• No results found

Vereffening, fusie, overdracht en splitsing van compartimenten

De Beheermaatschappij is als enige bevoegd om te beslissen over de effectiviteit en voorwaarden van het volgende, met inachtneming van de door de Wet voorgeschreven beperkingen en voorwaarden:

1) ofwel de vereffening van een compartiment zonder meer;

2) of de sluiting van een compartiment (fusie van een compartiment) door inbreng in een ander compartiment van het Fonds;

3) of de sluiting van een compartiment (fuserend compartiment) door inbreng in een andere ICB, ongeacht of het een ICB naar Luxemburgs recht betreft of een ICB die is opgericht in een andere lidstaat van de Europese Unie;

4) of de inbreng in een compartiment als ontvangend compartiment a) van een ander compartiment van het Fonds, en/of b) van een compartiment van een andere instelling voor collectieve belegging, ongeacht of het een ICB naar Luxemburgs recht betreft of een ICB die is opgericht in een andere lidstaat van de Europese Unie, en/of c) van een andere instelling voor collectieve beleggi ng, ongeacht of het een ICB naar Luxemburgs recht betreft of een ICB die is opgericht in een andere lidstaat van de Europese Unie;

5) ofwel de splitsing van een compartiment.

De technieken voor splitsing zullen dezelfde zijn als de in de Wet vastgelegde technieken voor fusies.

Als uitzondering op het voorgaande geldt dat, indien een fusie tot gevolg zou hebben dat het Fonds zou ophoud en te bestaan, het voltrekken van deze fusie afhangt van de beslissing van de Beheermaatschappij.

Om een inbreuk op het beleggingsbeleid door de fusie te vermijden, en in het belang van de houders van deelbewijzen, kan de beleggingsbeheerder genoodzaakt zijn de portefeuille van het Overgenomen compartiment vóór de fusie te herschikken. Een dergelijke herschikking zal in overeenstemming met het beleggingsbeleid van het Overnemende compartiment gebeuren. In geval van een vereffening van een compartiment zonder meer, wordt het nettovermogen tussen de in aanmerking komende partijen verdeeld in een evenredige verhouding met de activa die zij in het betrokken compartiment houden. De tegoeden die op het ogenblik van de afsl uiting van de vereffening en uiterlijk binnen negen maanden na de datum van de beslissing tot vereffening niet zijn uitgekeerd, zullen in bewaring worden gehouden bij de Luxemburgse Caisse de Consignation tot het einde van de wettelijk voorgeschreven verjaringstermijn.

Op vergelijkbare wijze kan een beslissing die op het niveau van een compartiment wordt goedgekeurd, eveneens worden goedgekeurd op het niveau van een categorie of klasse.

Vereffening van een feedercompartiment Een feedercompartiment zal vereffend worden:

a) wanneer de Master wordt vereffend, tenzij de CSSF aan de Feeder de goedkeuring verleent om:

(i) ten minste 85% van het vermogen te beleggen in deelbewijzen of aandelen van een andere master; of (ii) zijn beleggingsbeleid te wijzigen om zich om te vormen in een niet-feeder.

b) wanneer de Master fuseert met een andere ICBE of een ander compartiment, of wordt gesplitst in twee of meer ICBE's of compartimenten tenzij de CSSF aan de Feeder de goedkeuring verleent om:

(i) een feeder te blijven van dezelfde Master of de Master die voortvloeit uit de fusie of splitsing van de Master;

(ii) ten minste 85% van zijn vermogen te beleggen in deelbewijzen of aandelen van een andere master; of (iii) zijn beleggingsbeleid te wijzigen om zich om te vormen in een niet-feeder.

Ontbinding en vereffening van het Fonds

De Beheermaatschappij kan te allen tijde en om welke reden dan ook voorstellen het Fonds te ontbinden en te vereffenen.

