• No results found

3.1 DOEL VAN DE FUNCTIE

Als coördinator plantaardige sectoren binnen de dienst Landbouwbeleid en Sectoradvies sta je in de eerste plaats in voor het inhoudelijk aansturen van het team specialisten die rond de plantaardige sectoren werkt.

Je zorgt voor teamoverleg, voor onderlinge afstemming met collega’s, diensthoofd en andere afdelingen, om zo ook informatie en evoluties te delen met je collega’s. Daarnaast sta je ook in voor de inhoudelijke coördinatie van een aantal horizontale thema’s m.b.t. de plantaardige sectoren

3.2 RESULTAATSGEBIEDEN

Zodra je op kruissnelheid bent, zal je takenpakket uit onderstaande resultaatsgebieden bestaan:

1. Beleidsvoorbereiding: Je verzamelt en analyseert informatie aangaande de plantaardige sector en laat deze doorstromen naar de betrokken diensten. Je voert zelf beperkte, korte onderzoeken uit en je toets beleidsvoorstellen af met de sectororganisaties. Je volgt trends op en toetst bevindingen af met het werkveld.

2. Beleidsontwikkeling: Vanuit je expertise en de vergaarde informatie schrijf en/of beoordeel je nota’s, actieplannen en/of implementatieplannen. Je neemt deel aan en organiseert beleidsvergaderingen verdedigt de standpunten van de entiteit op interne en externe vergaderingen.

3. Draagvlak en betrokkenheid: Je identificeert de juiste actoren binnen het werkveld, je werkt je in bestaande netwerken van betrokken actoren in, je toetst beleidsvoorstellen af met het werkveld en/of organiseert afstemmingsvergaderingen met interne en/of externe betrokkenen en capteert de specifieke noden en verzuchtingen.

4. Beleidsimplementatie: Je waakt over de implementeerbaarheid van het beleid inzake plantaardige sectoren, detecteert knelpunten en maakt afwegingen van de verschillende belangen. Je trekt projecten aangaande de beleidsimplementatie en je gaat samen met collega’s na hoe het beleid

kan aangewend worden in hun activiteiten. Je overtuigt betrokkenen van de meerwaarde van vernieuwingen en verbeteringen en creëert draagvlak hiervoor.

5. Opvolging en bijsturing: Je maakt gedetailleerde verslagen over interne en externe overlegmomenten en zorgt voor informatiedoorstroming naar betrokken partijen. Je capteert input vanuit het werkveld en doet voorstellen voor beleidswijzigingen. Je bewaakt de informatiestromen en processen en vraagt monitoringsdata op en detecteert trends.

6. Communicatie: Je schrijft begeleidende teksten voor de toepassing van de regelgevingen en maakt afspraken over de communicatie van de beleidsuitvoering. Vanuit je specialisatie adviseer je anderen in hun werkzaamheden met betrekking tot jouw werkdomein. Je deelt informatie met collega’s over ontwikkelingen binnen de EU aan de eigen Vlaamse administratie, het eigen kabinet, en eventuele andere betrokken Vlaamse actoren.

7. Kennis m.b.t. het vakgebied: Je volgt ontwikkelingen van het Europees beleid op en neemt deel aan opleidings- en studiedagen. Daarnaast sta je ook in nauw contact met betrokken actoren en detecteer je zo nieuwe noden en knelpunten.

8. Beleidsbeïnvloeding: Je verzamelt en vraagt input op bij de betrokken (interne en externe) experten en het middenveld met oog op de Vlaamse standpuntbepaling. Je vertegenwoordigt en verdedigt de standpunten van de entiteit op interne en externe vergaderingen. Je informeert, adviseert en staat de Permanente Vertegenwoordiger bij met het oog op Europese vergaderingen.

9. Mate van afstemming/netwerken: Als coördinator sta je in voor de inhoudelijke aansturing van de specialisten van de verschillende plantaardige sectoren en vol je de verschillende horizontale thema’s inhoudelijk op.

4. PROFIEL

4.1 FORMELE DEELNEMINGSVOORWAARDEN

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarde.

1) Je hebt een diploma master bio-ingenieur.

Of je beschikt over een geldig toegangsbewijs uitgereikt door VDAB, een ervaringsbewijs of een bewijs van beroepskwalificatie voor deze functie binnen de diensten van de Vlaamse overheid.

Je kunt ook deelnemen aan de selectie als je binnenkort afstudeert en binnen de 2 maanden na uiterste inschrijvingsdatum het gevraagde diploma behaalt. Je kunt de functie alleen opnemen als je op het moment van de indiensttreding je diploma effectief behaald hebt.

