• No results found

Verantwoording en managementinformatie

ANNEX 3: UITVOERINGSVOORWAARDEN

1.6 Verantwoording en managementinformatie

Contractant legt schriftelijk en inzichtelijk vast hoe de Huishoudelijke zorg wordt georganiseerd, van welke andere organisatorische verbanden daarbij gebruik wordt gemaakt en wat de aard is van de relaties met die andere verbanden, waaronder begrepen verantwoordelijkheden, taken en beslissingsbevoegdheden. Contractant werkt met het systeem van het werkplan.

Randvoorwaarden

1. Contractant stemt in met (steekproefsgewijze) controle door de gemeente op de kwaliteit van de uitvoering van het contract en verleent daartoe volledige medewerking. Dit geldt tevens voor klantervaring en of/

klanttevredenheidsonderzoek.

2. Contractant gaat ermee akkoord dat gemeente de uitkomsten van bovenstaande onderzoeken mag publiceren dan wel aan cliënten ter beschikking kan stellen bij het maken van een keuze voor één van de contractanten.

3. Eén (1) x per half jaar en dus twee keer per jaar zullen gemeente en contractant periodieke evaluaties houden op basis van de aangeleverde informatie bij declaratie. Het staat gemeente vrij indien hier aanleiding toe is deze frequentie bij te stellen tot 4x per jaar (1x per jaar).

4. De agenda van elk periodiek evaluatie overleg bevat tenminste navolgende onderwerpen:

 De ervaringen en bevindingen van contractant bij de uitvoering van de overeenkomst;

 Op cliëntniveau de klachten van cliënten en afhandeling van deze klachten, conform de klachtenprocedure

 De kwaliteit van dienstverlening en eventuele verbetertrajecten t.b.v. kwaliteit;

 Resultaten klanttevredenheidsonderzoeken;

Annex 4 Overeenkomst – Administratieprotocol Pagina 20 van 22 ANNEX 4: ADMINISTRATIEPROTOCOL

Bijgevoegd als separaat document.

ANNEX 5: SOCIAL RETURN ON INVESTMENT (SROI) VERPLICHTING

01 Op het moment dat Gemeente Zutphen een opdracht verleent aan een opdrachtnemer wordt er een

tegenprestatie gevraagd in de vorm van het bieden van werkgelegenheid en/of opleiding voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier krijgen ook deze personen de kans om hun positie op de

arbeidsmarkt te verbeteren. Gezien het belang van werk en de verantwoordelijkheid van gemeenten, worden bedrijven en instellingen op diverse manieren gestimuleerd om inwoners met een kwetsbare arbeidsmarktpositie aan werk(ervaring) te helpen. Met de komst van de Participatiewet worden werkgevers ook in toenemende mate geconfronteerd met de verplichting om banen beschikbaar te stellen voor deze doelgroep.

02 Binnen de doelgroep voor SROI passen werkzoekenden (Participatiewet, ww, wia, Wajong, Nuggers) die ingeschreven staan bij een Werkplein en mensen met een SW indicatie (Sociale Werkvoorziening) en BBL en BOL leerlingen.

03 De opdrachtnemer zet/vult aantoonbaar:

a. Behoudens gebleken beschikbaarheid vanuit Gelre Werkt!en gebleken geschiktheid, jaarlijks minimaal 25% van haar externe vacatures voor Huishoudelijke zorgen ten behoeve van de gemeente Zutphen in te vullen met door Gelre Werkt! aangeboden kandidaten, of

b. Jaarlijks 25% van de opdrachtwaarde excl. Btw in voor de arbeidsinschakeling van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of als arbeidstoeleiding niet haalbaar is, een Maatschappelijke activiteit op basis van de bouwblokkenmethode.

04 Social return en bouwblokkenmethode

Bij de invulling van Social Return past de gemeente Zutphen de zgn ‘Bouwblokkenmethode’ toe. De kern van de Bouwblokkenmethode is dat de opdrachtnemer meer vrijheid heeft bij de invulling van Social Return.