De ontbinding en vereffening van het Fonds zullen plaatsvinden:

a) Op beslissing van de Beheermaatschappij;

b) Bij stopzetting van hun taken door de Beheermaatschappij of door de Depotbank in overeenstemming met Artikel 21, punten b), c), d) en e) van de Wet, als zij niet binnen twee maanden vervangen zijn, onverminderd de specifieke omstandigheden uiteengezet i n punt c) hieronder;

c) Bij faillissement van de Beheermaatschappij;

d) Als het nettovermogen van het Fonds gedurende meer dan zes maanden minder bedraagt dan het door de Wet bepaalde minimum;

e) Op beslissing van de CSSF.

Als het nettovermogen van het Fonds tot onder twee derde van het wettelijke minimumkapitaal zou zakken, kan de Beheermaatschappij besluiten tot de ontbinding van het Fonds.

In geval van de ontbinding van het Fonds zal de vereffening worden uitgevoerd door een of meer vereffenaars die natuurlijke p ersonen of rechtspersonen kunnen zijn. Ze zullen hiertoe worden aangeduid door de Beheermaatschappij, die hun bevoegdheden en verloning zal bepalen, en zonder afbreuk te doen aan de toepassing van de Wet.

De netto-opbrengsten uit de vereffening van elk compartiment, elke categorie of elke klasse, zal door de vereffenaars worden verdeeld onder de houders van deelbewijzen van elk compartiment of elke categorie of klasse, in een evenredige verhouding tot het aant al deelbewijzen dat deze houden in het compartiment, de categorie of de klasse.

In geval van een vereffening van het Fonds zonder meer, wordt het nettovermogen tussen de in aanmerking komende partijen verdeel d in een evenredige verhouding met de gehouden deelbewijzen in het Fonds. Enige nettotegoeden die op het moment van de afsluiti ng van de vereffening en ten laatste binnen een maximumperiode van negen maanden vanaf de vereffeningsdatum niet zijn uitgekeerd, zullen in bewaring worden gegeven bij de Luxemburgse Caisse de Consignation tot het einde van de wettelijk voorgeschreven ter mijn.

De berekening van de netto-inventariswaarde, van alle inschrijvingen, omzettingen en terugkopen van deelbewijzen van deze compartimenten, categorieën en/of klassen zal tijdens de vereffeningsperiode eveneens worden opgeschort.

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

41 / 47

DEEL II

BNP PARIBAS COMFORT BOND FUND afgekort tot BNPP COMFORT BOND FUND

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

42 / 47

BNP PARIBAS COMFORT Bond Fund

Beleggingsdoelstelling

De beleggers de hoogst mogelijke groei van het belegde kapitaal bieden in combinatie met een brede risicospreiding.

Beleggingsbeleid

Het compartiment belegt minstens 51% van zijn vermogen in kapitalisatieaandelen of -deelbewijzen van ICB's die focussen op vastrentende instrumenten en/of de geldmarkt.

Het compartiment kan beleggen in ICB’s die absoluutrendementsbeleggingen nastreven. In dit geval hebben de onderliggende beleggingen een vaste allocatie in vastrentende instrumenten als kern van hun strategie. De focus ligt op een internationale diversificatie van de beleggingen.

Het compartiment kan met het oog op afdekking en/of voor beleggingsdoeleinden ook gebruikmaken van aan vastrentende instrumenten gerelateerde derivaten zoals (maar niet beperkt tot) futures, valutatermijncontracten en -swaps, credit default swaps, opties en variantie-/volatiliteitsswaps voor een totale verplichting die beperkt is tot 100% van de totale nettowaarde van de portefeuille.

Contanten die op uitzonderlijke, aanvullende en tijdelijke basis worden gehouden, worden niet vergoed.

Het compartiment kan aan houders van deelbewijzen een dividend uitkeren dat overeenstemt met of hoger ligt dan de huidige rentevoet van staatsobligaties op 5 jaar van EMU-landen. De dividenden, in voorkomend geval, zullen jaarlijks worden betaald op 20 november van elk jaar (of op de volgende bankwerkdag indien 20 november een feestdag is in Luxemburg).

