22 APRIL 2022 - 19-21 UUR - KANTINE

D I S C O #*/(0

(4)

WEDSTRIJDVERSLAGEN SC VEENWOUDEN SENIOREN.……

SC Veenwouden onderuit in laatste minuut in derby tegen Zwaagwesteinde SC Veenwouden leed zaterdag een teleurstellende nederlaag in de derby bij

Zwaagwesteinde. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg het de deksel op de neus toen Jorrit Hansma de bal op fraaie wijze de bal achter doelman Yannick van der Kooi krulde, na een discutabele beslissing van scheidsrechter Nigro.

In de derby tegen Zwaagwesteinde hadden beide ploegen de punten hard nodig, dus het belang van deze wedstrijd was groot. Veenwouden zit momenteel in een zware periode waar het uit moet zien te komen, want het lukt maar niet om meer punten te verzamelen.

Veenwouden begon sterk aan de wedstrijd en probeerde Zwaagwesteinde vroeg in de wedstrijd onder druk te zetten. De thuisploeg probeerde zit hier onderuit te

voetballen, maar had enige moeite om dit op een goede manier op te lossen. In de negende minuut was de eerste kans voor Veenwouden, maar een schot van Sybrand de Graaf ging over het doel heen. Zwaagwesteinde heeft de beschikking over snelle vleugelaanvallers, en hier probeerde de thuisploeg ook gebruik van te maken. In de 24e minuut werd Zwaagwesteinde aanvaller Jan Eisma de diepte in gestuurd. De

dieptepass werd net iets te diep gespeeld. SCV-doelman Yannick kwam uit zijn doel om de bal te onderscheppen, maar kwam in dit duel in botsing met Eisma. Ze konden

gelukkig beide de wedstrijd vervolgen. In de 35e minuut kreeg Sybrand de Graaf een goede kans om vanuit een vrije trap de score te openen, maar de bal werd knap uit de hoek gered. Drie minuten later kreeg Luc v/d Kooi een kans om vanuit een voorzet van Arjen Haringsma de bal op doel te koppen, maar de bal werd naast gekopt. In de 45e minuut had Zwaagwesteinde de kans om op voorsprong te komen. De weg naar het doel lag open na een prima steekpass, maar de thuisploeg verzuimde om deze kans af te maken.

Het goede spel van Veenwouden kreeg in de tweede helft geen goed vervolg. Het zag Zwaagwesteinde beter in de wedstrijd komen. In het begin van de tweede helft kreeg Zwaagwesteinde een paar goede kansen om de score te openen. Eerst was er een schot wat het in zijnet belandde, nadat Yannick van der Kooi de bal losliet uit een voorzet. Vijf minuten later moest van der Kooi redding brengen na een 1 op 1 situatie.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. In de 73ste minuut kon Zwaagwesteinde opnieuw op voorsprong komen, maar Meindert Witteveen kon een voorzet net op tijd tot een hoekschop

verwerken. Het einde van de wedstrijd was in zicht en zou uiteindelijk op een gelijkspel uitdraaien. In de 90e minuut werd er een laatste aanval van Zwaagwesteinde opgezet en de bal kwam vervolgens bij de linksvoor Jorrit Hansma.

(5)

WEDSTRIJDVERSLAGEN SC VEENWOUDEN SENIOREN (vervolg).……

Verslag SC Veenwouden 1 (vervolg)

De vlag ging echter omhoog bij de grensrechter, maar deze werd genegeerd door scheidsrechter Nigro. Hansma kapte zijn tegenstander uit, en schoot van de rand van het strafschopgebied de bal fraai in de kruising. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter, die SC Veenwouden met een fikse teleurstelling de kleedkamer

instuurde Maar al met al, het mag hun zelf achter de oren krabben want het scoren van doelpunten zorgt er voor dat er punten gepakt kunnen worden.

Volgende week komt koploper VV Kollum op bezoek in Veenwouden.

De spelers betreden het speelveld

(6)

Futsal SCV weet ook van Broekster Boys 3 te winnen 7-3 (3-0)

We gaan richting het einde van het seizoen en komen nu in de fase dat de prijzen worden verdeeld.

Maandagavond stond er een wedstrijd op het programma die op papier gemakkelijk zou zijn, Broekster Boys bezet een positie onderaan de middenmoot. Iedereen wil van de koploper winnen, daardoor spelen we elke week tegen teams die met volledige selecties komen waardoor elke wedstrijd nu een finale is.

