• No results found

SLOTBEPALINGEN Artikel 16

In document Verenigingshandboek 2022/2023 (pagina 25-35)

De cursist kan een aan hem/haar te geven les niet overdragen aan een derde, met uitzondering van het bepaalde in artikel 17.

Artikel 17.

Bij voortijdige beëindiging van de cursus door een cursist, om welke reden dan ook, vindt er geen restitutie plaats van lesgeld. In het geval van langdurige afwezigheid is het mogelijk om de lessen over te dragen aan een derde, mits van gelijk niveau en in overleg met de trainer. Een eventuele financiële regeling tussen de vertrekkende en de komende cursist wordt in onderling overleg tussen hen vastgesteld. Tennisschool Sport Events en LTV Munsel zullen hier verder geen rol in spelen.

Artikel 18.

Het volgen van tennislessen is voor eigen risico. LTV Munsel en Tennisschool Sport Events kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige schade of lichamelijk letsel voortkomend uit

trainingen.

Artikel 19.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de hoofdtrainer. Hans Roelofs, 06-26888891.

Artikel 20.

Door het insturen van het ingevulde inschrijfformulier verklaart de cursist akkoord te gaan met alle bepalingen zoals genoemd in dit lesreglement.

Artikel 21.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist Tennisschool Sport Events, na overleg met de coördinator van de trainingen van LTV Munsel.

Huis- en gedragsregels

Teneinde de sfeer binnen de vereniging zo optimaal mogelijk te houden, heeft het bestuur van L.T.V. Munsel een aantal huis- en gedragsregels vastgesteld. Deze regels maken onderdeel uit van het bestuursreglement ‘alcohol in sportkantines’; hiermee optimaliseren we gezamenlijk op een verantwoorde wijze het verstrekken van alcoholhoudende drank.

Ieder lid van L.T.V. Munsel conformeert zich aan deze regels.

- Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te nuttigen in de kantine of elders op het terrein van de vereniging.

- Er wordt geen alcohol verkocht en/of geschonken aan personen jonger dan 18 jaar. De barvrijwilliger is gerechtigd om te informeren naar de leeftijd, hetgeen de betrokkene terstond naar waarheid dient te beantwoorden en/of te bewijzen.

- Het is niet toegestaan om in de kantine gekochte alcoholhoudende drank elders (bijvoorbeeld in de kleedkamers) te nuttigen dan in de kantine of op het terras.

- Er wordt geen alcohol geschonken aan:

- Jeugdleiders, trainers van jeugdteams en andere begeleiders van de jeugd tijdens het uitoefenen van hun functie;

- Personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van spelers.

- Voorkomen moet worden dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank worden geweigerd.

- Het is niet toegestaan om buiten de competitieperiodes zelf meegebrachte etenswaren te nuttigen of bereiden.

- Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen worden door de

dienstdoende leidinggevende en/of barvrijwilliger uit de kantine verwijderd c.q. worden niet toegelaten. Dit zal m.n. gebeuren wanneer dit verstoring van de openbare orde, veiligheid en/of zedelijkheid in de hand zou kunnen werken, zulks ter beoordeling van de barvrijwilliger en/of bestuurders van L.T.V. Munsel.

- De instructies van barvrijwilligers dienen stipt te worden opgevolgd. Zo mogen alleen personen achter de bar en in de keuken komen, na zijn/haar toestemming.

Huishoudelijk Reglement

Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1

De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen van het bestuur en/of namens het bestuur optredende personen. Het is verplicht om op de baan gepaste tenniskleding en - schoenen te dragen.

Artikel 2.1

De leden zijn verplicht adresveranderingen (tevens e-mailadres) ten spoedigste aan het secretariaat op te geven.

De leden zijn verplicht de contributie te voldoen vóór aanvang van het desbetreffende verenigingsjaar.

Het bestuur zal aan de leden die op bovengenoemde datum niet aan de verplichting tot betaling hebben voldaan, éénmaal een herinnering tot betaling sturen. Indien een lid dan binnen de gestelde termijn nog niet aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan, is het lid vanaf die datum niet meer bevoegd de aan het lidmaatschap verbonden rechten uit te oefenen totdat hij geheel aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan. Gedurende deze periode blijft het desbetreffende lid verplicht te voldoen aan alle verplichtingen die uit het lidmaatschap voortvloeien.

