• No results found

Zoek de verschillen

Ik ben Allah dankbaar omdat,

Dag 27: Zoek de verschillen

Opdracht:

Zoek de 7 verschillen en kleur de kleurplaten in.

Dag 28: Ka’aba

De Ka’aba wordt ook wel Beytoellah (het huis van Allah ) genoemd. de ka’aba wordt bezocht tijdens de bedevaart. Tijdens het bezoek dient de tawaf verricht te worden. Dit doe je door te starten bij de zwarte steen (hajar-ul-aswad ). Vervolgens dien je 7 keer rondom de ka’aba te lopen. Wanneer je dit hebt gedaan moet je niet vergeten om het tawaf gebed van 2 rakaat te bidden.

Ken jij iemand die de Ka’aba heeft bezocht?

Opdracht

Knip de bouwtekening uit.

Plak de witte kantjes met lijm of plakband vast. Dit doosje kun je ook als een cadeaudoosje gebruiken.

Tip: vul het doosje met een geschenk of iets lekkers!

Maak als laatst een mooie foto en deel het met

IslamColor.

Dag 29: Verhaal

Er was eens een oprechte jongen wiens naam Yahya was. Yahya werd opgevoed door zijn moeder die hem leerde om altijd de waarheid te spreken. Op een dag wilde deze jongen reizen naar één van de buurlanden om daar kennis op te doen. Voordat hij vertrok, nam hij afscheid van zijn moeder. Hij stelde zijn vertrouwen op Allah en nam zijn boeken en eten mee. Zijn moeder gaf hem veertig dinar en hij verstopte deze onder zijn kleren zodat niemand dit zou zien.

Yahya ging met de bus naar het land waar hij zou gaan studeren. En terwijl zij onderweg waren, werden zij plotseling door dieven beroofd. Zij namen alle spullen mee en lieten niets over. En nadat zij alles gestolen hadden, keek een van de dieven naar Yahya en lachte hem uit. Hij zei: “Kijk naar deze jongen wat voor oude kleren hij aan heeft!” Toen riep de dief Yahya bij zich en hij keek hem nogmaals aan. Yahya bleef staan en werd heel erg bang. De dief riep hem nog een keer en zei: “Kom nu of ik zal je slaan.” Toen ging Yahya naar hem toe en vroeg hem: “Wat wil je van ons?” De dief begon te lachen en zei: “Heb je geld bij je?!” Yahya zei toen:

“Ja, ik heb veertig dinar onder mijn kleren verstopt.”

De dief was stil en hij keek Yahya aan en werd heel erg boos. Hij zei: “Houd jij mij voor de gek? Je hebt zoveel geld bij je en je vertelt dit zomaar aan mij? O wee als jij liegt en mij voor de gek houdt!” Yahya zei: “Ik houd jou niet voor de gek. Ik heb veertig dinar bij me en dat is de waarheid.” De dief keek hem aan en het kwaad was in zijn ogen te zien. Vervolgens werd hij iets rustiger en zei hij tegen Yahya: “Ik zal je kleren doorzoeken en als je liegt, ben je de pineut.”

De dief riep zijn mannen en gaf hen de opdracht om Yahya’s kleren te doorzoeken. De mannen doorzochten zijn kleding en vonden het geld dat hij onder zijn kleren had verstopt. Ze gaven het aan de dief en het was inderdaad veertig dinar. De dief was verbaasd en zei: “Waarom heb je mij verteld dat je geld bij je hebt en waarom sprak je de

waarheid, terwijl je weet dat wij het zullen afpakken?” Hierop zei Yahya: “Ik heb mijn moeder beloofd altijd de waarheid te spreken en ik wil de belofte niet verbreken.” De dief begon hevig te huilen en zei: “Jij bent bang dat je de belofte met je moeder verbreekt en ik verbreek de belofte met Allah. Ik maak de mensen bang en pak hun spullen af. Ik getuig dat ik terugkeer naar Allah en ik vraag Hem om mij te vergeven.” Hij gaf daarna zijn mannen de opdracht om eenieder zijn spullen terug te geven. En ook de mannen vroegen Allah om vergiffenis.

Opdracht

Lees het verhaaltje voor aan een gezinslid.

Dag 30: Koekjes

Ingrediënten:

125 gr roomboter (op kamer temperatuur) halve beker poeder suiker

1 ei

5 eetlepels olijfolie 1 pakje vanillesuiker 3 bekers meel

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten in een kom en meng het tot een geheel. Voeg kaneel of andere kruiden toe als je dit lekker vindt. Maak mooie vormpjes. Doe ze op een kookplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven op 175 graden totdat ze een goudbruine kleur krijgen.

tip: bestrooi de koekjes als ze klaar zijn met poedersuiker/kaneel of dip ze in gesmolten chocolade.

Opdracht

Bak de heerlijke koekjes samen met een oudere persoon. Vergeet ze tijdens het Ramadan feest niet uit te delen!

We zijn aan het eind gekomen van deze mooie maand. Wij bedanken jou voor het meedoen met de ramadanactiviteiten. Hopelijk heb je genoten van de opdrachten.

Vergeet niet om jouw antwoorden te controleren! Het antwoordenboekje kun je downloaden op de website van IslamColor: www.islamcolor.nl/ramadan .

Voordat we ons weer gaan verheugen op de ramadan van volgend jaar, is het nu tijd voor……. het grote ramadanfeest! Heb jij al iets leuks voorbereid? Alvast heel veel plezier. IslamColor wenst jou en je familie een gezegend ramadanfeest!

Tot volgend jaar inshaallah.

GERELATEERDE DOCUMENTEN