• No results found

1. Aan elke student die meldt dat hij zijn inschrijving beëindigt zonder dat hij het afsluitend examen van de opleiding heeft afgerond wordt een gesprek aangeboden.

2. Op verzoek van de student kan hem een verklaring meegegeven worden met reeds behaalde resultaten.

3. In de verklaring wordt vermeld dat behaalde tentamenresultaten in principe tien jaar geldig zijn. In de verklaring kan een voorbehoud gemaakt worden voor het geval er sprake is van een grondige wijziging van de opleiding. Zie ook artikel 29.

19 Artikel 36 Doorstroom

Er zijn nog geen specifieke afspraken gemaakt rondom doorstroom naar een masteropleiding.

Paragraaf 8 Onregelmatigheden en fraude

Artikel 37 Onregelmatigheden en fraude

1. Indien er sprake is van een onregelmatigheid rondom een toets, waardoor de examencommissie niet kan instaan voor de kwaliteit van de toets en een eventueel toetsresultaat dan kan de

examencommissie besluiten dat de toets niet wordt nagekeken, dan wel een toetsresultaat ongeldig wordt verklaard. Daarbij ziet de examencommissie er op toe dat studenten die door een dergelijk besluit getroffen zijn op korte termijn een nieuwe toetsmogelijkheid aangeboden krijgen.

2. Indien een student zich ten aanzien van (een onderdeel van) het examen aan een onregelmatigheid (hieronder wordt verstaan een afwijking van voorgeschreven regels of algemeen geldende

gedragsregels) of fraude schuldig heeft gemaakt, kan de examencommissie bepalen dat aan die student het recht wordt ontnomen één of meer toetsen van de opleiding af te leggen gedurende een door de examencommissie te bepalen periode van ten hoogste één jaar.

Indien de toets al was beoordeeld wordt het resultaat ongeldig verklaard.

3. Bij ernstige fraude kan de examencommissie het College van Bestuur voorstellen de inschrijving van betrokkene definitief te beëindigen. (art. 7.12b van de Wet)

4. Indien de onregelmatigheid of fraude pas na afloop van het examen wordt ontdekt kan de

examencommissie de student het getuigschrift van de opleiding onthouden of terugvorderen en kan zij bepalen dat de betrokken student het getuigschrift slechts kan worden uitgereikt na een

hernieuwde toets of een hernieuwd examen in de door de examencommissie aan te wijzen onderdelen en op een door haar te bepalen wijze.

5. Alvorens een beslissing te nemen, hoort de examencommissie de student en eventuele belanghebbenden. Van dit horen wordt een verslag gemaakt, waarvan de student een kopie ontvangt. De examencommissie deelt haar beslissing onverwijld mede aan de student, zo mogelijk mondeling en in ieder geval schriftelijk. Tevens wordt de beroepsmogelijkheid voor de student aangegeven.

6. De examencommissie maakt van de beslissing en van de feiten waarop deze steunt, een rapport op.

Paragraaf 9 Examencommissie, beroepsmogelijkheid Artikel 38 – Examencommissie

1. Door de instituutsdirecteur wordt voor elke opleiding (of groep van opleidingen) een examencommissie ingesteld.

2. De taken en verantwoordelijkheden van de examencommissie zijn vastgelegd in de Wet. (art. 7.12, 7.12b en 7.12c van de Wet). Dit zijn o.a. de volgende taken en verantwoordelijkheden:

- verantwoordelijkheid voor de borging van de kwaliteit van toetsing;

- verantwoordelijkheid voor de borging van de kwaliteit van de organisatie en de procedures rondom toetsen en examens;

- het op objectieve en deskundige wijze vaststellen of een student het examen behaald heeft;

- het uitreiken van het getuigschrift en het diplomasupplement;

- het vaststellen van alternatieve trajecten;

- het oordelen over verzoeken om vrijstelling, verzoeken tot herziening, verzoeken om speciale voorzieningen en verzoeken om extra herkansing toe te kennen;

- het bepalen dat een tentamen op een andere manier wordt afgelegd, dan bepaald in de OER;

- het goedkeuren van de invulling van een buitenlandminor of een externe minor;

- het uitbrengen van een advies aan de instituutsdirecteur over het uit te brengen studieadvies.

