• No results found

7 CONTACTEN

7.3 Klachtenregeling

Of het nu gaat om leerlingen, hun ouders, leerkrachten, bestuursleden of om vrijwilligers, alle mensen die bij school betrokken zijn, hebben de mogelijkheid een klacht in te dienen.

Werkwijze

Als iemand niet tevreden is, dan kan hij of zij naar degene toegaan die daar direct bij betrokken is, bijvoorbeeld een leerkracht, de directeur of een bestuurslid. Als het probleem niet tot tevredenheid kan worden opgelost of als het om een ernstig probleem gaat, dan kan contact worden opgenomen met de contactpersoon van de school, Anja Hoff, die eventueel kan doorverwijzen naar de vertrouwenspersoon, de heer W.C. de Vries.

Als de vertrouwenspersoon niet kan bemiddelen in het probleem, dan heeft de klager het recht om een klacht in te dienen bij de klachtencommissie. De vertrouwenspersoon helpt daarbij. Belangrijk te weten is dat de vertrouwenspersoon onafhankelijk is en niet in dienst is bij de school. Gaat de klacht over een strafbaar feit, dan kan de vertrouwenspersoon ook helpen bij het doen van aangifte bij politie of justitie.

29 Schorsing of verwijdering van leerlingen

Onze school heeft een protocol vastgelegd m.b.t. de schorsing of verwijdering van leerlingen.

Dit protocol treedt in werking als er sprake is van ernstig ongewenst gedrag door een leerling, waarbij psychisch en of lichamelijk letsel aan derden is toegebracht. Er kunnen 3 vormen van maatregelen worden genomen:

1. Time-out (op school)

In bepaalde gevallen kan een time-out worden toegepast. De leerling wordt dan uit de klas gehaald en elders binnen de school opgevangen. Reden voor een time-out is ernstig wangedrag waardoor een onveilige situatie ontstaat of een situatie die vraagt om onmiddellijk herstel van de orde en rust in de school.

2. Schorsing (leerling tijdelijk naar huis)

Een leerling kan tijdelijk worden verwijderd van de school op basis van artikel 40c van de WPO. De schorsing duurt maximaal een week, oftewel vijf schooldagen. Aanleidingen voor schorsing van een leerling kunnen zijn:

• bedreiging door ouder(s)/verzorger(s);

• herhaalde les-/ordeverstoringen;

• wangedrag tegenover leerkrachten en/of medeleerlingen;

• diefstal, beroving, afpersing;

• bedreiging;

• geweldpleging;

• gebruik van alcohol of drugs tijdens schooltijden;

• handel in drugs of gestolen goederen;

• bezit van wapens of vuurwerk.

3. Verwijdering (leerling komt definitief niet meer terug)

Verwijdering betekent dat een leerling definitief niet terugkeert op school. De wettelijke regeling voor het Primair Onderwijs staat vermeld in artikel 40 en artikel 63 van de WPO.

Voor verwijdering moet onderscheid gemaakt worden in twee categorieën:

• verwijdering wegens het niet langer kunnen voldoen aan de zorgbehoefte van de leerling (onderwijskundige maatregel)

• verwijdering op andere gronden (sanctiemaatregel.

In het vastgelegde protocol staat vermeld aan welke voorwaarden wij als school moeten voldoen om een definitieve beslissing te maken tot schorsing en verwijdering. Daarnaast is er een stappenplan opgenomen welke stappen er door ons als school en u als ouder kunnen worden gezet én wanneer.

In het belang van de leerling en u als ouder zullen wij als school nauwkeurig handelen op het moment dat deze procedure ingezet dient te worden.

