• No results found

Heeft u een smartphone? (antwoord u geen ja, maar één van de andere 3 mogelijkheden ga dan door naar vraag 5)

Appendix 1 Interview guideline

3. Heeft u een smartphone? (antwoord u geen ja, maar één van de andere 3 mogelijkheden ga dan door naar vraag 5)

 Ja

 Nee

 Ik ben van plan om er binnen een half jaar 1 te nemen

 Ik ben van plan om er over een half jaar of langer 1 te nemen

4. Stel u gaat straks boodschappen doen en u ontvangt vóór het boodschappen doen een productadvies op uw mobiele telefoon via de app van uw supermarkt. Dit advies is niet speciaal aan u gericht en bevat daardoor verschillende producten die ook niet speciaal op u afgestemd zijn. Wat is de kans dat u een product gaat kopen in uw supermarkt uit het advies via de app.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

Het advies via de app is niet speciaal aan u gericht.

Stel u ontvangt een individueel advies via de app van uw supermarkt. Dit advies is dus speciaal aan u gericht. De producten die in dit advies staan zijn gebaseerd op één van de onderstaande mogelijkheden. Wat is de kans dat u een product gaat kopen in uw supermarkt uit het advies via de app als het advies gebaseerd is op de volgende mogelijkheden.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

1 2 3 4 5 6 7 Er wordt gekeken naar uw eerdere aankopen. De producten in het

advies in de app heeft u al eens eerder gekocht.

Uw smaakvoorkeur kan bepaald worden door uw eerdere aankopen. U houdt bijvoorbeeld van een frisse smaak. Gerechten/producten, of bijvoorbeeld wijn, die binnen deze smaakvoorkeur vallen kunnen dan speciaal voor u geselecteerd worden. De producten in het advies in de app zijn gebaseerd op uw smaakvoorkeur.

Er kan gekeken worden naar uw gezondheid waarbij eerdere aankopen laten zien dat u bijvoorbeeld te veel zout eet of te weinig vezels binnen krijgt. Deze gegevens kunnen u een speciaal advies geven voor bepaalde producten en daarom een coachende rol hebben om u gezond te laten eten. De producten in het advies in de app zijn gebaseerd op uw gezondheid.

5. Stel u gaat straks boodschappen doen en u ontvangt vóór het boodschappen doen een productadvies op uw mobiele telefoon via een sms van uw supermarkt. Dit advies is niet speciaal aan u gericht en bevat daardoor verschillende producten die ook niet speciaal op u afgestemd zijn. Wat is de kans dat u een product uit deze sms gaat kopen in uw supermarkt.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

1 2 3 4 5 6 7

Het advies in de sms is niet speciaal aan u gericht.

Stel u ontvangt een advies via sms van uw supermarkt dat speciaal aan u gericht is. De producten die in dit advies staan zijn gebaseerd op één van de onderstaande mogelijkheden. Wat is dan de kans dat u een product uit deze sms gaat kopen in uw supermarkt als het advies gebaseerd is op de volgende mogelijkheden.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

1 2 3 4 5 6 7

Er wordt gekeken naar uw eerdere aankopen. De producten in de sms heeft u al eens eerder gekocht.

Uw smaakvoorkeur kan bepaald worden door uw eerdere aankopen. U houdt bijvoorbeeld van een frisse smaak. Gerechten/producten, of bijvoorbeeld wijn, die binnen deze smaakvoorkeur vallen kunnen dan speciaal voor u geselecteerd worden. De producten in de sms zijn gebaseerd op uw smaakvoorkeur.

Er kan gekeken worden naar uw gezondheid waarbij eerdere aankopen laten zien dat u bijvoorbeeld te veel zout eet of te weinig vezels binnen krijgt. Deze gegevens kunnen u een speciaal advies geven voor bepaalde producten en daarom een coachende rol hebben om u gezond te laten eten. De producten in de sms zijn gebaseerd op uw gezondheid.

