• No results found

Waterbouwer, Machinist Grondverzet, Infratechniek – niveau 4

Vakman GWW – Straatmaker – Waterbouwer Machinist Grondverzet BBL-2 en BBL-3

Krijg je het benauwd van de gedachte aan een kantoorbaan? Kijk dan eens naar opleidingen waarmee je werkveld grotendeels buiten is! In de infratechniek is veel te beleven. Tijdens deze voorlichting vertellen wij je over de diverse beroepen die er zijn: van stratenmaker tot machinist grondverzet. Belangrijke banen, niet alleen in een land als Nederland, maar ook ver daarbuiten. De opleidingen worden gecoördineerd en verzorgd door Da Vinci College in Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met bouw inframensen. Met een vooropleiding vmbo-basis beroeps kun je terecht bij de BBL niveau2. Heb je een diploma op kader beroeps of hoger, dan stroom je in op niveau 3.

Infratechniek - gecombineerde leerweg BOL/BBL niveau 4

Wegen, spoorrails of zelfs een heel metrostelsel: als middenkaderfunctionaris infratechniek werk je mee aan het bouwen of onderhouden van de infrastructuur. Je leert ontwerpen uitwerken en de uitvoering voorbereiden. Je voert metingen uit en verwerkt de gegevens in geautomatiseerde systemen. Je werkt bijna altijd projectmatig en maakt strakke planningen.

Aan de ene kant ben je bezig met constructies en technische details, maar je houdt ook het geld in de gaten. Werk vind je bij grote bouwbedrijven, projectontwikkelaars,

ingenieursbureaus en ook wel bij de gemeente of provincie.

Deze opleiding wordt aangeboden in de variant van de gecombineerde leerweg. Dat betekent een opleiding die BOL (leren) en BBL (werken-leren) combineert. Je krijgt in de eerste twee jaar van de vierjarige opleiding 36 uur per week onderwijs. Je gaat daarin vijf dagen per week naar school, waarin je theorie leert en werkt aan infraprojecten. Na twee jaar stap je over op het BBL-traject.

Da Vinci College en Bouw Inframensen

Da Vinci College en Inframensen werken samen om jonge talenten op te leiden voor de infratechniek. Da Vinci College verzorgt de theorielessen. Bouw Inframensen helpt bij stage- en werkplaatsen en is door de bedrijfstak opgericht om jonge mensen een goede opleiding aan te bieden met een werkgarantie voor de duur van hun opleiding.

www.davinci.nl - www.inframensen.nl

22.

DA VINCI COLLEGE – IT & Media

IT Systems & Devices Mediavormgeving Front-end-Development Ruimtelijke vormgeving Software Developer Mediaredactiemedewerker

Media manager

Heb je interesse in de IT of in de Creatieve Industrie? Maak kennis met verschillende opleidingen op de locaties Gorinchem en Dordrecht van het Da Vinci College .

IT

IT Systems & Devices niveau 3 & 4

Bij de opleidingen richting Systems & Devices leer je alles over netwerken, hardware en applicaties. Open Source systemen zoals Linux, internet, de cloud; alles komt voorbij in deze studies. Telecom aanbieders als Ziggo, Vodafone en KPN zitten te springen om middenkader opgeleide technici met een brede kennis van datacommunicatie en webdiensten.

Front-end Development – niveau 3

Wil je web-professional worden, websites ontwikkelen en webapplicaties leren maken?

Kijk dan eens naar de opleiding Front-End Developer. Front-end development richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van websites met focus op de gebruiker.

Softwaredeveloper – niveau 4

Lijkt het je leuk om zelf websites, databases, phone apps of programma’s voor computers te schrijven? Bouw je weleens mods voor Minecraft? Als je graag dingen maakt die je aan de rest van de wereld zou willen laten zien, dan zit je goed bij de opleiding

Applicatieontwikkelaar.

DESIGN & MEDIA

Mediavormgeving – niveau 4

Van concept ontwikkeling tot ontwerp, de opleiding mediavormgeving geeft jou alle kennis en tools die je nodig hebt als professioneel vormgever. Van grafisch ontwerp, interactieve media, audiovisueel tot fotografie, alles kun jij straks gebruiken om de boodschap van de opdrachtgever over te brengen.

Locatie: Gorinchem & Dordrecht

Mediaredactiemedewerker /Ruimtelijk Vormgever/Media manager – niveau 4

Vind je het leuk om teksten te schrijven, nieuws te maken, creatief te denken, concepten te bedenken of een boodschap te vertalen naar een concrete uiting als een

productpresentatie? Kijk dan naar ons opleidingsaanbod op www.davinci.nl.

23.

DA VINCI COLLEGE Techniek opleidingen niveau 2 & 3

Installatie & Electrotechniek Metaal- en Procestechniek (Bedrijfs-) Autotechnicus Verbrandingsmotorenspecialist

De vraag op de arbeidsmarkt naar technisch geschoolde mensen in de regio is groot. Dat betekent veel kans op werk na je bol of bbl opleiding.

Heb je affiniteit met techniek, vind je het leuk om storingen op te lossen of dingen te maken? Kijk naar de mogelijkheden van onze technische studies.

Installatietechniek en Elektrotechniek

Het Klimaatakkoord zorgt ervoor dat we met andere energiebronnen gaan werken. Dat betekent heel veel werk in de installatie- en elektrotechniek de komende jaren. Met een diploma installatietechniek kan je gaan werken aan installaties voor verwarming- en tapwater, klimaat- en luchtbehandeling en gas- en drinkwaterinstallaties.