Risicoprofiel

Specifieke risico’s van het compartiment:

 Tegenpartijrisico

 Transactierisico en bewaarrisico

 Derivatenrisico

 Risico's met betrekking tot opkomende markten

 Risico's in verband met beleggingen in bepaalde landen

Raadpleeg Bijlage 3 van Deel I van het Prospectus voor een overzicht van de generische risico’s.

Beleggersprofiel

Op de deelbewijzen van het compartiment kan worden ingeschreven door in aanmerking komende beleggers die willen beleggen in deelbewijzen die beschikbaar zijn in overeenstemming met de beleggingsdoelstelling van het compartiment.

Boekhoudkundige valuta EUR

Categorieën van deelbewijzen

Categorie Klasse ISIN-code Dividend Referentievaluta Andere waarderingsvaluta's

Classic CAP LU0223387498 Nee EUR NVT

Classic DIS LU0223387738 Ja EUR NVT

Privilege DIS LU1746306742 Ja EUR NVT

I CAP LU1862364590 Nee EUR NVT

I DIS LU1862364673 Ja EUR NVT

Deze klassen van deelbewijzen zijn niet noodzakelijk actief

BNP PARIBAS COMFORT BOND FUND afgekort tot BNPP COMFORT BOND FUND

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

43 / 47 Vergoedingen verschuldigd door het compartiment

Categorie Beheer (max.) Prestatie (max.) Distributie (max.) Overige

(max.) TAB (1)

Classic 0,75% Nee Geen 0,30%

0,05%

Privilege 0,40% Nee Geen 0,20%

I 0,35% Nee Geen 0,30% 0,01%

(1) Taxe d’abonnement. Daarnaast moet de Vennootschap mogelijk buitenlandse ICB-belasting en/of andere heffingen van toezichthouders betalen in het land waar het compartiment geregistreerd is voor distributie.

Adviesvergoeding: maximaal 0,10%

Indirecte vergoeding: maximaal 3,00%

Voor elke actief deelbewijs is er een document met essentiële beleggersinformatie (KIID) beschikbaar waarin onder andere de introductiedatum, de referentie-/boekhoudkundige valuta en de in het verleden behaalde resultaten zijn vermeld. De KIID’s zijn beschikbaar op de website www.bnpparibas-am.com.

Aanvullende informatie

Waarderingsdag

Voor elke dag van de week waarop de banken in Luxemburg geopend zijn voor handel (een “Waarderingsdag”) is er een overeenkomstige NIW op die Waarderingsdag, behalve als 50% of meer van de onderliggende activa niet kan worden gewaardeerd.

De NIW is verkrijgbaar op de maatschappelijke zetel van de Beheermaatschappij, bij de plaatselijke agenten, in de dagbladen die zijn geselecteerd door de Raad van Bestuur, en op de website www.bnpparibas-am.com.

Voorwaarden voor inschrijving/omzetting/terugkoop:

Inschrijvings-, terugkoop- en omzettingsorders zullen worden verwerkt tegen een onbekende netto-inventariswaarde in overeenstemming met de hierna beschreven regels, alleen op handelsdagen in Luxemburg, en de vermelde tijd is de tijd in Luxem burg.

Centralisatie van orders Handelsdatum van orders Berekenings- en publicatiedatum van de NIW

Vereffeningsdatum van orders 16.00 uur CET voor

STP-orders, 12.00 uur CET voor niet-STP-orders op de dag vóór

de Waarderingsdag van de NIW (D-1).

Waarderingsdag (D) Twee dagen na de Waarderingsdag (D+2)

Maximaal drie bankwerkdagen na de Waarderingsdag (D+3) (1)

(1) Als de vereffeningsdag een officiële feestdag is voor de valutazone, zal de vereffening op de volgende werkdag plaatsvinden.

