• No results found

uur gastendienst

In document JAARGIDS Editie Nunspeet (pagina 8-21)

Dit is een dienst die wordt voorbereid en voor een deel wordt uitgevoerd door leden van de evangelisatiecommissie. Er wordt gezongen o.a. uit de

Opwekkingsbundel. De begeleiding is door piano en/of combo. Deze diensten zijn meestal op de 2e zondag van februari, mei en oktober.

Vacature Voorzitter

Jan van den Berg janvandenberg1@tele2.nl 0341257097 Lid

Anja van de Streek g.streek1964@kpnmail.nl 0341262638 Secretaresse Anouk van den Berg noukie_3@hotmail.com 0622952678 Lid

Heilig Avondmaal

Als gemeente vieren we vijfmaal per jaar Heilig Avondmaal. Brood wordt door de rijen gedeeld en de beker vindt lopend plaats.

Voor hen die niet (meer) naar de kerk kunnen komen wegens ouderdom, ziekte of anderszins, is er de mogelijkheid om het Heilig Avondmaal thuis te vieren. Voor nadere informatie, neem contact op met uw wijkoudste.

Onze gemeente kent het zogeheten open Heilig Avondmaal. Dit wil zeggen dat je geen lid of vriend van onze gemeente hoeft te zijn om te kunnen deelnemen aan de viering. Wel vragen we van degenen die deel nemen aan de viering of ze zich het persoonlijk eigendom weten van Jezus Christus, onze Heer.

Met betrekking tot de vraag wanneer iemand de gestelde vragen tijdens de viering volmondig met ja kan beantwoorden wordt in onze gemeente de richtlijn aangehouden dat dit voor kinderen beneden de 12 jaar te veel gevraagd kan zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om

voorafgaand aan de diensten met hun kinderen over het Heilig Avondmaal te spreken.

Kinderdoop

Ouders kunnen altijd vragen hun kind te laten dopen. Dit vindt plaats in de ochtenddienst.

Zoals in ons reglement is vermeld dient tenminste één van de ouders of opvoeders een gelovige te zijn en ingeschreven als lid of vriend bij onze gemeente. In de week voorafgaand aan de doopdienst is er een

voorbereidingsavond. Tijd en plaats worden afgekondigd in de dienst.

Ds. G.H. de Ruiter ds.deruiter@hotmail.com 0525842822 aanmelden

Opdragen

Ouders kunnen altijd vragen hun kind te laten zegenen. Dit vindt plaats in de ochtenddienst.

Ook hier geldt, zoals in ons reglement is opgenomen, dat tenminste één van de ouders of opvoeders een gelovige dient te zijn die ingeschreven is als lid of vriend bij onze gemeente. In de week voorafgaand aan de dienst is er een voorbereidingsavond. Tijd en plaats worden afgekondigd in de dienst.

Ds. G.H. de Ruiter ds.deruiter@hotmail.com 0525842822 aanmelden

Geloofsdoop

Eén keer per jaar in het voorjaar vindt de geloofsdoopdienst, waarin leden worden gedoopt door onderdompeling, plaats in het gebouw van Luctor et Emergo in Oldebroek. Deze dienst begint om 15.00 uur. Bij de geloofsdoop wordt geen onderscheid gemaakt tussen hen die als kind wel of niet zijn gedoopt. In de weken voorafgaand aan de geloofsdoopdienst zijn er twee voorbereidingsavonden.

Chris Doornweerd c.doornweerd@solcon.nl 0525701080 aanmelden

Themadiensten school, kerk en gezin

De tweede zondag van november en de tweede zondag van juni zijn er in alle Protestantse Kerken in Nunspeet themadiensten school, kerk en gezin. De thema's voor deze diensten worden door een commissie bestaande uit leerkrachten van de CNS-scholen en bij toerbeurt twee predikanten van de Protestantse Kerken aangereikt.

Bid- en Dankdag

Deze diensten worden gehouden respectievelijk op de tweede woensdag van maart en de eerste woensdag van november om 19.30 uur.

Christelijke feestdagen

Op 1e Paasdag is er een dienst om 9.45 uur.

Met Hemelvaart is er een dienst om 9.45 uur.

Ook op 1e Pinksterdag is er een dienst om 9.45 uur.

Dit geldt ook voor 1e Kerstdag, ook dan is er 's ochtends een dienst om 9.45 uur.

Tijdens de bovengenoemde feestdagen is er oppasdienst en kindernevendienst alleen voor de onderbouw.

