• No results found

Selecteer de methoden die moeten worden gebruikt wanneer het systeem op infiltraties wordt gescand. De

volgende opties zijn beschikbaar:

Heuristiek

Een heuristiek is een algoritme dat de (schadelijke) activiteit van programma's analyseert. Het

voornaamste voordeel van deze technologie is het vermogen om schadelijke software te identificeren die nog niet bestond of niet bekend was in de vorige detectie-engine.

Geavanceerde heuristiek/DNA-kenmerken

De geavanceerde heuristiek bestaat uit een uniek heuristisch algoritme dat door ESET is ontwikkeld en dat is geoptimaliseerd voor het detecteren van computerwormen en Trojaanse paarden. Dit algoritme is geschreven in geavanceerde programmeertalen. Het gebruik van geavanceerde heuristiek vergroot de bedreigingsdetectiemogelijkheden van ESET-producten aanzienlijk.

Kenmerken (handtekeningen) kunnen virussen op betrouwbare wijze detecteren en identificeren.

Dankzij het automatische updatesysteem zijn nieuwe kenmerken binnen enkele uren beschikbaar.

Het nadeel van kenmerken is dat ze alleen bekende virussen (of varianten van deze virussen) detecteren.

Opschonen

De opschooninstellingen bepalen het gedrag van de scanner tijdens het opschonen van geïnfecteerde bestanden. Er zijn 3 opschoonniveaus:

Niet opschonen

Geïnfecteerde bestanden worden niet automatisch opgeschoond. Er wordt een

waarschuwingsvenster weergegeven en de gebruiker kan een actie kiezen. Dit niveau is bedoeld voor gevorderde gebruikers die weten welke stappen moeten worden genomen als er sprake is van een infiltratie.

Normaal opschonen

Het programma probeert automatisch een geïnfecteerd bestand op te schonen of te verwijderen op basis van een vooraf gedefinieerde actie (afhankelijk van het type infiltratie). Detectie en

verwijdering van een geïnfecteerd bestand worden aangegeven met een melding rechtsonder in het scherm. Als de juiste actie niet automatisch kan worden geselecteerd, worden andere vervolgacties aangeboden. Hetzelfde gebeurt als een vooraf gedefinieerde actie niet kan worden voltooid.

Volledig opschonen

Alle geïnfecteerde bestanden (inclusief archieven) worden opgeschoond of verwijderd. Dit geldt niet voor systeembestanden. Als het niet mogelijk is een bestand op te schonen, wordt de gebruiker gevraagd welke type actie moet worden ondernomen.

WAARSCHUWING

Archieven met een of meer geïnfecteerde bestanden kunnen op twee manieren worden verwerkt.

In de standaardmodus, Normaal opschonen, worden archieven waarin alle bestanden zijn geïnfecteerd in hun geheel verwijderd. In de modus Volledig opschonen worden archieven met minstens één geïnfecteerd bestand verwijderd, ongeacht de status van de overige bestanden in het archief.

BELANGRIJK

Als Hyper-V-host wordt uitgevoerd op Windows Server 2008 R2 SP1, wordt er geen ondersteuning geboden voor Normaal opschonen en Volledig opschonen. Het scannen van VM-schijven vindt in de modus Alleen-lezen plaats. Er wordt niet opgeschoond. Ongeacht het

opschoningsniveau dat wordt geselecteerd, wordt de scan altijd uitgevoerd in de modus Alleen-lezen.

Uitsluitingen

Een extensie is het deel van een bestandsnaam dat wordt afgebakend door een punt. De extensie definieert het type en de inhoud van het bestand. In dit gedeelte van de instellingen voor

ThreatSense-parameters kunt u de typen bestanden definiëren die u wilt uitsluiten van scannen.

