwerpbestemmingsplan Polder Albrandswaard komen.

U als Raad, alsmede u als College worden bekend verondersteld met de inhoud van onze brieven, respectievelijk d.d. 28 augustus 2014 aan alle raadsleden en d.d. 9 mei 2014 aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over deze kwestie.

Wij betreuren, dat de gemeenteraad op 1 oktober 2012 op voorstel en onder verantwoordelijkheid van de toenmalige portefeuillehouder het onvoldragen en op gebrekkige gronden gebaseerde

"Landschapsontwikkelingsplan" heeft vastgesteld . Het (ingetrokken) ontwerp bestemmingsplan is

mede daardoor in haar zuiverheid en rechtmatigheid getroffen.

(2)

Blad 2

De door de wet vereiste zorgvuldigheid is daarbij o.i. veronachtzaamd, evenais de toepassing van het zo uiterst belangrijke gelijkheidsbeginsel.

Gegeven de nieuwe situatie nodigen wij het gemeentebestuur van Albrandswaard uit om met ons in gesprek te komen, zodat wij gezamenlijk een deugdelijk plan kunnen maken, met behoud van de goede delen van het oude plan . Een "vernieuwd" ontwerp bestemmingsplan, dat draagvlak heeft en waar bestuurders en bewoners van Albrandswaard trots op kunnen zijn.

Indien u als gemeenteraad en als College van B&W ons open voorstel wilt aanvaarden, dan stellen wij ons voor dat in team verband te laten plaats hebben ,t.w. de portefeuillehouder, bijgestaan door de gemeentelijke projectleider, samen met en delegatie uit onze groep.

Ten slotte vragen wij uw aandacht voor een belangrijk veiligheid aspect:

De stand, waarin de inmiddels half gesloopte en in deplorabele toestand verkerende kas-locatie (ex- van Overbeek) verkeert is een ernstig veiligheidsrisico voor de eigenaar van die locatie. Dat is de gemeente Albrandswaard.

D recente najaarsstorm heeft aangetoond, dat er in de huidige situatie gevaar is voor mensen en goederen ( bewoners en woningen), als mede de nabij gelegen school. Rondvliegend, losgeraakt glas en kasframe delen zouden tot ernstige verwondingen en schade kunnen leiden. Omwonenden hebben al vele malen hun beklag gedaan, zonder resultaat tot op heden.

Wij vragen u als gemeentebestuur om op zeer korte termijn de veiligheidsrisico's onder controle te brengen. Wij gaan ervan uit, dat u de ernst van deze zaak inziet en onmiddellijk maatregelen neemt, waarvan u ons op de hoogte wilt brengen.

Wij zien uw reactie op onze uitnodiging , met belangstelling en met hoogachting tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Actiegroep Polder Albrandswaard,

Waarvan namen, adressen en handtekeningen op bijgaande bladen, genummerd: 3 en 4 ( het aantal is willekeurig en niet limitatief. De 2&ondertekenaars zijn voldoende in de vertegenwoordiging)

Correspondentie adres: Albrandswaardsedijk 113 3172 TG Poortugaal.

Bijgaand blad 3 en 4.

(3)

Blad 3

Naam adres handtekening

8. J^OL** Z

^111 1

11. xl

12.

) I // / p I f

(4)

Blad 4

Naam adres handtekening

Referenties

GERELATEERDE DOCUMENTEN

Mensen met een arbeidsbeperking mogen van de gemeente verwachten dat de gemeente borgt dat hun belangen in beeld blijven in de besluitvorming en dat ze ergens met hun problemen

verzorging die geen verband houdt met (hoog risico op) behoefte aan geneeskundige zorg.. verzorging bij (hoog risico op)

Deze wet heeft als doel om mensen die een (arbeids) beperking hebben en daardoor zelf moeilijk aan het werk komen, te helpen aan een baan. Want dat is de beste manier om mee

BEKENDMAKING ALLEENRECHT VERWERKING HUISHOUDELIJK AFVAL Op 4 maart 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn besloten een uitsluitend recht te verlenen

Onderwerp Bestemmingsplan '2e Herziening Schoorl, kernen en buurtschappen' Voorstel Het college besluit:.. in te stemmen met het ontwerp bestemmingsplan '2e Herziening

De (eventuele) zienswijzen alsmede het bestemmingsplan worden in de eerste helft van 2015 aan uw commissie ter bespreking voorgelegd waarna het plan, al dan niet gewijzigd door

De wethouder zegt dat hij geen voorstander is van de optie voor 10 extra plaatsen zoals de fractie Algemeen Belang heeft geop- perd.. Hij wil een duidelijk bestemmingsplan

Maar moesten we in Herentals een gemeentelijke lokale weg hebben met regime 70, wat we in Herentals niet hebben want de meeste 70-wegen zijn gewestwegen, dan zou dat kunnen overwogen