Als elektromonteur kan je aan het werk bij grote of kleine industriële bedrijven in de elektrotechniek, ICT of elektronica.

Locatie: Hardinxveld-Giessendam, Dordrecht, Wijk & Aalburg Procestechniek

Een opleiding in de procestechniek geeft je een hele brede basis in de techniek. Je kunt gaan werken in de procesindustrie, food en non-food sector, of in de maakindustrie. Als

procesoperator werk je mee aan het verwerkingsprocessen van een producten dat machinaal gemaakt wordt. Je controleert het proces en stuurt bij waar dat nodig is.

Locatie: Dordrecht en Wijk en Aalburg Metaaltechniek

Wist je dat staal bepalend is voor heel veel constructies in fabrieken, installaties en schepen.

Het ontwerpen, maken, bewerken en onderhouden van staalconstructies is iets wat je leert in de opleidingen metaaltechniek. Je kunt ermee aan de slag in de metaalindustrie,

scheepsbouw of de offshore-industrie.

Locatie: Dordrecht en Wijk en Aalburg (Bedrijfs-) Autotechnicus

Als (bedrijfs-)autotechnicus ken je auto’s door en door, je beheerst de techniek, repareert en onderhoudt auto’s en hebt regelmatig contact met klanten. De opleiding wordt met de komst van de elektrische auto steeds breder, waardoor je later nog meer kans op werk hebt.

Doorgroei tot werkplaatsmanager behoort tot de mogelijkheden.

Locatie: Gorinchem, Dordrecht, Zwijndrecht Verbrandingsmotoren specialist

Als verbrandingsmotoren technicus ligt de wereld aan je voeten! Je werkt aan grote motoren in binnenvaart- en zeevaart of in de offshore-industrie. Je wordt opgeleid tot een

zelfstandige technicus die internationaal werkt aan onderhoud en reparaties van motoren.

Locatie: Dordrecht

24.

DA VINCI COLLEGE elektrotechniek BBL niveau 4

Opleidingscentrum Bakker Sliedrecht, Technicus elektrotechniek BBL niveau 4

Voorlichter: De heer A. van Ballegooijen, Hoofd opleidingscentrum, docent, praktijkopleider WORD JIJ ÉÉN VAN ONZE NIEUWE BBL-LEERLINGEN?

Heb jij je weleens afgevraagd hoe windmolenparken op zee worden gebouwd? Of hoe een luxe super jacht gebouwd wordt? Dan is ons opleidingscentrum misschien wel wat voor jou!

Bakker Sliedrecht Electro Industrie, RH Marine en Verhoef EMC leveren namelijk de techniek die deze bijzondere dingen mogelijk maakt! Wij leveren met bijna 750 collega’s elektrische systemen en automatiseringsoplossingen voor de maritieme en industriële sector.

BETAALD EEN VAKOPLEIDING

Via onze eigen Opleidingscentrum (Sliedrecht) haal je in 4 jaar een landelijk erkend vakdiploma Service Technicus MBO-4 niveau. (Crebonr. 25309) Je krijgt direct een goed salaris terwijl je wordt klaargestoomd om door te groeien naar een (internationale) carrière in de elektrotechniek. Heb je dan nog meer ambitie? Dan bieden we je graag de kans om door te stromen naar één van onze HBO vervolgtrajecten.

WAT GA JE DOEN?

Doen is toch veel leuker dan zien? Daarom wisselen wij theorie af met veel praktijk. In het eerste jaar volg je 1 dag per week op ons opleidingscentrum de theorielessen in

samenwerking met ROC Da Vinci. Deze kennis kun je direct 4 dagen per week in de praktijk brengen. Onder leiding van onze praktijkopleider doe je ervaring op bij verschillende projecten binnen onze bedrijven, in zowel binnen- en buitenmontage, de testafdeling of in de servicedienst.

IETS VOOR JOU?

• Je volgt een VMBO-K/GL opleiding en rond deze binnenkort af

• Je vindt (elektro)techniek leuk

• Je houdt ervan om met je handen te werken

• Kleine lesgroep met veel persoonlijke aandacht Nieuwsgierig?

Vragen over dit mooie opleidingstraject of misschien wil je wel een rondleiding (met je ouders) door onze bedrijfsschool en werkplaatsen? Bel gerust voor een persoonlijke afspraak met A. van Ballegooijen 06-15139895

Open Dagen

Zoals je weet, is het bezoeken van de “Open Dagen” belangrijk om te weten te komen wat je volgend cursusjaar te wachten staat. De lijst met vragen kan jou bij je keuze behulpzaam zijn!

1. Word ik met mijn diploma toegelaten?

2. Stelt de school extra eisen voor toelating?

3. Hoeveel leerlingen met hetzelfde diploma op zak vallen het eerste jaar af?

4. Hoe groot is de school?

5. Hoe lang duurt de opleiding?

6. Wat kun je na de opleiding allemaal gaan doen?

7. Welke vakken krijg je?

8. Hoeveel uur per week heb je les?

9. Hoeveel uur per week moet je huiswerk maken?

10. Kan de school je begeleiden bij het huiswerk maken?

11. Is er iemand bij wie je terecht kunt als je problemen hebt op school of thuis?

12. Is er iemand die je kan helpen bij het kiezen van een beroep of een vervolgopleiding?

13. Kom je in een vaste klas terecht en zo ja, hoe groot is die?

14. Heb je altijd in hetzelfde gebouw les?

15. Hoe is de sfeer?

16. Hebben ze goede praktijklokalen?

17. Hoe ver is de school weg?

18. Hoe is de identiteit van de school?