• No results found

Uw John Deere dealer in de regio

L. Vos Installatietechniek & Infra

Peperstraat 30 - 5314 AP BRUCHEM - 06-25139264

67 te krijgen door de verkoop van allerlei versnaperingen. Dit is dus een essentieel onderdeel om de club op langere termijn financieel gezond te houden en wat dan ook gelijk inhoudt dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de kantine erg be-langrijk zijn voor de club.

Op de zaterdagmorgen worden de bardiensten vaak ingevuld door de leden dit is een mooie manier om de jaarlijkse bijdrage zelfwerkzaamheid mee te vervullen. De bardienst op de zater-dagmiddag is een aantal jaar geleden van vrijwilligers overge-gaan naar betaalde krachten, het was om een aantal redenen niet meer haalbaar om de zaterdagmiddag volledig in te vullen met vrijwilligers.

Het regelen van de kantineaangelegenheden inclusief de inkoop wordt nu gedaan door Suzan en Marc de Bijl maar jarenlang hebben Louisa van Geffen en Marian van Ooyen dit geregeld. Naast dat ze de zaterdagen regelden en vaak zelf achter de bar stonden waren Louisa en Marian ook op de dins-dag- en donderdagavonden present in de kantine om ervoor te zorgen dat wanneer de senioren klaar waren met trainen ze ook nog wat te eten en drinken konden krijgen. Ik weet zeker dat mening (oud)voetballer van onze club nog met veel plezier aan deze trainingsavonden terugdenkt en hierom wil ik Louisa en Marian bedanken.

Al de genoemde mensen hebben de afgelopen jaren dus een zeer grote bijdrage geleverd aan het op een goede manier draaiend houden van v.v. Kerkwijk. De aandacht die in dit hoofd-stuk gegeven wordt is ook meer dan terecht.

Naast de wekelijks werkzaamheden en het klein en groot on-derhoud zijn er in de loop der jaren natuurlijk ook nog een hele-boel ander vaak wat grotere zaken geheel of gedeeltelijk door vrijwilligers gerealiseerd denk hierbij dan aan het bouwen van de eerste kleedkamers op de plek waar nu ’t Schuurke staat en later het huidige clubgebouw met kantine, bestuurskamer en kleedkamers.

Het huidige clubgebouw is in de jaren 80 ge-bouwd en hierna meerdere malen uitgebreid en veranderd, het aantal kleedkamers is in een aantal fases uitgebreid naar het huidige aantal van 9. Verder is de kantine verbouwd waarbij de keuken is uitgebreid en de toiletgroep is ver-plaatst, ook is er in de loop van de tijd nog een

nieuwe bestuurskamer bij aangebouwd omdat de toenmalige bestuurskamer niet meer vol-deed aan de eisen van de tijd.

Dit alles is weliswaar niet geheel door vrijwil-ligers gedaan maar wel een groot gedeelte hiervan. Bij het bouwen van het clubgebouw

waren toen voor wat ik gehoord heb Wim de Weert, Gijs Keijnemans, Hans de Haas, Jenne Keijnemans en Hubert Mans vanuit de club

nauw betrokken.

Voor het verbouwen van de kantine, de aanbouw van de nieuwe toiletgroepen en het bouwen van de huidige bestuurskamer werden voornamelijk de namen van Ries van Geffen, Marc de Bijl en ook Hubert Mans genoemd als personen die namens de club het voortouw namen.

Het gevolg van al de inspanningen van onze vrijwilligers is dus een clubgebouw met 9 kleedkamers waar alles wat een voet-balvereniging nodig heeft op en aan zit, 3 voetbalvelden met op 2 hiervan verlichting, weliswaar gebruiken we 1 van deze 3 velden voornamelijk om op te trainen maar als het nodig is kunnen hier

68 ook wedstrijden op gevoetbald worden. Wat je ook lang niet bij alle andere verenigingen ziet voldoende parkeerplaatsen zodat er bijna niet op de openbare weg geparkeerd hoeft te worden.

Al met al zijn er maar weinig voetbalverenigingen in de omtrek die hieraan kunnen tippen en hebben we een accommodatie waar we trots op mogen zijn. Zeker als je bedenkt dat het meeste dus gerealiseerd is door vrijwilligers en met eigen financiële middelen.

In het laatste deel van dit hoofdstuk wil ik graag nog een ander soort vrijwilliger benoemen de zogenaamde stille krachten, wellicht vinden ze het niet fijn dat ze in dit hoofdstuk benoemd worden maar ik vind dat ze niet overgeslagen mogen worden.

Het gaat dan over mensen die niet altijd wekelijks aan de gang zijn bij de vereniging en ook meestal niet hoog op de nominatie staan voor de vrijwilliger van het jaar. Ongemerkt doen ze wel heel veel belangrijke werk bij v.v. Kerkwijk en dan voornamelijk werk wat anders zou moeten worden uitbesteed aan derden en hierdoor dus een aanslag zou zijn op de begroting van de club.

Het zijn de werkzaamheden die sommige mensen als ze handig zijn en tijd hebben thuis zelf doen maar die de meeste mensen toch liever uitbesteden zoals schilderen, straatwerk, loodgie-terswerk en het grote tuinonderhoud.

Te beginnen met het schilderwerk, als je de afmeting van het clubgebouw bekijkt snap je dat dit veel werk is en dat het schil-derwerk net als thuis regelmatig opnieuw moet worden gedaan, uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat de goede staat van

dit schilderwerk voornamelijk te danken is aan Henk de Weert, niet dat hij altijd alles alleen doet maar Henk levert aan al het schilderwerk op de club een hele grote bijdrage.

Dan het straatwerk om de velden en het clubgebouw, dit ligt er ook altijd keurig bij. Jan van der Meijden en Jo van der Werken zorgen er al jaren voor dat ook zo blijft en als er een keer een stuk nieuw straatwerk moet komen zorgen Jan en Jo ervoor dat dit geregeld wordt.

Ook als er een loodgieter benodigd is kan er altijd een beroep gedaan worden op Jan Valkis. Als er weer eens een lekkage is of als er iets plotseling kapot gaat is een belletje genoeg om Jan op de club te krijgen om de problemen te verhelpen.

De laatste persoon die ik zeker niet onbenoemd wil laten is Wim de Waal. Vrijwel ongemerkt zorgt hij ervoor dat de groen-stroken op het terrein in goede staat blijven, zoals met alles lijkt het allemaal niet veel werk maar als niemand dit regelma-tig bijhoudt wordt het vanzelf een rommeltje.

Het lijkt me te begrijpen dat een aantal van de in het stukje genoemde personen maar ook een aantal andere leden door hun grote bijdrage aan v.v. Kerkwijk in de afgelopen jaren door de vereniging benoemd zijn tot erelid of lid van verdienste.

Om deze nogmaals onder aandacht van iedereen te brengen volgt hieronder de complete lijst van alle nog in leven zijnde ereleden en leden van verdienste.

69

Ereleden:

Berend Dingemans Ad van den Berg Hubert Mans Abe van Rijnsbergen