• No results found

Wijziging van de algemene voorwaarden

In document Rabo Gouden- HanddrukUitkering (pagina 22-26)

1 Wij mogen de voorwaarden die van toepassing zijn op de overeenkomst wijzigen. Als wij de voorwaarden wijzigen, laten wij u weten waarom wij dit doen. Minimaal 30 dagen voordat de wijziging ingaat, hoort u dat van ons.

2 Wij mogen de voorwaarden onder meer wijzigen in de volgende gevallen:

• onze dienstverlening wijzigt. Bijvoorbeeld als gevolg van nieuwe ontwikkelingen

• wij passen ons assortiment aan. Bijvoorbeeld omdat wij een product uit ons assortiment halen of juist toevoegen

• wij stoppen met een deel van onze dienstverlening

• er komt nieuwe regelgeving of bestaande regelgeving wijzigt, en die regelgeving heeft invloed op onze dienstverlening aan u. Of op de afspraken die wij met u moeten of willen maken

• er is een rechterlijke uitspraak waardoor wij nieuwe afspraken met u willen maken. Of bestaande afspraken met u willen wijzigen

• wij willen onze afspraken met u anders opschrijven. Bijvoorbeeld omdat wij denken dat de tekst duidelijker kan

• bij ontwikkelingen in de maatschappij of in de markt.

Pagina 22/43 Algemene voorwaarden 2016 , Rabo GoudenHanddrukUitkering September 2020

De tekst van deze Algemene voorwaarden Rabo GoudenHanddrukUitkering 2016 is op 4 december 2015 gedeponeerd ter griffie van de rechtbank Midden-Nederland te Utrecht, onder nummer 225/2015.

Pagina 23/43 Informatieblad depositogarantiestelsel (DGS) , Rabo GoudenHanddrukUitkering September 2020

Informatieblad

depositogarantiestelsel (DGS)

Basisinformatie over de bescherming van tegoeden

Tegoeden aangehouden bij Coöperatieve Rabobank U.A. worden beschermd door:

Het Nederlandse wettelijke depositogarantiestelsel, uitgevoerd door De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) ¹

Limiet van de bescherming: €100.000 per rekeninghouder per bank ²

Uw bank (Rabobank) maakt gebruik of heeft gebruik gemaakt van de volgende merknamen:

Rabobank; Roparco; RaboDirect; Rabobank.be; Rabobank Nederland;

Rabobank International (inclusief branches in de Europese Unie).

Daarnaast hanteren alle lokale Rabobanken de eigen naam - zie overzicht op:

https://www.rabobank.com/nl/images/lijst-met-handelsnamen-rabobank-en-lokale-banken-nl.pdf

Indien u meer rekeningen heeft bij dezelfde bank: Al uw tegoeden bij dezelfde bank worden bij elkaar opgeteld en op het totaal wordt de limiet van €100.000 toegepast ²

Indien u een gezamenlijke rekening heeft met een andere persoon/andere personen:

De limiet van €100.000 is op elke rekeninghouder afzonderlijk van toepassing ³

Termijn voor terugbetaling indien een bank niet langer aan haar verplichtingen kan voldoen:

15 werkdagen ⁴

Munteenheid van terugbetaling: Euro

Contact: De Nederlandsche Bank N.V. Postbus 98

1000 AB Amsterdam bezoekadres:

Westeinde 1 1017 ZN Amsterdam

telefoon (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur):

vanuit Nederland: 0800-0201068 vanuit het buitenland: + 31 20 524 91 11 e-mail:

info@dnb.nl

Meer informatie http://www.dnb.nl onder ‘Depositogarantiestelsel’

Pagina 24/43 Informatieblad depositogarantiestelsel (DGS) , Rabo GoudenHanddrukUitkering September 2020

Overige belangrijke informatie

In het algemeen vallen alle particuliere rekeninghouders en bedrijven onder het depositogarantiestelsel.

Voor bepaalde tegoeden geldt een uitzondering. Deze worden op de website van het verantwoordelijke depositogarantiestelsel vermeld: www.dnb.nl. Ook zal uw bank u op verzoek meedelen of bepaalde producten al dan niet zijn gedekt. Als een rekening onder de dekking valt, zal de bank dit ook periodiek bevestigen op het rekeningafschrift.

1 Uw tegoeden zijn gedekt door het Nederlandse wettelijke depositogarantiestelsel. Indien uw bank failliet gaat, worden uw tegoeden terugbetaald tot €100.000.