Vooraf stemden we nog even af of we vandaag druk gingen zetten of ons gebruikelijke tactiek; inzakken en loeren op de ruimtes die vallen. Vorige week werkte onze tactiek met inzakken niet en druk zetten zorgde ervoor dat we een achterstand ongedaan konden maken. Daarom was ons strijdplan vandaag om vanaf het begin druk te zetten.

Hierdoor werd het publiek de grote winnaar omdat ook Broekster Boys druk ging

zetten. Zonder veel kansen weg te geven wisten wij met een 3-0 voorsprong de rust te bereiken. De insteek van de tweede helft was op dezelfde voet door te gaan, waarmee we wilden proberen geen goals weg te geven zodat we weer eens de clean sheet

konden halen. We begonnen de tweede helft goed en wisten snel 2 goals te maken waardoor we met een ruime voorsprong de laatste 12 minuten in gingen (5-0). De concentratie verslapte en we liepen niet meer in positie. Hierdoor kwamen er kansen voor Broekster Boys, hieruit wisten ze 2 maal te scoren. De ruimtes in het veld werden aan beide kanten groter en daar wisten wij nog 2 maal van te profiteren en Broekster Boys eenmaal. Zo werd het een gemakkelijke overwinning met wat te veel tegengoals.

We krijgen de komende weken lastige tegenstanders waardoor we uit een ander vaatje moeten tappen dan de tweede helft van vandaag. Aankomende maandag spelen we om 19:30 in de Sikkemahal in De Westereen tegen Golden Oldies 3. Waar we de thuiswedstrijd ternauwernood 4-3 konden winnen zal het ook dit keer weer een spannende pot worden.

We willen Klaas Sjoerd (Pip) bedanken voor zijn prachtige saves en voor het meedoen vandaag. Meint bedankt voor de mooie fotoreportage. Robbie en Hindrik bedankt voor het ondersteunen van de scheidsrechter.

(7)

Leo Bosma laten zijn tegenstanders zijn hielen zien en is al weer zoekende naar een succesvolle afspeelmogelijkheid.

(8)

SCV 2 – Zuidhorn 2 (0 – 1) 0 – 5

22 Is het getal waarom het draait deze wedstrijd, daar komen we nog op terug. Vol vertrouwen begonnen we met deze pot, maar direct in het begin bleek dat Jan Thomas teveel broodjes knakworst had gehad gisteravond, een simpele bal werd tegen de tegenstander gespeeld waarna een grote kans ontstond voor Zuidhorn. Gelukkig was Jacob goed bezig deze wedstrijd, hij keepte prima. In de eerste helft ging het spel op en neer, met zowaar een paar kleine aanvallen van onze kant. Totdat we een moment van verslapping hadden waardoor onze keeper wel moest ingrijpen. De penalty werd

benut. Met een 0-1 achterstand gingen we de rust in. Toen had Erik de prachtige opmerking: “als iedereen 1 of 2 fouten maakt hebben we maximaal 22 fouten in de wedstrijd”. Later hoorden we dat Marthijn vanochtend een T22 radiator op zijn voet had gekregen, wat een verklaring is voor zijn iets mindere spel. Verder was er nog niets aan de hand, totdat Alex een ongelukkig duel had waarna hij met een dikke enkel het strijdtoneel moest verlaten. Beterschap Alex, we hopen dat je er tegen Kollum weer bij kunt zijn. De organisatie achterin was even weg, waarna de 0-2 en 0-3 een feit waren.

Dat er daarna nog een 4e en 5e invlogen is voor de statistieken. Rest ons nog te

melden dat aanvoerder Patrick geen last had van zijn debuut als aanvoerder, vol vuur voerde hij de spelers aan. Aanstaande woensdagavond om 20 uur spelen we uit tegen Kollum 2, wie weet halen we dan onze eerste punten en kan pake Johannes weer juichen…

(9)

