• No results found

Verloop van de dag

We starten elke ochtend met een inloop. Kinderen lezen of werken aan een eigen gekozen doel. Om 8.30 uur wordt de dagplanning besproken. Om 8.40 uur start de rekeninstructie in alle groepen van de bovenbouw. Na de rekeninstructie is het tijd voor spelling en taal. Na wat beweging/ ontspanning werken de leerlingen aan de weektaak. Deze wordt wekelijks digitaal klaargezet op Zulu-Connect, leerlingen kunnen zien welke lessen die dag of week gemaakt moeten worden. Na de pauze is het tijd voor begrijpend lezen, studievaardigheden, schrijven, huiswerk, Karakter en Engels.

In de middagen werken we aan automatiseren, de weektaak en ons thema. Dit noemen we thematijd en daar vinden we onze samenwerking nog altijd bij groep 6 en 7.

Op de maandag- en vrijdagmiddag werken we groepsoverstijgend met groep 6-7-8. Ook op donderdag maken we daar tijd voor. Vakken die hier gegeven worden zijn: muziek, leefstijl (na de herfstvakantie), thema, zaakvakken en creatief. Op dinsdag werken we groepsoverstijgend met Nieuwsbegrip.

Aan het einde van de dag is er tijd voor reflectie en sluiten we de dag weer af in het eigen lokaal.

Talenten en visie

We werken vanuit de visie van meervoudige intelligentie. Naast de huidige

activiteiten (schoolbrede thema’s, structuren) werken we groepsdoorbrekend met bijvoorbeeld thema’s. We zullen met de projecten en circuits extra insteken op de kerndoelen die horen bij burgerschap, ICT-vaardigheden en techniek. We besteden op deze manier meer aandacht aan de 21st century skills, die zo belangrijk zijn voor de toekomst van onze leerlingen.  

Schooljaar 2021-2022 groep 7

Sociaal emotioneel

Op de maandagen hebben we met alle leerlingen uit de groepen 6/7/8 45 min.

leefstijl in de gymzaal (na de herfstvakantie, tot die tijd met de eigen groep in het eigen lokaal). De thema’s van de methode lopen gelijk in de klassen, maar worden op niveau aangeboden, waarna groepsdoorbrekend wordt uitgewisseld. Er is regelmatig tijd voor gesprekjes, waarin aandacht wordt besteed aan het welbevinden van de leerlingen. Daarnaast is er in deze gesprekken tijd om de persoonlijke doelen van de leerlingen te bespreken, of te werken aan vakken waar de leerling nog vragen over heeft.

Continurooster

Continurooster, fruitpauze, lunch en traktaties

We werken met een continurooster. Dat betekent dat alle leerlingen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op school lunchen.

De gezondheid van onze kinderen/leerlingen is belangrijk. Het bevorderen van gezond gedrag behoeft daarom onze aandacht, want jong geleerd is oud gedaan.

Daarnaast is overgewicht een toenemend probleem onder kinderen en jongeren.

De basisschool is de plaats waar kinderen een groot deel van de week

doorbrengen. De school wil gezond gedrag stimuleren en heeft daarom richtlijnen opgesteld over de eet- en drinkmomenten op school. We hanteren daarom de onderstaande richtlijnen:

Fruitpauze

U kunt uw kind eten en drinken meegeven voor in de pauze.

Alle klassen eten hun fruit in het lokaal op.

Richtlijnen tijdens de ochtendpauze:

De kinderen eten fruit of rauwkost.

De kinderen nemen hun drinken mee in goed afsluitbare bekers of herbruikbare flesjes. Omdat we op het milieu willen letten en afval willen beperken, zijn pakjes drinken niet toegestaan.

Het is belangrijk dat kinderen voldoende vocht binnenkrijgen (1,5 liter per dag, dat zijn ongeveer 8 bekers). Voldoende drinken heeft een gunstig effect op de

concentratie en voorkomt obstipatie (verstopping). Daarom mogen de kinderen op school tussendoor water drinken.

 Richtlijnen tijdens de lunchpauze

De leerlingen nemen hun lunch mee in een goed afsluitbare broodtrommel, voorzien van naam. We adviseren een gezonde lunch. Koek en snoep zijn niet toegestaan.

De kinderen nemen hun drinken mee in goed afsluitbare bekers of herbruikbare flesjes. Omdat we op het milieu willen letten en afval willen beperken, zijn pakjes drinken niet toegestaan. De leerlingen mogen altijd hun beker vullen met water. We adviseren om de lunch mee te geven in speciale tasjes/rugzakken die voorzien kunnen worden van koelelementen om de lunch en het drinken ‘fris’ te houden.

Trakteren

Bij verjaardagen van de kinderen is het gebruikelijk dat er op een kleinigheidje wordt getrakteerd in de klas. Het is niet nodig om iets extra’s te doen voor de leerkracht Adviezen bij traktaties:       

Schooljaar 2021-2022 groep 7

• Houd het fijn, houd het klein! Geen overdaad, trakteren is een extraatje, een aardigheidje. De jarige wordt tijdens het feestmoment in het zonnetje gezet. De leerkracht doet gewoon met de kinderen mee met hetgeen getrakteerd wordt door de jarige!

• Vanaf dit schooljaar mogen de jarigen weer trakteren in hun groep. Het gaat om een gezonde traktatie. Ongezonde traktaties worden terug meegegeven aan de jarige.

Kinderen mogen kiezen of ze tijdens de ochtend- of lunchpauze trakteren. Het is fijn om dit vooraf met de leerkracht kort te sluiten. Traktaties die zijn toegestaan zijn:

• Groenten

• Fruit

• Rozijntjes

• Ongezouten en ongezoete nootjes

• Soepstengels

• Een prikker met worst, kaas, groente en fruit

• Naturel popcorn

• Een gekookt eitje*

• Soep*

• Een knakworstje*

*Deze traktaties passen beter bij de lunch

• Adviezen bij bijzondere evenementen:

De school kent jaarlijks een aantal feestelijke momenten waarbij gegeten en gedronken wordt. Bij een aantal activiteiten wordt voor een versnapering gezorgd. Op andere momenten brengen leerlingen zelf iets mee. Denk hierbij aan kamp of schoolreisje. Bij deze gelegenheden wordt gevraagd om het snoepgoed beperkt te houden.

Schooljaar 2021-2022 groep 7

GERELATEERDE DOCUMENTEN