• No results found

E.1 Persoonlijke alarmeringsapparatuur

1.1 Persoonlijke alarmeringsapparatuur op sociale indicatie

Is er sprake van een onomkeerbare beperking als gevolg van uw gezondheid of leefomstandigheden, bijvoorbeeld ten gevolge van algemene ouderdomsklachten of gevoelens van onveiligheid? Dan vergoeden wij de alarmeringsapparatuur en de abonnementskosten van het gebruik van een alarmeringssysteem.

Voorwaarde voor vergoeding

Bij een niet-gecontracteerde leverancier moet u van ons vooraf toestemming hebben gekregen.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

We vergoeden niet de kosten van personenalarmering als deze wordt vergoedt vanuit de basisverzekering op grond van een medische indicatie.

Lagere vergoeding bij niet-gecontracteerde leverancier Let op!

Hebben wij uw leverancier niet gecontracteerd? Dan vergoeden wij alleen (een deel van) de abonnementskosten. U ontvangt geen vergoeding voor de alarmeringsapparatuur.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de gecontracteerde leverancier. Wilt u weten met welke leveranciers wij een contract hebben? Gebruik dan de Zorgverkenner op zk.nl/zorgverkenner of neem contact met ons op.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Bij een door ons gecontracteerde leverancier vergoeden wij de kosten van de alarmeringsapparatuur en de abonnementskosten van het gebruik van een alarmeringssysteem volledig. Bij een niet-gecontracteerde leverancier vergoeden wij alleen de abonnementskosten tot maximaal € 60,- per persoon per kalenderjaar.

1.2 Persoonlijke alarmeringsapparatuur voor tijdelijk gebruik

Heeft u een kortdurende beperking in uw gezondheid, bijvoorbeeld na een operatie of bij verergering van een chronische ziekte en bent u afhankelijk van mantelzorg? Dan vergoeden wij voor een periode van maximaal 4 aaneengesloten weken per keer, de alarmeringsapparatuur en de

abonnementskosten van het gebruik van een alarmeringssysteem.

Wij vergoeden alleen gecontracteerde zorg Let op!

De alarmeringsapparatuur en de aansluiting op de alarmcentrale moet worden geregeld en geleverd door een door ons gecontracteerde leverancier.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de gecontracteerde leverancier. Kiest u voor een leverancier die wij niet gecontracteerd hebben? Dan ontvangt u geen vergoeding.

Wilt u weten met welke leveranciers wij een contract hebben? Gebruik dan de Zorgverkenner op zk.nl/zorgverkenner of neem contact met ons op.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal 100%

E.2 Professionele opvolging persoonlijke alarmering

Wij vergoeden professionele opvolging, als er in uw privéomgeving niemand beschikbaar is om opvolging te bieden.

Voorwaarde voor vergoeding

U moet recht hebben op vergoeding van persoonlijke alarmeringsapparatuur vanuit de basisverzekering (zie artikel B.3 Hulpmiddelen).

1.

De professionele opvolging wordt geleverd door een door ons gecontracteerde zorgverlener.

2.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

Wij vergoeden niet de kosten van professionele opvolging als u woonachtig bent in een zorginstelling of aanleuncomplex met opvolging vanuit die zorginstelling.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal 100%

E.3 ADL-hulpmiddelen

Wij vergoeden de kosten van hulpmiddelen die verzekerden met een blijvende lichamelijke beperking nodig hebben bij het uitvoeren van algemene dagelijkse activiteiten (zogenoemde ADL-hulpmiddelen), voor zover deze niet onder het Reglement Hulpmiddelen, de Wlz of Wmo vallen.

Voorwaarden voor vergoeding

Vegro of Medipoint|Harting-Bank moet het hulpmiddel leveren.

1.

Vegro of Medipoint|Harting-Bank moet het hulpmiddel hebben erkend als ADL-hulpmiddel.

2.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden maximaal € 100,- per persoon per kalenderjaar.

E.4 Wettelijke eigen bijdrage hoortoestellen

Wij vergoeden de wettelijke eigen bijdrage van een hoortoestel.

Voorwaarde voor vergoeding

U moet recht hebben op vergoeding vanuit de basisverzekering (zie artikel B.3 Hulpmiddelen).

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Maximaal € 300,- van de wettelijke eigen bijdrage per toestel.

E.5 Wettelijke eigen bijdrage orthopedisch schoeisel

Wij vergoeden de wettelijke eigen bijdrage van orthopedisch schoeisel.

Voorwaarde voor vergoeding

U moet recht hebben op vergoeding vanuit de basisverzekering (zie artikel B.3 Hulpmiddelen).

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal 100%

E.6 Optometrist

Wij vergoeden de kosten van vroegtijdige opsporing van oogziekten door een optometrist.

Voorwaarde voor vergoeding

De optometrist moet aangesloten zijn bij de Optometristen Vereniging Nederland (OVN) of voldoen aan de kwaliteitseisen van die beroepsvereniging.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden maximaal 1 onderzoek per persoon per 3 kalenderjaren.

