• No results found

Ouders en school als partners

In document Schoolgids Verleg je grenzen (pagina 16-0)

3. Ondersteuning en begeleiding

3.10 Ouders en school als partners

Groene Hart ziet een goede relatie tussen ouders en school als voorwaarde voor het bieden van de juiste ondersteuning aan leerlingen. Ouders en school wor-den gezien als partners die op respectvolle wijze met elkaar in gesprek gaan om leerlingen de ondersteu-ning te bieden die nodig is om op school succesvol te zijn. Koers VO heeft een informatiegids Passend Onderwijs voor ouders. Deze is te vinden op www.koersvo.nl/ouders.

4

Communicatie en overleg

4.1 Medezeggenschap Medezeggenschapsraad

Binnen Groene Hart is er een formeel over- legplat-form (wettelijk geregeld): de Medezeggen- schaps-raad (MR). De MR heeft op basis van de wet mede-zeggenschap op scholen (WMS) op verschil- lende onderwerpen van beleid in de school instem- mings-bevoegheid of adviesbevoegdheid. Denk hierbij aan de veiligheid van leerlingen en personeel, maat- rege-len in het kader van COVID-19, de ouderbijdrage en het leerlingenstatuut. De MR heeft een personeels- geleding (6 leden), een oudergeleding (3 leden)en een leerlingengeleding (3 leden), elk met hun eigen instemmings- en adviesbevoegdheden. Voor contact met de MR kunt u een e-mail sturen naar

dhr. J.L. Westerhof, secretaris van de MR (j.l.westerhof@calvijn.nl).

Ouderkring

De ouderkring is een kring van ouders die om de school heen staat en meedenkt met de organisatie en het onderwijs dat aan de leerlingen gegeven wordt.

De ouderkring vergadert gemiddeld vier keer per jaar. Tijdens de vergaderingen passeren verschillende onderwerpen de revue, zoals veiligheid op school, zelfstandigheid van de leerlingen, onderwijsresulta- ten, onderwijsontwikkeling en het onderwijs in het algemeen. Bij de vergaderingen is ook een delegatie van de schoolleiding aanwezig. In de ouderkring wor- den uitsluitend schoolbrede zaken besproken; per- soonlijke zaken bespreken leerlingen en ouders met de mentor of de studiecoördinator.

Leerlingraad

In school hebben we een leerlingraad. Leerlingen uit de verschillende afdelingen en jaarlagen komen per team bij elkaar om te praten over wat er speelt op onze school. Zij laten zich voeden door de leerlingen in de afdeling. De leerlingraad heeft regelmatig over- leg met de directie over het beleid. De leerlingraad wordt ook door directie geraadpleegd bij de beleids- voorbereiding.

De leerlingraad is voor ons van wezenlijk belang, omdat we het belangrijk vinden te horen hoe de leer- lingen over onderwijs en de school denken.

Tto-klankbordgroep

Voor de tto-afdeling is er een aparte klankbordgroep van ouders waar ouders van tto-leerlingen geraad-pleegd worden voor advies met betrekking tot het tto-programma.

Tto-leerlingkring

Voor de tto-afdeling is er een aparte klankbordgroep van leerlingen waar tto-leerlingen geraad- pleegd worden voor advies met betrekking tot het tto-pro-gramma.

Klassenvertegenwoordigers

Vrijwel elke klas op onze school heeft een klassen- vertegenwoordiger. Deze klassenvertegenwoordiger wordt gekozen door de klas, met hulp van de mentor.

De klassenvertegenwoordiger is iemand die op een correcte en rustige manier de klas kan vertegenwoor- digen op belangrijke momenten. Hij of zij overlegt ook met de mentor indien er belangrijk zaken in een klas spelen.

Leerlingstatuut

Op het ouder- en leerlingportaal is het leerlingstatuut van onze school terug te vinden.

4.2 Contacten school en thuis Contact met mentor

Het contact met school verloopt in eerste instantie via de mentor. Met de mentor kunt u als ouders de belangen van uw zoon/dochter bespreken. Andersom werkt dit natuurlijk eveneens zo, de mentor (of vak-docent) kan ook contact met u opnemen. U kunt de mentor bereiken via zijn e-mailadres (vierlettercode@

calvijn.nl) of in noodgevallen via het telefoonnummer van de school.