Rondom de kerkdiensten Oppasdienst

Iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst oppas in de kerk voor de kinderen van 0 tot 3,5 jaar. Vanaf 9.30 uur kunt u de kinderen brengen.

Tijdens de diensten van 19.00 uur is er in principe geen oppas aanwezig.

Jolanda Schouten m.schouten44@kpnplanet.nl 0341265124 contactpersoon

Kindernevendienst

Tijdens de ochtenddienst is er nevendienst voor 3 groepen.

 Onderbouw (3,5 jaar, 4- en 5-jarigen) 3 + kinderen en groep 1 en 2 basisschool

 Middenbouw ( 6-, 7- en 8-jarigen) groep 3, 4 en 5 basisschool

 Bovenbouw ( 9-, 10-, 11- en 12-jarigen) groep 6, 7 en 8 basisschool We beginnen de dienst gezamenlijk en na het kinderlied gaan de kinderen naar de nevendienst. Tijdens het slotlied komen ze weer terug.

Door middel van diverse projecten besteden we aandacht aan Kerst, Pasen, Pinksteren en onze zendelingen.

Tijdens schoolvakantie is er alleen nevendienst voor onder- en middenbouw, tijdens themadiensten school/kerk/gezin en gezinsdiensten is er geen nevendienst.

Kim Doppenberg kim_vanwetten@yahoo.com 0341785286 contactpersoon

Koffiedrinken

Regelmatig wordt er na de ochtenddienst en bijzondere diensten koffie, thee en limonade geschonken.

Winny Bosklopper

w.bosklopper@upcmail.nl 0341268705 contactpersoon

Vervoer naar de kerk

Mensen die op zondag graag de diensten willen bezoeken, maar geen

mogelijkheid hebben om op eigen gelegenheid naar de kerk te komen kunnen gebruik maken van onze eigen taxidienst.

Arnold van Zalk secretaris@vegnunspeet.nl 0341262864 contactpersoon

Beeld en geluid

In onze gemeente maken we tijdens de diensten gebruik van een beamer en een uitgebreide geluidsinstallatie. Het is niet mogelijk om de beamer en de geluidsinstallatie zelf te gebruiken. Voor afstemming van uw specifieke wensen voor een dienst wordt u verzocht minimaal twee weken van tevoren contact op te nemen.

Gerrit Engeltjes gerrit.engeltjes@chello.nl 0341451622 contactpersoon

Diensten op internet

Van elke dienst op zondag wordt een opname gemaakt. U kunt deze op hetzelfde moment via de website www.vegelburg.nl rechtstreeks of naderhand beluisteren.

Bloemengroet

Elke eerste zondag van de maand wordt een boeket bloemen voor in de kerk geplaatst. Na afloop worden deze bloemen als groet en bemoediging bezorgd bij iemand uit onze gemeente. Hiervoor is een team van vrijwilligers actief, die zelf de bloemen beschikbaar stellen.

Preekvoorziening

Jaarlijks worden alle diensten ingeroosterd. Daarbij worden ook de spreekbeurten van de eigen voorganger evenwichtig verdeeld. De preekvoorziening zorgt er vervolgens voor, dat er voor alle diensten een voorganger wordt gevonden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een door de kerkenraad vastgestelde sprekerslijst.

Maarten Walvaart Michelle Walvaart

mhwalvaart@solcon.nl

michelle-walvaart@hotmail.cpm

0341260543 Preekvoorziening

0613656993 idem

Muziekcommissie

De zang in de kerkdiensten wordt begeleid door piano en/of combo. Vanuit de MuziekCommissie vindt de algehele coördinatie plaats.

Jan van den Berg janvdberg82@icloud.com 0654370801 contactpersoon

Piano begeleiding

Maarten Walvaart

mhwalvaart@solcon.nl 0341260543 pianist

Michelle Walvaart

michelle_walvaart@hotmail.com 0341260543 pianist

Mariëlle Brummel

marielle_dipsy@hotmail.com 0341258515 pianist

Mandy de Graaf mandy_live@hotmail.com 0341840188 0626759478

pianist

Combo begeleiding

Beertje Vinke bvinke@kpnmail.nl 0341265024 contactpersoon

Muziekkorps

Het VEG muziekkorps bestaat uit personen die een muziekinstrument bespelen die in een fanfarebezetting gespeeld kunnen worden. Dit korps treedt op in kerkdiensten van de Vrije Evangelische Gemeente van Elburg, Nunspeet en Zwolle.

