• No results found

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 10 Saygi Inzicht krijgen in de

huidige jeugdver-slavingszorg mbt de behoeften van en het aanbod voor Turkse jongeren.

Interventies aan-passen of nieuwe interventies ontwikkelen.

Een toegankelijke, sluitende keten van jeugdverslavingszorg bewerkstelligen voor Turkse jongeren.

11 Mama Cares Opzetten en trainen van een groep ‘be-zoekmoeders’

Verbeteren van de communicatie tussen (jeugd)zorgprofessio-nals en niet-westerse ouders en jongeren. vrijwil-lige kader beter aanslaat.

Zware maatregelen als ondertoezicht-stelling of uithuis-plaatsing hoeven minder snel of min-der lang te worden ingezet.

13 Sportparticipa-tie migranten-jeugd

Stimuleren van een sportidentiteit bij allochtone jeugd, waardoor zij een gezonde leefstijl kun-nen ontwikkelen.

Verbetering van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de wijk.

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 14 Ondersteuning

sportvereni-gingen

Leggen van een ef-fectieve verbinding tussen sportvereni-gingen en organisa-ties op het gebied van opvoedingsonder-steuning.

Vroegtijdig signa-leren, verklaren en aanpakken van gedragsproblemen en vrijwilligers ontlasten van deze zorg. agressief gedrag van de (jeugd)leden, vergroting van de ouderbetrokkenheid en goede doorstro-ming naar jeugd-voorzieningen en organisaties op het gebied van inzicht in wensen en

Het bereik van pre- en

16 PEE voor P Ontwikkelen van een geïntegreerd aanbod van e-health preven-tie en onderwijspro-gramma’s op (lager) middelbaar beroeps-onderwijs om alloch-tone jongeren met depressieve klachten beter en makkelijker te kunnen bereiken. gerelateerd is aan overgewicht bij inter-ventie gericht op Turkse ouders van kinderen tussen 4 en 8 jaar met groot risico op overgewicht.

18 Twentse jonge-ren in beeld

Inzicht krijgen in wat jongeren bezighoudt en hoe zij bereikt kunnen worden door

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 19 Kansen krijgen

kansen grijpen Ethiopische en Sudanese jongeren opleiding laten afron-den, startkwalificatie behalen, plek op arbeidsmarkt vinden en Nederlandse taal leren beheersen. Suda-nese afkomst hun eigen toekomst gaan vormgeven en dui-delijk krijgen welke rol zij kunnen spelen in de Nederlandse samenleving.

20 Diversiteit in

het zorgteam Verbeteren van aansluiting tussen allochtone meisjes uit eerculturen en de eerste en aanzien van het onderkennen en begeleiden van eergerelateerde problematiek.

Gericht inzetten van hulpverlening mbt eergerelateerde problematiek.

21 Opvoeden in

Nederland Marokkaanse ouders begeleiden in opvoe-dingstaak zodat zij zelfstandig proble-men kunnen oplossen of de weg vinden cursusleiders op te leiden, die de cur-sus ook op andere locaties binnen Tilburg kunnen aanbieden.

22 Lokale groepen

ontmoeten Wegnemen van voor-oordelen en werken aan wederzijds begrip en respect tussen verschillende culturele jongeren-groepen.

Bevorderen dat kin-deren en jongeren in meer harmonie samenleven in hun dorp, stad of wijk.

23 Kind en kleur Bespreekbaar maken van kindermishande-ling binnen niet-westerse (allochtone) gezinnen en alterna-tieve manieren van opvoeden aanreiken.

Ouders inzicht ge-ven in hun manier van opvoeden en in de leefwereld van hun kinderen en kinderen hun wensen en behoef-ten tav opvoeding leren bespreken met ouders.

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 24 Praten over

opvoeden Aantal opvoedinter-mediairs vergroten en meer allochtone ouders bereiken.

Kennis en vaar-digheden van opvoedinterme-diairs vergroten ten aanzien van signalering en be-spreekbaar maken van opvoedproble-men.

Allochtone vrouwen meer inzicht geven in hun opvoedings-stijl en ze leren hun kinderen beter te begeleiden in hun ontwikkeling.

25 Moedercoa-ching

Marokkaanse moeders empoweren en kennis laten maken met (hulpverlenings) gebruik van te maken.

26 Tussenin: De onbereikbaren werk-wijze ‘Tussen in’

ontwikkelen.

In Utrecht en andere gemeenten de kloof tussen Marokkaanse-Nederlandse mul-tiproblemgezinnen en de hulpverlening verkleinen.