Contactpersoon De Linde

Mevrouw A. Hoff, op school bereikbaar op 0529 497508 Vertrouwenspersoon andere dagen en ’s avonds 06 15455368 De heer W.C. de Vries, Ook leerlingen kunnen van deze mogelijkheden gebruik maken. Tel. 06-20594989 Klachtencommissie Verus voor het Christelijk Onderwijs

t.a.v. Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs Postbus 82324

2508 EH Den Haag t 070 386 16 97 e info@gcbo.nl

w www.geschillencommissiesbijzonderonderwijs.nl

30 Meldcode Kindermishandeling

Op school is een protocol Meldcode Kindermishandeling aanwezig, waarin de verschillende stappen genoteerd staan die genomen (moeten) worden bij (vermoede) kindermishandeling.

We zijn verplicht om dit document te hebben en hiernaar te handelen. Het team heeft hiervoor een digitale scholing gevolgd.

7.4 AVG

In mei 2018 is de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. In het verleden heeft u toestemming gegeven voor het gebruik van de gegevens van uw kind zodat wij op een goede manier onderwijs kunnen geven. Daarnaast heeft u aangegeven of uw kind(eren) wel/niet op de foto mag en of deze geplaatst mag worden op de website. We zullen dit niet meer jaarlijks aan u vragen, wel kunt u natuurlijk altijd uw gegeven

toestemming wijzigen. Daarnaast zullen we bij bijzondere gelegenheden u altijd even op de hoogte stellen, zodat u dan alsnog uw voorkeur aan kunt geven.

31 8 DE VERENIGING

ALGEMEEN

Als bestuur zijn wij eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van basisschool de Linde.

Het bestuur is gekozen uit de leden van de Vereniging voor Gereformeerd School Onderwijs die bijna een eeuw geleden werd opgericht om een gereformeerde school te beginnen in Laag Zuthem.

Het bestuur bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers en is samen met de directrice

verantwoordelijk voor het beleid en de visie. De directrice is verder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Er wordt zeer regelmatig vergaderd door het bestuur samen met de directrice en ook met de medezeggenschapsraad.

Onze school wordt in stand gehouden door de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs te Laag Zuthem.

Deze schoolvereniging werkt al jarenlang samen met andere schoolverenigingen in de Federatie Veluwezoom & IJsselstreek. In de afgelopen tijd heeft er binnen de Federatie een verandering van organisatie plaatsgevonden, met als belangrijkste doel de verdere

professionalisering van de schoolbesturen. Waar de schoolverenigingen eerst een eigen dagelijks bestuur hadden, wordt dat dagelijks bestuur nu gevormd door de Federatie (die nog een andere naam krijgt). De nieuwe Federatie is een stichting.

De schoolvereniging blijft gewoon bestaan en heeft een eigen Raad van Toezicht, die bestaat uit mensen die lid zijn van onze eigen vereniging. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur van de school. De Raad van Toezicht heeft naast een aantal wettelijke taken als doel de bewaking van de identiteit van de school en het bevorderen en bewaken van de lokale betrokkenheid.

De nieuwe stichting Veluwezoom & IJsselstreek heeft een kantoor in Genemuiden en bestuurt 9 schoolverenigingen. Daarnaast wordt er in andere vorm nauw samengewerkt met nog twee schoolbesturen.

De Federatie heeft zelf ook een Raad van Toezicht. De leden hiervan komen uit de lokale schoolverenigingen. Ook onze schoolvereniging is dus vertegenwoordigd in deze stichting.

De toekomstplannen van de scholen die binnen de stichting samenwerken zijn voor de komende vier jaar uitgewerkt in een Strategisch Beleidsplan voor de stichting. Voor onze school staan de plannen opgeschreven in ons eigen schoolplan. Voor meer informatie over de inrichting van de organisatie, de reglementen en de plannen kunt u kijken

op www.venij.nl .

De huidige Raad van Toezicht van de onze school bestaat uit:

NAMENLIJST BESTUURSLEDEN

Voorzitter : Egbert Eenkhoorn 0529 850332 voorzitter@bmdbdelinde.nl

Secretaris : Willemijn Nijhof 0529 401718 bestuur@bmdbdelinde.nl

Penningmeester : Maarten van der Bent 06 28070692 penningmeester@bmdbdelinde.nl

Overige leden : Marinka van Pijkeren : Ingrid Knol

Rekeningnummer schoolvereniging: Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs:

NL89RABO0327102144 Rabobank IJsseldelta Zwolle.