De samenstelling van de examencommissie is opgenomen in de bijlage Samenstelling examencommissie.

3. Een verzoek aan de examencommissie kan ingediend worden met het verzoekenformulier op de portal van de examencommissie. (zie ook artikel 27).

Artikel 39 - Beroepsmogelijkheid

Een student die het niet eens is met een besluit van de examencommissie heeft de mogelijkheid om binnen zes kalenderweken na datum van het besluit beroep aan te tekenen bij het College van beroep voor de examens via www.fontys.nl/studentenloket (zie artikel 45 en 46 van het Studentenstatuut). (art. 7.61 van de Wet) Voor hulp bij het instellen van beroep kan een student zich wenden tot het studentendecanaat.

(iStudent@fontys.nl).

20 Paragraaf 10 Bewaring en hardheidsclausule

Artikel 40 Bewaring

1. De examencommissie draagt zorg voor de bewaring van verslagen van vergaderingen van de examencommissie en besluiten van de examencommissie voor een periode van zeven jaar.

2. De examencommissie draagt zorg voor de bewaring van door haar afgegeven verklaringen,

waaronder verklaringen van behaalde resultaten van studenten die zonder getuigschrift de opleiding verlaten, voor een periode van tien jaar.

3. De examencommissie draagt er zorg voor dat van elke student de volgende gegevens gedurende 50 jaar bewaard blijven in het archief van de instelling.

- gegevens over het behaald hebben van een propedeutisch getuigschrift en / of een getuigschrift hoger beroepsonderwijs en bijbehorende cijferlijsten.

4. De instituutsdirecteur draagt zorg voor het bewaren van toetsen / opdrachten, beoordelingscriteria, normering, cesuur, toetsmatrijzen en toetsanalyses voor een periode van zeven jaar.

5. De instituutsdirecteur draagt zorg voor het bewaren van de door examinatoren opgestelde en ondertekende lijsten met behaalde resultaten voor een periode van tien jaar.

6. De instituutsdirecteur draagt er zorg voor dat alle gemaakte eindwerken (scripties, werkstukken, assessments, toetsen, etc.) inclusief beoordelingen, waarmee studenten aantonen alle aspecten van het eindniveau te beheersen worden bewaard gedurende een periode van zeven jaar na beoordeling.

7 Ten behoeve van de externe beoordeling van de opleiding in het kader van de accreditatie zorgt de instituutsdirecteur voor de bewaring van een representatieve set van toetsen, inclusief

beoordelingen, voor een periode van twee jaar na beoordeling.

8. De instituutsdirecteur draagt er zorg voor dat door de student gemaakte werken (schriftelijk en niet-schriftelijk, inclusief digitale werken) inclusief beoordelingen, met uitzondering van werken behorend tot de representatieve set of eindwerken, worden vernietigd of teruggegeven aan de student na het verstrijken van ten minste zes maanden na de bekendmaking van de beoordeling. Deze termijn wordt verlengd indien dat nodig is in verband met een beroepsprocedure.

Artikel 41 Hardheidsclausule

1. De examencommissie is bevoegd tegemoet te komen aan onbillijkheden van zwaarwegende aard die zich bij de toepassing van deze regeling mochten voordoen, alsmede beslissingen te nemen in zaken waarin deze regeling niet voorziet. Om te bepalen of de hardheidsclausule toegepast moet worden weegt de examencommissie de belangen van de student en die van de opleiding. Voor gevallen waaromtrent een onmiddellijke beslissing noodzakelijk is, beslist de voorzitter van de

examencommissie of diens plaatsvervanger. In het laatste geval doet deze zo spoedig mogelijk melding aan de leden van de examencommissie.

