• No results found

Overzicht van de selectie van gerechtigden op het bedrijventerrein Peelerpark te Assen

In document [VERSLEPENDE GEVOLG(D)EN] 2011 (pagina 76-80)

bedrijventerrein Peelerpark te Assen

3: Overzicht van de selectie van gerechtigden op het bedrijventerrein Peelerpark te Assen

De selectie is geordend per straat. Voorafgaand aan de individuele straten is eerst een overzicht gemaakt van gerechtigden die meerdere malen op het bedrijventerrein voorkomen. Deze

gerechtigden hebben extra aandacht gekregen. Bijzonderheden m.b.t. deze gerechtigden en/of hun kavels worden bij de gerechtigden vermeldt. Van de overige gerechtigden is op basis van de naam via de Nationale Bedrijvengids en controle ter plaatse nagegaan of de gerechtigden daadwerkelijk ter plaatse actief zijn.

Kavels zonder adres zijn niet meegenomen in het onderzoek op het Peelerpark. Dit zijn er twaalf. Sommigen van deze kavels komen tweemaal voor in de uitdraai van KoL (2ekeer mét adres).

Gerechtigden met meerdere objecten (11-14):

1. Gemeente Assen: De gemeente is in bezit van meerdere onuitgegeven percelen. Eveneens staat de gemeente nog geregistreerd als gedeeltelijk gerechtigde op enkele percelen die ook deels van projectontwikkelaars zijn. Daarnaast bezitten de kavels van de gemeente geen adresgegevens. 2. Van Triest b.v.: Een verhuurder van bedrijfspanden. De panden op dit bedrijventerrein in bezit van deze gerechtigde zijn verhuurd of te huur aangeboden.

3. Veluwse vastgoed combinatie: In bezit van twee kavels op het Peelerpark. Het pand dat op deze adressen staat wordt te huur aangeboden. Zie hiervoor o.a. de websites van ‘Funda in business’ en ‘de bedrijfsmakelaar’.

4. ROJA b.v.: In bezit van twee aaneengrenzende panden, waarin verschillende bedrijven gehuisvest zijn.

5. Berend Thijs: [geen gehoor]

6. Aktivabedrijf Enexis Noord b.v.: Geen adressen aanwezig. Het betreft hier locaties van hoogspanningsmasten.

7. Aprisco bv: Bezit drie kavels, waarvan twee aaneengrenzend zijn en bebouwd zijn met één pand. Op de verschillende locaties zijn verschillende bedrijven gevestigd. Op de duo-locatie zijn ISS en Office center gevestigd. Op de andere locatie is een bedrijf gevestigd dat gespecialiseerd is in garage- en industriedeuren.

8. Nefkens vastgoed b.v.: Grond staat op naam van het moederbedrijf. Het pand is in gebruik door het filiaal van de autohandel Nefkens-Noord (bedrijfsuitbreiding).

9.Bauke Toren: Twee adressen geregistreerd onder deze gerechtigde. Achteraf bleek het om één perceel te gaan. Het bedrijf dat hier gevestigd is voert echter een andere (familie)naam.

10.Berend Jochum Jan Casemier: Onduidelijk wie nu de eigenaar van het opleidingscentrum is dat op het adres gevestigd is. Het tweede kavel op naam van deze gerechtigde is een (nog) niet ontwikkeld perceel.

11. Haase Bouwbedrijf b.v.: Projectontwikkelaar die een bedrijfsverzamelgebouw heeft gebouwd. Men kon zich inkopen voor de bouw van het pand plaatsvond. Enkele van de adressen in het pand

staan nog te koop. Tevens staat een andere gerechtigde (iemand die zich heeft ingekocht) geregistreerd in de AKR op hetzelfde kavel als het bouwbedrijf? Van de ontwikkelaar/eigenaar zijn geen contactgegevens aanwezig, alleen van de makelaar.

12. Henk Haase ontwikkeling bv: Zéér waarschijnlijk dezelfde ondernemer als Haase Bouwbedrijf b.v.. Bezit een gedeelte van een perceel, samen met de gemeente Assen.

13. Aale Ramaker / Alexander Ramaker: Twee gerechtigden, waarvan de een in de uitdraai van KoL geen adres heeft. Gezien de leeftijd van de twee gerechtigden zijn dit waarschijnlijk vader en zoon. Geen gehoor bij bezoek en telefonisch eveneens niet geslaagd te contacteren. (eigenaar)

14. Michiel Oldenburg / Oldenburg deurbewerking beheer bv: Twee gerechtigden, de ondernemer (woonsituatie) en de onderneming (bedrijvigheid). Eén pand met twee adressen. De eigenaar was niet aanwezig bij een bezoek en bij telefonisch contact werd er meerdere malen verzocht het op een later tijdstip weer te proberen. (eigenaar)

Overige gerechtigden (51):

Van de 51 overige gerechtigden zijn er 14 gevestigd in bedrijfverzamelpanden. De twee

verzamelpanden in kwestie zijn opgesplitst in losse eigendommen. Iedere gerechtigde is dus voor een deel eigenaar van het pand. In deze verzamelpanden zijn meerdere bedrijven benaderd. Ten tijde van de bezoeken waren de eigenaren zelf veelal afwezig. Enkele afspraken voor een later contact zijn gemaakt, maar deze contacten hebben nooit plaatsgevonden. Afwezigheid van de eigenaar was hierbij de voornaamste reden, gevolgd door ‘geen tijd’. Dit was een veel voorkomend probleem, wat niet zeer onwaarschijnlijk samenhing met de tijd van het jaar en de extreme weersomstandigheden. Dit laatste is waarschijnlijk mede de oorzaak geweest dat vrijwel geen enkel bedrijf dat zich

specialiseerde in reparaties en/of auto’s tijd of interesse had voor het beantwoorden van de vragen. Gezien de opzet van de 1ecase was het gebrek aan deelnemende gerechtigden niet direct een doodsteek voor het onderzoek. Het ging er immers om dat er naar werd gekeken of er een filter opgesteld kon worden binnen het OVB. Er is uiteindelijk van alle voorkomende typen transacties en soorten eigendom op het Peelerpark informatie.

Omdat privépersonen en hun bedrijven beiden geregistreerd staan op hetzelfde en/of aaneen gebouwde adressen gevestigd zijn levert dit bij de telling van gerechtigden af en toe problemen op. Om inconsistentie te voorkomen zijn alle geregistreerde gerechtigden meegeteld. Later zijn bij gerechtigden die hetzelfde bleken te zijn bij elkaar gevoegd.

Er is een onderscheid gemaakt in het diagram tussen eigenaren binnen een verzamelpand en overige eigenaren. Ten eerste is dit gedaan vanwege het verschil in de manier waarop de grond is verkregen. Dit is bij de verzamelpanden gebeurd door zich in te kopen in een project van een ontwikkelaar. Ten tweede beschikken deze eigenaren niet over een eigen pand, maar over een deel van een pand. Ten slotte was er bij de verzamelpanden bovengemiddeld veel sprake van leegstand en/of niet bedrijf gerelateerde functies (bv. een stallingsfunctie).

De selectie van de gerechtigden en het verkrijgen van de gegevens op het Peelerpark is weergegeven in de onderstaande diagram.

In document [VERSLEPENDE GEVOLG(D)EN] 2011 (pagina 76-80)