• No results found

8. Selectiefase en de wijze van aanmelden

8.10. Selectiecriteria

Naast het niet verkeren in een van de situaties zoals genoemd in de Uitsluitingsgronden (paragraaf (x), en het beschikken over de gevraagde ervaring / referenties (paragraaf x) vragen wij aanbieders om op basis van onderstaande thema’s en vraagstelling ons een antwoord toe te zenden. Op basis van dit

Concept selectiedocument inkoop jeugdhulp regio Hart van Brabant

57

antwoord beoordelen wij de aanmeldingen om ons ervan te vergewissen dat de aanbieders met wie wij de dialoog gaan voeren op basis is van een gedeelde visie, waarde en uitgangspunten.

Vanzelfsprekend mag u uw visie beschrijven aan de hand van het segment (of de segmenten) waarvoor u zich aanmeldt.

8.10.1. Visie op de uitgangspunten

In hoofdstuk [X] van dit document hebben wij u een beeld gegeven van de uitgangspunten die wij hebben voor het toekomstige sociaal domein. Wij willen inzicht hebben in uw visie op de uitgangspunten (vanuit het (sub)segment de segmenten waarvoor u zich aanmeldt) om een zo goed mogelijke match te maken tussen ons en onze toekomstige samenwerkingspartner(s). Het doel is om aanbieders te selecteren van wie wij denken dat zij een zo groot mogelijke bijdrage aan de uitgangspunten uit hoofdstuk [X] kunnen leveren.

Wij vragen u daarom uw visie te geven op de onderstaande drie zaken die essentieel zijn bij het realiseren van de uitgangspunten. De drie genoemde zaken staan in onderling verband en hebben geen specifieke weging.

Wat is uw visie op de uitgangspunten zoals beschreven in hoofdstuk [X]? U gaat daarbij minimaal in op de volgende thema’s:

• Resultaten/ outcome; Beschrijf meetbare prestaties die u denkt te gaan behalen gezien de opgave. Hierbij benoemen wij als richting doelrealisatie, bestendigheid hulpverlening, klanttevredenheid, uitval, ambulantisering, reductie wachttijden, en de specifieke prestaties n.a.v. de transitieopgaven / uitgangspunten voor de afzonderlijke segmenten. Ga hierbij in op risico’s die buiten uw eigen invloedsfeer liggen en geef hierbij concrete beheersmaatregelen aan.

• Inrichting zorg, Beschrijf hoe u de toegang tot de zorg inricht in relatie tot de rol van de gemeentelijke toegang/ gecertificeerde instellingen/medisch domein. Geef aan hoe u vorm geeft aan de normalisatieopgave en ga hierbij expliciet in op het terugdringen van de inzet van maatwerkvoorzieningen.

• Governance: Beschrijf hoe u vorm geeft aan het partnerschap met de Opdrachtgever. Ga hierbij specifiek in op de inrichting van het relatiemanagement (o.a. verantwoordelijkheden, risicodeling, leercurves), zorgverlening en innovatie.

• Financiën & besparingen; Geef aan hoe u een bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van het zorgsysteem. Geef aan welke interventies u denkt te gaan ondernemen om besparingen te realiseren.

Uw antwoord bestaat uit maximaal 5 pagina’s A4 enkelzijdig bedrukt (lettertype Arial, minimale tekengrootte 10, regelafstand 1,15) exclusief eventueel voorblad en inclusief eventuele bijlagen. Als u meer pagina’s indient dan hierboven genoemd, worden de overige pagina’s niet meegenomen in de beoordeling.

8.10.2. Visie op gebiedsgericht organiseren

In hoofdstuk [X] van dit document hebben wij u een beeld gegeven van onze behoefte om waarde gedreven te werken en gebiedsgericht te organiseren. Wij willen inzicht hebben in uw visie op gebiedsgericht organiseren (vanuit het (sub)segment waarvoor u zich aanmeldt) om een zo goed

Concept selectiedocument inkoop jeugdhulp regio Hart van Brabant

58

mogelijke match te maken tussen ons en onze toekomstige samenwerkingspartner(s). Het doel is om aanbieders te selecteren van wie wij denken dat zij een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het aansluiten op de lokale sociale infrastructuur en het realiseren van verbindingen en samenhang met onder andere de voorliggende voorzieningen onder het mom van ‘inwoner centraal’ en ‘zorg nabij’.

Uiteraard afgestemd op de zorgbehoefte in dat gebied. Van zorgaanbieders verwachten wij dat zij zichtbaar aanwezig zijn in de gebieden voor inwoners, professionals en informele netwerken.

Wij vragen u daarom uw visie te geven op de onderstaande drie zaken die essentieel zijn bij het realiseren van gebiedsgericht organiseren. De drie genoemde zaken staan in onderling verband en hebben geen specifieke weging.

Wat is uw visie op gebiedsgericht organiseren zoals beschreven in hoofdstuk [X]? U gaat daarbij minimaal in op de volgende elementen:

• Samenwerking & transformatie: Beschrijf hoe u vorm geeft aan samenwerkingsrelaties met (zorg) partijen en ga hierbij in op het gebiedsgericht werken en de aansluiting met het lokale veld. Beschrijf wat uw concrete bijdrage is aan onze transformatieopgave en welke onderwerpen daarin voor u van belang is.

• Kansen en knelpunten

• Randvoorwaarden

• De rol van uzelf en de gemeenten

Uw antwoord bestaat uit maximaal 2 pagina’s A4 enkelzijdig bedrukt (lettertype Arial, minimale tekengrootte 10, regelafstand 1,15) exclusief eventueel voorblad en inclusief eventuele bijlagen. Als u meer pagina’s indient dan hierboven genoemd, worden de overige pagina’s niet meegenomen in de beoordeling.

8.10.3. Beoordelingsrichtlijn

Naarmate de kwalitatieve aspecten van de aanmelding op de selectiecriteria beter zijn, wordt de aanmelding beter beoordeeld. De beoordeling van uw aanmelding op beide selectiecriteria vindt plaats op een schaal van onvoldoende – voldoende.

Score Richtlijn

Voldoende Naar het oordeel van het beoordelingsteam heeft de u informatie verstrekt waaruit blijkt dat voldoende aangesloten wordt bij de visie van de gemeenten om deel te kunnen nemen in de dialoogfase.

Alle of de meeste van de elementen en aspecten zijn inhoudelijk goed beantwoord.

Onvoldoende Naar het oordeel van het beoordelingsteam heeft u informatie verstrekt waaruit blijkt dat onvoldoende aangesloten wordt bij de visie van de gemeenten om deel te kunnen nemen in de dialoogfase.

Alle of de meeste van de elementen en aspecten zijn inhoudelijk niet, slecht of minimaal beantwoord. De inhoud is niet concreet en/of niet realistisch en/of niet onderbouwd. Beantwoording getuigt van onvoldoende mate van inzicht in de

Concept selectiedocument inkoop jeugdhulp regio Hart van Brabant

59

essentiële problematieken en de verstrekte informatie biedt geen wezenlijke oplossingen. Beantwoording heeft zeer weinig of geen toegevoegde waarde en geeft weinig vertrouwen in het kwalitatief voldoende mate realiseren van de Opdracht en de achterliggende doelstellingen.