Hennie Hop frankhop@hetnet.nl 0525684772 contactpersoon

Medewerking muziekgroepen

Jaarlijks wordt er een rooster opgesteld van welke groep wanneer haar medewerking verleend in een dienst. Dit kunnen koren of zangers van elders zijn.

Beertje Vinke bvinke@kpnmail.nl 0341265024 contactpersoon

Gebed

In onze wijkgemeente zijn onderstaande gebedsmomenten.

Op zondag

Na de diensten op zondag is er altijd gelegenheid door te praten en/of te bidden. Voel je vrij om dat aan iemand van de kerkenraad te vragen.

Bidstond

Tijdens de wekelijkse bidstond op maandagavond nemen we als gemeente tijd voor een lied, een korte overdenking, dankzegging en voorbede. Sommigen bidden hardop, anderen doen dat in stilte. We beginnen om 19.00 uur in de Dorpsherberg. De bidstond duurt ongeveer een uur en wordt door diverse mensen geleid.

Hank Broekhuis hank@waarwasje.net 0612536999 wijkoudste

Week van gebed

Elk jaar in januari neemt onze gemeente deel aan de Week van Gebed, georganiseerd in Nunspeet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het materiaal van de Evangelische Alliantie. We mogen vanuit verschillenden kerken ons

verbonden weten in Jezus Christus, onze Heer en Heiland, doordat er vanuit zoveel kerken en huiskamers tegelijk wordt gebeden.

Hank Broekhuis hank@waarwasje.net 0612536999 wijkoudste

Leren

In onze gemeente kennen we "vorming voor gemeenteleden". De

basisvorming is een traject dat leidt tot lidmaatschap. De gemeentevorming richt zich op de speerpunten van ons gemeente zijn. Vervolgens bieden we bijeenkomsten voor onze persoonlijke geloofsverbreding en verdieping.

Verder zijn er diverse cursussen en bijeenkomsten met een (preventieve) pastorale inslag. Tot slot is er uiteraard een aanbod speciaal gericht op de kinderen. Naast vorming bieden we voor iedereen die in onze gemeente participeert een scala aan toerustings- momenten.

Basisvorming Beginselcursus

Twee keer per jaar wordt deze oriëntatiecursus gegeven. In de twee

bijeenkomsten op de dinsdagavond staat centraal de ontstaansgeschiedenis van de Vrije Evangelische Gemeente, het reilen en zeilen van onze gemeente en hoe je meer betrokken kunt raken bij het gemeenteleven. Het volgen van de cursus is verplicht voor iedereen die vriend of lid wil worden. Meer informatie leest u in de folder "Word deel van onze gemeente".

Arnold van Zalk secretaris@vegnunspeet.nl 0630533179 0341262864

aanmelding

Ds. G.H. de Ruiter ds.deruiter@hotmail.com 0525842822 leiding

Lidmaatschapscursus

Jaarlijks wordt deze geloofscursus gegeven. Op een zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur spreken we over persoonlijk geloof, groeien we in het Christelijk leven en leren we wat lidmaatschap van de VEG inhoudt. Het volgen van de cursus is één van de mogelijkheden om lid te worden. Meer informatie leest u in de folder "Word deel van onze gemeente".

Arnold van Zalk secretaris@vegnunspeet.nl 0630533179 0341262864

aanmelding

Ds. G.H. de Ruiter ds.deruiter@hotmail.com 0525842822 leiding

Aannemingsavond

Na het volgen van de beginselcursus, lidmaatschapscursus en/of een andere vorm van geloofsonderwijs kunt u kiezen om vriend of lid te worden. Hiervoor is de aannemingsavond waarop u samen met anderen en een afvaardiging van de kerkenraad uw persoonlijke getuigenis geeft. Nieuwe vrienden en leden worden voorgesteld op een opvolgende zondag of bij de openbare belijdenis of bij de geloofsdoop.

Arnold van Zalk secretaris@vegnunspeet.nl 0630533179 0341262864

aanmelding

Ds. G.H. de Ruiter ds.deruiter@hotmail.com 0525842822 leiding

Gemeentevorming

Jaarlijks wordt er een programma samengesteld rondom een aantal speerpunten van onze gemeente, zoals zending, evangelisatie, maranatha, gebed, omzien naar de naaste, etc. Voor het actuele aanbod verwijzen we u naar het maandblad.

Verdieping en verbreding

Jaarlijks wordt er een programma samengesteld, gericht op persoonlijke geloofsgroei en geloofsverdieping. Kort lopende activiteiten zijn de

wijkavonden, Bijbelstudies, themabijeenkomsten en het Karpos leerhuis. Voor actuele aanbod verwijzen we naar publicatie in het maandblad.