E.7 Rouwverwerking als gevolg van overlijden

Wij vergoeden de kosten van de behandeling van rouwverwerking.

Wij vergoeden alleen gecontracteerde zorg Let op!

De onlinebehandelingen of face-to-face behandelingen moeten worden geleverd door Interapy. Kijk voor meer informatie op www.interapy.nl/rouwverwerking. Kiest u voor een andere aanbieder? Dan ontvangt u geen vergoeding.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden maximaal € 1.250,- per persoon per kalenderjaar.

E.8 Griepvaccinatie

Bent u jonger dan 60 jaar? Dan vergoeden wij de kosten van een griepvaccinatie.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

Wij vergoeden niet de kosten van vaccinaties in het kader van het Nationaal Programma Grieppreventie (risicogroepen) die onder de Wet Langdurige Zorg (Wlz) vallen.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal 100%

E.9 Persoonlijke Gezondheidscheck

Wij vergoeden de kosten van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dit is een uitgebreid algeheel onderzoek voor preventieve en tijdige diagnostiek. De diagnostiek gebeurt aan de hand van een vragenlijst en een licht lichamelijk onderzoek door een arts of specialist. Meer informatie over de Persoonlijke Gezondheidscheck vindt u op de website www.persoonlijkegezondheidscheck.nl.

Wij vergoeden alleen gecontracteerde zorg Let op!

Wij vergoeden alleen een preventief onderzoek bij &NIPED (Netherlands Institute for Prevention and e-Health Development). Kiest u voor een andere aanbieder die wij niet gecontracteerd hebben? Dan ontvangt u geen vergoeding.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden 1 onderzoek per persoon per kalenderjaar.

E.10 Personal training (introductiepakket)

Wij vergoeden de kosten van een Introductiepakket Personal Training bij een aanbieder waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Wilt u weten met welke aanbieder(s) wij afspraken hebben gemaakt? Gebruik dan de Zorgverkenner op zk.nl/zorgverkenner of neem contact met ons op.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden maximaal € 100,- voor de gehele duur van de aanvullende verzekering.

E.11 Geheugentraining

Wij vergoeden de kosten van een cursus geheugentraining, georganiseerd door een thuiszorginstelling.

Voorwaarde voor vergoeding

U moet een origineel bewijs van aanmelding aan ons geven.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden maximaal € 115,- per persoon per kalenderjaar.

E.12 Mantelzorgondersteuning

Bent u mantelzorger of ontvangt u mantelzorg? Dan geven wij een tijdelijke vergoeding van noodzakelijke ondersteuning ter voorkoming van uitval van de mantelzorger voor u als mantelzorger of voor u als u mantelzorg ontvangt, zodat u in de gelegenheid bent vervangende mantelzorg (respijtzorg via de Wmo) bij uw gemeente aan te vragen. Wij vergoeden de kosten van vervangende mantelzorg (D.12.1) en een mantelzorgmakelaar (D.12.2).

Van mantelzorg is sprake als er onbetaald en langdurig wordt gezorgd voor een chronisch zieke of gehandicapte uit uw directe sociale omgeving.

12.1 Mantelzorgvervanging

Is uw mantelzorger tijdelijk afwezig? Dan vergoeden wij de kosten van vervangende mantelzorg.

Voorwaarden voor vergoeding

Wilt u gebruikmaken van vervangende mantelzorg? Dan heeft u vooraf toestemming van ons nodig. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen 1.

met de Persoonlijke Zorgcoach via telefoonnummer 071 - 364 02 80, de Persoonlijke Zorgcoach bepaalt op basis van uw persoonlijke situatie het aantal uren vervangende mantelzorg waar u recht op heeft en kan u ook helpen bij het regelen van ondersteuning op zowel de korte als de lange termijn.

Als de mantelzorger en degene die mantelzorg ontvangt, beiden een aanvullende verzekering hebben die recht geeft op vergoeding van 2.

mantelzorgondersteuning, wordt mantelzorgondersteuning eerst vergoed op grond van de aanvullende verzekering van de mantelzorger en pas daarna op grond van de aanvullende verzekering van degene die mantelzorg ontvangt. Als er meerdere mantelzorgers voor 1 hulpbehoevende zijn, wordt de vergoeding mantelzorgondersteuning aan 1 mantelzorger verleend.

De mantelzorger moet afwezig zijn op moment dat de vervangende mantelzorg wordt ingezet.

3.

U kunt maximaal 1 keer per kalenderjaar voor 3 aaneengesloten maanden gebruikmaken van vervangende mantelzorg.

4.

Wij vergoeden alleen gecontracteerde zorg Let op!

De vervangende mantelzorg moet worden geleverd door een instelling waarmee wij een contract hebben afgesloten. Kiest u voor een instelling die wij niet gecontracteerd hebben? Dan ontvangt u geen vergoeding.