RWF 4 duidelijk een maatje te groot voor SC Veenwouden 3

Voor SC Veenwouden 3 was er afgelopen zaterdag weinig te halen tijdens de

competitiewedstrijd tegen RWF 4. Al na een paar minuten lag de 0 – 1 al in het, door de Feanwâldsters te verdedigen, doelnet. Daarna bleef de ploeg uit Friesche Palen aandringen, echter meer doelpunten leverde dit niet op. Tot een prachtige knal van buiten de 16 Jacob Hiemstra kansloos liet; 0 – 2. Binnen het half stond de 0 – 3 op het scorebord, zou het telraam uit de tas moeten worden gehaald? Nou nee, niet echt. De 1 – 3 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen nadat de keeper van RWF 4 een voorzet compleet verkeerd inschatte; 1 – 3. Na de thee eenzelfde beeld als tijdens de eerste helft, maar er was toch iets veranderd. Na de 1 – 4 leek RWF 4 het verder wel de geloven en dit was koren op de molen voor SC Veenwouden 3. De Feanwâldsters

zetten RWF 4 vast op de eigen helft en dit leverde nog een prima mogelijkheid op voor de 2 – 4. Zelfs twee keer een één op één met de RWF 4 keeper leverde geen doelpunt op en dan is het wachten op de 1 – 5. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd een prima rush beloond met deze treffer. Tijdens de derde helft was een ieder het met elkaar eens. RWF 4 was duidelijk een maatje te groot voor SC Veenwouden 3, al hebben de Feanwâldsters zo duur mogelijk proberen te verkopen.

AGENDA.……

Vrijdag 22 april:

- Bingo/disco met achter de draaitafel DJ Tjalling. Deze bingo/disco wordt

georganiseerd voor de SCV JO8 t/m JO11. De organisatie is in handen van de Activiteitencommissie in samenwerking met De Freonen fan SCV.

Nadere informatie is te lezen op de fraaie bingo/disco poster die tevens in dit weeknieuws staat afgedrukt.

Maandag 15 augustus:

- 75 Jarig jubileum SC Veenwouden

Wilt u een activiteit aan de weeknieuws agenda toevoegen?

Mail deze dan naar k.de.vries64@kpnplanet.nl

(10)

FOTO VAN VROEGER.……

9 Mei 1998

Das Dritte on Tour. Deze foto is gekiekt op een steenworp afstand van het treinstation in Bremen. Doel van deze reis was Hamburg alwaar de laatste competitiewedstrijd zou worden bekeken op de, voor Nederland, heilige grond van

het oude Volksparkstadion.

Achterste rij v.l.n.r.: Klaas de Vries, Harry v/d Veen, Yme Kingma, Bert Meerstra, Durk de Vries, Klaas Sjoerd de Vries, Altinus Kooi en Pieter Eelke Kloetstra.

Voorste rij v.l.n.r.: Henk Jan Jilderda, Justin Meerdink, Tinus Kempenaar, Feike de Roos en Johan Bijlsma.

Heeft u, bijvoorbeeld op uw zolder, nog een SC Veenwouden kiekje liggen? De weeknieuws eindredactie houdt zich aanbevolen.U kunt uw SC Veenwouden foto’s mailen naar: k.de.vries64@kpnplanet.nl

Namens de weeknieuwseindredactie alvast bedankt.

VVT45+1- SCV45+1 19:30 Burgum

SCV45+1- FR’Boys45+1 20:00 Z’westende45+1-SCV45+1 20:30 SCV45+1- Fc Burgum45+1 21:00

S’woude VR1- SCV VR1 19:30 Suwald

V&V68 VR2- SCV VR1 20:00 SCV VR1- ASC VR1 20:30 Zaterdag 23 april

VV Nijland 1 – SCV 1 14:30 VEV’67 3 – SCV 2 15:00 Zw’westeinde 3 – SCV 3 14:00 Maandag 25 april

Zaal

SCV 1 – Wardy 1 21:30 Veenwouden J. de Groot

Dagleiders: zaterdag 16 april: Auke de Boer en Mark Lodewijks Kassahokje: zaterdag 16 april: Minke Nijboer en Etsje Veenstra

(15)

WEDSTRIJDPROGRAMMA SCV JEUGD

Aanvang Veld Box Scheidsrechter Zaterdag 16 april

SCV JO15-1 – VIOD JO15-1 10:00 A 1+2 D. Lodewijks SCV JO13-1 – VCR JO13-1 10:00 B 3+4 G. Jilderda Zaterdag 23 april

SCV JO12-1 – Frisia JO12-2 09:00 B1 1+2 A. Haringsma SCV JO11-1 – Franeker SC JO11-1 10:30 B1 3+4 D. Lodewijks SCV JO8-1 – Broekster Walden JO8-1 09:00 B2 5+8 Spelbegeleider UIT:

Drachtst.B. JO19-2 – SCV/VVZ JO19-1 12:30 Blauw Wit '34 JO17-5 – SCV JO17-1 13:25 Frisia JO15-2 – SCV JO15-1 10:30 ONB JO13-1 – SCV JO13-1 13:00 Kootstertille SC JO10-1 – SCV JO10-1 11:00 FC Burgum JO9-3 – SCV JO9-1 09:00 Ternaard JO8-1 – SCV JO8-2 09:00

Dagleiders jeugd: zaterdag 16 april: Klaaske Boorsma en Berend Leegsma zaterdag 23 april: Hendrik Prins en Klaas Wiersma

(16)
(17)
(18)
(19)

WEDSTRIJDVERSLAGEN SC VEENWOUDEN JEUGD.……

SC Veenwouden JO15-1 verliest nipt van naaste buur

Evenals de hoofdmacht stond ook voor SC Veenwouden JO15-1 een competitie-

wedstrijd tegen een ploeg van VV Zwaagwesteinde op het programma. Over en weer werden er kansen en mogelijkheden gecreëerd, echter een doelpunt wisten de

Feanwâldsters niet te scoren. Ook naaste buur Zwaagwesteinde JO9-1 bleken, voor het doel van de tegenstander, niet doeltreffend; op één moment na. Zo eindigde deze wedstrijd in een 0 – 1 zege voor Zwaagwesteinde JO9-1 en dit was tevens de score bij de ‘grote jongens’.

SC Veenwouden JO12-1 dendert over SC Franeker JO12-1 heen

Wat heeft de weeknieuws eindredactie u in het vorige weeknieuws gemeld? De eerste overwinning voor SC Veenwouden JO12-1 zou niet meer lang op zich laten wachten en daar was ie dan……..binnen een week. Je zou in eerste instantie denken aan een

minimale zege, maar uitspraak geldt niet voor de Feanwâldsters. Een 9 – 1 overwinning werd er geboekt op SC Franeker JO11-1, zodat het negatieve doelsaldo per direct is omgetoverd in een plus drietje.

SC Veenwouden JO11-1JM wint topper

Afgelopen zaterdag stond er een echte topper op het programma op sportpark Het Koningsland in Burgum. De wedstrijd FC Burgum JO11-1 – SC Veenwouden JO11-1JM zou gaan uitmaken wie de koploper tijdens deze fase zou worden alvorens het

voetbalvrije Paasweekeinde in te gaan. Het aanwezige publiek heeft genoten van een sportief fel SC Veenwouden JO11-1JM die zich niet zo eenvoudig van de bal liet zetten.

Als een ware nummer één dirigeerden de Feanwâldsters het spel en dit leverde een fraaie 1 – 4 overwinning op.

Uitblinkende keeper zet SC Veenwouden JO10-1 de voet dwars

Afgelopen zaterdag kwam naaste buur FC Burgum JO10-2 ons met een bezoek vereren.

De eerste helft was gelijk opgaand, waar beide keepers een hoofdrol vervulden. De keeper aan de kant van FC Burgum JO10-2 had echter iets meer het geluk aan zijn zijde zodat het totaal aan doelpunten bleef steken op één treffer in het voordeel van de Feanwâldsters. Bij een 1 – 3 ruststand werd de ranja opgezocht, echter na deze

welkome dorstlesser begon SC Veenwouden JO10-1 zich iets meer op te houden op de eigen speelhelft. Daar is het echter lastig doelpunten maken en je nodigt de

Burgummers uit om de score uit te breiden. Dit gebeurde ook zodat de eindstand 3 – 7 werd in het voordeel van FC Burgum JO10-1.

(20)

WEDSTRIJDVERSLAGEN SC VEENWOUDEN JEUGD (vervolg).……

SC Veenwouden JO9-1 wint derby tegen VVT JO9-1

Wat Harkemase Boys momenteel betekent voor het Friese amateurvoetbal, dat geldt voor VVT jaren geleden. VVT uit Twijzelerheide was een voetbalbolwerk waar je met knikkende voetbalknieën naar toe ging. Ook SC Veenwouden JO9-1 maakte de reis naar het sportpark aan de Bjirkewei, echter de tijden zijn wel ietwat veranderd qua

knikkende voetbalknieën. Desondanks blijft VVT een taaie ploeg, echter de Feanwâld- sters tijdens deze wedstrijd op alle fronten beter. Na een prima 2 – 4 ruststand werd de helft na de ranja een aanvallend VVT JO9-1 verwacht. De verdediging van SC

Veenwouden JO9-1 stond echter als een huis met een prima fundering, want het

waren de Feanwâldsters die de meeste doelpunten wisten te scoren. Eindstand 3 – 8.

