• No results found

Zienswijzenprocedure

In document Toelichting bijlagen 08 11 10; (pagina 36-200)

6. UITVOERINGSPARAGRAAF/PROCEDURE 35

6.6 Zienswijzenprocedure

De bestemmingsplanprocedure conform de Wro wordt beschreven in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. In de Wro zijn hierop nog enkele wijzigingen beschreven. Samengevat is de bestemmingsplanprocedure als volgt:

- het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende 6 weken ter inzage;

- gedurende deze periode kan een ieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen naar voren brengen aan de gemeenteraad;

- binnen twaalf weken na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan stelt de ge-meenteraad het bestemmingsplan vast;

- de vaststelling van het bestemmingsplan dient binnen twee weken na de vaststelling bekend gemaakt te worden behoudens de hieronder genoemde uitzonderingen;

- Gedeputeerde Staten of de Inspecteur van VROM hebben een zienswijzen ingediend en deze zienswijzen is niet of niet volledige door de gemeenteraad meegenomen in het vastgestelde bestemmingsplan;

- De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan - met uitzondering van het overnemen van de zienswijzen van Gedeputeerde Staten of de inspecteur van VROM - wijzigingen aangebracht.

Is één van bovenstaande twee gevallen aan de orde, dan mag het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan pas bekend zijn gemaakt nadat zes weken zijn verstreken.

Ommel Jan van Havenstraat 35, Kennisstraat 2 en 8 2010 – Toelichting

BIJLAGEN

- Akoestisch onderzoek, SRE Milieudienst, rapportnummer 491918 versie 3, datum 3 november 2010;

- Verkennend bodemonderzoek, DvL Milieu & Techniek, rapportnummer B-081186, datum 4 februari 2009;

- Bureauonderzoek en verkennend veldonderzoek door middel van boringen, rapportnummer S090004, datum 16 maart 2009.

- Bewijsstukkendossier Ruimte voor Ruimte, PM.

Ommel Jan van Havenstraat 35, Kennisstraat 2 en 8 2010 – Regels en verbeelding

Akoestisch onderzoek

Bouwlocaties Jan van Havenstraat 35 en Kennisstraat 2 en 8

Gemeente Asten

AKOESTISCH ONDERZOEK

BOUWLOCATIES JAN VAN HAVENSTRAAT 35 EN KENNISSTRAAT 2 EN 8 GEMEENTE ASTEN

In opdracht van Gemeente Asten

Opgesteld door SRE Milieudienst

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435

5600 AK Eindhoven 040 2594438

Auteur P. van Eeghem

Collegiale Toets G. Gijsbers/J. van den Borne

Projectnummer 491918

Versie 3

Datum 3 november 2010

Bestandsnaam Ommel Asten-Bouwen-Jan van Havenstraat 35 kennisstraat 2 en 8.doc

Status Definitief

Akoestisch onderzoek

Bouwlocaties Jan van Havenstraat 35 en Kennisstraat 2 en 8

Gemeente Asten

INHOUD

1. INLEIDING ... 1 2. WET GELUIDHINDER ... 1 3. INVOERGEGEVENS ... 3 4. REKENMODEL ... 4 5. BEREKENINGSRESULTATEN ... 5 6. TOETSING VAN DE GELUIDNIVEAUS AAN DE GRENSWAARDEN ... 7 7. VOORZIENINGEN ... 9 8. CONCLUSIE ... 10

BIJLAGEN:

1. Plots akoestisch model Ommel

2. Verkeersintensiteiten A67, N279 en Deurneseweg 3. Resultaten A67

4. Resultaten N279

5. Resultaten Deurneseweg 6. Resultaten cumulatief 7. Weergaven van dove gevels

1. INLEIDING

Ten behoeve van de realisatie van woningen aan de Jan van Havenstraat 35 en Kennisstraat 2 en 8 wordt er een bestemmingsplan opgesteld. Voor het bestemmingsplan dient ook de akoestische situatie ter plekke onderzocht te worden. Dit onderzoek geeft de akoestische situatie ten gevolge van wegverkeerslawaai weer ter plaatse van de locaties. De woningen aan de Kennisstraat kunnen uit 2 woonlagen met geluidgevoelige ruimtes bestaan maar de woningen aan de Jan van Havenstraat krijgen alleen op de begane grond geluidgevoelige ruimtes. De woningen aan de Jan van Havenstraat kunnen wel voorzien worden van een kap maar op de tweede laag (1ste verdieping) zal dan alleen berging plaatsvinden.

Ten zuiden van de bouwlocaties bevindt zich de snelweg A67. Voor deze weg wordt voor het jaar 2020 een verkeersintensiteit van 68.300 motorvoertuigen per etmaal met een

vrachtwagenpercentage van 38 % geprognosticeerd. Het wegdek van de A67 bestaat uit enkellaags ZOAB en langs de snelweg zijn geluidschermen geplaatst. Door de aanleg van een grondwal aansluitend aan de schermen in westelijke richting wordt de geluiduitstraling van de A67 nog meer beperkt. Desondanks zal ter plaatse van de bouwlocaties de geluidbelasting hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde.

Ten oosten van de bouwlocaties bevindt zich de provinciale weg N279. Deze heeft in 2020 een etmaalintensiteit van 13.636 motorvoertuigen met een vrachtwagenpercentage van 21%.

Sinds juli 2009 bestaat het wegdek uit Zeer stil asfalt (ZSA SD). Alhoewel de geluidbelasting hierdoor drastisch is afgenomen wordt in een groot gebied langs deze weg nog de

voorkeursgrenswaarde overschreden.

De bouwlocaties Kennisstraat 8 en gedeeltelijk Kennisstraat 2 liggen ook binnen de zone van de Deurneseweg die ten oosten van de locaties ligt, voor een deel parallel aan de N279. Deze weg heeft een etmaalintensiteit van 16.283 motorvoertuigen met een vrachtwagenpercentage van 13 %.

In dit akoestisch onderzoek is voor de bouwlocaties bepaald wat de geluidbelasting is in het toekomstjaar 2020 van Ommel ten gevolge van de A67, de N279 en de Deurneseweg. Omdat nog niet exact duidelijk is waar de woningen op de bijbehorende percelen worden gebouwd zijn de rekenpunten steeds zo ongunstig mogelijk ten opzichte van de verschillende wegen gelegd.

2. WET GELUIDHINDER

Algemeen

Ingevolge de Wet geluidhinder bestaan er gebieden, zones genoemd, waarbinnen het realiseren van geluidgevoelige bestemmingen niet zonder meer mogelijk is.

Bij het vaststellen of herzien van een bestemmingsplan geheel of gedeeltelijk gelegen binnen een dergelijk zone, is het gemeentebestuur verplicht een onderzoek in te stellen naar de geluidbelastingen van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen die door dat plan gerealiseerd kunnen worden of waarvan ten gevolge van dat plan de geluidbelastingen veranderen. Daarbij dient ook de doeltreffendheid te worden onderzocht van maatregelen die moeten voorkomen dat de voorkeursgrenswaarden worden overschreden.

Na goedkeuring van een dergelijk bestemmingsplan kunnen bouwvergunningen, rekening houdend met de resultaten van het akoestisch onderzoek, zonder meer worden afgegeven en kunnen wegen worden aangelegd.

Geluidzones

De omvang van de onderzoeksgebieden of zones zijn in de Wet geluidhinder vastgelegd. De breedte van de zone van een weg wordt overeenkomstig artikel 74 bepaald door de ligging binnen of buiten de bebouwde kom en het aantal rijstroken van de weg. Woonerven en wegen waarvoor een maximumsnelheid van 30 km/uur geldt zijn van een zone vrijgesteld.

