• No results found

Titaandioxide en zinkoxide zijn natuurlijke filters van minerale oorsprong. (Uit gesteenten) Ze weren alle soorten straling af (inclusief infrarode straling), wat van belang is omdat

In document Training : Basis specialist DE HUID (pagina 49-54)

kanker en veroudering gebaseerd zijn op de wisselwerking van alle soorten straling op verschillende niveaus.

PRODUCTEN:

In de zonnelijn van Les Gavots de Provence wordt de beschermingsgraad van een product aangegeven met ** of ***. Het product met ** heeft de laagste bescherming, *** de hoogste.

(Vergelijkbaar met een sunblock) Soleil Puissant (ref.GSOL2) ***

Zonbescherming met een hoge bescherming. Geschikt voor elke huid, ook voor kinderen. Het is waterproof. Het kan ook alleen op pigmentvlekken gebruikt worden om verdere verkleuring van deze vlekken te voorkomen. Geschikt voor gezicht en lichaam.

Soleil Couchant (ref.GSOL4) **

Zonbescherming met een gemiddelde bescherming.

Soleil Couchant (‘ondergaande zon’) is een zachte crème met een gemiddelde bescherming. Het houdt de huid soepel, gaat uitdrogen tegen en beschermt tegen de zon en invloed van de wind. Soleil Couchant is voor alle huidtypes en voor kinderen. De crème is waterproof. Het mag op het gezicht en het lichaam gebruikt worden. Elke twee uur aanbrengen.

Le Soleil Après (ref.GSOL5) Ná de zon.

50 Le Soleil Après is een perfecte verzorging na de zon. Het verkoelt en kalmeert de huid. Ook

hydrateert en verzorgt hij haar op een zachte manier. Het maakt de huid zacht en haalt het trekkerige gevoel weg als er iets teveel zon op de huid is geweest.

Gel apres soleil (ref.066) 50 ml

Deze luchtige gel is om de gezichtshuid te verzorgen na de zon. Hij kalmeert en herstelt de huid. Deze gel geeft een zeer sterke hydratatie!

Synergie Soins Coup de Soleil (ref.078) 50 ml

Deze verzorgingsolie gaat direct na het aanbrengen de verschijnselen van zonnebrand tegen. Het product stopt direct het doorwerken van de U.V.-stralen. Het kalmeert direct de huid en geeft verzorging. Direct wordt ook de progressieve celbeschadiging van de zon gestopt. De olie voorkomt vrijwel altijd vervellen, littekens of bruine vlekken die door verbranding ontstaan.

Elke huishouding zou een flesje Synergie Soins Coup de Soleil in huis moeten hebben! Want een huidverbranding door de zon is zeer snel opgelopen. Het product bevat een hoog gehalte e.o. en is daardoor zeer lang houdbaar. (Langer dan de datum op uw flacon.)

Breng met vochtige handen een klein beetje olie op de huid. In het begin elk uur aanbrengen. Hierna afbouwen. Het is geschikt voor het gezicht en het lichaam. Ook voor kinderen!

51

ZWANGER

Een zwangerschap is voor een vrouw een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen lichamelijk maar ook psychisch. Het hele ‘systeem’ ondergaat een verandering. En zo ook de huid. De huid kan veranderen van type. Hij kan bijvoorbeeld droog en gevoelig worden en snel dehydrateren. Maar ook een vettere huid is mogelijk. (Alhoewel we tegenwoordig meer zien dat de huid vocht- en vetarm wordt)

De bloedsomloop is verstoord. Door het toegenomen bloedvolume komt de elasticiteit van de vaten meer onder spanning te staan. De elastine en collageenproductie vermindert. En dat juist op een moment dat daar een groter beroep op wordt gedaan. De huid zal zich immers (met name van de buik) flink moeten uitrekken.

Er is meer kans op pigmentvlekken. Alle producten van de zwangerschapslijn hebben een preventieve werking tegen bovenstaande ‘problemen’.

GEZICHTSVERZORGING

Door alle veranderingen heeft de gezichtshuid nu juist rijke verzorging nodig. Vol met actieve elementen die de huid voeden en verzachten.

Reinig zoals gewoonlijk de huid met Lait Demaquillant (ref.129). Het gebruik van Lotion Fruitée moet misschien een beetje aangepast worden. Mocht de normale samenstelling van de Lotion Fruitée nu te actief zijn, adviseer dan Lotion Yeux (ref.154).

De klant mag wel 1x per week Gel de Gommage (ref.201) toepassen. Deze verwijdert niet alleen dode huidcellen waardoor producten beter worden opgenomen, maar stimuleert ook de bloedsomloop. Dit heeft ook een preventieve werking tegen het ontstaan van pigmentvlekken.

De dag- en nachtverzorging pas je aan naar:

Triple action matin et soir (ref.N1) 50 ml

Lichte, super actieve fluide. Zeer snel opgenomen door de huid.

Meervoudige werking:

Hydrateren, voeden, regenereren, tonifieren en verstevigen. Het is een prima basis voor make-up.

