• No results found

General questions: Wat is uw leeftijd?

Wat is uw functie binnen het Erasmus MC en heeft u ook een leidinggevende functie? Hoe lang werkt u al als financial controller binnen het Erasmus MC?

Wat vind u van het ERP systeem (Oracle) inclusief subsystemen? Hoe voelt u zich in het algemeen bij het gebruik van het ERP systeem? Voor hoeveel procent van uw werkzaamheden gebruikt u het ERP systeem? Waarom maakt u wel of geen gebruik van het ERP systeem?

Ziet u verschillen in de mate waarin het systeem gebruikt wordt door financial controllers en waar ziet u dat in terug?

Is er samenwerking binnen uw team op het gebied van het gebruik van het ERP systeem?

Hoe zou u zich zelf willen kwalificeren als ERP systeem gebruiker op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 een minimale gebruiker is en 5 een expert gebruiker is? Kunt u dit toelichten?

Experience/ervaring

Hoeveel ervaring heeft u met ERP systemen op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 helemaal geen ervaring is en 5 zeer veel ervaring is? Kunt u dit toelichten?

Hoeveel ervaring heeft u met het huidige ERP systeem?

Heeft u daarvoor ook al met andere ERP systemen gewerkt? Zo ja, welke en hoelang? In hoeverre heeft volgens u ervaring invloed op het gebruik van het ERP systeem? Op welke manier denkt u dat ervaring invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem? Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven?

Training

Heeft u een training gevolgd voor het gebruik van het huidige ERP systeem? Heeft u een training gevolgd voor het gebruik van andere ERP systemen?

In hoeverre heeft volgens u training invloed op het gebruik van het ERP systeem? Op welke manier denkt u dat training invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem? Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven?

Personal Innovativeness in IT/ bereidheid tot gebruik nieuwe informatietechnologieën Hoe staat u tegenover nieuwe informatie technologieën?

Hoe zou u zich zelf beoordelen in de bereidheid tot gebruik nieuwe informatie technologieën op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 helemaal niet bereid is en 5 zeer bereid is? Kunt u dit toelichten? In hoeverre heeft volgens u bereidheid tot gebruik van nieuwe informatie technologieën invloed op het gebruik van het ERP systeem?

Op welke manier denkt u dat bereidheid tot gebruik van nieuwe informatie technologieën invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem?

Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven? Computer Anxiety/ bezorgdheid of angst voor het gebruik van computers Hoe zou u uw eigen computer gebruik omschrijven?

Hoe ervaart u bezorgdheid over de consequenties van u computergebruik, zoals het verlies van gegevens of angst voor mogelijke fouten op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 helemaal niet bezorgd is en 5 zeer bezorgd is? Kunt u dit toelichten?

Vraagt u snel om hulp wanneer u het systeem gebruikt of probeert u er meestal zelf uit te komen? In hoeverre heeft volgens u bezorgdheid of angst voor het gebruik van computers invloed op het gebruik van het ERP systeem?

52

het gebruik van het ERP systeem?

Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven?

General Computer Self Efficacy/ zelf inschatting algemene computer vaardigheden

Hoe kundig zou u zich zelf inschatten met betrekking tot gebruik van informatie technologie in het algemeen op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 helemaal niet kundig is en 5 zeer kundig is? Kunt u dit toelichten?

In hoeverre heeft “eigen inschatting van algemene computer vaardigheden” invloed op het gebruik van het ERP systeem?

Op welke manier denkt u dat “eigen inschatting van algemene computer vaardigheden” invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem?

Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven? Optimism/ optimisme

Hoe zou u zich zelf beoordelen op de karakter eigenschap optimisme op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 helemaal niet optimistisch is en 5 zeer optimistisch is? Kunt u dit toelichten?

In hoeverre heeft volgens u de karakter eigenschap optimisme invloed op het gebruik van het ERP systeem?

Op welke manier denkt u dat deze karakter eigenschap invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem?

Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven? Business Knowledge/ bedrijfskundige kennis

Heeft u ook bedrijfskundige kennis over andere domeinen dan het financiële domein? Hoe zou u zichzelf beoordelen op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 geen kennis is en 5 zeer veel kennis is? Maakt u ook gebruik van andere niet financiële domeinen in het ERP systeem?

In hoeverre heeft volgens u algemene bedrijfskundige kennis invloed op het gebruik van het ERP systeem?

Op welke manier denkt u dat algemene bedrijfskundige kennis invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem?

Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven? Enjoyment/plezier

Vind u het plezierig om te werken met het ERP systeem of gebruikt u het alleen omdat het bruikbaar is in uw functie? Hoeveel plezier heeft u in het gebruik van een ERP systeem op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 geen plezier is en 5 zeer veel plezier is?

In hoeverre heeft volgens u plezier invloed op het gebruik van het ERP systeem? Op welke manier denkt u dat plezier invloed heeft op het gebruik van het ERP systeem? Ziet u dit ook terug in de praktijk, zo ja kunt u hier voorbeelden van geven?

53

GERELATEERDE DOCUMENTEN