2. De student richt daartoe een met redenen omkleed schriftelijk verzoek aan de examencommissie conform het gestelde in artikel 44 van het Studentenstatuut. De examencommissie beslist op het verzoek en deelt de beslissing schriftelijk en gemotiveerd aan betrokkene mede, onder vermelding van de beroepsmogelijkheid.

Paragraaf 11 Slot- en invoeringsbepalingen

Artikel 42 Inwerkingtreding, wijziging, bekendmaking en citeertitel

1. De OER is van toepassing op alle studenten die aan de betreffende opleiding staan ingeschreven in het studiejaar 2019-2020, tenzij hieronder anders aangegeven.

Wets- en beleidswijzigingen voorbehouden blijft voor cohort 2015 OER 2015 van kracht en voor cohort 2013 en 2014 OER 2014 van kracht. Voor deze studenten is het OER bij start van de opleiding geldig voor de gehele duur van de opleiding.

2. Het algemene deel van deze regeling en wijziging hiervan worden vastgesteld door het College van Bestuur, nadat de studentengeleding van de Centrale Medezeggenschapsraad daarmee heeft ingestemd. OC’s worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen aan de CMR. Op basis van dit algemene deel van de OER wordt voor elke opleiding een opleidingsspecifiek deel van de OER opgesteld dat ter advisering wordt voorgelegd aan de examencommissie en ter advisering / instemming aan de (gemeenschappelijke) OC en de IMR. De (gemeenschappelijke) OC brengt advies uit aan de instituutsdirecteur en stuurt dit ter kennisname aan de IMR. De IMR brengt advies uit aan de instituutsdirecteur en stuurt dit ter kennisname aan de (gemeenschappelijke) OC.

Vaststelling en wijziging van het opleidingsspecifieke deel van de OER geschieden op voorstel van de opleiding en behoeven de instemming van de studentenfractie van de bevoegde IMR en de (gemeenschappelijke) OC. (zie art. 10.3c, 10.20 en 7.13 van de Wet)

21 3. De tekst van de OER kan aangepast worden indien wijziging(en) in de organisatie of

organisatieonderdelen daar aanleiding toe geeft / geven, rekening houdend met hetgeen in lid 4 is beschreven. Bij een tussentijdse wijziging wordt de procedure gevolgd zoals beschreven in lid 2.

4. Indien door tussentijdse wijziging van de regeling de belangen van individuele studenten worden geschaad, kan de student een schriftelijk onderbouwd verzoek indienen bij de examencommissie tegen toepassing van de betreffende wijziging van de regeling. De examencommissie onderzoekt het verzoek en motiveert in haar uitspraak de afweging tussen het individuele belang van de student en het belang van de kwaliteit van de opleiding.

5. De instituutsdirecteur stelt vóór 1 juni voorafgaand aan het studiejaar het opleidingsspecifieke deel van de OER vast voor het studiejaar dat op 1 september van start gaat en draagt er zorg voor dat het opleidingsspecifieke deel van deze regeling en elke wijziging daarvan worden gepubliceerd door terinzagelegging bij het opleidingssecretariaat en plaatsing op de website.

Deze regeling kan worden aangehaald als “ Algemeen deel van de Onderwijs- en examenregeling Fontys.

De citeertitel van de OER van de opleiding is FHMG OER opleiding tot Verpleegkundige 2019-2020.

Artikel 43 Overgangsbepalingen

Bij een grondige wijziging van de opleiding wordt de volgende overgangsregeling getroffen.

Na het laatste reguliere aanbod van het ‘oude’ onderwijs en de daarbij behorende toets, wordt de betreffende toets nog twee maal als herkansing aangeboden. Daarna wordt bepaald welke toets uit het

‘nieuwe’ onderwijs een student moet afleggen ter vervanging van het ‘oude’ onderdeel.

of een eigen regeling van overgangsrecht opgenomen.