Voor de A67 bestaat de zone uit het gebied tot op een afstand van 400 m uit de as van de weg. De N279 en de Deurneseweg hebben een zone van 250 m breed aan weerszijden van de weg.

Wegverkeerslawaai

Wegverkeerslawaai ontstaat door het rijden van voertuigen op een weg. Voor de sterkte van het geluid zijn bepalend de aantallen en de soort van de voertuigen, hun snelheid en de aard en de vormgeving van de weg.

De sterkte van het geluid neemt af, naarmate de afstand tussen de bron (het voertuig) en de waarnemer groter wordt. De invulling van de tussenliggende ruimte is daarbij ook van belang.

De geluidssterkte wordt aangegeven met het geluidsniveau uitgedrukt in dB. Dit zogenaamde energie-equivalente geluidsniveau wordt gehanteerd om verkeersgeluid, dat is opgebouwd uit een groot aantal "deel"-geluiden, toch in één waarde te kunnen uitdrukken.

Verkeersgeluid wordt ook gekarakteriseerd door de Lden van dit equivalente geluidsniveau.

Deze geluidbelasting in dB is volgens een Europese richtlijn het jaargemiddelde van de volgende waarden:

• het equivalente geluidsniveau over de dagperiode (07.00 - 19.00 uur);

• het equivalente geluidsniveau over de avond (23.00 - 07.00 uur) + 5 dB;

• het equivalente geluidsniveau over de nachtperiode (23.00 - 07.00 uur) + 10 dB.

Toekomstige geluidsbelastingen (o.a. door te verwachten verkeerstoename) kunnen worden berekend. De wijze van meten en rekenen is vastgelegd in het "Reken- en meetvoorschrift geluidhinder 2006", regeling als bedoeld in artikel 110d van de Wet geluidhinder, besluit van 12 december 2006.

Grenswaarden.

De voorkeursgrenswaarde aan de geluidbelaste gevel van een nieuw te bouwen woning bedraagt volgens de Wet geluidhinder 48 dB. Voor andere geluidgevoelige bebouwing kunnen andere grenswaarden gelden.

Wanneer, ook door het treffen van (afschermende) maatregelen, niet aan de grenswaarde kan worden voldaan, ofwel tegen het treffen van deze maatregelen bezwaren bestaan van

stedenbouwkundige-, verkeerskundige-, landschappelijke of financiële aard, kunnen Burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde vaststellen voor woningen in het algemeen in stedelijk gebied tot maximaal 63 dB; in buitenstedelijk gebied in het algemeen tot 53 dB. Onder stedelijke situaties wordt verstaan het gebied binnen de bebouwde kom

uitgezonderd het gebied gelegen binnen zones van autowegen of autosnelwegen. Onder buitenstedelijke situaties wordt verstaan het gebied buiten de bebouwde kom en gebieden binnen de bebouwde kom die binnen zones van autowegen of autosnelwegen zijn gelegen.

De A67 is een autosnelweg dus voor het gebied gelegen binnen de zone van deze weg geldt een maximale ontheffingswaarde van 53 dB.

De bouwlocaties bevinden zich allemaal binnen de zone van de A67 zodat voor de bouwlocaties een maximale ontheffingswaarde van 53 dB geldt voor zowel de A67 als de N279 als de Deurneseweg.

Bij gevelbelastingen hoger dan de voorkeursgrenswaarden blijft, ook indien geen ontheffing tot een hogere waarde behoeft te worden verkregen, voor de te realiseren bestemming als vaste eis, dat de maximaal toelaatbare waarden in de verblijfsgebieden niet worden overschreden, een en ander conform het Bouwbesluit. Extra geluidwerende voorzieningen aan de uitwendige scheidingsconstructies en zelfs een aangepaste indeling van de bestemming kunnen noodzakelijk zijn.