Informatieavonden

Eén of twee maal per jaar is er een informatieavond per leerjaar. De eerste avond is bedoeld als kennisma- kingsmoment met de mentor. Ouders en leerling komen samen op gesprek op kennis te maken en leerdoelen vast te stellen. De tweede informatieavond staat bijvoorbeeld in het kader van de keuze van een vakkenpakket.

Contactmomenten

Een aantal maal per jaar organiseren we een contact- moment met de school. Het eerste moment is een gesprek van tien minuten met de mentor, samen met uw zoon/dochter. Bij de andere momenten bestaat de mogelijkheid om met de vakdocenten te spreken. Ook bij deze gesprekken is de aanwezigheid van uw zoon/

dochter van groot belang.

Leerling- en ouderportaal

Ouders en leerlingen krijgen een inlogcode, waarmee zij toegang hebben tot het portaal (portal.calvijn.nl voor leerlingen; ouder.calvijn.nl voor ouders). Op het portaal vindt u naast de algemene schoolinformatie praktische zaken als brieven en een digitale versie van de schoolgids.

Voor de aanvang van het schooljaar ontvangen de ouders/verzorgers een opgave van de kosten die samenhangen met de gekozen schoolsoort. Via het portaal kunnen de ouders/verzorgers aangeven welke (specifieke) activiteiten in dat schooljaar door de leerling worden afgenomen. Vervolgens kan met iDEAL betaald worden of gekozen worden voor een factuur en overschrijving via de bank. Mocht u pro- blemen hebben met het portaal, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk voor ouders (zie veelge- stelde vragen op het inlogscherm).

In het leerlingportaal heeft de leerling toegang tot Of-fice 365. Hier kan gratis gebruik gemaakt worden van de diverse Office-toepassingen als Word, Excel, Po- werpoint en Outlook. Outlook wordt gebruikt door school om met leerlingen te communiceren. Leerlin-gen hebben een eiLeerlin-gen e-mailadres om met de school te communiceren. Belangrijke informatie sturen we

naar dit mailadres, daarom is het van belang om dit regelmatig te bekijken. Tevens hebben leerlingen de beschikking over Onedrive waarin zij hun documen-ten kunnen opslaan. Bij het verladocumen-ten van de school is het e-mailadres met alle toebehoren om te zetten naar een eigen account, zodat alle documenten ook na het behalen van het diploma beschikbaar blijven.

4.3 Rapporten en cijferoverzicht

U kunt de vorderingen van uw zoon/dochter online bijhouden via het portaal en de app van Somtoday.

De app is te downloaden via de diverse stores. De cijfers zijn cumulatief (dus geen periodecijfers). Aan het eind van het jaar krijgt de leerling een overgangs- rapport mee naar huis. De bevorderingsrichtlijnen staan in het ouder- en leerlingportaal.

5

Financiën

5.1 Schoolkosten

Onderwijs is voor iedereen toegankelijk. Daarom betaalt de overheid het overgrote deel van de kosten van het onderwijs in Nederland. Aanvullende zaken betalen de leerlingen of hun ouders. Dit zijn de zo-genaamde schoolkosten. Groene Hart ontvangt van de overheid een vergoeding voor schoolboeken en lesmateriaal dat specifiek voor één leerjaar door de betreffende school wordt voorgeschreven en noodza-kelijk is voor het volgen van het onderwijsprogramma.

De school stelt deze schoolboeken en dit lesmateriaal kosteloos ter beschikking aan leerlingen. Voor som-mige lesmaterialen, zoals een woordenboek en atlas, ontvangt de school geen financiële bijdrage van de overheid en vraagt de school een vergoeding van de ouders/verzorgers.

Wat verstrekt de school kosteloos aan leerlingen?

• leerboeken;

• werkboeken;

• projectboeken en tabellenboeken;

• examentrainingen en examenbundels, voor zover deze tot de verplichte leermiddelen behoren;

• eigen leermateriaal van de school;

• laptop (hiervoor tekenen ouders/verzorgers een gebruikersovereenkomst)

• licentiekosten van digitaal leermateriaal.