Indien een lid niet tijdig voldoet aan zijn financiële verplichtingen tegenover de vereniging, is het desbetreffende lid vanaf de vervaldatum over het verschuldigde bedrag de wettelijke rente en de met de incasso verbonden kosten verschuldigd.

Artikel 2.2.

Leden hebben het recht tot introductie met dien verstande dat zij zich dienen te houden aan de voorwaarden zoals vastgelegd in de “regeling voor introducés”

Artikel 2.3.

Van introductie zijn uitgesloten degenen, die als lid van de vereniging zijn geschorst, geroyeerd of aan wie het lidmaatschap is ontzegd.

Artikel 3

De leden hebben het recht bij alle bijeenkomsten (geen bestuurs- en commissievergaderingen zijnde), wedstrijden en andere evenementen van de vereniging aanwezig te zijn of deel te nemen.

Bestuursvergaderingen Artikel 4

De vergaderingen van het bestuur worden gehouden zo dikwijls als de voorzitter of tenminste drie bestuursleden dit wensen. De voorzitter heeft in deze vergadering de leiding en is bevoegd de spreektijd van alle bestuursleden bij elk agendapunt te limiteren, alsmede de vergadering te schorsen of te verdagen.

Artikel 5

Een bestuursvergadering wordt bijeengeroepen door middel van verzending van een schriftelijke (per gewone post of digitaal) uitnodiging aan ieder bestuurslid, tenminste zeven dagen vóór de datum van de vergadering. Bij de oproeping wordt tevens vermeld of toepassing wordt gegeven aan de mogelijkheid om door middel van een elektronisch communicatiemiddel deel te nemen aan de vergadering en eventuele aanvullende voorwaarden die daarbij gelden. Tot het bijeenroepen van een bestuursvergadering is de voorzitter bevoegd. Hij is daartoe verplicht op verzoek van tenminste drie bestuursleden. Indien aan dit verzoek binnen veertien dagen geen gevolg wordt gegeven en de bestuursvergadering niet binnen achtentwintig dagen na indiening van het verzoek wordt gehouden, zijn de verzoekers zelf tot bijeenroeping bevoegd.

Algemene vergaderingen Artikel 6

Kandidaatstelling voor een door de algemene vergadering te verkiezen functionaris geschiedt door het bestuur en/of door vijf seniorleden. Kandidaatstelling door het bestuur geschiedt, nadat het bestuur zich heeft vergewist, dat de te stellen kandidaten een eventuele benoeming zullen

aanvaarden. Kandidaatstelling door de leden geschiedt door middel van inlevering bij de secretaris van een daartoe strekkende schriftelijke verklaring, vergezeld van een bereidverklaring van de gestelde kandidaat, uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering.

Artikel 7

De agenda van de algemene vergadering bevat, behalve de uit de statuten of de voorgaande artikelen van dit reglement voortvloeiende punten, elk voorstel, dat tenminste zeven dagen vóór verzending van de uitnodiging door tenminste vijf leden schriftelijk bij de daartoe aangewezen persoon is ingediend, alsmede al hetgeen de tot bijeenroeping der vergadering bevoegden daarin wensen op te nemen.

Artikel 8

Alle op de agenda van een vergadering voorkomende punten worden in die vergadering aan de orde gesteld en behandeld. Bij elk punt wordt tevens behandeld elk mondeling door een lid tijdens de vergadering gedaan voorstel, dat rechtstreeks met het aan de orde zijnde agendapunt

samenhangt. mits in geval van een algemene vergadering ondersteund door tenminste vier andere leden.

Commissies Artikel 9

De algemene vergadering kan één of meer commissies benoemen, met algemene of bijzondere opdrachten, die zich niet mogen uitstrekken buiten de grenzen van de bevoegdheden van de benoemde commissie.

Deze commissie en de door het bestuur ingestelde commissies blijven te allen tijde verantwoordelijk tegenover het orgaan dat hen heeft benoemd.

Bij of na de benoeming kunnen tevens de bevoegdheden en verplichtingen van elke commissie worden geregeld of gewijzigd.