Artikel 44 Onvoorziene gevallen

In gevallen waarin het opleidingsspecifieke deel van de OER niet voorziet beslist de examencommissie, tenzij het gaat om onderwerpen die behoren tot de bevoegdheid van de instituutsdirecteur.

22

B - Studieopbouw en ondersteunende faciliteiten

1. Opzet, organisatie en uitvoering van het onderwijs

Informatie over de opzet, de organisatie en de uitvoering van het onderwijs is te vinden op de volgende plaatsen:

- de opleidingsportal

- de Onderwijs- en Examenregeling (zie onder A.)

2. Studentenvoorzieningen

Informatie over studentenvoorzieningen is te vinden op de volgende plaatsen:

- het instellingsdeel van het Studentenstatuut van Fontys - de website van Fontys

- de website van Fontys Study Abroad - de opleidingsportal

3. Studiebegeleiding

Informatie over studiebegeleiding is te vinden op de volgende plaatsen:

- de Onderwijs- en Examenregeling (zie onder A.) - de opleidingsportal

C - Interne klachtenprocedure

De student die rechtstreeks in zijn belang is getroffen door handelingen die door een lid van het personeel of een student jegens hem zijn verricht, of organisatorische zaken heeft het recht hierover een klacht in te dienen bij het College van Bestuur, zoals beschreven in artikel 47 van het Studentenstatuut.

Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid heeft een eigen interne klachtencommissie om klachten snel te kunnen behandelen en communicatielijnen met de klachtindiener kort te houden. Het reglement is te vinden bij de klachtencommissie op de opleidingsportal.

De indiener van een klacht kan de interne klachtencommissie van FHMG te allen tijde passeren en rechtstreeks naar het College van Bestuur gaan.

De interne klachtencommissie van FHMG is alleen bedoeld voor klachten van studenten en cursisten die een opleiding of cursus volgen bij de Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid.

De interne klachtencommissie is te bereiken via fhmg-klachtencommissie@fontys.nl.

23

Bijlage 1 Jaaroverzicht onderwijsactiviteiten, toetsen en studiepunten april 2019

De beoordeling wordt uitgedrukt in hele cijfers op een beoordelingsschaal van 1-10 of met behaald (BEH) / niet behaald (NB). De toets is behaald indien beoordeeld met minimaal een 6, of een behaald (BEH).

Met uitzondering van de rekentoets. Deze is bij een cesuur van 95% behaald (BEH).

Deze tabellen betreffen het overzicht voor het standaard programma onderwijs en toetsen voor de verschillende varianten van de bacheloropleiding tot verpleegkundige.

Standaardprogramma Propedeuse jaar 1

Naam toets

Onderwijseenheid EC Individueel of groepswerk

Toets vorm Ingangseis

Onderwijsperiode F1

VP-KTF1 Kennistoets F1 5 individueel Schriftelijke toets VP-PROF1 Project F1 Vakblad 3 groepswerk Schriftelijke toets VP-SVF1 Samenwerkingsvaardigheden F1 1 individueel Vaardigheidstoets Onderwijsperiode F2

VP-KTF2 Kennistoets F2 5 individueel Schriftelijke toets VP-COMF2 Communicatieve vaardigheden F2 3 individueel Vaardigheidstoets VP-VPRF2 Verpleegkundige vaardigheden F2 3 individueel Vaardigheidstoets VP-PROF2 Project F2 Manifest 3 individueel Schriftelijke toets VP-SVF2 Samenwerkingsvaardigheden F2 1 individueel Vaardigheidstoets Onderwijsperiode P1*

VP-PL1 Praktijkleren 1 13 individueel Portfoliotoets

Onderwijsperiode F3*

VP-KTF3 Kennistoets F3 5 individueel Schriftelijke toets VP-COMF3 Communicatieve vaardigheden F3 2 individueel Vaardigheidstoets VP-VPRF3 Verpleegkundige vaardigheden F3 3 individueel Vaardigheidstoets VP-PROF3 Project F3 Verpleegplan 3 groepswerk Schriftelijke toets VP-SVF3 Samenwerkingsvaardigheden F3 1 individueel Vaardigheidstoets