De kosten van het vervangen van boeken in de loop van het schooljaar bij verlies of beschadiging zijn voor de ouders/verzorgers. Het vervangende boek kan besteld worden bij Van Dijk (de leverancier van de boeken en lesmateriaal). De ouders/verzorgers ontvangen hiervoor een rekening. Aan het einde van het schooljaar worden de boeken weer ingeleverd op school. Bij beschadiging of een verloren boek ont-vangt u eveneens een rekening van van Dijk.

Met welke kosten moeten ouders/verzorgers reke-ning houden?

Voor bepaalde lessen moeten de leerlingen spullen bij zich hebben die niet op de boekenlijst staan. Dit brengt extra kosten mee. Ouders/verzorgers moeten rekening houden met kosten voor de volgende zaken:

• atlas

• agenda;

• rekenmachine;

• sportkleding;

• pennen, geodriehoek, schriften en dergelijke.

• Kleurpotloden en etui

• Huur en borg voor het gebruik van het gardero- bekastje op school. Voor het veilig opbergen van eigendommen heeft elke leerling een gar- derobe kastje. Naast een jaarlijkse bijdrage voor onderhoud, wordt een bedrag als borg in reke- ning gebracht. Dit bedrag ontvangt u terug bij inlevering van het sleuteltje.

5.2 De ouderbijdrage

Groene Hart biedt alle leerlingen een veilige plek om te leren, zich te ontwikkelen en hun diploma te halen.

We creëren een krachtige en motiverende leeromge-ving en kansen voor kinderen die iets extra’s nodig hebben. Wij bereiden uw zoon/dochter voor op een vervolgopleiding, een plek in de maatschappij en op werk. Om dit te kunnen realiseren zijn aanvullende activiteiten en diensten noodzakelijk die niet kunnen worden bekostigd uit de vergoeding die de school van de overheid ontvangt. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan culturele en sportieve activiteiten of ac-tiviteiten in het kader van de identiteit van de school, goede ICT-voorzieningen, bedrijfsbezoeken, verze-keringen, en goede communicatiemiddelen. Hiervoor vragen we u een vrijwillige bijdrage voor de algemene schoolkosten van € 36,50.

Daarnaast kan er sprake zijn van klasgebonden activi-teiten of diensten, zoals bijvoorbeeld een introductie-programma, een excursie, werkweek of buitenlandse reis. Deze kosten kunnen per leerjaar en soms zelfs per klas verschillen. Juist deze extra activiteiten zijn belangrijk voor kinderen en vormen de hoogtepun-ten van het jaar. Samen uit, de wereld ontdekken en andere inzichten opbouwen. We vinden dit belangrijk voor uw zoon/dochter.

Solidariteitsfonds

We geloven in in-clusiviteit: elk kind heeft er recht op om mee te doen met alle activiteiten en voorzie-ningen. Om minder daadkrachtige ouders tegemoet te komen, willen we ouders vragen om een kleine bijdrage te leveren aan dit fonds. Ouders die de ouderbijdrage aantoonbaar niet kunnen opbrengen kunnen mogelijk aanspraak maken op de gelden uit het solidariteitsfonds. Deze bijdrage is € 5,- en is uiteraard geheel vrijwillig.

De MR heeft met de opbouw van de vrijwillige ouder-bijdrage ingestemd. Wij rekenen er daarom op dat alle ouders deze bijdrage betalen. Wij merken vol-ledigheidshalve nog op dat het niet betalen van de vrijwillige ouderbijdrage de toelating tot de school en de deelname aan het onderwijs, de activiteiten en de examens niet belemmert. Als de totaal ontvangen bijdrage te laag is voor een activiteit kan de school genoodzaakt zijn de activiteit te annuleren. De ouders die wel voor de activiteit betaald hebben, zullen het geld teruggestort krijgen. Vooralsnog doen we ons uiterste best om alle klasgebonden activiteiten door te laten gaan en hopen we dat we kunnen rekenen op uw bijdrage. Al het voorgeschreven lesmateriaal wordt gratis verstrekt.

5.3 Leerlingpas

Alle leerlingen krijgen de beschikking over een leer- lingpas. Afhankelijk van de school kunnen zij gebruik- maken van een aantal voorzieningen:

• het gebruik van de schoolbibliotheek.