Informatie over het verleden:

De categorie “Classic” is geïntroduceerd op 18 augustus 2005 tegen een prijs van EUR 100 per deelbewijs

.

Belasting

Potentiële houders van deelbewijzen wordt aanbevolen om in hun plaats van herkomst, verblijf of domicilie grondig te informer en naar de eventuele fiscale gevolgen van hun belegging.

BNP PARIBAS COMFORT EQUITY DIVIDEND EUROPE afgekort tot BNPP COMFORT EQUITY DIVIDEND EUROPE

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

44 / 47

BNP PARIBAS COMFORT Equity Dividend Europe

Beleggingsdoelstelling

De beleggers de hoogst mogelijke groei van het belegde kapitaal bieden in combinatie met een brede risicospreiding.

Beleggingsbeleid

Het compartiment belegt minstens 95% van zijn vermogen in kapitalisatieaandelen of -deelbewijzen van ICB's die, op hun beurt, enkel beleggen in instrumenten van de aandelenmarkten. Daarnaast, en naar keuze van het beleggingsbeheerteam, zullen deze ICB's een hogere dividendopbrengst hebben dan het gemiddelde van de Europese markten. De focus ligt op een voornamelijk Europese diversificatie van de beleggingen (minstens 90% van dergelijke beleggingen).

Contanten die op uitzonderlijke, aanvullende en tijdelijke basis worden gehouden, worden niet vergoed.

Beleggingen in vorderingen van om het even welk type (obligaties, kasbons of vergelijkbare effecten) en financiële derivaten zijn niet toegestaan.

Het compartiment kan aan houders van deelbewijzen een relatief hoog nettodividend uitkeren dat 1% hoger ligt dan het rendement van de MSCI Europe Index. De dividenden, in voorkomend geval, zullen jaarlijks worden betaald op 20 november van elk jaar (of op de volgende bankwerkdag indien 20 november een feestdag is in Luxemburg).

Risicoprofiel

Specifieke risico’s van het compartiment:

Geen

Raadpleeg Bijlage 3 van Deel I van het Prospectus voor een overzicht van de generische risico’s.

Beleggersprofiel

Op de deelbewijzen van het compartiment kan worden ingeschreven door in aanmerking komende beleggers die willen beleggen in deelbewijzen die beschikbaar zijn in overeenstemming met de beleggingsdoelstelling van het compartiment.

Boekhoudkundige valuta EUR

Categorieën van deelbewijzen

Categorie Klasse ISIN-code Dividend Referentievaluta Andere waarderingsvaluta’s

Classic CAP LU0233246957 Nee EUR NVT

Classic DIS LU0233247419 Ja EUR NVT

Privilege DIS LU1746308524 Ja EUR NVT

Deze aandelenklassen zijn niet noodzakelijk actief

BNP PARIBAS COMFORT EQUITY DIVIDEND EUROPE afgekort tot BNPP COMFORT EQUITY DIVIDEND EUROPE

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

45 / 47 Vergoedingen verschuldigd door het compartiment

Categorie Beheer (max.) Prestatie (max.) Distributie (max.) Overige

(max.) TAB (1)

Classic 1,25% Nee Geen 0,35%

0,05%

Privilege 0,65% Nee Geen 0,25%

(1) Taxe d’abonnement. Daarnaast moet de Vennootschap mogelijk buitenlandse ICB-belasting en/of andere heffingen van toezichthouders betalen in het land waar het compartiment geregistreerd is voor distributie.

Adviesvergoeding: maximaal 0,15%

Indirecte vergoeding: maximaal 3,00%

Voor elke actief deelbewijs is er een document met essentiële beleggersinformatie (KIID) beschikbaar waarin onder andere de introductiedatum, de referentie-/boekhoudkundige valuta en de in het verleden behaalde resultaten zijn vermeld. De KIID’s zijn beschikbaar op de website www.bnpparibas-am.com.

