• No results found

Structuurvisie Moerdijk 2030

In document Zeehaven- en industrieterrein Moerdijk (pagina 26-29)

2.3 Gemeentelijk beleid

2.3.1 Structuurvisie Moerdijk 2030

De structuurvisie “Moerdijk 2030”, vastgesteld door de gemeenteraad op 9 juni 2011, is een integrale visie die inspeelt op de ontwikkeling van de beide werelden van Moerdijk: het grootschalige

(inter-)nationale Moerdijk enerzijds en het ruime, rustige, agrarische Moerdijk met een veel

kleinschaliger karakter anderzijds. De visie beoogt ook deze twee werelden samen te brengen zodat ze elkaar kunnen aanvullen en versterken In onderstaande figuur is een uitsnede weergegeven van de structuurvisiekaart.

Figuur 2.8: uitsnede structuurvisie Moerdijk 2030

De structuurvisie is een handleiding, geen blauwdruk, voor de toekomstige ruimtelijke koers van de gemeente met heldere uitgangspunten (spelregels) voor de verschillende partijen. De visie heeft een planhorizon tot 2030 en omvat een integrale ruimtelijke ontwikkelingsvisie met een richtinggevend en programmatisch karakter. De belangrijkste aspecten voor het plangebied worden hieronder beschreven.

Hoogwaardige industrie en bedrijvigheid Keuze:

Het Zeehaven- en industrieterrein Moerdijk wordt efficiënt, duurzaam en op een voor de omgeving verantwoorde wijze gebruikt. De combinatie met logistiek maakt de gemeente Moerdijk het logistieke knooppunt van Zuid West Nederland.

Toelichting:

Het Zeehaven- en industrieterrein Moerdijk is één van de belangrijkste stedelijke kenmerken die de

gemeente in de regio haar economische positie geeft. Natuurlijk zijn er negatieve invloeden op andere kwaliteiten van de gemeente, in de vorm van milieubelasting en veiligheidsrisico’s. De gemeente heeft echter in 2030 een goede weg gevonden in dit spanningsveld: een duurzame relatie tussen het Zeehaven- en Industrieterrein en omgeving, waarbij de ruimtelijke mogelijkheden voor economische ontwikkeling in harmonie zijn met de leefkwaliteit van de omgeving. Dat wil zeggen: het behouden en creëren van werkgelegenheid in combinatie met vermindering van de milieubelasting bijvoorbeeld door het uitplaatsen en clusteren van bedrijven en toepassing van milieuvriendelijke vervoersvormen. Er wordt maximaal gebruik gemaakt van de vervoersmodaliteiten trein, water en leidingenstraat en mogelijk nieuw te ontwikkelen modaliteiten.

Het feit dat Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk een goede strategische geografische ligging heeft op de as Rotterdam-Antwerpen biedt voor de gemeente Moerdijk gelegenheid tot uitbreiding van de werkgelegenheid, versterking van landelijke kwaliteiten, zoals voldoende groene buffers en extra woningbouw voor de huisvesting van de werknemers met als neveneffect een groter economische draagvlak voor het behoud van voorzieningen, ook op lokaal niveau in passende op de kern gericht industrieterreinen. De economische ontwikkeling is in harmonie met de leefkwaliteit van de omgeving en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijk item; ook in de verre toekomst. De gemeente Moerdijk kiest er voor de kansen die haar industrie en bedrijvigheid biedt sterker dan voorheen op een duurzame wijze te benutten.

Duurzaamheid

Moerdijk wil duurzaamheid breed inzetten, over alle aspecten van het gemeentelijk beleid. Bij de uitwerking van de missie uit de Strategische Visie Moerdijk 2030 wordt aangesloten op de genoemde Triple P-gedachte People, Planet en Profit. Het optimaliseren en in balans brengen van deze pijlers moet op termijn leiden tot een duurzame gemeente.

Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om duurzaam bouwen en een duurzame economie, maar ook om ecologische duurzaamheid. Moerdijk profileert zich als een duurzame gemeente. De gemeente Moerdijk heeft de uitstoot van fijnstof en broeikasgassen, zoals CO2, binnen de eigen gemeentegrenzen in 2030 met 40% gereduceerd ten opzichte van de EU Normen in 2009 en heeft projecten gestart waarmee uitstoot wordt gecompenseerd. Voor het Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk is in de Paraplunota Leefomgeving een ambitie vastgelegd van 10% reductie CO2-uitstoot ten opzichte van 2009. Daarnaast zijn ook de overlast als gevolg van bijvoorbeeld stank, lawaai en licht geminimaliseerd. Deze projecten worden gecombineerd met het verder ontwikkelen van de landelijke kwaliteiten, de natuurgebieden en ecologische verbindingszones.

Mobiliteit

De centrale mobiliteitsdoelstelling is ervoor te zorgen, dat inwoners en bezoekers van de gemeente Moerdijk kunnen verplaatsen en deelnemen aan het verkeer in een veilige en leefbare omgeving. Voor het gebiedsprofiel 'bedrijfseconomische en industriegebieden' zijn de volgende ambities geformuleerd:

zorgdragen voor een goede bereikbaarheid van bedrijfseconomische en industriegebieden;

aanleg van één of meerdere Transferia en/of P+R-stations;

hinder voor de directe omgeving (geluid, trillingen) voorkomen door goede inpassing van de infrastructuur;

beperken van risico's voor de leefbaarheid door verbeteren luchtkwaliteit.

De hoogste prioriteit ligt bij de eerste ambitie: verbeteren van de bereikbaarheid en doorstroming, waarbij de volgende actiepunten zijn genoemd:

extra maatregelen op de A17 en A16 om de doorstroming en bereikbaarheid te blijven garanderen (dit is een beleidslijn, de gemeente is zelf niet bevoegd maatregelen aan deze rijkswegen te treffen);

de (nieuwe) wegen dienen tweezijdig bereikbaar te zijn, vanuit het perspectief veiligheid.

Doodlopende wegen zijn ongewenst, tenzij deze in overeenstemming met de Veiligheidsregio goedgekeurd worden.

het afwikkelingsniveau van de gemeentelijke wegen monitoren;

Moerdijk heeft een personenspoorlijn met een station in Zevenbergen en Moerdijk (het huidige station Lage Zwaluwe) van waaruit routes voor langzaam verkeer en de openbaarvervoersverbindingen zorgen voor duurzamere verbindingen voor inwoners en bezoekers tussen de kernen, van en naar het buitengebied en het Zeehaven- en Industrieterrein.

Toerisme en recreatie

Toerisme is een speerpunt van de gemeente Moerdijk. De gemeente heeft als opgave “het versterken van de toeristische band met het water“ geformuleerd. De gemeente wil de kansen benutten om meer toeristen en recreanten aan te trekken en hen langer in het gebied te houden. Hoofddoelstelling is economische spin-off creëren en het leefklimaat verbeteren en de uitstraling en levendigheid van de kernen te vergroten. De gemeente Moerdijk heeft een aantal (potentieel) belangrijke toeristisch

recreatieve kwaliteiten. Een aantal van deze (water) attracties is nog wat onzichtbaar. Er liggen kansen deze meer tot hun recht te laten komen en uit te bouwen, zodat zeker ook de eigen inwoners en ondernemers hier hun voordeel mee kunnen doen. Onder meer in de zone langs het Hollandsch Diep liggen grote kansen voor het versterken van toerisme en recreatie. Daarbij is het vooral van belang het water beter beleefbaar en bereikbaar te maken. Een van de recreatieprojecten is het waterfront van de kern Moerdijk, welke een kwaliteitsimpuls krijgt door herstructurering van de haven. Daarbij is voorzien de Roode Vaart in oostelijke richting te verleggen, zodat deze ter hoogte van de kern Moerdijk in het Hollandsch Diep uitmondt.

De kern Moerdijk krijgt hierdoor kansen om de recreatieve potentie van de unieke ligging van de plaats te benutten, nabij de watertoegang tot de Biesbosch en de zuidvleugel van de Randstad. Dit project ligt direct ten oosten van het onderhavig bestemmingsplan. De zonering van het industrieterrein, met name gebaseerd op het aspect externe veiligheid en het project Waterfront worden op elkaar afgestemd.

In document Zeehaven- en industrieterrein Moerdijk (pagina 26-29)