• schoolongevallenverzekering;

• toegang tot feestavonden, georganiseerd door de school en/of de leerlingenraad tegen een gereduceerd tarief;

Daarnaast kan de leerling met de leerlingpas een kopie of print betalen. De leerlingpas heeft een start- saldo van € 5,-. Dit startsaldo wordt eenmalig door de school verstrekt en staat op de pas bij ontvangst.

Indien dit tegoed niet meer toereikend is kan de leer-ling (of ouders/verzorgers) dit opwaarderen via het portaal. Via iDEAL kan er een bedrag worden opge-waardeerd (minimaal € 2,50).

Als de leerling zijn/haar opleiding heeft afgerond of vroegtijdig stopt dan kan het overgebleven tegoed niet teruggevorderd worden en komt het te vervallen.

De leerlingpas wordt alleen de eerste keer gratis ver- strekt. Als de pas zoek raakt, wordt € 5,- in rekening gebracht voor het verstrekken van een nieuwe pas.

Dit kan worden aangevraagd bij de schooladministra- tie.

5.4 Schoolkosten per leerjaar

In de onder- en bovenbouw hebben de leerlingen een gewone rekenmachine nodig. De bovenbouwleerlin-gen vwo en havo die wiskunde in hun pakket hebben, moeten daarnaast zelf een grafische rekenmachine aanschaffen. Deze kost ca. € 100,00. In een van de eerste lessen in de bovenbouw wordt aangegeven om welke grafische rekenmachine het gaat.

Verantwoording tto-kosten

Om tweetalig onderwijs te kunnen realiseren, is een extra ouderbijdrage nodig. De (extra) onderdelen van tto krijgen we namelijk niet door overheid bekostigd.

Alle extra activiteiten die bovenop het reguliere pro- gramma komen, worden hieruit gefinancierd, bijvoor- beeld extra lessen Engels, extra activiteiten, excursies, uitwisselingen, lidmaatschap van netwerken zoals het Nuffic, Anglia en World- school, licenties, examenkos- ten en extra lesmaterialen in het Engels. Indien u de kosten voor tto niet of niet in een keer kunt betalen, kunt u contact opnemen met de coördinator tto, mevrouw Van Rijswijk. Zij zal, in overleg met de di- recteur, bekijken welke financiële regeling we kunnen treffen.

Verantwoording kosten sportprogramma

Voor leerlingen van het sportprogramma worden verschillende clinics en sportieve uitjes georganiseerd om de leerlingen te laten kennismaken met sporten.

Ook wordt er speciale sportkleding aangeschaft. Om het sportprogramma te realiseren is een extra ouder- bijdrage nodig. In leerjaar 1 en 2 is er daarnaast eens in de twee jaar een wintersportreis naar het buiten- land. De kosten hiervoor liggen bij benadering rond de € 550,00. Dit bedrag is niet opgenomen in het overzicht schoolkosten. De volgende reis vindt plaats in het cursusjaar 2021-2022. Voor de vakken BSM en LO2 vragen we eveneens een bijdrage voor de extra sportieve activiteiten in de (voor)examenjaren.

Betaling ouderbijdrage

Vóór aanvang van het schooljaar ontvangen de ou- ders/verzorgers een opgave van de kosten. Aan het begin van het eerste leerjaar verstrekt Groene Hart ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen een wacht-woord voor toegang tot het digitale ouderpor- taal.

Via dit ouderportaal kunnen de ouders/verzor- gers aangeven welke (specifieke) activiteiten in dat schooljaar door de leerling nog meer worden afgeno- men. Via het ouderportaal kunnen ouders/verzorgers vervolgens met iDEAL betalen of kiezen voor een factuur en overschrijving via de bank. Een uitzonde- ring is er voor de werkweken die in sommige leerjaren gepland zijn. Deze werkweken zijn meestal aan het begin van het schoolleerjaar bekend. De kosten van de werkweek kunnen soms gedurende het school-jaar betaald worden. Daarnaast is er een reductie- en kwijtscheldingsregeling die op het ouderportaal te

Schoolgids 2021-2022

Overzicht van de schoolkosten

SCHOOLKOSTEN

GROENE HART 2021-2022 1mh/1hv 1v 2v/2h 2m 3m 4m 3h 4h

Algemene ouderbijdrage (o.a. premie ongevallenverzekering, ICT voorzienin-gen, etc.)