Aftrek art. 110g

In verband met de verwachting dat op termijn de geluidemissie van het wegverkeer zal afnemen staat de Wet geluidhinder, krachtens art. 110g een reductie toe.

Artikel 3.6 van het “Reken- en meetvoorschrift geluidhinder 2006” bepaalt dat de berekende geluidniveaus met 2 dB worden verminderd voor wegen waarvoor de representatief te achten snelheid van lichte motorvoertuigen 70 km/uur of meer bedraagt, en met 5 dB voor de overige wegen, echter uitsluitend ten behoeve van toetsing aan de (gevel)grenswaarden.

Zowel voor de A67 als de N279 en de Deurneseweg geldt dus een reductie van 2 dB vooraleer getoetst wordt aan de grenswaarden.

3. INVOERGEGEVENS

Voor de geometrie van het op te stellen rekenmodel is gebruik gemaakt van de volgende gegevens:

Een digitale kadastrale ondergrond en een GBKN van Ommel en omgeving verkregen d.d. 4-11-2009 van de gemeente Asten.

Topografische kaart van Ommel en omgeving (Top10 vectorkaart).

Luchtfoto’s van de A67 en Ommel en omgeving van de gemeente Asten.

Een digitale tekening van de A67 op het grondgebied van de gemeente Asten, inclusief het scherm, van Rijkswaterstaat directie Zuid-Oost. Deze kaart is in 2006 verkregen van de Adviesdienst Geo-informatie en ICT Rijkswaterstaat, maar geeft nog steeds de actuele situatie weer.

Bestektekeningen van het geluidscherm langs de A67.

Grondwal A-67 Ommel (Gemeente Asten) tekening nr. 248875.ehv.226.T03-02 d.d.

21-10-2008

Een digitale tekening van de N279 van de provincie Noord-Brabant (2009). Deze geeft de situatie weer na de reconstructie van het Ei van Ommel in juli 2009.

Veldinventarisatie.

De eigenschappen van de ingevoerde objecten zijn afkomstig van:

Gegevens absorptie geluidscherm A67 opgebouwd uit Cyclefoam geleverd door de firma Deceuninck te Hooglede Gits (België).

Per mail d.d. 5-11-2009 heeft Instandhouding Verhardingen (afdeling PBO) van Wegendistrict Eindhoven van Rijkswaterstaat Noord-Brabant geschreven: “Vanaf de aansluiting Someren (35), over het Ei van Ommel, tot aan het kunstwerk over de Leenselweg/Dennendijk is de deklaag op zowel de noordelijke als zuidelijke rijbaan ZOAB 0/16. Dit is enkellaags ZOAB. De aanlegjaren variëren van 1998 tot heden.”

Publicatie 200 van het CROW waarin de wegdekcorrectiefactoren vermeld staan voor enkellaags ZOAB.

Per mail 4-8-2-009 heeft de Provincie Noord-Brabant geschreven: “De stille deklaag op de N279 is aangebracht tussen km 26.3 en 28.3 (Ei van Ommel) en tussen km 29.0 en 33.6 en bestaat uit ZSA-SD (Zeer Stil Asfalt Semidicht).”

Voor de wegdekcorrectiefactoren is gebruik gemaakt van gegevens van CROW, welke gebaseerd zijn op de rapporten “Bepaling van de wegdekcorrectieterm voor ZSA-SD” rapportnrs. M+P.KWS.02.7.3 d.d. 4-4-2003 en M+P.KWS.02.7.3 d.d. 7-11-2003.

Volgens de Regionale Verkeersmilieukaart bezit de Deurneseweg een verharding van dicht asfaltbeton (DAB), zijnde het referentiewegdek.

Van de volgende verkeersintensiteiten is gebruikt gemaakt:

De prognose voor het jaar 2020 van de verkeersintensiteit van de A67 voor het wegvak Someren-Asten. Deze is verkregen van Rijkswaterstaat Noord-Brabant Afdeling Verkeer en Ruimte (IVR) per mail d.d. 10-11-2009 en staat in bijlage 2.1 weergegeven.