32

9 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Iedere school heeft verplicht een medezeggenschapsraad (MR). In de MR van De Linde zitten 2 ouders en 2 leerkrachten. De leden worden gekozen door de achterban die zij vertegenwoordigen. De MR van De Linde zet zich in voor het goed functioneren van de school, bijvoorbeeld waar het gaat om de kwaliteit van het onderwijs, het welzijn van

leerlingen en het contact tussen ouders en school. Hierover spreken wij met de verschillende achterbannen (ouders en personeel), de directie en het bestuur.

De MR heeft als taak de openheid en het onderling overleg binnen de school te bevorderen.

De MR houdt zich bezig met diverse zaken die school aangaan, zoals veranderingen in onderwijsdoelstellingen en schooltijden, de inzet van de beschikbare personeelsformatie en de daarbij horende taakverdeling en de begroting. Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR advies- en/of instemmingsrecht. Alle rechten en plichten van de MR staan omschreven in de Wet medezeggenschap op scholen.

De MR vergadert ongeveer acht keer per schooljaar. Deze vergaderingen zijn in principe openbaar en u bent dan ook van harte welkom als u eens wilt zien hoe wij werken.

Daarnaast vergadert de MR ongeveer zes keer per jaar met de directie en het bestuur van De Linde.

De MR wil namens haar achterbannen invloed uitoefenen op belangrijke ontwikkelingen op De Linde. Communicatie met onze achterbannen is hiervoor zeer belangrijk. Wij nodigen u dan ook graag uit om (één van) de leden van de MR te benaderen met uw vragen,

opmerkingen en ideeën. De leden van de MR zijn:

Namens het personeel:

Mevr. I. Boermans Mevr. M. Lassche Namens de ouders:

Mevr. P. de Graaf, 0529 497886

Mevr. M. de Vries, 0529 497153 (voorzitter) 10 OUDERCOMMISSIE

De taken van de oudercommissie bestaan uit het verzorgen en assisteren bij extra activiteiten zoals:

Kerstviering, Paasviering, Sinterklaas, deelname avond4daagse, afscheid groep 8, attenties jarige leerkrachten, schoolreis, klusjes op en rond school. En het bekostigen van deze activiteiten d.m.v. het innen van de vrijwillige activiteitenbijdrage.

dhr. E. van der Weerd mevr. M. Knol

mevr. I. Knol, namens de raad van toezicht.

mevr. J. Ligtermoet dhr. R. Mikx

mevr. N. Majoor dhr. M.Schriever

33

Jaarkalender Schooljaar 2019-2020

Augustus September Oktober

1 Zomervakantie 1

36

1

2 Zomervakantie 2 2

3 3

.