Bijbelgespreksgroepen

In onze gemeente is een aantal Bijbelgespreksgroepen actief. Informeer gerust bij één of meerdere contactpersonen om te ontdekken welke kring iets voor u is.

Henk de Bruin hdebruin.3240@telfort.nl 0525661145 Groep 1 Hans Dammers info@hdammers.nl 0341254388 Groep 2 Gert van den Berg bergjes44@gmail.com 0341260125 Groep 3 Matthijs en Marijke

Sikma

matthijs.marijke@xs4all.nl 0651843210 Groep 4

Vrouwencontact

Elke maand op de dinsdagmorgen op een wisselend adres. We hebben een gezamenlijke Bijbelstudie, soms is er een spreker en ook creativiteit ontbreekt niet. Meer informatie via het maandblad of onderstaand contactpersoon.

Alie Polinder aliepolinder@hotmail.c om

0341256913 contactpersoon

Preventieve vorming Pre Marriage Course

De Pre Marriage Course is een prima voorbereiding op het huwelijk. Deze cursus van vijf avonden is ontwikkeld om stellen met trouwplannen te helpen

een stevige basis te leggen voor een duurzame relatie. Aan de cursus zijn kosten verbonden.

Everard en Ilene Bisschop

pmc@vegelburg.nl 0654954648 contactpersonen

APK Marriage Course

Iedereen die aan de (Pre) Marriage Course heeft deelgenomen wordt jaarlijks een avond aangeboden, om nog eens de geleerde principes scherp te krijgen.

Chris Doornweerd c.doornweerd@solcon.nl 0525701080 gemeentelijk werker

Toerusting

Voor Vorming en Toerusting worden in de VEG wijkgemeente Nunspeet diverse avonden georganiseerd. Voor data, tijden en onderwerpen verwijzen we naar het maandblad.

Zorgen

Gemeentezorg is het onderlinge omzien naar elkaar van de leden en vrienden binnen de gemeente van Jezus Christus. Deze zorg bieden we aan wanneer men aan de zijlijn is geraakt en/of wanneer er sprake is van problemen, crisis en/of zorgen, en ook ter voorkoming van die situaties. Meer informatie over pastoraat is terug te vinden in de folder “Gemeentezorg”.

Meldpunt

Via het meldpunt kan iedereen op een eenvoudige manier pastoraat vragen. U kunt bij het meldpunt terecht met elke pastorale vraag. Het is dus niet nodig om uit te zoeken wie uw wijkoudste is, of zelf de voorganger, gemeentelijk werker of iemand van het pastoraal team te bellen. Het meldpunt is altijd (dag en nacht) telefonisch bereikbaar. Voor minder dringende zaken kunt u ook mailen of schrijven. Wanneer u contact opneemt via onderstaand nummer of e-mail, zorgt het meldpunt er voor, dat uw hulpvraag op de juiste manier wordt behandeld.

0654362773 meldpunt@vegelburg.nl

U mag altijd vragen om met iemand anders te spreken (bijvoorbeeld een vrouw) of ervoor kiezen met iemand anders contact op te nemen.

Onder het Meldpunt vallen de volgende zaken:

 Aanvraag pastorale zorg

 Geboorte

 Overlijden

 Ziekenhuisopname/ontslag

Voor alle andere zaken kunt u terecht bij het secretariaat of een ander zoals in deze jaargids vermeld staat.

Basiszorg

De basiszorg of het onderlinge pastoraat is de zorg en aandacht van het ene gemeentelid voor het andere. Het is een opdracht van de Heer aan iedere gelovige ten opzichte van een ander gemeentelid. Het wordt gekenmerkt door de passages uit de Bijbel die gaan over elkaar en samen. Het basispastoraat vindt plaats in de dagelijkse ontmoeting, in ‘kringen’ en tijdens andere activiteiten.

Pastorale zorg

Onze gemeente is onderverdeeld in 25 secties, die geografisch zoveel mogelijk eenheden vormen. Over de te vormen secties indelingen en de bemensing er van wordt u later in alle openheid over geïnformeerd. Pastoraat en

wijkactiviteiten worden door de Stuurgroep Zorgen, bestaande uit de voorganger, gemeentelijke werker, jeugd en jongerenpastoraat, coördinator 70+ pastoraat en de oudsten.

In document JAARGIDS Editie Nunspeet (pagina 8-21)

GERELATEERDE DOCUMENTEN