De prognose voor het jaar 2020 van de etmaalintensiteiten van de op- en afritten van de A67 volgens de RVMK. De etmaalintensiteit van de oprit het dichtst bij Ommel gelegen bedraagt 8.219 motorvoertuigen. Voor de verdeling over voertuigcategorieën en etmaalperioden is gebruik gemaakt van de overeenkomstige gegevens van de N279. Dit lijkt de beste schatting te zijn. Omdat deze gegevens van ondergeschikt belang zijn staan zij niet in een bijlage weergegeven.

De prognose voor het jaar 2020 van de verkeersintensiteiten voor het wegvak van de N279. Deze gegevens zijn afkomstig uit de telgegevens over het jaar 2008 van de Provincie Noord-Brabant. De etmaalintensiteiten zijn met 1,5 % per jaar opgehoogd voor het toekomstjaar 2020. De etmaalintensiteit bedraagt dan 13.636

motorvoertuigen per etmaal. De invoergegevens staan vermeld in bijlage 2.2 en 2.3.

Zowel de telgegevens als prognoses zijn per rijrichting gegeven.

De prognose voor het jaar 2020 van de verkeersintensiteiten voor het wegvak van de Deurneseweg ten oosten van Ommel is gebaseerd op de prognose voor het jaar 2019 zoals deze staat in de Regionale Verkeersmilieukaart. De etmaalintensiteit is met 1,5 % opgehoogd. In bijlage 2.4 staan deze gegevens.

4. REKENMODEL

Een rekenmodel is opgesteld met behulp van het programma Geomilieu V1.62 van DGMR. Dit programma rekent conform het “Reken- en meetvoorschrift geluidhinder 2006”, regeling als bedoeld in artikel 110d van de Wet geluidhinder. Toegepast is de standaard rekenmethode II.

De volgende items zijn ingevoerd:

Hoogtelijnen.

De hoogtelijnen van de A67 zijn uit de digitale tekening van deze weg verkregen. Hetzelfde geldt voor de hoogtelijnen van de N279. Voor het overige gebied is gebruik gemaakt van maaiveldhoogten afkomstig uit het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

De geluidwal is gemodelleerd met hoogtelijnen die zijn verkregen uit maaiveldhoogten vermeld in de tekening van de geluidwal. Bij modellering van de geluidwal door hoogtelijnen krijgt hij een afschermende werking.

Gebouwen.

De objecten, zoals woningen, zijn uit de kadastrale ondergrond geïmporteerd. In principe hebben de woningen een standaardhoogte van 6 m. Gebouwen die in het kader van een eerder akoestisch onderzoek zijn geïnventariseerd hebben een hoogte, die zo goed mogelijk overeenkomt met de werkelijkheid. Voor sommige schuine daken is ook de noklijn ingevoerd.

De woningen zijn gelegen op de plaatselijke maaiveldhoogte. De reflectiecoëfficiënt voor alle gebouwen is 0,8. De objecten, die in de kadastrale ondergrond waren opgenomen ter plaatse van de bouwlocaties, zijn verwijderd. Op de bouwlocaties zijn voor de woningen objecten ingevoerd met afmetingen conform de mogelijkheden in het bestemmingsplan. Voor de nieuwe woningen is een hoogte van 5 meter ingevoerd voor de woningen aan de Jan van Havenstraat en 6 meter voor de woningen aan de Kennisstraat. Bij de woningen aan de Jan van Havenstraat moeten verder bijgebouwen geplaatst worden ten oosten van het gebouw zodat de oostgevel van de woning niet doof uitgevoerd hoeft te worden. De bijgebouwen hebben een hoogte van 2,5 meter en moeten minimaal 10 meter doorlopen achter de achtergevel van de woning. In het onderzoek wordt ervan uitgegaan dat de afstand tussen bijgebouw en woning maximaal 2 meter is.

