• No results found

Als je foto’s of plaatjes bij je berichten wilt zetten, zul je deze eerst moeten uploaden vanaf het apparaat waarop ze staan (je computer, je telefoon of je fototoestel). Als je geen ervaren computer gebruiker bent, kan dit bestandsbeheer een struikelblok zijn. Je kunt dan het beste het uploaden van plaatjes, foto’s en bestanden loskoppelen van het plaatsen van je berichten. Dus:

eerst je bestanden uploaden in de afdeling Bestanden, pas daarna je bericht plaatsen en het bestand erbij voegen. We zullen je hieronder in een aantal stappen uitleggen hoe je kunt uploaden.

1. Uploaden betekent niets anders dan inladen. Inladen van een bestand, zodat ShareCare het bestand dat op jouw computer of telefoon staat ook in de ShareCare database heeft en jij ze dus bij je berichten in je ShareCare site kunt plaatsen.

2. Waar we hier in het algemeen praten over bestanden, bedoelen we tekstbestanden, plaatjes of foto’s. Video’s zijn een iets ander verhaal.

3. Staat je plaatje of foto al bij de bestanden in ShareCare? Dan hoef je dus niet meer te uploaden en kun je het rechtstreeks invoegen bij je bericht door op het fotovakje onder het bericht te klikken en in de bestandenlijst het betreffende plaatje aan te klikken.

4. Staat je plaatje of foto of tekst nog niet in de ShareCare Bestanden, maar wel op je computer? Dan moet je uploaden. Als je foto of plaatje of tekst niet op je computer of tablet of telefoon staat waarop je ShareCare gebruikt, en je bent niet zo handig met computers, kun je misschien beter een kennis of vriend vragen de bestanden te uploaden in ShareCare.

5. Je plaatje staat op je computer en je wilt het uploaden in ShareCare. Je gaat dan naar de afdeling Bestanden. Deze vind je op je computer in het hoofdmenu onder MEER . Op je smartphone of tablet onder de knop MENU.

6. Als je op de pagina Bestanden staat klik je op de knop Uploaden. Op je tablet of smartphone kies je de knop Met het

>

pijltje rechts boven.

7. Je kunt nu kiezen tussen het uploaden van een bestand (foto, plaatje, Word document, PDF, etc) of een Youtube video. Maak je keuze.

8. Als je op de knop “Foto of bestand” klikt, verschijnt er een balkje.

ShareCare is een merk van Simac Healthcare te Veldhoven

Handleiding ShareCare site / versie 3.4 februari 2016 38 9. Klik op de knop Bestand kiezen. Dan opent de verkenner van je computer en kun je het

betreffende bestand opzoeken in je eigen mappenstructuur. Als je het gevonden hebt, klik je erop en sla je je keuze op. De naam van het bestand verschijnt dan in het vakje waar eerst stond “Geen bestand gekozen”.

10. Klik vervolgens op de knop Opslaan op de pagina Bestand Uploaden van ShareCare en je zult zien dat het bestand in de bestandenlijst is opgenomen.

11. Nu kun je een chat- of media bericht plaatsen en het betreffende bestand uploaden.

ShareCare is een merk van Simac Healthcare te Veldhoven

Handleiding ShareCare site / versie 3.4 februari 2016 39

Privé

Het Privé gedeelte lijkt op de Chat. Het verschil is dat dit een afgesloten gedeelte is, waarin een subgroepje van de leden vertrouwelijker of intiemere informatie kan delen.

Als sitebeheerder kun je aangeven wie van de leden in dit gedeelte mag. Je kunt dit doen in de Instellingen/Bevoegdheden. Alleen de leden die toegang hebben gekregen tot Privé zien op de Home Page welke leden toegang hebben.

Dit zie je als je toegang hebt Dit zie je als je geen toegang hebt.

Als je naar Privé toe gaat (klikken op het vak of kiezen in het menu), zie je daar bovenin ook weer wie meelezen met deze informatie. Dit om te voorkomen dat je je vergist met het geven van privacygevoelige informatie.

ShareCare is een merk van Simac Healthcare te Veldhoven

Handleiding ShareCare site / versie 3.4 februari 2016 40 Bij een privé bericht kan ook een bestand of een plaatje worden toegevoegd. Deze bestanden of

plaatjes komen ook in het Bestanden gedeelte terecht, maar in een aparte afdeling, waar alleen de leden bij kunnen die ook toegang hebben tot Privé.

Als je professionals toevoegt aan je site kunnen deze altijd in het Privé gedeelte. Van de rest van de site zien zij maar een deel (zie : Wat ziet een professional?).

ShareCare is een merk van Simac Healthcare te Veldhoven

Handleiding ShareCare site / versie 3.4 februari 2016 41

Informatie

Je vindt het gedeelte Informatie op tablet en smartphone bovenin in het Menu. Op de desktop zoek je onder Meer…..

Als je de ShareCare site met korting of gratis aangeboden krijgt via een partner van ShareCare, vind je hier als eerste de informatie van die partner. Deze kan adressen en informatie tonen in de ShareCare site, die voor mantelzorgers interessant kunnen zijn. Ook kun je hier een vraag stellen aan die partner.

In het linker menu vind je “Info van leden”. Hier kun jij en de leden van je groep adressen en websites met elkaar delen, zoals de adressen van de huisarts, de pedicure, de apotheek, maar ook handige websites.

Ook de informatie van ShareCare, de bouwers en beheerders van de ShareCare site, vind je in dit gedeelte.

ShareCare is een merk van Simac Healthcare te Veldhoven

Handleiding ShareCare site / versie 3.4 februari 2016 42