2 Algemene beschermingslimiet:

Indien een tegoed niet beschikbaar is voor de rekeninghouder omdat een bank niet aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, worden de rekeninghouders terugbetaald door het Nederlandse depositogarantiestelsel. De terugbetaling bedraagt ten hoogste €100.000 per bank. Dit bete-kent dat alle tegoeden bij dezelfde bank bij elkaar worden opgeteld om te bepalen welk bedrag wordt gedekt. Als een rekeninghouder bijvoorbeeld een spaarrekening met €90.000 en een betaalrekening met €20.000 heeft, dan ontvangt hij of zij een terugbetaling van €100.000.

Dit geldt ook als een bank onder verschillende merknamen actief is. Coöperatieve Rabobank U.A. opereert ook of heeft ook geopereerd onder de namen Rabobank, Roparco, RaboDirect, Rabobank.be, Rabobank Nederland, Rabobank International (inclusief branches in de Europese Unie);

daarnaast hanteren de lokale Rabobanken (onderdeel van Coöperatieve Rabobank U.A.) de eigen naam - zie voor een overzicht van de namen van de lokale banken: https://www.rabobank.com/nl/images/lijst-met-handelsnamen-rabobank-en-lokale-banken-nl.pdf. Heeft u tegoeden onder deze merknamen, dan zijn deze tegoeden samen gedekt tot €100.000.

3 Beschermingslimiet voor gezamenlijke rekeningen:

Bij gezamenlijke rekeningen geldt de limiet van €100.000 voor elke rekeninghouder afzonderlijk.

In het geval dat op het moment van het faillissement van uw bank door u een tegoed wordt aangehouden dat direct verband houdt met de koop of verkoop van een particuliere eigen woning is een dergelijk tegoed onder het depositogarantiestelsel voor een periode van drie maanden na storting van het tegoed tot maximaal €500.000 aanvullend beschermd. Verdere informatie kunt u vinden op: http://www.dnb.nl onder ‘Depositoga-rantiestelsel’

⁴ Terugbetaling:

Het verantwoordelijke depositogarantiestelsel is het Nederlandse wettelijke depositogarantiestelsel dat wordt uitgevoerd door De Nederland-sche Bank N.V. (DNB); Postbus 98, 1000 AB Amsterdam; bezoekadres: Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam; telefoon (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur): vanuit Nederland: 0800-0201068, vanuit het buitenland: + 31 20 524 91 11; e-mail: info@dnb.nl; website: www.dnb.nl onder

‘Depositogarantiestelsel’. Het zal uw tegoeden (tot €100.000) uiterlijk binnen 15 (vijftien) werkdagen terugbetalen. Als u binnen deze termijn geen terugbetaling heeft ontvangen, moet u zelf contact opnemen met het depositogarantiestelsel; het is namelijk mogelijk dat u uw geld niet meer kunt terugvragen na het verstrijken van een bepaalde termijn.

De termijn van terugbetaling zal stapsgewijs worden teruggebracht tot 7 (zeven) werkdagen. Gedurende deze overgangstermijn kan De Neder-landsche Bank (DNB) u op verzoek een passend bedrag toekennen om in de kosten van levensonderhoud te kunnen voorzien.

Verdere informatie kunt u vinden op: http://www.dnb.nl onder ‘Depositogarantiestelsel’.

Pagina 25/43 Algemene Bankvoorwaarden , Rabo GoudenHanddrukUitkering September 2020

Inleiding

Wij zijn ons als bank bewust van onze maatschappelijke functie. Wij willen een betrouwbare, dienstbare en transparante bank zijn. Daarom houden wij zo goed mogelijk rekening met de belangen van al onze klanten, medewerkers, aandeelhouders, andere kapitaalverschaffers en de samenleving als geheel.

Deze Algemene Bankvoorwaarden (ABV) zijn in overleg tussen de Nederlandse Vereniging van Banken en de Consumentenbond opgesteld. Dit is gebeurd in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Ook is er overleg geweest met VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland en ONL voor Ondernemers.

De ABV zijn in gebruik vanaf 1 maart 2017. De tekst is op 29 augustus 2016 door de Nederlandse Vereniging van Banken neergelegd onder nummer 60/2016 bij de griffie van de rechtbank in Amsterdam.

In document Rabo Gouden- HanddrukUitkering (pagina 22-26)