• No results found

Name: Martijn Jacob Kool

PhD Period: 2012-2016

Department: Neuroscience

Promotor: Prof.dr. Y. Elgersma

Co-promotor: Dr. G.M. van Woerden

Research School: Graduate School Neurosciences Amsterdam Rotterdam (ONWAR)

1. PhD Training Year Workload (ECTS)

Article 9 Course required for animal research 2012 1.5

Biostatistical methods I: basic principles (NIHES) 2013 5

Interneuron Summer School Amsterdam 2014 1.5

Biomedical English Writing and Communication 2016 4

Conferences

E-Phys Brain Conference, department of Neuroscience 2013-2015 0.5

ONWAR annual PhD meeting, Driebergen (poster presentation) 2012-2013 1

Interneuron Summer School Amsterdam (Conference part) 2014 0.5

Society for Neuroscience annual meeting Chicago (poster presentation) 2015 1.5

Seminars and workshops

Neuroscience department seminar series 2010-2016 2

Seminar at Essen University (presentation) 2017 1

2. Teaching

Medical curriculum “Functional anatomy of the musculoskeletal system” 2013-2016 10

“Anatomy of the eye” classes for medical students 2013 0.5

“General anatomy of the body” classes for medical students 2015 0.5

Workshop Hippocampal Field Recording for Master of Neuroscience students 2012-2016 3

Supervising Masters theses

H.E. Bodde (Master of Neuroscience student) 2015-2016 1.5

Other

A

DANKWOORD

Als je denkt dat je het lastigste gehad hebt, komt er nog het dankwoord. Er zijn een hoop mensen die ik wil bedanken.

Laat ik beginnen met mijn copromotor. Geeske, wat vond ik het fijn toen je aan het begin van mijn PhD terugkwam in het lab. Je had direct door hoe mijn projecten in elkaar staken en wist ze op te delen en goed vervolg te geven. Ik heb altijd met groot plezier van je geleerd, met je gediscussieerd en onderdeel uitgemaakt van de CAMK2- club (inclusief zelfgedrukte T-shirts!). Mijn promotie heeft langer geduurd dan we aanvankelijk gepland hadden. Toch ben ik ontzettend blij dat ik je eerste echte PhD student was. Dat neemt niemand me meer af.

Ten tweede mijn promotor, prof. dr. Elgersma. Beste Ype, al vroeg tijdens de Summerschool wist ik het zeker, bij jouw lab wil ik graag mijn project doen. Een eiwit wat zo’n cruciale rol speelt bij het vormen van het geheugen, hoe kan dat nou niet interessant zijn. Ik was direct verkocht, ook al zal onze gedeelde passie voor producten van Apple daar ook een rol in hebben gespeeld. Bedankt voor de steun, je expertise en het handhaven van een goede balans tussen werk en privé op het lab.

Andere commissieleden, prof. dr. Borst, prof. dr. Kushner en prof. dr. Hoebeek. Beste Gerard, bedankt voor het kritisch beoordelen van mijn thesis en voor de vele hulp rondom de elektrofysiologie de afgelopen jaren. Beste Steven, bedankt voor alle intrigerende discussies en de mooie colleges. Beste Freek, bedankt voor de discussies en de leuke tijd in Chicago! Prof. dr. Kessels en dr. Nadif Kasri, bedankt voor het plaatsnemen in de commissie.

Lieve collega’s van het Elgersma Lab. Edwin, wat was je een fijne collega en wat mis ik je vrolijke blik als je weer eens met een bak ijs terugkwam uit het moleculaire lab (“kijk voor je, kl#j%”), de door jou geschetste dilemma’s die elk moment van de dag op konden komen en je opgeruimde bureau. Mehrnoush, you have an amazing talent for field electrophysiology. It’s always been a great pleasure to work besides you. I can still get jealous on how seemingly easy you placed those electrodes and got great responses from the slices. Minetta, bedankt dat je altijd met geduld de administratie rondom de muizen op je nam, ook als ik op de valreep met wijzigingen kwam waardoor de breedings moesten worden omgegooid. Hanna, mijn eerste master-studente! Wat heb je het goed gedaan en wat was je al gelijk van belangrijke waarde voor een aantal van mijn projecten. Ik vond het heel fijn samenwerken. Jolet, partner in crime binnen

alle leuke avondjes eten in Rotterdam of Utrecht en de late avonden in de stad. Bedankt allen met wie ik heb samengewerkt de afgelopen jaren: Nils, Susan, Caroline, Thijs, Iris, Monica, Diana, Guy, Jay, Jaga, Linda, Martina, Myrthe, Sara, Elisabeth, Marielle, Erika, Elize and everyone I might forget.

Lieve vrienden: Rochus, Jeff, Olivier, Stephan en Tip. Bedankt voor de avondjes chillen na een drukke week op het lab of in het ziekenhuis, voor de provocerende discussies en de vele grappen. Iets minder bedankt voor de 300+ aan dagelijkse berichten (FFF), er is wat kostbare (onderzoeks)tijd verloren gegaan. Imke, bedankt voor het zojuist aanreiken van een glas spa rood tijdens het schrijven van deze alinea, waarbij je expliciet vroeg om een vermelding. Thnx chickie!

Lieve Thomas en Laura-anne, leuk dat jullie mijn paranimfen zijn! Thomas, ik snap niet hoe je kan kiezen voor motor systems als er ook zoiets moois bestaat als de hippocampus. Toch ervaren we nu samen hoe het is om een PhD af te ronden. Ik ben blij dat we dat samen doen en niet alleen. Succes met de laatste loodjes! Lieve Laura-anne, ik kan me nu moeilijk voorstellen dat je ooit op het lab hebt gewerkt. Je stap uit de wetenschap is je zo goed afgegaan. Toch leuk om mijn PhD in de oude stijl af te sluiten, zoals vroegah. Bedankt voor de vele avonden eten, dansjes en spelen!

Lieve schoonfamilie, bedankt voor alle steun over de afgelopen jaren. Jullie hebben vanaf de eerste dag al meegeleefd. Jan, bedankt voor de geweldige illustratie van de hippocampus die nu op de voorkant van mijn boekje staat.

Lieve papa en mama, jullie hebben je altijd ingezet voor de beste basis op het gebied van onderwijs. Ik ben jullie daar heel dankbaar voor, maar het is nu wel even klaar met de diploma’s. Bedankt dat jullie er altijd voor me zijn. Yorick, onze werelden liggen ver uit elkaar maar je bent altijd geïnteresseerd in hoe het gaat en wat ik precies doe. Uit zelfbescherming houd ik je weg uit de organisatie van mijn feestje, anders verdedig ik straks mijn PhD in een cookiemonster pak, na 5 shotjes campari met gelakte nagels. Michelle, bedankt voor je kritische blik op mijn steenKool Engels, je weet van wie ik het heb.

Tot slot mijn vrouw. Lieve Marieke, bedankt voor je eindeloze geduld als ik in de avonden en weekenden verder werkte aan het afronden van dit boekje, terwijl dit ten koste ging van tijd met zijn tweetjes. Er komen mooie maanden toeren in Europa aan, waar we door niks worden gehinderd om elke dag te doen wat we zelf willen met onze hoofden helemaal vrij van verplichtingen.

Novel Insights