Algemeen

VP-VGT1 Voortgangstoets 1 2 individueel Schriftelijke toets VP-VGT2 Voortgangstoets 2 2 individueel Schriftelijke toets

VP-REK1 Rekentoets 1 1 individueel Schriftelijke toets

24 VP-LLL1 Levenlang leren 1 2 individueel Portfoliotoets

VP-LLL2 Levenlang leren 2 2 individueel Portfoliotoets

Honours-programma T-stroom

VP-OZT1 Operatieve zorg en technieken F1 2 individueel kennistoets VP-OZT2 Operatieve zorg en technieken F2 2 individueel kennistoets VP-OZT3 Operatieve zorg en technieken F3 2 individueel kennistoets

Of

VP-AZT1 Anesthesiologische zorg en

technieken F1 2 individueel kennistoets

VP-AZT2 Anesthesiologische zorg en

technieken F2 2 individueel kennistoets

VP-AZT3 Anesthesiologische zorg en

technieken F3 2 individueel kennistoets

*Periode F3 en P1 betreft een wisselblok.

Dit betekent dat studenten of eerst P1 en dan F3 volgen, of eerst F3 en dan P1 volgen. Het onderwijs in beide onderwijsperiodes is hierop aangepast.

Hoofdfase jaar 2

Naam toets

Onderwijseenheid EC Individueel of groepswerk

Toets vorm Ingangseis

Onderwijsperiode F4*

VH-KTF4 Kennistoets F4 7 individueel Schriftelijke toets VH-VPRF4 Verpleegkundige vaardigheden F4 2 individueel Vaardigheidstoets Onderwijsperiode F5*

VH-KTF5 Kennistoets F5 7 individueel Schriftelijke toets VH-COMF5 Communicatieve vaardigheden F5 3 individueel Mondelinge toets VH-VPRF5 Verpleegkundige vaardigheden F5 2 individueel Vaardigheidstoets VH-PROF5 Project F5 Review 5 groepswerk Schriftelijke toets Onderwijsperiode P2*

VH-PL2 Praktijkleren 2 26 individueel Mondelinge toets

Algemeen

VH-VGT3 Voortgangstoets 3 2 individueel Schriftelijke toets VH-VGT4 Voortgangstoets 4 2 individueel Schriftelijke toets

25

VH-REK2 Rekentoets 2 1 individueel Schriftelijke toets

VH-LLL3 Levenlang leren 3 3 individueel Portfoliotoets

Honours-programma T-stroom

VP-OZT4 Operatieve zorg en technieken F4 2 individueel kennistoets VP-OZT5 Operatieve zorg en technieken F5 2 individueel kennistoets

VP-AZT4 Anesthesiologische zorg en

technieken F4 2 individueel kennistoets

VP-AZT5 Anesthesiologische zorg en

technieken F5 2 individueel vaardighedentoets

*Periode F4 en F5 en P2 betreft een wisselblok.

Dit betekent dat studenten of eerst F4 en F5 en dan P2 volgen, of eerst P2 en dan F4 en F5 volgen. Het onderwijs in beide onderwijsperiodes is hierop aangepast.

Hoofdfase jaar 31

Naam toets

Onderwijseenheid EC Individueel of groepswerk

Toets vorm Ingangseis

Onderwijsperiode F6 en F7* minor

Minor Transcultural Care

VH-MT-EN Engelse lessen (taalvaardigheid) 30 Individueel Schriftelijke toets Propedeuse VH-MT-IV Internationale vakkennis Groepswerk Vaardighedentoets

VH-MT-P Project Groepswerk Schriftelijke toets

VH-MT-IG Interculturele groei Individueel Schriftelijke toets + Vaardighedentoets Minor Complexe Zorg

VH-MC-O Oncologie 30 Groepswerk Schriftelijke /

mondelinge toets Propedeuse

VH-MC-P Probleemgedrag Individueel Schriftelijke toets

VH-MC-H High Care Individueel Kennistoets

Minor Health TEC

VH-MH-PO Kennislessen 30 Individueel Portfoliotoets Propedeuse

VH-MH-PR Project Groepswerk Schriftelijke toets

1Voor deelname aan hoofdfase jaar 3 geldt als ingangseis dat de propedeuse behaald is.