Zege SC Veenwouden JO8-2 voor vrij weekeinde

Wat voor de profvoetballers en -voetbalsters geldt als ook voor de topamateurs, is ook van toepassing op onze jongste voetballende jeugd. Een wedstrijd winnen, vlak voor een vrij weekeinde, is toch plezieriger dan wanneer je aan de verkeerde kant van de score staat. Je kan namelijk nog een zaterdag genieten van je overwinning. Voor SC Veenwouden JO8-2 is deze voetbalwijsheid ook van toepassing. Afgelopen zaterdag werd met 4 – 1 gewonnen van Wardy JO8-2 na een 3 – 1 ruststand. Onze jongste voetballende jeugd maakte er, vooral tijdens de eerste helft, een

demonstratiewedstrijd van. Na de ranja werd de rem er op gezet, maar dit leverde nog wel een doelpunt op.

FC Burgum JO8-3 – SC Veenwouden JO8-1 (2 – 3) 2 – 9

Op de vroege ochtend vertrokken de jongste pupillen van SC Veenwouden vanaf De Kemphaan naar een plaatselijke tegenstander, namelijk FC Burgum JO8-3, op het nieuwe sportpark van de Nije Westermar. De eerste competitieronde in september mochten de Blauw Witten het ook opnemen tegen FC Burgum en werd er toen met 2 – 9 gewonnen. Een mooi moment om te kijken waar de ploeg vandaag stond in deze derby. Om 9 uur werd er afgetrapt in Burgum. De thuisploeg begon gretig aan de

wedstrijd en met een paar spelertjes die een kopje groter waren was het ‘klauwen’ om de goal leeg te houden. FC Burgum JO8-3 was oppermachtig en kon de 1 – 0 op het bord zetten. SC Veenwouden JO8-1, die ook een paar kansen kreeg halverwege de eerste helft, wisten het net ook te vinden en kwamen daarna ook vlot op een 2 – 1 achterstand. FC Burgum JO8-3 kon de lijn niet doorzetten, maar de Feanwâldsters wist net voor de rust nog twee maal te scoren en zochten met een 2 – 3 voorsprong de kleedboxen op. Na de rust was de doelpuntenmachine van De Kemphaantjes op stoom en via 2 – 4 en 2 – 6 werd de voorsprong snel uitgebouwd en was het SC Veenwouden JO8-1 die de ene na de andere kans om wist te zetten in doelpunten. Ook het slot was voor SC Veenwouden JO8-1 en met nog een paar goals werd de wedstrijd met

wederom een 2 – 9 winst afgesloten.

(21)

Spitsuur voor de goal van FC Burgum JO8-3

(22)

INDOORTRAINING SC VEENWOUDEN JO11-1JM.……

Woensdag 6 april was het geen weer. Nou geen weer, het was wel weer maar dan weer wat echt geen lenteweer mag heten. Voor SC Veenwouden JO11-1JM stond deze middag een belangrijke training op het programma die niet kon worden afgelast. De topper tegen FC Burgum JO11-1 werd namelijk de komende zaterdag gespeeld en dan is het raadzaam om nog ff enkele wedstrijdsituaties door te nemen.

Maar dat weer, plenzen……volgens goed ingelichte bronnen kwam er zelfs een zeilboot het trainingsveld op varen; zoveel water en het hield maar niet op. Trainer Anton van Zwol had echter de oplossing: ‘wy gjinne binnen trainen.’ Zo gezegd, zo gedaan,

kantine ’t Keakelgat werd omgetoverd tot trainingsveld.

Mede door de vindingrijkheid van trainer Anton van Zwol won zijn team de topper tegen FC Burgum JO11-1.

(23)

UIT HET ARCHIEF VAN ANNE MACHIELA.……

Sportkompas – 6e jaargang – april 1977

Langs de lijn

Het is de laatste weken koud in de natuur. De kieviten zitten veelal op de einden van de akker. Hierdoor is de belangstelling om eieren te zoeken niet bijzonder groot. Maar niet alleen daar, ook in het dorp en wel langs de lijnen van de voetbalvelden is het koud. Werd er maar eens een pittig partijtje voetbal gespeeld dan werd je wel warm.

