• No results found

Dit hoofdstuk geeft informatie over wat u moet doen als er een probleem optreedt met het dockingstation.

Algemeen

1. Het dockingstation werkt niet nadat het op een computer met de geleverde USB-C-kabel is aangesloten.

• Let erop dat u de netvoedingsadapter, het netsnoer en de USB-C kabel gebruikt die met het dockingstation zijn geleverd. Koppel elke kabel los en sluit hem weer aan, om te controleren of ze correct werken. Het dockingstation heeft altijd een externe voedingsadapter nodig om te kunnen werken, omdat hij geen voeding krijgt van uw computer.

• Controleer of de computeraansluiting (USB-C- of USB 3.1-aansluiting) die op het dockingstation is aangesloten, correct werkt.

• Controleer of het stuurprogramma van het dockingstation correct is geïnstalleerd op uw computer.

Als dit niet zo is, installeert u het stuurprogramma en start u de computer opnieuw op.

2. Het 2,4 GHz draadloze toetsenbord of de 2,4 GHz draadloze muis werkt niet goed. Probleem: De muisaanwijzer is traag of beweegt niet. Bepaalde tekens gaan verloren bij het invoeren met het toetsenbord.

Zorg dat u de ontvanger van het 2,4 GHz-apparaat aansluit op de USB 2.0-aansluiting op het dockingstation.

3. Het oplaadproces wordt traag nadat ik mijn apparaat (zoals een mobiele telefoon) op het dockingstation heb aangesloten om op te laden.

Let erop dat u uw apparaat aansluit op de Always On USB 3.1-aansluiting Gen 2. Als u het dockingstation loskoppelt van de computer, verloopt het opladen mogelijk sneller.

4. Mobiele telefoons of andere USB-apparaten kunnen niet opgeladen worden, wanneer ze aangesloten zijn op de Always On USB 3.1-aansluiting Gen 2 van het dockingstation.

Het wordt aanbevolen het dockingstation van de computer los te koppelen om vervolgens mobiele telefoons of andere USB-apparaten op te laden.

5. Mijn computer kan niet met de muis en het toetsenbord worden geactiveerd wanneer de computer op de Always On USB 3.1-aansluiting Gen 2 van het dockingstation is aangesloten.

Let erop dat uw muis of toetsenbord is aangesloten op een andere USB-aansluiting (USB 2.0-aansluiting aanbevolen) op het dockingstation in plaats van op de Always On USB 3.1-aansluiting Gen 2.

6. Het dockingstation voorziet mijn computer niet van stroom nadat het is aangesloten op de computer met de meegeleverde USB-C-kabel.

Let erop dat u de netvoedingsadapter en het netsnoer gebruikt die met het dockingstation zijn geleverd.

Video-uitvoer

1. Het externe beeldscherm is leeg.

• Controleer of de computer die is aangesloten op het dockingstation, correct werkt en niet in de slaapstand of sluimerstand staat. Wanneer de computer in de slaapstand of sluimerstand staat, is het externe beeldscherm altijd leeg.

• Zorg dat u niet meer dan twee externe beeldschermen tegelijk aansluit.

• Zorg ervoor dat het stuurprogramma van het dockingstation op de juiste manier is geïnstalleerd.

• Controleer of de volgende verbindingen juist zijn:

– De verbinding tussen het dockingstation, de USB-C-kabel en de computer

© Copyright Lenovo 2018 13

– De verbinding tussen het dockingstation, de netvoedingsadapter, het netsnoer en het stopcontact – De verbinding tussen het dockingstation, uw videokabel en het externe beeldscherm

Als het probleem blijft, ontkoppelt u alle verbindingen met het dockingstation en verwijdert u het

stuurprogramma van het dockingstation. Vervolgens installeert u het stuurprogramma opnieuw en sluit u alle kabels opnieuw aan op het dockingstation. Zie Hoofdstuk 2 'Het dockingstation instellen' op pagina 5.

2. Ik kan geen video's op het externe beeldscherm afspelen, maar ik kan ze wel op het beeldscherm van de computer afspelen.

Sommige computers ondersteunen niet het COPP-protocol (Certified Output Protection Protocol). In dat geval kunt u de beveiligde video's niet afspelen op het externe beeldscherm dat is aangesloten op het dockingstation.

Als u video's wilt afspelen op het externe beeldscherm, sluit u het externe beeldscherm aan op een beschikbare DisplayPort- of HDMI-aansluiting op uw computer. Breid vervolgens de video-uitvoer van het beeldscherm van de computer uit naar het externe beeldscherm. Meer informatie vindt u in 'De externe beeldschermen configureren' op pagina 10.

3. De beelden op het externe beeldscherm flikkeren.

Controleer de resolutie van het externe beeldscherm en zorg dat u de aanbevolen resolutie gebruikt.

Meer informatie vindt u in 'De externe beeldschermen configureren' op pagina 10.

4. De beelden op het externe beeldscherm hebben niet de juiste kleur.

Controleer de kleurkwaliteit van het externe beeldscherm en pas deze naar wens aan. Meer informatie vindt u in 'De externe beeldschermen configureren' op pagina 10.

5. De computer kan web flashes afspelen. Als u echter het venster naar het externe beeldscherm sleept en het afspeelscherm maximaliseert, stopt de weergave.

Om het probleem om te lossen moet u het programma Adobe Flash Player bijwerken naar de laatste versie.

Audio

Er komt geen geluid uit de luidsprekers van mijn computer of ik kan de audioaansluiting van de computer niet gebruiken.

Lenovo-computers gebruiken standaard de audioaansluiting op het dockingstation, wanneer het dockingstation wordt aangesloten. Daarbij worden de ingebouwde audioaansluiting op de computer

uitgeschakeld. U kunt echter de ingebouwde audioaansluiting op de computer handmatig inschakelen. Meer informatie vindt u in 'Gebruik van de audio-aansluiting' op pagina 7.

Bijlage A. Informatie voor gehandicapten

Documentatie in toegankelijke indelingen

Lenovo biedt elektronische documentatie in toegankelijke indelingen, zoals van tags voorziene PDF- bestanden of HTML-bestanden (Hypertext Markup Language). Elektronische documentatie van Lenovo wordt ontwikkeld om te garanderen dat slechtziende gebruikers de documentatie middels een schermlezer kunnen lezen. Elke afbeelding in de documentatie beschikt ook over voldoende alternatieve tekst zodat slechtziende gebruikers de afbeelding kunnen begrijpen als ze een schermlezer gebruiken.

Het programma Adobe Reader moet op uw computer zijn geïnstalleerd om PDF-bestanden te kunnen openen en bekijken. Het programma Adobe Reader kan ook gedownload worden op:

http://www.adobe.com

© Copyright Lenovo 2018 15

Bijlage B. Handelsmerken

De volgende benamingen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen:

Lenovo Lenovo-logo ThinkPad® ThinkPad-logo

Microsoft en Windows zijn merken van de Microsoft-groep van bedrijven.

DisplayPort is een handelsmerk van de Video Electronics Standards Association.

De termen HDMI en HDMI High-Definition Multimedia Interface zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing LLC in de Verenigde Staten en andere landen.

USB-C is een handelsmerk van USB Implementers Forum.

Intel en Intel Core zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen.

AMD is een geregistreerd handelsmerk van Advanced Micro Devices, Inc.

NVIDIA en GeForce zijn handelsmerken van NVIDIA Corporation.

Andere benamingen van bedrijven, producten of diensten kunnen handelsmerken zijn van andere ondernemingen.

© Copyright Lenovo 2018 17