27 Connect

ver-sterkt Ontwikkelen en pro-fessionaliseren van de beroepsmedewer-kers, vaste vrijwil-ligers en het aanbod van Stichting Connect Initiatieven.

Bestendigen van de samenwerking met stakehol-ders, reguliere instanties en het stadsdeel Bos en Lommer.

Het verkleinen van het isolement van Marokkaanse jongeren en ouders en het verbeteren van hun participatie in de Nederlandse samenleving.

28 Sterk in Samen-leven

Werven en trainen van sleutelfiguren uit de Ghanese gemeen-schap op het terrein van opvoedingson-dersteuning, zodat zij een brugfunctie kunnen vervullen tus-sen Ghanese ouders en voorzieningen voor jeugd en gezin.

Ghanese kinderen betere school- en toekomstkansen bieden en Ghanese ouders ondersteunen en versterken in hun zorg- en opvoe-dingstaken.

29 Stichting

Pet’je af Implementeren van de Pet’je af aanpak in de wijk Kanalenei-land in Utrecht.

Bieden van kansen aan kinderen in achterstands-situaties en het betrekken van hun ouders bij het leerproces dat hun kinderen doorma-ken.

Toekomstige proble-men zoals schooluit-val voorkomen.

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 30 Eenheid in

Diversiteit Het bereik en de effectiviteit van jeugdinstellingen ten aanzien van allochtone jongeren vergroten.

De maatschap-pelijke kansen van allochtone jongeren vergroten, de zorg-situatie verbeteren en de maatschappe-lijke binding van hen stimuleren.

31 GPS2SUC6 Begeleiden en ondersteunen van allochtone jongeren van 15 tot 25 jaar, die met een veelheid aan uitdagingen in hun dagelijks leven te maken hebben.

Het vergroten van de zelfredzaam-heid en zelfsturing van deze jonge-ren.

32 Migranten

mei-den spiegel Migranten meiden meer inzicht geven in hun positie in de maatschappij, ach-terliggende proble-matiek en mogelijke ondersteuning op allerlei gebieden.

Een wederzijdse uitwisseling van signalen tot stand brengen tussen de behoeften van migranten meiden.

33 Stress in het

gezin Preventie en vroegsignalering van psychische proble-men bij Turkse jeugd en het dichterbij brengen van (ggz-) hulpverlening.

Informeren van Turkse ouders over psychische proble-men waardoor zij problemen bij hun kinderen eerder kunnen herken-nen, bespreekbaar maken, en ze eerder hulp zullen zoeken.

Ontwikkelen van een methodiek die ook in andere settings bruikbaar is. gevolgen dit heeft voor de kinderen, om de schaamte en het taboe hieromtrent te doorbreken.

Verbeteren van de aansluiting tus-sen de reguliere hulpverleningsin-stanties en Marok-kaanse ouders.

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 35 Al Massoelijat Marokkaanse ouders

voorlichting geven over en begeleiden in de opvoeding, om te voorkomen dat hun kinderen en aansluiten bij hun behoeften. gemakkelij-ker hulp zoeken bij over het Nederlandse onderwijssysteem en de leefwereld van hun kinderen, om hun betrokkenheid te vergroten.

Kinderen leren uitspreken wat voor steun zij verwachten van om hun kinderen te steunen in hun Chinese ouders en kinderen over hulp-voorzieningen en de mogelijkheden van reguliere jeugdsport-voorzieningen om hun participatie in de samenleving en in sportverenigingen te vergroten.

Creëren van ont-moetingen tussen Chinese, autoch-tone en andere culturele groepen om meer binding te krijgen.

38 Overbruggen

en Verbinden Voorwaarden schep-pen en lacunes inzichtelijk maken die de preventie en toewijzing van Molukse jonge-ren en hun ouders naar(semi-) profes-sionele zorginstanties kunnen vergroten en verbeteren.

Nieuwe initiatie-ven ontwikkelen die preventieac-tiviteiten en de toewijzing naar

Door middel van persoonlijke coaching en empowerment in de eigen thuissitu-atie, Afro/Caribische gezinnen zelfstandig laten functioneren in de Nederlandse samenleving.

Nr. Projecttitel Direct

projectdoel 1 Direct

projectdoel 2 Overkoepelend doel 40

Kaapverdi-aanse jongeren en ouders

Verbeteren van de schoolresultaten van Kaapverdiaanse jon-geren door hun moti-vatie en werkhouding te stimuleren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Bevorderen van de participatie van hun ouders, zowel bij de school als bij instellingen voor jeugdzorg.

Beperken van het aantal voortijdig schoolverlaters onder deze groep jongeren.