Op een enkele uitzondering na wordt er door de senioren elftallen niet al te best gespeeld. De uitzondering is het derde elftal. De mannen van B. Reitsma staan bovenaan in hun afdeling. Ga zo door, en dan kan er binnenkort toch nog een

kampioenschap gevierd worden. Onder de junioren komt dit feest hoogstwaarschijnlijk ook voor. Maar hoe kunnen de andere elftallen uit de put gehaald worden. Laten we eens proberen gezamenlijk naar het sportveld te gaan en geven de elftallen de

broodnodige steun. Ik ben er zeker van dat met uw aanwezigheid de resultaten zullen verbeteren. Bij voorbaat dank voor uw medewerking en voor de spelers sterkte, maar bovenal veel voetbalvreugde.

Voorzitter H. Raatjes Damesvoetbal

Er is op het ogenblik weer behoorlijk animo voor damesvoetbal. Enige jaren terug bloedde het dood doordat er geen of onvoldoende begeleiding aanwezig was. De leeftijd van de thans geïnteresseerde dames ligt vrijwat hoger dan toen. Hebt u interesse om ook mee te doen, stel u dan in verbinding met mevr. Van Dijk, Leeuwerikstraat 1. Bestaat er voldoende belangstelling dan zal met spoed een damesvoetbalafdeling worden opgericht.

Bestuur SCV afdeling voetbal Ontspanningscommissie

Wegens de geringe belangstelling voor de sjoel en balgooi avonden voor de dames, hebben de dames A. Wijbenga, F. Bijma en A. Vellinga besloten zich terug te trekken uit de ontspanningscommissie.

Deze wordt nu voortgezet door de heren:

L. Veenstra, J. Jilderda en P. Hoekstra.

Hiermede willen wij de dames vriendelijk bedanken voor de plezierige samenwerking.

(24)

LEDENADMINISTRATIE.……

Voor het bewerken van je voetbal.nl en/of je KNVB-wedstrijdzaken account dient je emailadres wel goed gekoppeld te zijn.

Dit houdt in dat het e-mailadres waarmee je inlogt op je voetbal.nl en/of de KNVB- wedstrijdzaken account bekend moet zijn bij de ledenadministratie.

Dit e-mailadres wordt ingevuld bij je persoonlijke gegevens op sportlink (inschrijving KNVB) zodat er een koppeling kan worden gemaakt.

Als je goed gekoppeld bent, dan kun je gebruik maken van handige functies binnen Voetbal.nl, zoals:

- Direct jouw programma, standen en uitslagen in het menu

- Stemmen op, of worden gekozen tot Player of the Match (als zichtbaarheid niet op 'Afgeschermd' staat).

- Jouw aanwezigheid aangeven bij wedstrijden.

- Een rijschema maken voor uitwedstrijden.

- Bekenden kunnen jou volgen in de app.

Ben je als kind ingeschreven bij Sc Veenwouden met het e-mailadres van je ouders en heb je na je 16e jaar zelf een voetbal.nl account aangemaakt met je eigen e-mailadres?

Dan heb je dus geen goede koppeling.

Wil je dit laten veranderen? Mail dan je nieuwe e-mailadres naar de ledenadministratie.

leden@scveenwouden.nl

Ledenadministratie Sc Veenwouden

(25)

UITSMIJTER.……

Jason Kissi

Godmanchester Rovers; Klaas Sjoerd de Vries en Sape Gerrit Bloemhof zullen wellicht wel eens van deze voetbalvereniging hebben gehoord. De hoofdmacht van deze club vertoont in de United Counties League Premier Division South (ongeveer het tiende voetbalniveau in Engeland) haar voetbalkunsten. Qua palmares geen bijzondere voetbalvereniging, op één speler na dan. Jason Kissi had namelijk beter de edele American Football sport kunnen beoefenen op de positie van quarterback. De reden?

Jason kan het lederen kleinood ongelooflijk (maar dan ook echt ongelooflijk) ver het speelveld in werpen. Een ingooi vanaf de eigen helft tovert Jason Kissi bijvoorbeeld om in een doelrijpe kans voor zijn teamgenoten die in het 16-meter gebied van de

tegenstander staan geposteerd. Menig doelpunt is voortgevloeid uit zijn inworptalent.

De scouts van de diverse Engelse topclubs zullen echter niet zo snelde weg naar de Bearscroft Lane in Godmanchester weten te vinden. Jason Kissi kan dan wel heeeeel erg ver de bal het voetbalveld in werpen, voetballen gaat hem daarentegen een stuk minder af. Wellicht toch een carrière overwegen bij een American Football Team?