Bodemgebieden.

Alle harde (reflecterende) bodemgebieden onder de A67, de N279 en de Deurneseweg zijn uit de desbetreffende digitale tekeningen geïmporteerd. Verder zijn de belangrijkste wegen als hard bodemgebied (bodemfactor 0,0) ingevoerd. Voor het overige is gerekend met een bodemfactor 0,9.

Schermen

Voor het scherm langs de A67 is de absolute hoogte, dat wil zeggen de hoogte boven NAP, ingevoerd. De reflectiecoëfficiënt voor de absorberende zijde (wegzijde) is berekend aan de hand van de gegevens over de absorptie zoals die door de leverancier (firma Deceuninck te Hooglede Gits) zijn aangeleverd.

De geluidwal is, zoals hierboven omschreven, door middel van hoogtelijnen gemodelleerd.

Wegen.

De ligging van de rijlijnen van de A67 en N279 zijn verkregen uit de digitale tekeningen van desbetreffende wegen. Voor het wegdektype van de A67 is uitgegaan van ZOAB 0/16 (enkellaags ZOAB) dat in 1998, en voor sommige delen later, is aangebracht. Voor het wegdektype van de N279 is Zeer Stil Asfalt Semi-dicht (ZSA-SD) ingevoerd.

Voor representatieve snelheden op de A67 is gekozen voor 115 km/u voor lichte motorvoertuigen en 90 km/u voor middelzware en zware motorvoertuigen. Deze komen overeen met de representatieve snelheden waar Rijkswaterstaat in hun akoestische modellen mee rekent.

Voor de op- en afritten is een representatieve snelheid van 80 km/u ingevoerd.

De representatieve snelheid op de N279 is op 80 km/u gesteld.

De ligging van de rijlijn van de Deurneseweg is uit de GBKN gehaald. Het wegdektype is dicht asfaltbeton. De representatieve snelheid is op 80 km/u gesteld.

Kruispunten

Na de reconstructie van de N279 zijn er een aantal met verkeerslichten geregelde

aansluitingen ontstaan. Deze kunnen beschouwd worden als een gelijkwaardig kruispunt van de eerste orde. Hiertoe dient in het rekenmodel een kruispunt te worden ingevoerd waardoor in de berekende geluidbelasting een kruispuntcorrectie wordt doorgevoerd.

Een kruispuntcorrectie wordt doorgevoerd alleen wanneer het waarneempunt binnen 150 m van een kruispunt ligt. Aangezien de te realiseren geluidgevoelige bestemmingen verder dan 150 m van de kruispunten verwijderd zullen zijn, zijn in het rekenmodel geen kruispunten ingevoerd.

Toetspunten

Om de geluidsbelasting ter plaatse van de nieuwbouwlocaties te bepalen zijn op elke locatie rondom het ingevoerde object rekenpunten geplaatst.

De rekenhoogten van de toetspunten op de woningen aan de Kennisstraat 2 en 8 zijn 1,5 meter en 4,5 meter, omdat zowel op de begane grond als de eerste verdieping

geluidgevoelige ruimtes kunnen komen.

Voor de toetspunten op de woningen aan de Jan van Havenstraat 35 wordt alleen op een hoogte van 1,5 meter gerekend, omdat alleen op de begane grond geluidgevoelige ruimtes kunnen komen. Een eventuele verdieping onder een kap zal als opslag gebruikt worden.

Vanwege de grote hoeveelheid items die zijn ingevoerd is afgezien van het weergeven van deze items met hun eigenschappen. Indien nodig kunnen deze opgevraagd worden bij de SRE Milieudienst.

Een plot van het rekenmodel staat weergegeven in bijlage 1.

5. BEREKENINGSRESULTATEN

De berekeningen zijn uitgevoerd met behulp van het rekenprogramma Geomilieu, versie V1.62, volgens het "Reken- en meetvoorschrift verkeerslawaai 2006, als bedoeld in artikel 110g van de Wet geluidhinder. Toegepast is de standaardrekenmethode 2.

