• No results found

De technologie van het oog en het oor

In document HET GEHEIM ACHTER ONZE BEPROEVINGEN (pagina 99-102)

Een ander onderwerp dat door de evolutietheorie onbeantwoord is, is de uimuntende waarnemingkwaliteit van het oog en het oor.

Voordat we het over het onderwerp van het oog hebben, moeten we eerst kort de vraag beantwoorden “hoe we zien” . lichtstralen komen van een object en vallen omgekeerd op de retina van het oog.

Hier worden deze lichtstralen omgezet in elektrische signalen en zij bereiken en kleine plek achter in de hersenen die het gezichtscentrum wordt genoemd. Deze elektrische signalen dringen door in dit centrum van de hersenen als een beels na een serie processen. Dit is de technische achtergrond, laten we even verder nadenken. De hersenen zijn van het licht afgeschermd. Dit betekent dat binnenin de hersenen een diepe duisternis is, en dat het licht niet de plaats bereikt waar de hersenen zich bevinden. De plaats die het gezichtcentrum heeft, is een plaats van diepe duisternis, waar geen

licht komt, en kan wel de donkerste plaats zijn die u ooit gekend heeft. Maar u kunt een lichte heldere wereld zien door deze duisternis. Het beeld dat in het oog gevormd wordt, is zo scherp en speciaal, dat zelfs de technologie van de twintigste eeuw niet in staat is het te evenaren. Bijvoorbeeld kijk in het boek dat u leest, naar de handen die het vasthouden, til dan uw hoofd op en kijk om je heen.

Heeft u ooit op anderer plaatsen zo’n scherp en duidelijk beeld gezien als dit? Zelfs het meest ontwikkelde televisiescherm, dat door de grootste televisieproducenten ter wereld gemaakt is, kan voor u niet zo’n scherp beeld maken. Meer dan honderd jaar lang hebben duizenden ingenieurs geprobeerd deze scherpte te bereiken.

Fabrieken, grote gebouwen werden opgericht, er werd veel onderzoek gedaan, plannen en ontwerpen werden voor dit doel gemaakt. Kijk nog eens naar het tv-beeld en het boek dat u in uw handen houdt. U zult een groot verschil in scherpte en onderscheid zien. En verder laat het tv-beeld een twee dimensionale beeld zien, terwijl u met uw ogen een driedimensionale waarneming heeft met diepte. Als u nog nauwkeuriger kijkt, ziet u, dat er een schittering in de televisie is, is er een schittering in uw blik? Natuurlijk is dat niet zo. Vele jaren hebben ingenieurs geprobeerd om driedimensionale tv te maken, die zichkwaliteit van het oog evenaart. Ja, ze hebben en driedimensionale televisiesysteem gemaakt, maar het is niet mogelijk daarnaar te kijken zonder brillen op te zetten; verder is het alleen maar een kunstmatige derde dimensie. De achtergrond is nog glimmender, de voorgrond lijkt op een papieren ontwerp. Nooit is het mogelijk gebleken om een scherp onderscheidend ziht te maken, zoals dat van het oog. Door zowel de camera als de televisie is er verlies aan beeldkwaliteit. Evolutionisten beweren, dat het mechanisme dat dit scherpe onderscheidene beeld maakt, door toeval gevormd is, dat de atomen juist op de goede plaats gekomen zijn ontvangst mogelijk te maken en om een beeld te vormen, wat zou u dan denken? Hoe kunnen atomen iets doen wat duizenden

Het geheim achter onze beproevingen

mensen niet kunnen doen? Bijna een eeuw lang hebben tienduizenden ingenieurs onderzoek gedaan en hebben er in hoog ontwikkelden laboratorie en grote industriele complexen met gebruik van de best ontwikkelde instrumenten ernaar gestreefd en zij konden niet beter doen dan dit dat zij gemaakt hebben. Als een ontwerp een primitiever beeld dan het oog weergeeft en niet door het toeval gevormd kon worden, dan is het heel duidelijk, dat het oog en het beeld dat door het oog gezien wordt, niet door het toeval gevormd konden worden.het vereist een veel gedetaillerder en wijzer plan en ontwerp dan dat van de tv. Het plan en het ontwerp dat zo onderscheidend en scherp als dit is, behoort tot Allah, Die de macht over alles heeft. Dezelfde situatie geldt voor het oor. Het buitenoor ontvangt de beschikbare geluiden op door de oorschelp en stuurt het door naar het middenoor; het middenoor vertaalt de geluidsvibraties en versterkst ze; het binnenoor stuurt deze trillingen naar de hersenen door ze om te zetten in elektrische signalen. Net als bij het oor eindigt de daad van het horen in het gehoorcentrum in de hersenen. De situatie van het oog geldt ook voor het oor. Dat wil zeggen, de hersenen zijn van het geluid afgeschermd, net zoals zij van het licht zijn afeschermd; zij laten geen geluid door. Daarom is, hoe lawaairig het buiten ook is, de binnenkant van hersenen absoluut stil. Maar toch worden de scherpste geluiden door de hersenen waargenomen. In uw hersenen die van het geluid zijn afgeschermd, luistert u naar de symfonieen van orkesten en hoort u alle geluiden van een drukke ruimte. Maar als het geluidsniveau in uw hersenen soor nauwkeurige apparaten op dat moment zouden worden gemeten, dan zou u zien, dat daar een volledige stilte heerst. Laten we opnieuw de hoge kwaliteit en de superieure technologie die in het oor en de hersens zijn, vergelijken met de technologie die de mensen maken. Net zoals het geval was met het beeld, zijn er decennia lang inspanningen ondernomen om een geluid te kunnen weergevendat net zoals het

origineel is. Het resultaat van deze inspanningen zijn geluidsrecorders, hi fi systemen om geluid waar te nemen. Ondanks al deze technogie en duizenden ingenieurs en experts die aan deze verworvenheden gewerkt hebben, is er nog steeds geen geluid verkregen met de scherpte en duidelijkheid van het geluid dat in het oor komt. Denk maar aan de beste kwaliteit hi fi systemen die door de grootste bedrijven in de muziekindustrie gemaakt zijn. Zelfs bij deze opnamesystemen gaat er bij de opnamen wat van het geluid verloren; of als u de hi fi aanzet hoort u altijd een sissend geluid voordat de muziek begint. Maar de geluiden van het product van het technologie van het menselijk zijn; zijn buitengewoon scherp en duidelijk. Het menselijk oor neemt nooit een geluid waar dat samengaat met een sissend geluis of met storingen, zoals de hifi dat heeft; het neemt het geluid precies zo waar als het is, scherp en duidelijk. Dit is de manier waarop het al sinds de schepping van de mens is.

Tot dusver, is geen kunstmatig visueel of opnamenapparaat zo gevoelig en succesvol geweest als in het waarnemen van sensorische gegevens, zoals het oog en het oor zijn. Nochtans, wat betreft het zien en horen, ligt een veel grotere waarheid achter dit.

Tot wie behoort het bewustzijn dat Ziet en

In document HET GEHEIM ACHTER ONZE BEPROEVINGEN (pagina 99-102)