Aanvullende informatie:

Waarderingsdag

Voor elke dag van de week waarop de banken in Luxemburg geopend zijn voor handel (een “Waarderingsdag”) is er een overeenkomstige NIW op die Waarderingsdag, behalve als 50% of meer van de onderliggende activa niet kan worden gewaardeerd.

De NIW is verkrijgbaar op de maatschappelijke zetel van de Beheermaatschappij, bij de plaatselijke agenten, in de dagbladen die zijn geselecteerd door de Raad van Bestuur, en op de website www.bnpparibas-am.com.

Voorwaarden voor inschrijving/omzetting/terugkoop:

Inschrijvings-, terugkoop- en omzettingsorders zullen worden verwerkt tegen een onbekende netto-inventariswaarde in overeenstemming met de hierna beschreven regels, alleen op handelsdagen in Luxemburg, en de vermelde tijd is de tijd in Luxem burg.

Centralisatie van orders Handelsdatum van orders Berekenings- en publicatiedatum van de NIW

Vereffeningsdatum van orders 16.00 uur CET voor

STP-orders of 12.00 uur CET voor niet-STP-orders op de dag

voorafgaand aan de Waarderingsdag van de NIW

(D-1).

Waarderingsdag (D) Twee dagen na de Waarderingsdag (D+2)

Maximaal drie bankwerkdagen na de Waarderingsdag (D+3) (1)

(1) Als de vereffeningsdag een officiële feestdag is voor de valutazone, zal de vereffening op de volgende werkdag plaatsvinden.

Informatie over het verleden:

De categorie “Classic” van het compartiment is geïntroduceerd op 4 november 2005 tegen een prijs van EUR 100 per deelbewijs

.

Naamsverandering van het compartiment van “Equity High Dividend Europe” in “Equity Dividend Europe” op 19 oktober 2018.

Belasting

Potentiële houders van deelbewijzen wordt aanbevolen om in hun plaats van herkomst, verblijf of domicilie grondig te informeren naar de eventuele fiscale gevolgen van hun belegging.

BNP PARIBAS COMFORT SUSTAINABLE EQUITY WORLD PLUS afgekort tot BNPP COMFORT SUSTAINABLE EQUITY WORLD PLUS

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

46 / 47

BNP PARIBAS COMFORT Sustainable Equity World Plus

Beleggingsdoelstelling

De waarde van het vermogen te verhogen op middellange termijn.

Beleggingsbeleid

Het compartiment belegt minstens 95% van zijn vermogen in kapitalisatieaandelen of -deelbewijzen van ICB's die, op hun beurt, beleggen in instrumenten van de aandelenmarkten die zijn uitgegeven door bedrijven die duurzame ontwikkelingscriteria inzake maatschappelijke verantwoordelijkheid en/of milieuverantwoordelijkheid en/of goed bes tuur toepassen.

De focus ligt op een internationale diversificatie van de beleggingen.

Contanten die op uitzonderlijke, aanvullende en tijdelijke basis worden gehouden, worden niet vergoed.

Beleggingen in vorderingen van om het even welk type (obligaties, kasbons of vergelijkbare effecten) en financiële derivaten zijn niet toegestaan.

Risicoprofiel

Specifieke risico’s van het compartiment:

Transactierisico en bewaarrisico

Risico’s met betrekking tot opkomende markten

Risico van kleine beurskapitalisaties en gespecialiseerde sectoren of nichesectoren

Risico’s in verband met beleggingen in bepaalde landen

Raadpleeg Bijlage 3 van Deel I van het Prospectus voor een overzicht van de generische risico’s.

Beleggersprofiel

Op de deelbewijzen van het compartiment kan worden ingeschreven door in aanmerking komende beleggers die willen beleggen in deelbewijzen die beschikbaar zijn in overeenstemming met de beleggingsdoelstelling van het compartiment.

