• No results found

Syst e e m code Ele k t r icit e it :

In document Informatiecode Elektriciteit en Gas (pagina 40-43)

De t ekst van de art ik elen 3.1.7 en 3.1.8 van de Syst eem code Elekt r icit eit wordt vervangen en kom t t e luiden: 3.1.7 I n afw ij king van het gest elde in 3.1.4 t ot en m et 3.1.6 geldt dat in het geval een leverancier, daar t oe

bepaaldelij k gem acht igd, voor een aangeslot ene program m averant w oordelij kheid r egelt de lev eran-cier de in 3.1.4 bedoelde m elding en de in 3.1.6 bedoelde kennisgeving doet conform de processen uit hoofdst uk 2 van de I nform at iecode Elekt r icit eit en Gas.

De t ekst van art ikel 3.1.8 van de Syst eem code Elekt r icit eit wordt vervangen en kom t als volgt t e luiden: 3.1.8 Een net beheer der doet op de wij ze als beschreven in hoofdst uk 2 van de I nform at iecode Elekt r icit eit

en Gas aan de erkende program m averant w oordelij k e die t ot aan de in 3.1.6 bedoelde overdracht de program m av er ant w oordelij kheid van de aangeslot ene uit oefent , onv erwij ld m ededeling van het feit dat hem een k ennisgeving als bedoeld in 3.1.6 heeft bereikt en door hem is aanvaard.

D ir e ct ie Toe z ich t En e r gie

Bij la ge 2 bij be slu it 1 0 2 4 7 2 - 8 Pa gin a 3

W ij z igin ge n in a n de r e code s t .g.v. de I n for m a t ie code Ele k t r icit e it e n Ga s

Be gr ippe n lij st Ele k t r icit e it :

De volgende definit ie in de Begrippenlij st Elekt ricit eit wordt vervangen en kom t luiden:

Aangeslot ene Een nat uurlij k persoon of recht spersoon, die beschikt over een aansluit ing op een net , dan w el degene die om een aansluit ing heeft verzocht .

De volgende definit ies w orden t oegevoegd aan de Begrippenlij st Elekt r icit eit :

EAN- code Uniek ident ificat ienum m er conform de Europese Ar t ik el Num m ering.

Geaut oriseerde m et erst and Een door een erkende m eet verant w oordelij k e gevalideerde en valide bevonden m et erst and.

Groot verbruiker Een aangeslot ene, niet zij nde een k leinverbr uiker .

I nhuizing Een ver huizing w aarbij een ( r echt s) per soon een onroerende zaak bet r ekt en de beschikk ingsbevoegdheid over de aansluit ing op zich neem t .

Kleinv erbr uiker De in ar t ikel 95a, eerst e lid v an de Elekt r icit eit sw et 1998 bedoelde afnem er .

Swit ch De w isseling van lev erancier , program m av erant w oordelij k e of m eet verant w oor-delij ke op een aansluit ing.

Uit huizing Een ver huizing waarbij een ( r echt s) per soon een onroerende zaak verlaat en de beschikk ingsbevoegdheid over de aansluit ing beëindigt .

D ir e ct ie Toe z ich t En e r gie

Bij la ge 2 bij be slu it 1 0 2 4 7 2 - 8 Pa gin a 4

W ij z igin ge n in a n de r e code s t .g.v. de I n for m a t ie code Ele k t r icit e it e n Ga s

Aa n slu it - e n t r a nspor t voor w a a r de n Ga s – RN B:

De t ekst van de par agr afen 2.1.5 en 2.1.6, alsm ede bij lage 1 van de Aansluit - en t ranspor t voor w aar den Gas – RNB kom en t e vervallen.

De t ekst van de ar t ik elen 2.1.1.7, 3.1.1 en 3.1.2 van de Aansluit - en t ranspor t voor w aar den Gas – RNB w or dt vervangen en kom t t e luiden:

2.1.1.7 Voor de ingebr uiknam e van de aansluit ing, alsm ede bij een desbet r effende wij ziging van de aanslui-t ing, saanslui-t elaanslui-t de neaanslui-t beheer der de k enm erk ende eigenschappen v an de aansluiaanslui-t ing, zoals bedoeld in 2.1.2 sub a t ot en m et c alsm ede 2.1.4 sub g t ot en m et k van de I nform at iecode Elekt r icit eit en Gas vast . De net beheerder ver gew ist zich ervan dat de over ige in 2.1.2 en 2.1.4 van de I nfor m at iecode Elek t ricit eit en Gas bedoelde onderdelen eenduidig zij n vast gelegd alvor ens de aansluit ing in gebr uik t e st ellen.

3.1.1 Transport v indt plaat s op grond van een t ussen de regionale net beheerder en de aangeslot ene t e sluit en t ransport overeenkom st en zal voort s alleen plaat sv inden indien de aangeslot ene t evens op grond van een geldige aansluit overeenkom st recht heeft op aansluit ing en indien bij de net beheerder bekend is w elk e part ij en t en behoev e van de desbet r effende aansluit ing opt reden als leverancier , shipper en erk ende m eet v erant w oordelij k e. De respect iev elij ke ident ificat ies van genoem de part ij en legt de net beheerder op gr ond van 2.1.2 en 2.1.4 van de I nfor m at iecode Elek t ricit eit en Gas vast in zij n aansluit ingenregist er .

3.1.2 I ndien de aangeslot ene voldoet aan het bepaalde in 3.1.1 heeft de aangeslot ene recht op t ranspor t van gas binnen het regionale gast ransport net waarop hij is aangeslot en t ot een hoev eelheid t er groot t e van de op de aansluit ing gecont ract eerde t ransport capacit eit dan w el, indien het de aanslui-t ing van een kleinv erbruiker beaanslui-t refaanslui-t , een m eaanslui-t de rekencapaciaanslui-t eiaanslui-t van de aansluiaanslui-t ing overeenkom ende capacit eit , zoals op grond van 2.1.4 sub i van de I nfor m at iecode Elek t ricit eit en Gas is v ast gelegd in het aansluit ingenregist er .

D ir e ct ie Toe z ich t En e r gie

Bij la ge 2 bij be slu it 1 0 2 4 7 2 - 8 Pa gin a 5

W ij z igin ge n in a n de r e code s t .g.v. de I n for m a t ie code Ele k t r icit e it e n Ga s

In document Informatiecode Elektriciteit en Gas (pagina 40-43)