Opdrachtnemer kan zelf een pakket samenstellen met Social Return bouwblokken, die uiteindelijk een waarde moet representeren uitgedrukt in een percentage van de aanneemsom (voor werken) en opdrachtsom (voor leveringen en diensten). Het pakket van de bouwblokken, tezamen met de prestatieafspraken vormt de invulling van de SROI bij de gegunde opdrachtnemer.

05 Invulling Social Return verplichting

De mogelijkheden van de inzet van Social return in de volgorde van voorkeur zijn:

1. Arbeidsparticipatie

2. Maatschappelijke activiteiten

Een combinatie van deze mogelijkheden voor de inzet van Social return is toegestaan.

Indien de opdrachtnemer de opdracht samen met Partner(s) en /of onderaannemer(s) uitvoert, kan in overleg met de Coördinator SROI de feitelijke uitvoering van de Social return verplichting (deels) uitgevoerd worden door deze partner(s) en/of onderaannemer(s). De opdrachtnemer blijft verantwoordelijk en aanspreekbaar voor de invulling van de Social return verplichting, ook als die door partner(s) en/of onderaannemer(s) ingevuld wordt.

BOUWBLOKKENMODEL GEMEENTE ZUTPHEN Soort en duur uitkering

Waarde Social Return inspanning (obv

een jaarcontract fulltime = 38 uur)

< 2 jaar in Participatiewet € 30.000,--

> 2 jaar in Participatiewet € 35.000,--

WSW (detachering, diensten) Betaalde rekening aan SW-bedrijf Maatschappelijk verantwoorde activiteiten/hulp,

steun, kennis bieden aan lokaal initiatief

€ 100,-- per uur per medewerker/factuur ingezette activiteit of bij training € 250,-- per uur.

*PSO trede 2 of hoger Bonus € 2.000,--

Leerling Pro/VSO Bonus € 5.000,--

Annex 4 Overeenkomst – Administratieprotocol Pagina 22 van 22

50+ Bonus € 5.000,--

Statushouders Bonus € 5.000,--

1. Betreft bruto tarieven

07 Gelre Werkt! biedt ondersteuning bij het vinden van kandidaten. Dat is de organisatiedie de inzet van de werklozen in de regio Zutphen coördineert en de administratie voert. Gelre Werkt! informeert de opdrachtnemer over de mogelijkheden van plaatsing

bijvoorbeeld middels detachering, uitbesteding aan contractpartners en/of SW--bedrijf.

08 De opdrachtnemer dient in het kader van deze regeling, binnen 5 werkdagen na opdracht-- verstrekking, contact op te nemen met de SROI coördinator van gemeente Zutphen bij Gelre Werkt!

Contactpersoon bij Gelre Werkt! is Erna Derksen (06 390 153 73) e--mailadres: e.derksen@zutphen.nl

Adres : Gelre Werkt!

Henri Dunantweg 1 7201 EV Zutphen Postadres : Postbus 9010 7200 GL Zutphen

09 De opdrachtnemer is verantwoordelijk voor het opstellen van een plan van aanpak over de invulling van het SROI component. De opdrachtnemer (de opdrachtnemer benoemt een contactpersoon) stemt dit af met de contactpersoon van Gelre Werkt!. De SROI coördinator kan advies en

ondersteuning bieden bij het opstellen van het Plan van aanpak over de invulling.

10 De invulling van uw aangeboden maatschappelijk ondernemerschap wordt vastgelegd in

prestatieafspraken. Deze prestatie afspraken worden in overleg tussen opdrachtnemer en Gelre Werkt! besproken en zijn gericht op maatwerk.

11 Gelre Werkt! ziet toe op de naleving van afspraken (in operationele zin) door alle

bij de inzet van de werklozen betrokken partijen. De gemeente ziet toe op de naleving van de contractuele afspraken in juridische zin.

12 Indien de opdrachtnemer zijn verplichtingen aangaande de inzet niet of niet volledig nakomt, vindt een sanctie plaats ter hoogte van maximaal 25 % van de opdrachtsom. Deze sanctie vindt niet plaats indien buiten de schuld van opdrachtnemer de beoogde inzet van kandidaten niet is gerealiseerd. De bewijslast berust bij opdrachtnemer.

13 Door de inschrijving verklaart de opdrachtnemer zich akkoord met bovenvermelde bepalingen.