€ 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50

Huur kluis € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 cultuuractiviteit en/of CJP Cultuurkaart € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 introductieprogramma (bedrag

afhanke-lijk van de activiteiten)

€ 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 17,50 € 17,50 € 10,00 € 15,00

buitenroosteractiviteiten € 30,00 € 30,00 € 45,00 € 40,00 € 35,00 € 35,00 € 25,00 € 42,00 excursie einde jaar (bedrag afhankelijk

van de bestemming)

€ 30,00 € 30,00 € 35,00 € 35,00 € 35,00 € 35,00 € 12,50

Dinslaken (4H leerlingen met Duits in het pakket)

€ 75,00

Eurodisney (vrijwillig) € 75,00

SOK (programma lo) ** € 30,00 € 30,00

vijfdaagse excursie buitenland € 400,00 € 400,00

alternatief programma voor leerlingen die niet meegaan op meerdaagse excur-sie naar het buitenland

€ 75,00

totaal bedrag: € 129,00 € 129,00 € 149,00 € 144,00 € 146,50 € 616,50 € 129,00 € 708,50

SCHOOLKOSTEN

GROENE HART 2021-2022 5h 3v 4v 5v 6v

Algemene ouderbijdrage (o.a. premie ongevallenverzekering, ICT voorzienin-gen, etc.)

€ 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50 € 36,50

Huur kluis € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50

cultuuractiviteit en/of CJP Cultuurkaart € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 introductieprogramma (bedrag

afhan-kelijk van de activiteiten)

€ 15,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 25,00

buitenroosteractiviteiten € 20,00 € 20,00 € 40,00 € 20,00 € 10,00 excursie einde jaar (bedrag afhankelijk

van de bestemming)

€ 35,00 € 12,50 € 10,00 € 25,00

Eurodisney (vrijwillig) € 75,00 € 75,00

SOK (programma lo) ** € 30,00 € 30,00 € 30,00

vijfdaagse excursie buitenland € 400,00

alternatief programma voor leerlingen die niet meegaan op meerdaagse excur-sie naar het buitenland

€ 75,00

totaal bedrag: € 199,00 € 124,00 € 626,50 € 129,00 € 194,00

Extra kosten (niet elke leerling volgt elke activiteit)

extra kosten GH 1mh/1ha/ 2v/2h 2m 3m 4m 3h 4h

Eureka programma 1v en 2v € 50,00 € 50,00

tto programma leerjaar 1, 2, 3, 4ht/4vt € 300,00 € 300,00 € 300,00 € 300,00 € 350,00 € 300,00 € 300,00 Buitenlandreis leerjaar 1, 2, 3, 4ht/4vt € 150,00 € 150,00 € 150,00 € 150,00 € 150,00 € 150,00 sportprogramma introductie en clinics € 180,00 € 180,00 € 160,00 € 160,00

BSM programma 4havo € 75,00

Excursie Lille voor leerlingen met Frans in hun pakket

€ 20,00

taaldagen incl. excursie Lille voor leerlingen Frans in hun pakket

€ 20,00 € 20,00

Wintersportreis sportklassen leerjaar 2 (schooljaar 2020-2021 en schooljaar 2021-2022)

€ 550,00 € 550,00

totaal bedrag: € 630,00 € 660,00 € 470,00 € 350,00 € 470,00 € 545,00

extra kosten GH 5h 3v 4v 5v 6v

Eureka programma 3v en 4v € 50,00 € 50,00

tto programma leerjaar 3, 4mt, 4ht/4vt, 5ht/5vt, 6vt

€ 350,00 € 300,00 € 300,00 € 350,00 € 350,00

Buitenlandreis leerjaar 3, 4ht/4vt € 150,00 € 150,00

BSM programma 5havo € 75,00

Excursie Lille voor leerlingen met Frans in hun pakket

€ 20,00

Excursie Parijs Frans (vrijwillig) € 100,00 € 100,00

taaldagen incl. excursie Lille voor leerlingen Frans in hun pakket

€ 20,00

NT/NG: practicumdagen universiteit Göttingen, sikkelcelanemie, DNA onderzoek, inclusief middag indoor ski ** BIO/SK

€ 150,00

totaal bedrag: € 525,00 € 520,00 € 500,00 € 370,00 € 600,00

* De CJP is een voordeelpas voor iedereen tot 30 jaar, die korting geeft bij bioscopen, festivals, musea, theaters, op reizen, dvd’s, games, magazines, kleding en de zorgverzekering. De cultuurkaart is dus een pas met vele privévoordelen, maar de cultuurkaart is in de eerste plaats een manier om op school gezamenlijke culturele activiteiten te organiseren en te betalen.