Boekhoudkundige valuta EUR

Categorieën van deelbewijzen

Categorie Klasse ISIN-code Dividend Referentievaluta Andere waarderingsvaluta’s Classic

Solidarity CAP LU1040910678 Nee EUR NVT

Classic

Solidarity DIS LU1040913698 Ja EUR NVT

Deze aandelenklassen zijn niet noodzakelijk actief

BNP PARIBAS COMFORT SUSTAINABLE EQUITY WORLD PLUS afgekort tot BNPP COMFORT SUSTAINABLE EQUITY WORLD PLUS

BNP PARIBAS COMFORT - Prospectus - Deel II - Versie van OKTOBER 2018

47 / 47 Vergoedingen verschuldigd door het compartiment

Categorie Beheer (max.) Liefdadigheidsvergoeding

(1) Prestatie (max.) Distributie (max.) Overige

(max.) TAB (1) Classic

solidarity

1,20% 0,05% Nee Geen 0,35% 0,05%

(1) te verdelen onder de volgende Liefdadigheidsorganisaties: “Microstart” en “Stichting Tegen Kanker”

(2) Taxe d’abonnement. Daarnaast moet de Vennootschap mogelijk buitenlandse ICB-belasting en/of andere heffingen van toezichthouders betalen in het land waar het compartiment geregistreerd is voor distributie.

Adviesvergoeding: maximaal 0,15%

Indirecte vergoeding: maximaal 3,00%

Voor elke actief deelbewijs is er een document met essentiële beleggersinformatie (KIID) beschikbaar waarin onder andere de introductiedatum, de referentie-/boekhoudkundige valuta en de in het verleden behaalde resultaten zijn vermeld. De KIID’s zijn beschikbaar op de website www.bnpparibas-am.com.

Aanvullende informatie:

Waarderingsdag

Voor elke dag van de week waarop de banken in Luxemburg geopend zijn voor handel (een “Waarderingsdag”) is er een overeenkomstige NIW op die Waarderingsdag, behalve als 50% of meer van de onderliggende activa niet kan worden gewaardeerd.

De NIW is verkrijgbaar op de maatschappelijke zetel van de Beheermaatschappij, bij de plaatselijke agenten, in de dagbladen die zijn geselecteerd door de Raad van Bestuur, en op de website www.bnpparibas-am.com.

Voorwaarden voor inschrijving/omzetting/terugkoop:

Inschrijvings-, terugkoop- en omzettingsorders zullen worden verwerkt tegen een onbekende netto-inventariswaarde in overeenstemming met de hierna beschreven regels, alleen op handelsdagen in Luxemburg, en de vermelde tijd is de tijd in Luxem burg.

Centralisatie van orders Handelsdatum van orders Berekenings- en publicatiedatum van de NIW

Vereffeningsdatum van orders 16.00 uur CET voor

STP-orders of 12.00 uur CET voor niet-STP-orders op de dag

voorafgaand aan de Waarderingsdag van de NIW

(D-1).

Waarderingsdag (D) Twee dagen na de Waarderingsdag (D+2)

Maximaal drie bankwerkdagen na de Waarderingsdag (D+3) (1)

(1) Als de vereffeningsdag een officiële feestdag is voor de valutazone, zal de vereffening op de volgende werkdag plaatsvinden.

Informatie over het verleden:

Het compartiment was geopend voor inschrijvingen van 1 april 2014 tot 16.00 uur (Luxemburgse tijd) op 30 mei 2014.

De categorie “Classic Solidarity” is geïntroduceerd op 10 juni 2014 tegen een prijs van EUR 100,00 per deelbewijs. De eerste NIW is berekend op 12 juni 2014

.

Belasting

Potentiële houders van deelbewijzen wordt aanbevolen om in hun plaats van herkomst, verblijf of domicilie grondig te informer en naar de eventuele fiscale gevolgen van hun belegging.