• No results found

De vrijblijvendheid voorbij

Vanuit de Sectie Juniorleden is aan het begin van dit jaar een enquête verstuurd onder de assistenten om een betere indruk te krijgen over hoe de door deze sectie ge- organiseerde activiteiten worden gewaar- deerd. De medisch inhoudelijke cursussen in het voorjaar en het najaar werden hierbij goed beoordeeld, iets wat zich ook keer op keer uit in de deelnemersaantallen. Sociale activiteiten zoals de golf- en zeildag hebben de afgelopen jaren moeten inleve- ren aan populariteit, en als alternatief hier- voor werd door velen geopperd om ook meer nadruk te leggen op disciplineover- stijgende onderwerpen zoals financiering

Van links naar rechts: Sanne van Rooij, Ruth Smit, Peter de Kort, Ewout Courrech Staal, Christine Tolman.

(Op de foto ontbreken Ikrame Oulad Abdennabi, Layla de Jonge, Sanne de Boer).

Na een lange tijd in het bestuur moeten we toch helaas afscheid nemen van Jan- neke de Kanter, Alexander Scholtens en Merel Scheurkogel. Merel en Alexander behoren inmiddels tot de groep Jonge Klaren, en Janneke heeft na heel wat jaren in het bestuur het stokje overgedragen. Achter (en soms ook voor) de schermen hebben deze drie veel voor de assistentenvereniging gedaan, van het organiseren van sociale en educatieve dagen tot het zijn van een actief lid binnen het Conci- lium en de Corona-werkgroep.

Layla de Jonge

Mijn naam is Layla de Jonge en ik ben in 2013 begonnen met de oplei- ding Radiologie aan het Erasmus MC. Sinds dit voorjaar ben ik bestuurslid van de Juniorsectie van de NVvR. Naast de algemene taken als bestuurs- lid, is mijn functie de vertegenwoordiging bij de Opleidingsetalage. Het Etalageproject biedt aiossen de mogelijkheid om differentiatiestages te zoeken en met elkaar te vergelijken, en ik zal me bezighouden met de belangenbehartiging van de aiossen binnen dit project. Net als de overige bestuursleden zal ik tevens deelnemen aan de ad hoc Visitatiecommissies bij opleidingsvisitaties – een belangrijk onderdeel van de monitoring van de kwaliteit van de opleidingen. Daarnaast zal ik mij bezighouden met de organisatie van de najaarsactiviteit. Een gevarieerde functie!

Sanne van Rooij

Hallo allemaal, ik ben Sanne van Rooij en ben sinds mei van dit jaar nieuw bestuurslid! Ik zal me voornamelijk bezighouden met de organisatie van de aiossen Siemensdag volgend jaar. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn opleiding, en dat is in het VUmc, waarna ik weer terugga naar het MCA in Alkmaar.

Uiteraard hoop ik jullie allemaal in groten getale te zien bij alle bijeenkom- sten en activiteiten!

Christine Tolman

Mijn naam is Christine Tolman. Ik ben inmiddels ruim 2,5 jaar met veel plezier in opleiding tot radioloog in het MCH/Bronovo in Den Haag. Tijdens de ALV in juni 2014 ben ik toegetreden tot het juniorbestuur van de NVvR. Samen met Ruth Smit zal ik deel uitmaken van de vertegenwoordiging van de aiossen Radiologie binnen de Raad Juniorverenigingen en De Jonge Specialist, de vanuit LVAG en DJO gefuseerde landelijke vereniging voor alle aiossen in Nederland. Daarnaast ben ik betrokken bij de MSK hands-on dag op 14 november 2015 en neem ik deel aan de opleidingsvisitaties. Tot slot staat jullie nog een leuke sociale najaarsactiviteit te wachten, waarover later meer. Onszelf meer in beeld brengen staat op de gezamenlijke agenda door een introductie tijdens de IRS-cursus.

mededelingen

J a a r g a n g 2 0 - n u m m e r 2 - 2 0 1 5 65

en management. Met die gedachte is er zaterdag 6 juni een volledig gesponsorde middag georganiseerd op de bovenste verdieping van het hoofdkantoor van ABN- AMRO aan de Zuidas in Amsterdam.

Vanuit ABN AMRO werd een inzichtelijk verhaal gehouden over de financiële le- venscyclus van de medicus. Dit werd ge- volgd door een presentatie over de stap van aiossen naar medisch specialist anno

2015 door een vennoot van Sibbing en Wateler. Ook de voor- en nadelen van het werken in een MSB, in loondienst of in een maatschap zijn besproken. Anne Spies, presentatiecoach, heeft de avond afgeslo- ten met een inspirerende workshop over kort en bondig presenteren. Het was een geslaagde, leerzame, interactieve en vooral gezellige middag.

Enige kanttekening is dat de vrijblijvend- heid van deze gratis georganiseerde mid- dag in de week hieraan voorafgaand pijn- lijk duidelijk werd. Van de ongeveer dertig aanmeldingen, zegden er tien af, waarvan de meesten binnen de laatste 48 uur. Ruim tien assistenten zijn jammer genoeg zon- der reden niet komen opdagen. Voor ons als organisatoren een pijnlijk moment, met name naar de sprekers en sponsoring toe. Dit doet ons bij onszelf te rade gaan hoe zoiets voorkomen kan worden. Het en- thousiasme onder assistenten voor een dergelijke middag lijkt er te zijn, maar het verplichtingsgevoel om daadwerkelijk te komen op een mooie zomerse weekend- dag is non-existent. In de toekomst zullen we de workshops toch een andere vorm gaan geven. Een financiële drempel lijkt hiervoor noodzakelijk, hoe onwenselijk dit ook is.

Voor de geïnteresseerden: op zaterdag 14 november zal de (gratis) georganiseerde interactieve aiossen MSK-dag in het AMC in Amsterdam plaatsvinden.

n

Namens de Sectie Juniorleden,

Ikrame Oulad Abdennabi en Ewout Courrech Staal

Henk Jan Baarslag, 2003 (Amsterdam. UvA)

Diagnosis and management of upper extremity deep vein thrombosis

In een academische setting dient wetenschap en onderwijs tezamen een even grote pijler te zijn als patiëntenzorg.

STELLING

Bart Wiarda, 2013 (Rotterdam)

Imaging of the smal bowl

Het gebruik van een iPad als ondersteuning in de opleiding tot medisch specialist leidt tot toename van studie-uren en hogere studieresultaten. (Neurosurgery 2012;71:164-72)

MEMOmededelingenRAD