De commissies kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontbonden.

Ook kunnen één of meer leden daarvan als zodanig door de algemene vergadering worden ontslagen en al dan niet door anderen worden vervangen.

Artikel 10

De kascommissie, als bedoeld in artikel 14, lid 4 van de statuten, bestaande uit twee leden, wordt bij haar benoeming telkens geldend voor de overeengekomen duur, aangevuld met een

plaatsvervangend lid, dat bij ontstentenis van een van de commissieleden diens plaats zal innemen.

Dit plaatsvervangend lid zal in het volgende verenigingsjaar, bij voorkeur, door de algemene vergadering worden benoemd tot lid van de commissie in de plaats van dat lid van de commissie, dat het langst in de commissie zitting heeft gehad.

Artikel 11

Door de algemene vergadering wordt, voor de overeengekomen duur een technische commissie gekozen (hierna aangeduid als T.C.), bestaande uit een oneven aantal leden. Bestuursleden kunnen ook zitting hebben in de T.C.

Artikel 12

De werkzaamheden van de T.C. zullen bestaan uit:

a. het bezorgen en verzorgen van het materiaal op en van de banen;

b. het regelen en verzorgen van de competitie, toernooien en wedstrijden;

c. opvang en introductie nieuwe leden.

Artikel 13

Door de algemene vergadering wordt, voor de overeengekomen duur een continuïteitscommissie ingesteld bestaande uit een oneven aantal leden. Leden van de continuïteitscommissie mogen geen deel uitmaken van het bestuur.

Besluitvorming Artikel 14

Indien een aan de orde gesteld voorstel geen stemming behoeft van de stemgerechtigde leden, dan wordt gerekend dat het voorstel is aangenomen. In het tegenovergestelde geval wordt tot stemming overgegaan.

Indien meerdere personen voor een functie kandidaat gesteld zijn, wordt tot schriftelijke stemming overgegaan.

Artikel 15

Stemming over personen geschiedt door middel van gesloten briefjes. Ter bepaling van het resultaat der stemming blijven ongeldige- en blanco stemmen buiten beschouwing. Een stem is ongeldig, indien op het stembriefje of in de anonieme (digitale) stemmingstool iets anders is

aangegeven dan noodzakelijk is voor het uitbrengen van de stem. Indien een ingediend voorstel niet de vereiste meerderheid heeft verworven, is het niet aangenomen.

Artikel 16

In geval van verkiezing wordt over iedere benoeming apart gestemd. Door de algemene vergadering kan slechts worden gekozen een persoon, die is kandidaat gesteld op de wijze als bij de statuten en huishoudelijk reglement is geregeld.

Besluiten worden genomen met meerderheid van stemmen, tenzij bij statuten of huishoudelijk reglement anders is bepaald. Bij staking van de stemmen wordt een voorstel als verworpen beschouwd.

Bestuur Artikel 17

De op statutaire wijze tot verenigingsbestuurder benoemde is verplicht het bestuurslidmaatschap te aanvaarden. Hij kan echter te allen tijde als zodanig aftreden. Hij is bevoegd tot het bijwonen van alle bestuursvergaderingen, tot het daarin voeren van het woord en het daarin uitbrengen van zijn stem. Ieder bestuurslid heeft in de bestuursvergaderingen één stem. Het stemrecht mag niet door middel van gemachtigde worden uitgeoefend. Elke drie jaar treden twee bestuursleden af volgens een op te maken rooster, waarbij de volgorde zoveel mogelijk wordt bepaald naar die van toetreding als zodanig. Jaarlijks tredende in artikel 11, lid 15 van de statuten genoemde adviseurs af. De aftredende functionarissen zijn terstond herkiesbaar. De verkiezingen van bestuursleden ter vervanging van de aftredende geschieden in de eerste algemene vergadering, waarin daartoe de mogelijkheid bestaat. Het bestuurslid, gekozen ter invulling van een tussentijds ontstane vacature, treedt af op het tijdstip waarop het lid dat hij vervangt, volgens het rooster had moeten aftreden.

Artikel 18

Het bestuur stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen, die tijdens directe en indirecte tennisactiviteiten kunnen gebeuren.