Stimuleer dat de vrouw afstapt van alle klassieke cosmetica. Juist nu is het gebruik van producten met synthetische ingrediënten en minerale oliën niet goed voor de huid.

Lichaamsverzorging :

- Emulsion Préventive Vergétures de 1 à 5 mois (ref.N3) 50 ml

Dit is een luchtige milk om striae te voorkomen. Laat de vrouw direct starten met dit product zodra ze weet dat zij zwanger is. Aanbrengen op alle plaatsen waar striae kan ontstaan.

Rustig inmasseren.

- Olie Préventive Vergétures de 5 à 9 mois (ref.N4) 50 ml

Bodyolie om striae te voorkomen. Te gebruiken vanaf het moment dat de vrouw ‘groeit’.

’s Morgens en/of ’s avonds aanbrengen op de plaatsen waar de striae kan ontstaan. Rustig inmasseren.

52 - Soin Optimal Jambes Lourdes (N6) 125 ml

Beengel. Ondersteunt de bloedsomloop. Hierdoor neemt het gevoel van ‘zware benen’ af.

Doordat de bloedsomloop verbetert, neemt ook de hoeveelheid vastgehouden vocht af.

Geeft een fris gevoel. Kan meerdere malen per dag licht masserend aangebracht worden.

Elastofluide Seins (ref.N9) 50 ml

Verzorgingscrème voor de borsten en decolleté.

Tijdens de zwangerschap gebruiken en tijdens borstvoeding. De huid behoudt haar elasticiteit en de crème voorkomt striae.

HAARVERZORGING

Met de haarverzorging van S.P.A. verzorg je niet alleen de haren maar ook de hoofdhuid. Net zoals de huid, zijn ook de haren een barometer van de gezondheid. Huid en haren geven veel gebreken en zwakheden van ons organisme weer.

- SHAMPOOS125 ml

Deze zijn ontwikkeld omdat het onverstandig is om 100% natuurlijke S.P.A. producten te combineren met chemische substanties of andere producten waarvan de samenstelling onbekend is. Zulke combinaties kunnen allergieën veroorzaken.

De shampoos zijn allen zeer zacht, niet agressief, biologisch afbreekbaar, zuinig in gebruik en verzorgend.

Verkrijgbaar voor de volgende condities:

- Shampooing Anti-chute (ref.168). Tegen haaruitval. Ook door bestraling of medicijnen.

- Shampooing Cheveux gras, pelliculaires (ref.171). Tegen vet haar en roos.

- Shampooing Cheveux secs, dévitalisés (ref.172). Om het haar te vitaliseren en droogheid tegen te gaan.

- Shampooing Anti poux (ref.175). Tegen hoofdluisjes. Preventief 2-3 per week de haren hiermee wassen.

53 Op natte haren een klein beetje aanbrengen. Inmasseren, even in laten werken en goed uitspoelen.

Hoofdluizen zijn een groot probleem op de scholen. Het heeft niets te maken met vieze haren of onvoldoende verzorging. (Integendeel bijna).

De shampoo Anti poux en de E.F.I. anti poux vormen een sterk natuurlijk duo. Deze 100% natuurlijke producten kunnen zonder problemen gebruikt worden zolang het nodig is. Ze doden hoofdluizen en neten.

Ze zijn absoluut geschikt voor de hoofdhuid van kinderen. Adviseer de shampoo preventief.

Gebruik:

Breng 20 druppels E.F.I. (minder druppels bij hele jonge kinderen) in een kleine hoeveelheid water.

Dompel hier de handdoek in. Wikkel de handdoek om de haren en laat 15 minuten inwerken. Hierna de haren wassen met de Shampoo Anti Luis.

Deze behandeling elke dag herhalen. Als er geen hoofdluizen meer zijn, dan nog 8 dagen doorgaan met behandelen om de neten te bestrijden.

Preventief tijdens hoofdluisepidemiën: 1x per week deze behandeling uitvoeren.

Preventief voor elk kind: 2x per week de haren wassen met Shampoo Anti Poux.

- EXTRA VERZORGING

- Demelant – Bain Crème (ref.176) 125 ml.

Haarbalsem. (Conditioner) Dit is een emulsie die droge, gedevitaliseerde, broze, lange, gekleurde en gepermanent haar voedt en herstelt.

Gebruik:

Breng na de shampoo een kleine hoeveelheid op het natte haar aanbrengen en inmasseren.

5 tot 10 minuten in laten werken en uitspoelen.

- Huile Protectrice Nourissante (ref.178) 100 ml

Verzorgingsolie voor het haar. Het is een sterk verzorgend product dat het haar herstelt, voedt en regenereert. Verkrijgbaar voor ‘normaal’ (ref.178) en voor ‘gekleurd en

gepermanent of gestraight’ haar. (ref.179).

Gebruik:

1 maal per week aanbrengen op nat haar. Inmasseren en 10 tot 20 minuten laten inwerken.

Hierna de haren wassen met shampoo. Als het haar erg beschadigd is, mag deze behandeling meerdere malen per week toegepast worden.

54

SYNERGIE SOINS

In document Training : Basis specialist DE HUID (pagina 49-54)