3

Raad van Toezicht

4

32

4 4 Handbal

5 Zomervakantie 5

Raad van Toezicht

5

6 Zomervakantie 6 Voetbal 6

41

7 Zomervakantie 7 7

8 Zomervakantie 8

37

8

9 Zomervakantie 9 9

10 10

10

11

33

11 11 Atletiek

12 Zomervakantie 12 12

13 Zomervakantie 13 Hockey / Basketbal 13

42

14 Zomervakantie 14 14

MR-Bestuur

15 Zomervakantie 15

38

15

16 Zomervakantie 16 16

17 17 Startgesprekken 17

18

34

18 18

Studiedag

Vrije keus 19 Zomervakantie 19 Startgesprekken 19

20 Zomervakantie

20 Slagbal 20

43

21 Zomervakantie 21 21 Herfstvakantie

22 Zomervakantie 22

39

22 Herfstvakantie

23 Zomervakantie Kubb

23

Week van de brandweer

23 Herfstvakantie

24 24 24 Herfstvakantie

25

35

25

Kinderpostzegels

25 Herfstvakantie

26

Viering opening

26 26

27 27 Trefbal 27

44

28 28 28

29 29

40

29

30 Allesbal 30 30

31

31

34

November December Januari

1 1

49

1 Kerstvakantie

2 2

MR- Raad van

Toezicht

2 Kerstvakantie

3

45

3 3 Kerstvakantie

4 4 4

Henk-Jan Ulderink gr.7

5 5

Sinterklaas / Playbackshow

5

2

6

Viering Dankdag

6 6

Nieuwjaarsborrel

7

Raad van Toezicht

7 7

8

Nationaal Schoolontbijt 8 50

8

9 9 9

Raad van Toezicht

10

46

10

10

11 11 11

12 12 12

3

13 13 13

14 14 14

15 15

51

15

16 16 16

17

47

17 17

18 18

18

19 19 Kerstviering 19

4

20

Schoonmaakavond

20

Ochtend: Kerstcrea

Middag: kinderen vrij.

20

21 21 21

Open dag / ouders in de

klas

22 22

52

22

23 23 Kerstvakantie 23

24

48

24 Kerstvakantie 24

25 25 Kerstvakantie 25

26 26 Kerstvakantie 26

5

27 27 Kerstvakantie 27

28

Raad van Toezicht

28 28

29 29

1

29

30 30 Kerstvakantie 30

31 Kerstvakantie 31

35

Februari Maart April

1 1

10

1

2

6

2 2

3 3 3

4

4

Schoonmaakavond

4

5 5 5

15

6

Raad van Toezicht

6 6

7 Rapport mee 7 7

8 8

11

8

9

7

9

ANWB streetwise

9

Paasviering / lunch

10

10 10 Goede Vrijdag

11 11

Viering Biddag

11

12 12

Raad van Toezicht

12 1e Paasdag

16

13 13

13 2

e

Paasdag

14

Studiedag

14 14

15 15

12

15

Eindtoets start

16

8

16

Week lentekriebels

MR- Raad van Toezicht

16

17 Voorjaarsvakantie 17 17

18 Voorjaarsvakantie 18 18

19 Voorjaarsvakantie 19 19

17

20 Voorjaarsvakantie 20 20

MR- Raad van Toezicht

21 Voorjaarsvakantie 21 21

22 22

13

22

23

9

23 23

Raad van Toezicht

24 24 24

Koningsspelen

25 25 25

26 Spreekavond 26 26

/18

27 27 27 Meivakantie

28 28 28 Meivakantie

29 29

14

29 Meivakantie

30 30 Meivakantie

31

36

Mei Juni Juli

1 Meivakantie 1 2

e

Pinksterdag 1

Schoonmaakavond

2 2

Studiedag

2

Schoonmaakavond

3

19

3 3 Rapport mee

Sluiting

Kinderen middag vrij

4 Meivakantie 4 4

5 Meivakantie 5 5

28

6 Meivakantie 6 6 Zomervakantie

7 Meivakantie 7

24

7 Zomervakantie

8 Meivakantie 8 8 Zomervakantie

9 9 9 Zomervakantie

10

20

10 10 Zomervakantie

11

Avond4daagse

11

ALV + Raad van Toezicht

11

12

Avond4daagse

12 12

29

13

Avond4daagse

13 13 Zomervakantie

14

Avond4daagse Raad van Toezicht

14

25

14 Zomervakantie

15 15 15 Zomervakantie

16 16

Muffendag

16 Zomervakantie

17

21

17

Sport- en zwemdag

17 Zomervakantie

18 18 18

19 19 19

30

20 20 20 Zomervakantie

21 Hemelvaart 21

26

21 Zomervakantie

22 Hemelvaart 22

22 Zomervakantie

23 23 Spreekavond 23 Zomervakantie

24

22

24

24 Zomervakantie

25

MR- Raad van Toezicht

25

25

26 26 26

31

27 27 27 Zomervakantie

28 28

27

28 Zomervakantie

29

Viering

29 29 Zomervakantie

30 30 Afscheidsavond gr 8 30 Zomervakantie

31 1

e

Pinksterdag

23

31 Zomervakantie