Ten behoeve van de berekening van de geluidsbelasting zijn waarneempunten gelegd ter plaatse van de nieuwbouwlocaties.

De plot van het rekenmodel met de ligging van de rekenpunten is opgenomen in bijlage 1 en de invoergegevens van de wegen in bijlage 2.

In bijlage 3 staan de rekenresultaten vermeld. Deze zijn in onderstaande tabel samengevat.

Per locatie is de hoogste waarde op de rekenhoogtes 1,5 en indien aanwezig op 4,5 meter gearceerd per wegvak.

TABEL I: BEREKENDE GELUIDNIVEAUS Lden IN dB Toets

punt

omschrijving reken hoogte in m

Geluidbelasting Lden in dB A67 N279

Toets punt

omschrijving reken hoogte in m

Geluidbelasting Lden in dB A67 N279

Alle resultaten in tabel I zijn exclusief aftrek conform art. 110g Wgh, en inclusief eventuele obstakelcorrecties.

Uit de cumulatie kolom in de tabel blijkt dat geen enkele woning een geluidluwe gevel heeft, ook niet na 2 dB aftrek conform art. 110g Wgh.

6. TOETSING VAN DE GELUIDNIVEAUS AAN DE GRENSWAARDEN

Ten behoeve van de toetsing van de berekende geluidsbelastingen vanwege

wegverkeerslawaai aan de gevelgrenswaarden dienen eventuele obstakelcorrecties te worden meegerekend en mag een aftrek conform art 110g van de Wet worden toegepast. De

onderzochte wegen hebben een maximumsnelheid van 80 km/uur of meer. De aftrek voor deze wegen bedraagt 2 dB. De toetsing aan de gevelgrenswaarden vindt in principe per weg(vak) plaats.

In onderstaande tabel zijn de toetswaarden weergegeven. Per locatie is de hoogste waarde op de rekenhoogtes 1,5 en indien aanwezig op 4,5 meter gearceerd. Waarden die boven de maximaal mogelijk te stellen grenswaarde liggen zijn onderstreept en vet gedrukt.

TABEL II: TOETSWAARDEN Lden IN dB

Geluidbelasting Lden in dB

A67 N279

Toets punt

omschrijving Reken hoogte in m

Geluidbelasting Lden in dB

A67 N279

Alle resultaten in tabel II zijn inclusief aftrek conform art. 110g Wgh, en inclusief eventuele obstakelcorrecties.

Navolgend wordt per perceel samengevat wat bovenstaande tabel betekent:

Locatie Kennisstraat 8

Door initiatiefnemer is aangegeven dat de noordoostgevel niet als dove gevel wordt uitgevoerd. In het onderzoek is de woning daarom dusdanig ver van de N279 en

Deurneseweg geplaatst zodat de geluidsbelastingen van deze wegen onder de 53 dB blijven.

De afstand van de woning tot de N279 dient minimaal 73 meter te bedragen. Bij deze afstand bedraagt op een rekenhoogte van 1,5 meter de geluidsbelasting ten gevolge van de N279 ten hoogste 50 dB en van de Deurneseweg ten hoogste 52 dB zodat deze waarden per weg als hogere grenswaarde verleend moeten worden voor de rekenhoogte 1,5 meter (eerste

De afstand van de woning tot de N279 dient minimaal 73 meter te bedragen. Bij deze afstand bedraagt op een rekenhoogte van 1,5 meter de geluidsbelasting ten gevolge van de N279 ten hoogste 50 dB en van de Deurneseweg ten hoogste 52 dB zodat deze waarden per weg als hogere grenswaarde verleend moeten worden voor de rekenhoogte 1,5 meter (eerste

In document Toelichting bijlagen 08 11 10; (pagina 36-200)