Wilt u weten met welke instellingen wij een contract hebben? Gebruik dan de Zorgverkenner op zk.nl/zorgverkenner of neem contact met ons op.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

Kosten kunnen maar 1 keer gedeclareerd worden. Wij vergoeden de kosten voor de verleende diensten niet aan zowel de mantelzorger als degene a.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal maximaal 24 uur vervangende mantelzorg per persoon maximaal 1 keer per kalenderjaar voor 3 aaneengesloten maanden

12.2 Mantelzorgmakelaar

Heeft u als mantelzorger ondersteuning nodig bij uitzoekwerk en regeltaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn, financiën en de combinatie werk/mantelzorg? Dan vergoeden wij de kosten van een mantelzorgmakelaar.

Voorwaarden voor vergoeding

Wilt u gebruikmaken van een mantelzorgmakelaar? Dan heeft u vooraf toestemming van ons nodig. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen 1.

met de Persoonlijke Zorgcoach via telefoonnummer 071 - 364 02 80.

Als de mantelzorger en degene die mantelzorg ontvangt, beiden een aanvullende verzekering hebben die recht geeft op vergoeding van 2.

mantelzorgondersteuning, wordt mantelzorgondersteuning eerst vergoed op grond van de aanvullende verzekering van de mantelzorger en pas daarna op grond van de aanvullende verzekering van degene die mantelzorg ontvangt. Als er meerdere mantelzorgers voor 1 hulpbehoevende zijn, wordt de vergoeding mantelzorgondersteuning aan 1 mantelzorger verleend.

Wij vergoeden alleen gecontracteerde zorg Let op!

Wij vergoeden deze zorg alleen van mantelzorgmakelaars aangesloten bij de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars (BMZM) die wij hiervoor hebben gecontracteerd. Wilt u een afspraak maken met een mantelzorgmakelaar van BMZM? Ga dan naar hun website. Kiest u voor een mantelzorgmakelaar waarmee wij geen contract hebben gesloten? Dan ontvangt u geen vergoeding.

Wilt u weten met welke mantelzorgmakelaars wij een contract hebben? Gebruik dan de Zorgverkenner op zk.nl/zorgverkenner of neem contact met ons op.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

Kosten kunnen maar 1 keer gedeclareerd worden. Wij vergoeden de kosten voor de verleende diensten niet aan zowel de mantelzorger als degene a.

die de mantelzorg ontvangt.

Wij vergoeden de kosten voor u niet als u minder dan 3 maanden en minder dan 8 uur per week mantelzorger bent of mantelzorg ontvangt.

b.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal maximaal 1 uur ondersteuning door een mantelzorgmakelaar per persoon per kalenderjaar

E.13 Online (zelfhulp) modules bij psychische klachten

Wij vergoeden de kosten voor u van de voucher (jaarabonnementskosten) voor de online (zelfhulp) modules van Stichting mirro. Online zelfhulp van mirro helpt bij het herkennen, aanpakken en voorkomen van psychische klachten.

Voorwaarde voor vergoeding

Wilt u aan de slag met één of meerdere online zelfhulpmodules van mirro? Dan heeft u een vouchercode nodig. Deze code kunt u vinden op onze website zk.nl/vergoedingen. Met deze vouchercode kunt u zich via de website mirro.nl/account aanmelden.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

Vouchers die u zelf heeft gekocht, vergoeden wij niet.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal 100%

E.14 Terminale zorg door vrijwilligers thuis

Wordt u, in uw laatste levensfase, thuis verzorgd door een vrijwilliger? Dan vergoeden wij deze kosten.

Voorwaarden voor vergoeding

De vrijwilliger moet lid zijn van een vrijwilligersorganisatie die aangesloten is bij het steunpunt van de landelijke vereniging Vrijwilligers Palliatieve 1.

Terminale Zorg (VPTZ) of de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV).

De nota moet ingediend worden door de vrijwilligersorganisatie.

2.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden maximaal € 200,-.

E.15 Veiligheidsgesprek langer thuis wonen bij gezondheidsrisico’s

Wij vergoeden de kosten van een veiligheidsgesprek voor langer thuis wonen bij gezondheidsrisico’s. Dit gesprek kan worden aangevraagd door zowel de verzekerde, mantelzorger als instelling voor professionele opvolging.

Wij vergoeden alleen gecontracteerde zorg Let op!

Het veiligheidsgesprek vindt plaats met een thuiszorginstelling die wij hiervoor gecontracteerd hebben. Kiest u voor een thuiszorginstelling die wij niet gecontracteerd hebben? Dan ontvangt u geen vergoeding.

Wilt u weten met welke thuiszorginstellingen wij een contract hebben? Gebruik dan de Zorgverkenner op zk.nl/zorgverkenner of neem contact met ons op.

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden

Wij vergoeden niet de kosten van het veiligheidsgesprek als u woonachtig bent in een zorginstelling of aanleuncomplex met toezichtfunctie vanuit die zorginstelling.

Aanvullend Dekking

Extra Vitaal Wij vergoeden 1 keer per persoon per kalenderjaar de kosten van een veiligheidsgesprek.