26 Minor Laag complexe operatieve zorg en technieken op een OK

VH-M-OZT-P Laag complexe operatieve zorg en

technieken op een OK 30 Individueel Vaardighedentoets Propedeuse

VH-M-OZT-T Laag complexe operatieve zorg en

technieken op een OK Individueel Schriftelijke toets Minor Laag complexe anesthesiologische zorg en technieken op een OK VH-M-

AZT-P

Laag complexe anesthesiologische

zorg en technieken op een OK 30 Individueel Vaardighedentoets Propedeuse VH-M-

AZT-T

Laag complexe anesthesiologische

zorg en technieken op een OK Individueel Schriftelijke toets

Onderwijsperiode P3*

VH-PL3 Praktijkleren 3 26 individueel Portfoliotoets Propedeuse

VH-PL3OZT

Praktijkleren 3 Operatieve zorg en

technieken individueel Portfoliotoets

VH-PL3AZT

Praktijkleren 3 Anesthesiologische

zorg en technieken individueel Portfoliotoets

Algemeen

VH-VGT5 Voortgangstoets 5 2 individueel Schriftelijke toets VH-VGT6 Voortgangstoets 6 2 individueel Schriftelijke toets

Honours-programma T-stroom

VH-OZT6 Operatieve zorg en technieken F6 6 individueel Schriftelijke toets VH-OZT7a Operatieve zorg en technieken F7a 3 individueel Schriftelijke toets VH-OZT7b Operatieve zorg en technieken F7b 3 individueel Schriftelijke toets

VH-AZT6 Anesthesiologische zorg en

technieken F6 6 individueel Schriftelijke toets

VH-AZT7 Anesthesiologische zorg en

technieken F7a 6 individueel Schriftelijke toets

*Periode F6 en F7 en PL3 betreft een wisselblok. Dit betekent dat studenten of eerst F6 en F7 en dan PL3 volgen, of eerst PL3 en dan F6 en F7 volgen. Het onderwijs in beide onderwijsperiodes is hierop aangepast.

27 Hoofdfase jaar 4 (afstudeerjaar)2

Naam toets Onderwijseenheid EC Individueel of groepswerk

Toets vorm Ingangseis

Alle periodes

VH-AP Afstudeerproject 26 individueel Zie hieronder

Alle onderdelen uit hoofdfase leerjaar 2 en

PL3

VH-AP-P Projectplan individueel Schriftelijke toets

VH-AP-A Adviesrapport Individueel Schriftelijke toets

VH-AP-PA Presentatie van het advies Individueel Mondelinge toets

VH-PL4 Praktijkleren 434 30 individueel Mondelinge toets

Alle onderdelen

Praktijkleren 4a Operatieve zorg en technieken

Praktijkleren 4b Operatieve zorg en technieken

VH-VGT7 Voortgangstoets 7 2 individueel Schriftelijke toets VH-VGT8 Voortgangstoets 8 2 individueel Schriftelijke toets

Honours-programma T-stroom

vierde jaar

VH-OZT8 Operatieve zorg en technieken F8 4 individueel Schriftelijke toets VH-OZT9 Operatieve zorg en technieken F9 4 individueel Presentatie

VH-AZT8 Anesthesiologische zorg en

technieken F6 4 individueel Schriftelijke toets

VH-AZT9 Anesthesiologische zorg en

technieken F9 4 individueel Presentatie

2Voor deelname aan hoofdfase leerjaar 4 geldt als ingangseis dat alle onderdelen uit hoofdfase leerjaar 2 en PL3 behaald zijn.