Als je je diploma in het buitenland behaalde, moet je bij aanwerving een attest van de Vlaamse overheid kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je diploma volledig gelijkwaardig verklaard is met het vereiste diploma. Je kunt dat aanvragen bij NARIC-Vlaanderen: http://naricvlaanderen.be/

Als je het vereiste diploma in een andere taal dan het Nederlands hebt behaald of je hebt geen diploma behaald dat overeenstemt met het niveau van de functie (bijvoorbeeld omdat je in aanmerking komt op basis van een toegangsbewijs of ervaringsbewijs), moet je bij aanwerving aantonen dat je geslaagd bent voor een taalexamen “artikel 7” bij Selor (www.selor.be).

Je kunt deelnemen via horizontale mobiliteit als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan de volgende voorwaarde:

Je werkt contractueel bij de diensten van de Vlaamse overheid in een betrekking met een salarisschaal of geldelijke loopbaan die overeenstemt met dezelfde of een hogere rang als deze van de vacante functie.

Ook wie solliciteert via de horizontale mobiliteit, moet beschikken over het hogervermelde vereiste diploma.

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden kun je contact opnemen met de selectieverantwoordelijke (Karolien Bulen, karolien.bulen@vlaanderen.be, 0471 33 21 88).

4.2 COMPETENTIES

Technische competenties

• Je hebt voeling met de structuur, de kansen en bedreigingen van de Vlaamse land- en tuinbouw.

• Je bent vertrouwd met de inhoud van het Europees en Vlaams landbouwbeleid.

• Je hebt een brede interesse voor de plantaardige sectoren.

• Je hebt kennis van de wisselwerking tussen beleid en uitvoering en je bent bereid om aan de beleidsuitvoering bij te dragen.

• Je kan vlot aan de slag met Office 356. (Sharepoint, Word,…)

Pluspunten

• Ervaring in de coördinatie van (project)teams is een extra troef.

Persoonsgebonden competenties

• Verantwoordelijkheid nemen: Je handelt in overeenstemming met de belangen, waarden en normen van de organisatie (niveau 1)

• Inleving: Je bent alert voor gevoelens en behoeften van anderen en reageert hierop adequaat (niveau 2)

• Samenwerken: Je levert een bijdrage aan een gezamenlijk resultaat in een team of project, ook als dat niet meteen van persoonlijk belang is (niveau 2)

• Netwerken: Je ontwikkelt en bestendigt professionele relaties, allianties en coalities en wendt deze aan om informatie, steun en medewerking te verkrijgen (niveau 2)

• Visie: Je plaatst feiten in een ruime context en ontwikkelt een toekomstgericht beleid (niveau 2)

• Innoveren: Je vernieuwt om producten, diensten, processen en structuren te creëren die tegemoet komen aan toekomstige uitdagingen (niveau 1)

• Klantgerichtheid: Je onderkent de wensen en behoeften van de verschillende belanghebbenden binnen en buiten de organisatie en je kan er adequaat op reageren (niveau 2)

• Plannen & organiseren: Je kan op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en de nodige acties, tijd en middelen aangeven om deze op een efficiënte wijze te kunnen bereiken (niveau 2) Bijkomende informatie over de persoonsgebonden competenties bij de Vlaamse overheid vind je op https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/competentiewoordenboek-vlaamse-overheid.

4.3 TOELATINGSVOORWAARDEN

Op de datum van aanwerving moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

1. Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking;

2. Je geniet de burgerlijke en politieke rechten;

3. Je bent geslaagd voor de selectieprocedure.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen.

5. AANBOD

• Je krijgt een contract van onbepaalde duur.

• Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

• Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.

• Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar , bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.

• Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer. Je kan ook één of 2 dagen van thuis of een satellietkantoor werken bij de meeste functies.

• Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.

• Je hebt recht op een aanvullend pensioen, ook wel ‘tweede pijler’ genoemd, volledig betaald door de werkgever. Je hoeft dus zelf niets bij te dragen.

• Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.

• Je wordt verloond in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van ingenieur (rang A1, salarisschaal 121 (bij 0 jaar anciënniteit). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Je aanvangssalaris is minimaal 4127,06 euro (brutomaandsalaris, aangepast aan de huidige index), reglementaire toelagen niet inbegrepen. Op www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator kun je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.

• Je eerste 6 maanden vormen een inwerkperiode.

• Als je solliciteert via horizontale mobiliteit, moet je de functie ten laatste drie maanden na datum van de selectiebeslissing opnemen. Je behoudt ten minste de reeds gevaloriseerde ervaring uit de private sector of als zelfstandige.

• Deze selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem. Het slagen ervoor kan later toegang geven tot het meedingen naar een bevorderingsfunctie of naar een functie via de horizontale mobiliteit.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

www.werkenvoorvlaanderen.be

GERELATEERDE DOCUMENTEN