Doordat u, als ouder, een bijdrage levert van € 12 (€ 2 administratiekosten), krijgt de school per leerling € 5 extra van de overheid. Dat betekent dat we € 15 per leerling beschikbaar hebben voor culturele activitei-ten, zoals een museumbezoek.

** Deze kosten worden apart geïnd, met de mogelijk-heid van gespreide betaling wanneer het om bedra-gen groter dan € 150,00 gaat. U wordt daarvan apart op de hoogte gesteld.

*** De schoolkosten tto waarvoor een bijdrage van de ouders wordt gevraagd, betreffen algemene kosten voor (extra) lessen en activiteiten en kosten voor de excursies en/of uitwisselingen. De extra lessen betref-fen lessen Engels (onder meer IB). Daarnaast gaat het onder meer het lidmaatschap van netwerken zoals het Europees Platform, Anglia en Worldschool en licenties en extra lesmaterialen in het Engels.

Schoolgids 2021-2022

5.5 Kluisjes

Iedere leerling krijgt aan het begin van het schooljaar een kluisje toegewezen om waardevolle spullen in op te bergen. De kluisjes zijn eigendom van de school. In de kluisjes worden alleen dingen opgeborgen die met school en onderwijs te maken hebben. Om misbruik te voorkomen, behoudt de directie van de school zich het recht voor de kluisjes op ieder gewenst moment te controleren, al of niet in het bijzijn van de huurder.

De school is niet aansprakelijk voor diefstal en/of in-braak. Elke leerling huurt op school een eigen kluisje, waarin hij alleen zijn eigen materialen en kostbaarhe-den kan opbergen. Per schooljaar wordt hiervoor

€ 12,50 huur betaald. Bij verlies van een sleutel bren-gen wij de kostprijs (€ 10,00) voor een nieuwe sleutel in rekening.

6

Praktische en administratieve zaken

6.1 Wijzigingen persoonsgegevens

Het is in ieders belang dat de school over de juiste gegevens van uw kind beschikt en dat u voor ons te allen tijde bereikbaar bent. Het is in dat verband ook nuttig als wij, waar mogelijk, kunnen beschik- ken over het telefoonnummer waarop u altijd bereikbaar bent. Wij noteren deze gegevens in ons leerlingad- ministratiesysteem SOM. Wij verzoeken u om wijzi- gingen in uw persoonlijke omstandigheden (verhui- zing, nieuw telefoonnummer e.d.) rechtstreeks in het ouderportaal aan te geven. Op deze wijze hebben we altijd de juiste gegevens in SOM staan.

6.2 Lesuitval

Het komt voor dat een les uitvalt door afwezig- heid of ziekte van een docent. De afwezigheid van een docent wordt via Zermelo vermeld. De roostermaker probeert het rooster aan te passen. Alle lesuren die in de eerste en tweede klassen uitvallen, worden in prin- cipe opgevangen door een andere docent. Vanaf klas 3 worden leerlingen verwezen naar de leerpleinen.

Lesuitval komt ook voor voor ten gevolge van stu- diemiddagen en vergaderingen voor de docenten.

Wij proberen dit zoveel mogelijk te beperken, maar helaas is lesuitval niet altijd te voorkomen.

6.3 Ziekte- en afwezigheidmelding

Uiteraard kan het voorkomen dat uw zoon/dochter ziek wordt of dat uw zoon/dochter om een andere re-den moet verzuimen. Als school willen wij daar graag van op de hoogte worden gebracht.

Ziekmelden voor 8.15 uur

Wanneer uw kind door ziekte niet naar school kan, vragen we u dit dagelijks via het absentieformulier voor 8.15 uur te melden.

Bezoek arts, tandarts etc.:

U kunt een bezoek aan een arts, tandarts en

U kunt een bezoek aan een arts, tandarts en

In document Schoolgids Verleg je grenzen (pagina 16-0)