• No results found

Translated FIT audiofile (Dutch; p.59) Heb je eventjes een momentje om te oefenen?

Goed. Neem nu de tijd om na te denken over je doel van deze week, en waarom dat belangrijk is voor jou. Wat voor goeds kan er gebeuren als je je aan je doel houdt?

Beeld je dat nu op dit moment in. Voel hoe goed je je voelt.

Beeld je het zo helder in als je kan. We komen hier zo op terug.

Denk nu wat je vandaag nog zou kunnen doen om dichterbij je doel te komen. Focus je op het moment dat je aan je doel zou kunnen werken.

Waar zal je zijn? Hoe laat zou dat zijn?

Wie zullen er nog meer zijn?

Bedenk je hoe het zal zijn om aan je doel te werken.

Denk even kort aan verleden ervaringen hiermee, of als die er niet zijn vergelijkbare ervaringen. Probeer zo levendig mogelijk voor je te zien hoe je aan je doel zou werken. Beeld je in dat je in een TV reclame zit, en jij bent de hoofdrolspeler. Het is een reclame waarin je laat zien dat je aan je doel gaat werken vandaag. Je laat zien hoe je dat doet en hoe goed dat zal gaan. Gebruik al je zintuigen.

Als je dit zo doet, wat zie je om je heen? Wat kun je horen?

Kun je ook iets ruiken of proeven? Hoe voelt je lichaam?

Wat voor emoties voel je?

Ervaar het alsof het nu gebeurt. Als je even afdwaalt is dat oke. Pak het gewoon weer op waar je gebleven was. Blijf bij deze situatie. Zijn er dingen die het lastig maken om je doel te behalen vandaag?

Hoe ga je er voor zorgen dat je die obstakels overwint? Neem een paar seconden. Beeld je een aantal manieren in om deze obstakels te kunnen overwinnen.

Kies nu het beste idee. Heb je er een?

Beeld je stap voor stap in hoe je met dit idee je doel kan behalen. Jij bent de regisseur. Hou het beeld helder en realistisch en gebruik al je zintuigen.

Wat zie je?

Wat kun je horen? Hoe voel je je?

Laten we je plan van begin tot eind doornemen zodat alles helder is. Als je merkt dat je afdwaalt is dat oke. Probeer het vanaf daar weer op te pakken. Blijf doorgaan met het naspelen van dit alles, hoe je aan je doel werkt van begin tot eind.

Herinner je wat voor goede dingen er van zullen komen als je je doel behaalt. Voel hoe goed je je voelt, door het succesvol werken aan je doel. Herinner je hoe dit voelde in het verleden, toen je een vergelijkbaar doel behaalde.

Focus op de goede dingen die je toen waren overkomen. Herinner je hoe goed je je toen voelde. Ervaar het succes, dat gevoel van voldoening

Ervaar hoe het voelt om aan je doel te werken, en het genot wat vrijkomt als dingen beter worden. Hou dat gevoel vast. Voel je hoe zeker en gemotiveerd je begint te voelen om je doel te behalen voor vandaag. Beeld je alle stappen van je plan in om je doel te behalen. En focus je op hoe goed het zou voelen als je vandaag je doel zou behalen.

Appendix J: Screeningsform Naam: ____________________________ Geslacht: Man/vrouw Telefoonnummers: 1 ____________________________ 2____________________________ Email: ____________________________ Leeftijd: ____________________________ Wat is de hoogste (afgeronde) opleiding die je volgt of hebt gevolgd? _______________________

Deze korte vragenlijst gaat in op de criteria waar je aan moet voldoen om mee te kunnen doen aan dit onderzoek. We willen je vragen zo eerlijk mogelijk te antwoorden, er zijn geen verkeerde antwoorden mogelijk. De antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voor de volgende vraag wordt u geacht een kruisje te zetten in het vakje dat hoort bij het corresponderende antwoord (bijvoorbeeld antwoord “goed”, zet een kruisje in hokje 2). Nederlandse taal:

Hoe acht u uw beheersing van de Nederlandse taal?

1 Moedertaal/Uitstekend 2 Goed

3 Voldoende

4 Matig/Onvoldoende

Voor de volgende vragen dient u steeds de J (= “Ja”) of de N (= “Nee”) te omcirkelen. Al je antwoorden zijn strikt vertrouwelijk.

Frequente cannabis:

1. Gebruik je cannabis gemiddeld minimaal 4 keer per week gedurende de laatste zes maanden

J / N

Psychisch verleden/heden:

2. Ben je ooit gediagnosticeerd of behandeld voor een psychisch probleem?

J / N

Zo ja: wat, wanneer en hoelang?

Medisch verleden/heden:

3. Gebruik je op dit moment medicatie? J / N Zoja: Welke medicatie gebruik je op reguliere basis (op recept)?

Appendix K: Exit-interview Proefpersoonsnummer: ____

In deze lijst staan 4 vragen over je ervaringen tijdens dit onderzoek. We willen graag weten welke antwoorden je op jezelf van toepassing vindt. We willen je vragen zo eerlijk mogelijk te antwoorden, er zijn geen verkeerde antwoorden mogelijk. De antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Omcirkel bij elke uitspraak één van de volgende mogelijkheden: 1 In zeer zwakke mate

2 In zwakke mate

3 In normale/gemiddelde mate 4 In sterke mate

5 In zeer sterke mate

Zeer zwak Zeer sterke 1. In welke mate heb je je voor dit onderzoek ingespannen? 1 2 3 4 5

2. In welke mate kon je je concentreren tijdens dit onderzoek? 1 2 3 4 5 3. In welke mate begreep je de instructies die je tijdens dit

4. In welke mate heb je de instructies die gegeven waren opgevolgd? 1 2 3 4 5

Viel je nog iets speciaals op tijdens dit onderzoek? Of wilt u nog iets anders kwijt?

Ja namelijk:

__________________________________________________________________

___________________________________________________________________