6. Heeft u een social media account (facebook, twitter, hyves etc)? (Zo nee, ga dan door naar volgende sectie in enquête over korting).

 Ja

 Nee

7. Stel u gaat straks boodschappen doen, maar eerst bekijkt u nog even uw social media account (facebook, twitter, hyves, etc.). Tijdens het bekijken van uw social media account ziet u op uw account een productadvies verschijnen van uw supermarkt. Dit advies is niet speciaal aan u gericht en bevat daardoor verschillende producten die ook niet speciaal op u afgestemd zijn. Wat is de kans dat u een product gaat kopen in uw supermarkt uit het advies via uw

social media account.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

1 2 3 4 5 6 7 Het advies via social media is niet speciaal aan u gericht.

Stel u ontvangt een advies via uw social media account van uw supermarkt dat speciaal aan u gericht is. De producten die in dit advies staan zijn gebaseerd op één van de onderstaande mogelijkheden. Wat is de kans dat u een product gaat kopen in uw supermarkt uit het advies via uw social media account als het advies gebaseerd is op de volgende mogelijkheden.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

1 2 3 4 5 6 7

Er wordt gekeken naar uw eerdere aankopen. De producten op uw social media account heeft u al eens eerder gekocht.

Uw smaakvoorkeur kan bepaald worden door uw eerdere aankopen. U houdt bijvoorbeeld van een frisse smaak. Gerechten/producten, of bijvoorbeeld wijn, die binnen deze smaakvoorkeur vallen kunnen dan speciaal voor u geselecteerd worden. De producten op uw social media account zijn gebaseerd op uw smaakvoorkeur.

Er kan gekeken worden naar uw gezondheid waarbij eerdere aankopen laten zien dat u bijvoorbeeld te veel zout eet of te weinig vezels binnen krijgt. Deze gegevens kunnen u een speciaal advies geven voor bepaalde producten en daarom een coachende rol hebben om u gezond te laten eten. De producten op uw social media account zijn gebaseerd op uw gezondheid.

2. Korting

Stel u gaat straks boodschappen doen, maar eerst ontvangt u nog enkele product aanbiedingen van uw supermarkt. Dit keer krijgt u 10% korting op verschillende producten. Deze aanbieding is niet speciaal aan u gericht en bevat daardoor verschillende producten die ook niet speciaal op u afgestemd zijn. Wat is de kans dat u een product uit deze aanbieding gaat kopen in uw supermarkt.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

1 2 3 4 5 6 7

De aanbieding is niet speciaal aan u gericht.

Stel u ontvangt een aanbieding van uw supermarkt van 10% korting op verschillende producten dat speciaal aan u gericht is. De producten die in deze aanbieding staan zijn gebaseerd op één van de onderstaande mogelijkheden. Wat is dan de kans dat u een product uit deze aanbieding gaat kopen in uw supermarkt als de aanbieding gebaseerd is op de volgende mogelijkheden.

(1 = absoluut geen kans en 7 = absoluut zeker)

Er wordt gekeken naar uw eerdere aankopen. De aanbieding bevat producten die u al eens eerder gekocht heeft.

Uw smaakvoorkeur kan bepaald worden door uw eerdere aankopen. U houdt bijvoorbeeld van een frisse smaak. Gerechten/producten, of bijvoorbeeld wijn, die binnen deze smaakvoorkeur vallen kunnen dan speciaal voor u geselecteerd worden. De aanbieding bevat producten gebaseerd op uw smaakvoorkeur.

Er kan gekeken worden naar uw gezondheid waarbij eerdere aankopen laten zien dat u bijvoorbeeld te veel zout eet of te weinig vezels binnen krijgt. Deze gegevens kunnen u een speciaal advies geven voor bepaalde producten en daarom een coachende rol hebben om u gezond te laten eten. De aanbieding bevat producten gebaseerd op uw gezondheid.