Anders

Wanneer u de instellingen van de parameters voor de ThreatSense-engine configureert voor een computerscan op aanvraag, zijn ook de volgende opties beschikbaar in het gedeelte Overige:

Alternatieve gegevensstromen (ADS) scannen

Alternatieve gegevensstromen (ADS) die worden gebruikt door het NTFS-bestandssysteem zijn bestands- en mapkoppelingen die onzichtbaar zijn voor normale scantechnieken. Veel infiltraties proberen detectie te vermijden door zichzelf te vermommen als alternatieve gegevensstromen.

Achtergrondscans uitvoeren met lage prioriteit

Elke scanprocedure neemt een bepaalde hoeveelheid systeembronnen in beslag. Als u werkt met programma's die de systeembronnen zwaar belasten, kunt u achtergrondscans met een lage prioriteit inschakelen en zo bronnen besparen ten gunste van uw toepassingen.

Alle objecten in logbestand registreren

Als deze optie is geselecteerd, worden in het logbestand alle gescande bestanden weergegeven, zelfs niet-geïnfecteerde bestanden.

Smart-optimalisatie inschakelen

Wanneer Smart-optimalisatie is ingeschakeld, worden de optimale instellingen gebruikt om het efficiëntste scanniveau te garanderen, terwijl ook de hoogste scansnelheden worden behaald. De diverse beveiligingsmodules scannen op intelligente wijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende scanmethoden die op specifieke bestandstypen worden toegepast. Als

Smart-optimalisatie is uitgeschakeld, worden alleen de door de gebruiker gedefinieerde instellingen in de ThreatSense-kern van de desbetreffende module toegepast bij het uitvoeren van een scan.

Tijdstempel laatste toegang bewaren

Selecteer deze optie om de oorspronkelijke toegangstijd van gescande bestanden te handhaven in plaats van deze bij te werken (bijvoorbeeld voor gebruik met back-upsystemen).

Limiet

Gebruik het gedeelte Limiet om de maximale grootte op te geven van objecten die moeten worden gescand, evenals het maximale niveau voor het scannen van geneste archieven:

Standaardinstellingen voor objecten

Inschakelen als u standaardinstellingen wilt gebruiken (geen limieten). ESET Mail Security negeert uw aangepaste instellingen.

Maximale objectgrootte

De maximale grootte van objecten die moeten worden gescand. De beveiligingsmodule scant dan alleen objecten die kleiner zijn dan de opgegeven grootte. Deze waarde mag alleen worden gewijzigd door gevorderde gebruikers die een specifieke reden hebben om grotere objecten niet te scannen.

Standaardwaarde: onbeperkt.

Maximale scantijd voor object (sec.)

De maximale tijd voor het scannen van een object. Als hier een waarde is ingevoerd, wordt het scannen van een object beëindigd wanneer die tijd is verstreken, ongeacht of de scan is voltooid.

Standaardwaarde: onbeperkt.

Instellingen voor archieven scannen

Schakel Standaardinstellingen voor archieven scannen uit als u archiefscaninstellingen wilt wijzigen.

Nestingsniveau voor archieven

Het maximum aantal niveaus waarop archieven moeten worden gescand. Standaardwaarde: 10. Voor objecten die worden gedetecteerd door Beveiliging van postvaktransport is het feitelijke

nestingsniveau +1, omdat de archiefbijlage in een e-mail als het eerste niveau wordt beschouwd.

VOORBEELD

Als u bijvoorbeeld het nestingsniveau hebt ingesteld op 3, wordt een archiefbestand met nestingsniveau 3 feitelijk alleen gescand bij een transportlaag tot niveau 2. Als u wilt dat

archieven door Beveiliging van postvaktransport tot niveau 3 worden gescand, dient u de waarde voor Nestingsniveau voor archieven in te stellen op 4.

Maximale grootte van bestand in archief

Met deze optie kunt u de maximale bestandsgrootte opgeven voor bestanden in archieven (wanneer deze worden uitgepakt) die moeten worden gescand. Standaardwaarde: onbeperkt.

OPMERKING

We raden niet aan de standaardwaarden te wijzigen. In de meeste gevallen is het niet nodig de standaardwaarden te wijzigen.