Schade aan de vereniging of één van haar bezittingen toegebracht of mede veroorzaakt door een lid, kan door het bestuur geheel of ten dele op dat lid worden verhaald.

Artikel 19.

Het bedrag als bedoeld in artikel 12 lid 7 onder sub f der statuten wordt gesteld op Euro 10.000,--.

Verplichtingen van het bestuur Artikel 20

Het bestuur is verplicht, op overzichtelijke wijze een volledige administratie bij te houden van:

a. namen en adressen van de in artikel 5 lid 1 van de statuten bedoelde personen;

b. presentielijsten en notulen van alle algemene vergaderingen en vergaderingen van het bestuur;

c. de bezittingen en schulden van de vereniging. Kleine voorwerpen van geringe waarde, waarvan het gebruik korter dan een jaar pleegt te duren, behoeven daarin niet te worden opgenomen.

Van de onder a. bedoelde administratie moet aan ieder lid, die daarom verzoekt, binnen één week inzage worden verstrekt omtrent zijn eigen gegevens. De in dit artikel bedoelde administratie wordt minimaal zeven jaar bewaard.

Aanmeldingsformulier Artikel 21

Op het aanmeldingsformulier dient te worden vermeld: voornaam, achternaam, geslacht, adres, woonplaats, e-mailadres, geboortedatum, nationaliteit telefoonnummer en overige contactgegevens.

De bij de aanmelding tot het lidmaatschap verstrekte persoonsgegevens worden door de vereniging opgenomen in het ledenbestand van de vereniging in verband met alle reguliere

verenigingsactiviteiten.

De leden zijn verplicht alle veranderingen in de persoonsgegevens ten spoedigste aan de daartoe aangewezen persoon door te geven.

De vereniging kan de persoonsgegevens van de leden binnen verenigingsverband openbaar maken in verband met alle reguliere verenigingsactiviteiten en is verplicht de persoonsgegevens te

verstrekken aan de KNLTB in verband met de aanmelding als lid.

De leden zullen wijzigingen in hun adres of contactgegevens doorgeven aan de ledenadministratie.

Slotbepalingen Artikel 22

Alle leden kunnen kennis nemen van de statuten en dit reglement via de website van de vereniging.

Artikel 23 Aldus vastgesteld door de algemene vergadering op 17 februari 2022.

Boxtelse kampioenschappen Planning

Hoofdpark Bijpark

2020 Munsel (doorgeschoven) Braecke

2021 Munsel Braecke

2022 Braecke

2023 Braecke

Afspraken

Boxtelse kampioenschappen worden georganiseerd voor junioren en senioren.

- Locatie wedstrijden: in de weekenden altijd op hoofdpark en doordeweeks indien nodig een aantal banen op andere parken.

- Trainingen: in 1e week geen training op het hoofdpark en bij voorkeur in 2e week ook niet. Indien dit niet anders kan, dan dienen de andere parken baan of banen reserveren voor gasttrainer beschikbaar te stellen. Voorzitters stemmen dit ongeveer 6 weken van te voren af.

- Gastspelers: op niet organiserende parken dienen minimaal 8 pasjes klaar te liggen of 2 banen vanaf 19.00 uur gereserveerd te zijn.

- Toegang park: organiserende parken dienen op tijd open te zijn; minimaal half uur voor aanvang 1ewedstrijd.

- Sluiting: commissie sluit pas af als alle wedstrijden zijn afgelopen.

- Wintercompetitie: indien nodig wedstrijden verplaatsen naar niet organiserende parken.

- Poulesysteem handhaven.

- Maximaal 2 onderdelen. (streven naar poules van vier)

- Consumpties commissieleden: zijn voor rekening van desbetreffende club m.u.v. Die Braecke.

- Bedankwoord: voorzitter van hoofdpark doet een dankwoord.

- Overleg met bestuur: altijd afstemming indien wordt afgeweken van bovenstaande afspraken en als er vanwege slecht weer uitgeweken moet worden naar andere parken.

Privacyverklaring

Dit is de privacyverklaring van L.T.V. Munsel, gevestigd te Boxtel, ingeschreven in het

handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40217958, hierna te noemen: `de Vereniging`.