3Voor de technische stroom OZT en ATZ geldt: PL4a (half jaar) wordt gevolgd door PL4b (half jaar), waarbij ieder 15 studiepunten behelst.

4Voor het honours gedeelte technische stroom zijn er voor het 4e leerjaar extra ingangseisen:

[1] heeft alle studiepunten van leerjaar 1, 2 en 3 (inclusief technische stroom) behaald. De toetsen OZT 7a en OZT 7b en AZT 7 vallen buiten deze regeling én [2] Heeft een positieve beoordeling voor minor OZT of minor AZT.

28

29 Programma propedeuse vwo-studenten

De VWO-stroom volgt hetzelfde onderwijsprogramma als de reguliere opleiding, maar dan in versnelde vorm. In het periode 1 en 2 wordt onderwijs uit periode F1, F2 en F3 aangeboden. In periode 3 en 4 doen de studenten Praktijkleren 2. Wanneer Praktijkleren 2 behaald is volgt compensatie voor Praktijkleren 1.

Na het eerste studiejaar volgen studenten van de VWO-stroom het reguliere hoofdfase schema met uitzondering van Praktijkleren 2 welke zij al gedaan hebben in het eerste studiejaar gevolgd hebben.

Naam toets Onderwijseenheid EC Individueel of groepswerk

Toets vorm Ingangseis

Onderwijsperiode F1

VP-KTF1 Kennistoets F1 5 individueel Schriftelijke toets VP-PROF1 Project F1 Vakblad 3 groepswerk Schriftelijke toets VP-SVF1 Samenwerkingsvaardigheden F1 1 individueel Vaardigheidstoets Onderwijsperiode F2

VP-KTF2 Kennistoets F2 5 individueel Schriftelijke toets VP-COMF2 Communicatieve vaardigheden F2 3 individueel Vaardigheidstoets VP-VPRF2 Verpleegkundige vaardigheden F2 3 individueel Vaardigheidstoets VP-PROF2 Project F2 Manifest 3 individueel Schriftelijke toets VP-SVF2 Samenwerkingsvaardigheden F2 1 individueel Vaardigheidstoets VP-KTF3 Kennistoets F3 5 individueel Schriftelijke toets VP-COMF3 Communicatieve vaardigheden F3 2 individueel Vaardigheidstoets VP-VPRF3 Verpleegkundige vaardigheden F3 3 individueel Vaardigheidstoets VP-PRO3 Project F3 Verpleegplan 3 groepswerk Schriftelijke toets VP-SVF3 Samenwerkingsvaardigheden F3 1 individueel Vaardigheidstoets Onderwijsperiode 3-4

VH-PL2 Praktijkleren 2 26 individueel Portfoliotoets

Algemeen

VP-VGT1 Voortgangstoets 1 2 individueel Schriftelijke toets VP-VGT2 Voortgangstoets 2 2 individueel Schriftelijke toets

VP-REK1 Rekentoets 1 1 individueel Schriftelijke toets

VP-LLL2 Levenlang leren 1 2 individueel Portfoliotoets VP-LLL3 Levenlang leren 2 2 individueel Portfoliotoets

