• No results found

Specialist ouderengeneeskunde

U maakt kennis met de specialist ouderengeneeskunde op of kort na de dag waarop u hier bent komen wonen.

Deze behandelend arts is eindverantwoordelijk voor de medische zorg, geeft uitleg en steun. Via de specialist ouderengeneeskunde kan er ook (para-)medische zorg worden ingezet zoals een diëtist, een psycholoog en een ergo– of fysiotherapeut.

Teammanagers

De Teammanagers zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het zorg- en welzijnsteam. Ook geven zij leiding aan de medewerkers van het zorg- en welzijnsteam.

De Teammanager weet antwoord op veel van uw vragen. Zij staan u graag te woord als u er met uw woonzorgcoördinator niet uitkomt of als u klachten heeft en u het gevoel heeft dat de klacht niet wordt gehoord, zie hiervoor

dan ook onze folder ‘U heeft een klacht en dan…’, bijgevoegd in deze informatiemap.

Alle Teammanagers in De Drie Linden hebben hun eigen e-mailadres. U vindt een kort overzicht hiervan terug in de voorkant van uw map.

Vervoer (TAXI)

In overleg met de afdeling kunnen wij vervoer voor u regelen. Afhankelijk of het vervoer medisch noodzakelijk is om bijvoorbeeld naar het ziekenhuis te gaan en terug zijn de kosten voor De Drie Linden. Mocht u vervoer vragen voor privé afspraken, regelen wij dit desgewenst ook en zijn de kosten voor uw eigen rekening. De betaling hiervan is dan contant of op rekening.

Verzekeringen

Inboedelverzekering

De inrichting van uw kamer is door Saffier verzekerd tot een maximaal bedrag van € 25.000,-. U kunt daarom uw eigen inboedelverzekering opzeggen zodra u hier definitief komt wonen.

WA-verzekering

Saffier heeft een collectieve wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

afgesloten. Deze verzekering kent een maximaal bedrag van 1 miljoen euro.

Het eigen risico bedraagt € 20,-. U kunt uw eigen WA-verzekering dus opzeggen wanneer uw verblijf bij ons langdurig is.

Zorgverzekering

De premie voor de ziektekostenverzekering is voor uw eigen rekening.

Een opname in het ziekenhuis of bijvoorbeeld een behandeling door een specialist worden hiermee betaald.

Wasverzorging

Conform de WLZ-regeling zijn voor bewoners die in een verpleeghuis of in een verzorgingshuis wonen, de waskosten voor eigen rekening. U kunt kiezen voor het laten wassen via het verpleeghuis en hiervoor betalen of u

hierbij behorende waskosten voor de rekening van de locatie.

Wij brengen de kosten van onze externe textielverzorger met een toeslag van 10% voor de logistiek van Saffier bij u in rekening.

Via het label met barcode wordt de door u aangeboden kleding per stuk aan u doorberekend met een maximum (plafondbedrag) zoals vermeld in de bijlage (achter in deze map).

Merken van uw kleding

Onze wasserij zal uw kleding voorzien van een label met uw naam, locatienaam en barcode waarmee uw kleding uniek is en dus weer bij u retour komt. U kunt wanneer u in De Drie Linden komt wonen alle kleding in de kast leggen. Vuile kleding kan ongemerkt in uw waszak. Uw waszak wordt voorzien van een naamsticker. In de wasserij wordt op het vuile kledingstuk bovengenoemd label in de kleding aangebracht.

In de bijlage vindt u een advies over het aantal stuks dat nodig is om

voldoende kleding in de kast te hebben. Let op, omdat we uw kleding soms vaker en extern wassen heeft u meer kledingstukken nodig dan thuis.

Het zelf wassen van uw kleding

In de toegevoegde wasovereenkomst leest u over de mogelijkheden en de voorwaarden om zelf de was te verzorgen. In verband met de hygiëne is het belangrijk dat vuil wasgoed regelmatig opgehaald wordt.

Het is ook mogelijk om het wassen tijdelijk aan ons over te laten.

Bijvoorbeeld in geval van vakantie of ziekte. Daartoe kunt u een tijdelijk wascontract afsluiten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de zorgcoördinator.

Wassen door een industriële textielverzorger

Het wasproces bij onze wasserij verschilt met dat in de thuissituatie.

Sommige stoffen doorstaan het industriële proces niet of slecht. Daarnaast wordt door het ziektebeeld kleding soms meer bevuild. We willen u vragen om hiermee rekening te houden bij de aanschaf van nieuwe kleding. Van belang is dat de kleding goed nat wasbaar is en droogbaar is in een droger.

Ondergoed wordt i.v.m. hygiëne op 90 graden gewassen. Houdt u hier bij de aanschaf rekening mee. Kleding die volgens het voorschrift van het label chemisch gereinigd moet worden, zal de textielverzorger chemisch reinigen.

De textielverzorger sorteert de kleding op natwas of chemisch reinigen.

Vlekken gaan er bij chemisch reinigen echter slechter uit daarom zal soms toch worden gekozen voor een natte nabehandeling. Chemisch reinigbare kleding aanbieden is dus voor eigen risico.

Goed wasbaar is:

• ondergoed en nachtkleding van katoen, tricot of badstof;

• japonnen, rokken en pantalons van polyester/katoen of geheel polyester;

• truien, sokken, kousen van katoen, acryl en polyamide (nylon).

Wij raden u daarom af om de volgende soorten kleding te laten wassen:

• rokken of japonnen met plissé of plooienrokken;

• japonnen, truien en broeken van wol of een percentage hiervan;

• thermische onderkleding of -pyjama’s;

• kleding met veel applicaties (kraaltjes, kant, borduursels e.d.).

Voor beschadiging in de was aan deze kleding aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

Waskosten betaling

U tekent in de wasverklaring voor het zelf wassen of het uitbesteden van de was aan Saffier.

Indien u de was door Saffier laat verzorgen, betaalt u na afloop van de maand de waskosten door middel van een rekening-courant.

Achter in deze map treft u alle benodigde formulieren.

Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst

GERELATEERDE DOCUMENTEN