• No results found

EZK Mededinging en marktordening, Consumenten, Aanpak regeldruk, MKB, Digitalisering, Europese Structuurfondsen, ATR

Thierry Aartsen werd in 1989 geboren in Breda, waar hij na zijn studie in Den Haag ook weer terugkeerde. Voor hij in september 2018 Tweede Kamerlid werd (1), werkte hij in het

bedrijfsleven en was hij fractievoorzitter van de VVD in Breda (1). Wat wil je bereiken voor ondernemers?

Ondernemers zijn zoveel meer dan muren met spullen. Ze zorgen voor levendigheid in hun gemeente. Ze kennen de mensen uit het dorp, sponsoren de lokale voetbalclub en dragen op nog vele andere manieren hun steentje bij. Op dit moment loopt het mkb nog tegen tal van zaken aan. Denk bijvoorbeeld aan de kosten en lasten wanneer een medewerker ziek wordt, de (soms oneerlijke) concurrentie van grote buitenlandse bedrijven of een gemeente die te veel regels oplegt en hen zo in de weg loopt.

Dat zou ik graag willen veranderen, zodat ondernemers zich kunnen richten op het runnen van hun zaak, waarbij de overheid hen een steuntje in de rug geeft in plaats van tegenwerkt. Ik wil dat ondernemers erop kunnen rekenen dat de VVD er voor hen is en voor hun

belangen opkomt.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik kan over veel zaken erg enthousiast worden en me met een enorme bak energie vastbijten in een dossier. Dat is tegelijkertijd een valkuil, doordat ik dan net iets té enthousiast (en dus een beetje ongeduldig) ben.

Wat doe je om een goede volksvertegenwoordiger te zijn?

Ik probeer buiten Kamerdagen zo veel mogelijk in het land te zijn. Ik vind het erg leuk om bezoeken te brengen aan bedrijven, ondernemers, culturele verenigingen en culturele instellingen. Zo hoor je echt van mensen zelf hoe het gaat en welke zaken er anders moeten in Nederland. Dat persoonlijke gesprek met mensen (4) vind ik erg belangrijk.

Hoe ziet je vrije tijd eruit?

In mijn vrije tijd ga ik graag een biertje drinken met vrienden in de kroeg of op het terras. Met goed weer probeer ik een rondje te gaan wielrennen. Ook ben ik fanatiek supporter van NAC Breda, waar ik een seizoenkaart heb.

54 4. Bente Becker

Tweede Kamerlid (1)

SZW integratie en inburgering; J&V Vreemdelingenzaken/Migratie, IND, COA, DTV, Artikel 1f vluchtelingenverdrag, Grensbewaking in vreemdelingenzaken, Rijkswet Nederlanderschap, Internationaal migratiebeleid

Bente Becker werd in 1985 geboren in Almere. Ze groeide op in Flevoland en woont nu in Den Haag. Bente woont samen met haar vriend. Voor ze in 2017 Tweede Kamerlid werd, was ze politiek assistent van minister Kamp (1).

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben een harde werker, ben inhoudelijk gedreven (1) en heb humor. Ik ben wel een beetje eigenwijs.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Ik wil werken aan oplossingen die écht werken (2). Ik ben nieuwsgierig, stel veel vragen en probeer met eigen creatieve voorstellen te komen. Het gaat mij erom dat mensen in hun eigen leven verbetering merken door wat we bedenken in Den Haag. Doordat ik al jong ben begonnen met werken in de politiek, heb ik veel plekken in het land gezien en weet ik wat er speelt. Die ervaring (1) wil ik graag gebruiken in mijn werk als Kamerlid.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik houd van hardlopen, wielrennen en reizen. En natuurlijk spreek ik graag met vrienden af. 5. Albert van den Bosch

Tweede Kamerlid (1)

BZK Interbestuurlijke verhoudingen, Financiën mede-overheden, Gemeentelijke herindelingen, Openbaarheid van bestuur en open data, Arbeidsvoorwaarden collectieve sector, rechtspositie politieke ambtsdragers, Adeldom; DEF veteranenbeleid, reservisten

Albert van den Bosch werd in 1955 geboren in Zeist. Vanaf zijn studententijd woonde hij lange tijd in Utrecht. Voor hij in 2017 Tweede Kamerlid werd, was hij dertien jaar lang burgemeester van Zaltbommel (1), waar hij nog steeds woont. Eerder werkte hij in het bedrijfsleven en bij justitie en was hij fractievoorzitter van de VVD-gemeenteraadsfractie in Utrecht (1). Albert is getrouwd en heeft twee kinderen.

Albert, hoe ziet een goed functionerende overheid er voor jou uit?

Dat is een overheid die dicht bij mensen en bedrijven staat. Die integer en transparant is. En waar fatsoenlijk wordt omgegaan met belastinggeld. Ik vind daarom dat we de lokale

democratie moeten steunen. En vanuit Den Haag mogen we vertrouwen hebben in gemeenten. Dat is de overheid die het dichtst bij de mensen staat.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben enthousiast, benaderbaar (4) en oprecht (3). Maar ik ben soms ook ongeduldig en chaotisch.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Goed aanvoelen wat er leeft in de samenleving, voor je mening uit d urven komen en je nek uit durven steken, want uiteindelijk is politiek niet voor bange mensen. Maar misschien wel het belangrijkste: houden van mensen. Wie ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen. Daarnaast motiveren mijn kinderen mij elke dag om mij in te zetten voor hun toekomst en op te komen voor hun vrijheid en die van hun generatie.

55 Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn gezin en aan mijn vrienden. Daarnaast houd ik erg van reizen en lezen en bezoek ik op z’n tijd met veel plezier een voetbalwedstrijd van mijn favoriete clubs, FC Utrecht en PSV. Verder vind ik het heerlijk om met mooi weer lekker rond te rijden langs de rivieren en mooie natuurgebieden met schattige dorpjes.

6. André Bosman