30 Onderstaande tabel geeft de standaard vrijstellingen weer:

variant en kaders

standaard vrijstellingen

voor toetsen omschrijving

aantal studiepunten

MBOV- stroom Propedeuse 60

studenten in bezit van

MBO-V diploma VH-VPRF4 Verpleegkundige vaardigheden F4 2

in voltijd of duale

variant VH-VPRF5 Verpleegkundige vaardigheden F5 2

31

Bijlage 2 Normering toetsen

Voortgangstoets 1 Voortgangstoets 2 Voortgangstoets 3

1 0,00% - 1,59% 1 0,00% - 2,99% 1 0,00% - 3,79%

2 1,60% - 3,19% 2 3,00% - 5,99% 2 3,80% - 7,59%

3 3,20% - 4,79% 3 6,00% - 8,99% 3 7,60% - 11,39%

4 4,80% - 6,39% 4 9,00% - 11,99% 4 11,40% - 15,19%

5 6,40% - 7,99% 5 12,00% - 14,99% 5 15,20% - 18,99%

6 8,00% - 13,99% 6 15,00% - 20,74% 6 19,00% - 24,99%

7 14,00% - 19,99% 7 20,75% - 26,49% 7 25,00% - 30,99%

8 20,00% - 25,99% 8 26,50% - 32,24% 8 31,00% - 36,99%

9 26,00% - 31,99% 9 32,25% - 37,99% 9 37,00% - 42,99%

10 32,00% - 100,00% 10 38,00% - 100,00% 10 43,00% - 100,00%

Voortgangstoets 4 Voortgangstoets 5 Voortgangstoets 6

1 0,00% - 4,59% 1 0,00% - 5,39% 1 0,00% - 6,19%

2 4,60% - 9,19% 2 5,40% - 10,79% 2 6,20% - 12,39%

3 9,20% - 13,79% 3 10,80% - 17,19% 3 12,40% - 18,59%

4 13,80% - 18,39% 4 17,20% - 21,59% 4 18,60% - 24,79%

5 18,40% - 22,99% 5 21,60% - 26,99% 5 24,80% - 30,99%

6 23,00% - 28,49% 6 27,00% - 32,74% 6 31,00% - 36,99%

7 28,50% - 33,99% 7 32,75% - 38,49% 7 37,00% - 42,99%

8 34,00% - 39,49% 8 38,50% - 44,24% 8 43,00% - 48,99%

9 39,50% - 44,99% 9 44,25% - 49,99% 9 49,00% - 54,99%

10 45,00% - 100,00% 10 50,00% - 100,00% 10 55,00% - 100,00%

Voortgangstoets 7 Voortgangstoets 8

1 0,00% - 6,59% 1 0,00% - 6,99%

2 6,60% - 13,19% 2 7,00% - 13,99%

3 13,20% - 19,79% 3 14,00% - 20,99%

4 19,80% - 26,39% 4 21,00% - 27,99%

5 26,40% - 32,99% 5 28,00% - 34,99%

6 33,00% - 38,99% 6 35,00% - 41,24%

7 39,00% - 44,99% 7 41,25% - 47,49%

8 45,00% - 50,99% 8 47,50% - 53,74%

9 51,00% - 56,99% 9 53,75% - 59,99%

10 57,00% - 100,00% 10 60,00% - 100,00%

Cesuur kennistoetsen KTF

De cesuur van de KTF-toetsen wordt naar aanleiding van de moeilijkheidsgraad van de toets vastgesteld.

Nadat de toets afgenomen is wordt de cesuur conform onderstaande formule vastgesteld:

(n*-ng)p+ng

n* score van 95e percentiel n aantal toetsvragen g gokkans

p Gewenste kennisgraad

32

Bijlage 3 Minorregelingen

33

Minorregeling - 2019-2020

1. Naam minor:

Transcultural Care 2. Engelse benaming:

Transcultural Care 3. Inhoud minor

De minor Transcultural Care heeft tot doel dat studenten internationale competenties ontwikkelen. Zo wordt er zoveel mogelijk gestreefd naar een sterke internationale samenwerking. Bijvoorbeeld voor de uitwerking van het project, een onderdeel van deze minor, worden de studenten gekoppeld aan studenten uit België

De minor Transcultural Care heeft tot doel dat studenten internationale competenties ontwikkelen. Zo wordt er zoveel mogelijk gestreefd naar een sterke internationale samenwerking. Bijvoorbeeld voor de uitwerking van het project, een onderdeel van deze minor, worden de studenten gekoppeld aan studenten uit België