In document 2016 nr. 4 REDACTIE: 44 jaargang nr. 4 (pagina 34-55)

34

Veteranen Nieuws

Someren Veteranen 0 - 4 SJVV Veteranen 9 april 2016

Voetballen is simpel, maar simpel voetballen blijkt vaak het moeilijkste wat er is.

Deze Cruijffiaanse uitspraak hebben we na deze wedstrijd tijdens de derde helft door en door besproken. We weten weer helemaal welke tactiek we zullen gaan toepassen over twee weken in de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen SPV. De week daarna wordt het uit flink bikkelen tegen Asten.

Om sommige supporters toch maar te vriend te houden, omdat ze anders bij het doorlezen van het digitale clubblad een lamme vinger krijgen van het scrollen, zal er van deze wedstrijd slechts een zeer kort verslag worden gedaan.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

36

38

40 Someren Veteranen 4 - 3 SPV Veteranen

23 april 2016

SV Someren - SPV: Rene opent magistraal!!!!

Er was onzekerheid over het feit of de wedstrijd tegen SPV wel door kon gaan. Onze tegenstander kampt al geruime tijd met een structureel spelers tekort. Dat had een zaterdag zonder voetbal betekend en dus het risico op vormverlies. Dat is de schrik van elke coach en dus ook voor die van ons. Jan had flink moeten onderhandelen aan beide kanten om drie spelers van ons team in de selectie van SPV te krijgen. Je kunt per slot van rekening niet zomaar plotseling van kleur veranderen.

42 Magistraal opende René al na 2 minuten speeltijd de score voor de

thuisploeg. Zonder te aarzelen poeierde hij de bal vanaf 20 meter in één rechte lijn in het doel van de tegenstander. De mannen uit Vlierden plus de drie in hun vreemd aanvoelende uitdossing waren even aangeslagen.

Er werd bij SPV niet meteen doorgeschakeld naar de afgesproken posities, waardoor Tommy nog in dezelfde minuut met een net buiten de zestien geplaatst boogballetje gemakkelijk de 2e treffer op zijn naam kon zetten.

Het spel kreeg gaande weg de wedstrijd wat meer karakter en er ontstonden enkele gevaarlijke situaties voor de Blauw-Witten. Ralf en Hans deden in de voorhoede hun uiterste best en ik probeerde achterin het die van ons zo moeilijk mogelijk te maken. Een snelle actie en goed samenspel tussen Tommy en Marco zorgde er echter voor dat Marco al in de 13e minuut de nummer drie binnen kon schieten.

44 Bij SPV kwam de frustratie boven drijven en in een enkel geval wil dat dan wel eens leiden tot een beter spel. Het lukte de Vlierdenaren om betere combinaties neer te zetten, waardoor er voor Ralf op links kansen ontstonden om door te breken. In de 21e minuut lukte het hem om Marc op het verkeerde been te krijgen en de 3 - 1 te forceren. “Volgende week d ’r langs.”, werd er vanuit de dug-out geroepen, want dat deed toch wel ff zeer!

Het viel vervolgens niet mee voor de achterhoede van de thuisploeg om de gretigheid om te scoren door onze/hun spits een halt toe te roepen. Na een minuut kreeg Ralf via een assist van nota bene Hans de bal opnieuw in het doel van Marc. Dit werd toch wel ‘n bietje pijnlijk! Maar de pijn werd nog heviger toen Hans met een volgende assist in de 27e minuut een volgende aanvaller van SPV de gelijkmaker liet maken. En we hadden nog maar alleen de 1e helft op ons netvlies staan!

46 Vanuit de kleedkamer van de tegenstander was flink overleg te horen geweest. Een nieuw strijdplan was voor de dag getoverd, wat op de gezichten van de tegenstander duidelijk stond af te lezen. Met Geert als snel geschut in de voorhoede moest er een oplossing gevonden kunnen worden om een verdere blamage te voorkomen. Het werd mee en dan spannend, óók voor de tegenstander, maar uiteindelijk werd het verzet van SPV gebroken, was bij Ralf waarschijnlijk de pijp leeg, had Hans geleerd van zijn fouten en passte ik de bal in de voeten van de verkeerde speler, waardoor Dennis uiteindelijk in de 46e minuut het winnende en verlossende doelpunt maakte.

(*Het woord “tegenstander” is in dit verslag voor meerdere uitleg vatbaar.

De redactie waarschuwt echter dat men hiervoor wel kleur moet durven bekennen, wat niet wegneemt dat dit weer kan leiden tot enige en tijdelijke verwarring.)

Foto’s: Wim Tekst: Marcel

48

PINKBLUES

Stichting Blues Someren heeft in samenwerking met de Somerense kasteleins het programma voor de PINKBLUES rond en vindt plaats vanaf vrijdag 13 mei t/m 16 mei a.s.

Dit wordt de eerste keer dat dit blues festival met de naam PINKBLUES wordt georganiseerd in Someren.

Henry Tinnemans

50

52 SV SOMEREN B3 KAMPIOEN

Someren B3 na sensationele 15-2 winst op Gemert kampioen!

Na de najaarscompetitie al als kampioen te hebben afgesloten, heeft Someren B3 ook in de voorjaarscompetitie optimaal gepresteerd. Er werd maximaal geprofiteerd van de misstap welke Rhode B2 vandaag maakte.

Door de 2-2 van Rhode tegen Rood-Wit, en deze 15-2 klapper van Someren zijn ze op de ranglijst Bavos B1 in doelpunten voorbij gestreefd en kan Rhode de Somerense voetballers in punten niet meer inhalen.

Jongens, leiders, trainers, sponsor en supporters van harte gefeliciteerd!!