Bewust of onbewust deelt u persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in dit statement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Heeft u vragen naar

aanleiding van het lezen van dit statement, stel uw vraag dan gerust per e-mail aan:

secretariaat@ltvmunsel.nl.

In onderstaande tabel kunt u snel en eenvoudig terugvinden met welk doel we welke

persoonsgegevens van u verzamelen, hoelang wij deze bewaren en wie deze persoonsgegevens eventueel van ons ontvangen.

Doel Welke

persoonsgegevens

Grondslag Bewaartermijn Ontvangers Onderzoeken of u

Administratie • Voornaam

• Achternaam

Toestemming Zolang als men aangemeld is.

Toestemming Iedere keer dat onze website

• Websitebeheerd er

verbeteren het sub kopje

Toestemming Zolang als de toestemming niet is

ingetrokken.

NVT

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand die met de pagina’s van een websites wordt meegestuurd en door de browser op uw computer, tablet of mobiele telefoon wordt opgeslagen. We gebruiken cookies om u meer service te bieden bij het bezoeken van onze websites, die daardoor makkelijker worden in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u ingelogd kan blijven op een website of dat uw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. We kunnen dankzij cookies zien hoe vaak onze websites - en welke pagina’s - door bezoekers worden bekeken.

Voor het plaatsen van bepaalde cookies moet u eerst toestemming te geven, voordat deze cookies mogen worden gebruikt. Deze toestemming is niet nodig indien en voor zover het technisch

noodzakelijke (functionele) cookies en analytische cookies betreft, in de zin van de toepasselijke wetgeving, zoals artikel 11.7a lid 3 Telecommunicatiewet en de Privacy Verordening.

U kunt uw toestemming voor cookies altijd weer intrekken, door uw internetinstellingen te wijzigen.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de Help-functie van uw browser.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden

Als lid van de Vereniging bent u automatisch aangesloten bij de KNLTB en worden uw

persoonsgegevens aan de KNLTB verstrekt. Voor meer informatie over hun privacy policy verwijzen wij u naar hun website.

Daarnaast verstrekt de Vereniging zonder uw toestemming uw persoonsgegevens alleen aan derden als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de Overeenkomst die de Vereniging met u heeft, tenzij de Vereniging wettelijk verplicht is om uw persoonsgegevens te verstrekken aan deze derden. In de tabel in het begin van de privacyverklaring treft u een overzicht aan van de situaties waarin persoonsgegevens aan derden worden verstrekt.

Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens

U hebt het recht de Vereniging te verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens (tenzij de

Vereniging op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet gehouden is deze inzage te verschaffen) en om uw gegevens te laten aanvullen, verwijderen of af te schermen.

U dient zich bij een dergelijk verzoek te identificeren. Indien u wenst dat uw gegevens verwijderd worden, zal de Vereniging deze verwijdering doorgeven aan alle andere organisaties die de betreffende gegevens van de Vereniging hebben ontvangen.

Beveiliging persoonsgegevens

De Vereniging treft passende maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot de persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Minderjarigen

Indien u zich als minderjarige wenst te registreren dient u hiertoe expliciete toestemming van uw ouder of voogd te overleggen.

Links naar andere websites

De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de websites van de Vereniging. Andere websites kunnen hun eigen privacy beleid hanteren. De Vereniging raadt u aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende privacyverklaring van die websites te raadplegen.

Wijziging van het privacy beleid

De Vereniging past haar privacy beleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de websites zal steeds de meest recente versie van ons Privacyverklaring worden opgenomen. de Vereniging raadt u dan ook aan de Privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal de Vereniging er alles aan doen u per e-mail en via de websites te informeren.

Contactgegevens

Indien u vragen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens of de Vereniging wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van uw persoonsgegevens, kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:

E-mail: secretariaat@ltvmunsel.nl Telefoonnummer: 0411-684187

Klacht over de verwerking van uw Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u ook graag verder als u een klacht heeft over de verwerking van uw

persoonsgegevens. Op grond van de AVG heeft u bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

In document Verenigingshandboek 2022/2023 (pagina 25-35)

GERELATEERDE DOCUMENTEN