• No results found

De organisatie op school

Er komt heel wat kijken bij de organisatie op onze school! In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over de dagelijkse gang van zaken.

Voor specifieke afspraken kunt u hoofdstuk 6 raadplegen en bijlage 3: ‘schoolregels’.

Aanmelding

Is De Winde de school van uw keuze gewor-den? Dan bent u van harte welkom!

U kunt uw kind als volgt aanmelden:

 U meldt uw belangstelling voor onze school bij de directeur, in ieder geval voordat uw kind 3 jaar en 10 maanden is. Zij maakt met u een afspraak voor een intakegesprek.

 U ontvangt tijdens het gesprek een infor-matiemap. Deze map bevat onder andere deze schoolgids, de schoolkalender en een aantal inschrijvingsformulieren, waaron-der een inschrijfformulier om lid te worden van de vereniging Ynsprong. Samen met uw kind krijgt u een rondleiding door onze school, maakt u kennis met de leerkrach-ten en bezoekt u de toekomstige groep van uw kind.

 Ongeveer 6 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, maakt de leerkracht een afspraak met u voor een kennismakingsbezoek bij u thuis. De overdrachtsformulieren van peu-terspeelzaal/kinderopvang draagt u dan over aan school.

Uw kind kan vóór de eerste schooldag een aan-tal dagdelen wennen. U maakt hiervoor met de betreffende groepsleerkracht een afspraak.

Functies

Onze school heeft een directeur die vrijgesteld is van lesgevende taken. Hierdoor is hij volledig gericht op het leiden van de school. Naast de 20 leerkrachten is er voor de muzikale vorming elke week een vakleerkracht aanwezig in alle groepen. Ook voor de vakgebieden program-meren, bewegingsonderwijs en handvaardig-heid worden de lessen door vakdocenten ver-zorgd.

Onze leerkrachten zijn 's morgens een half uur voor schooltijd en 's middags minimaal 45 mi-nuten na schooltijd aanwezig. Dat is gemakke-lijk voor intern overleg, maar ook voor u als ou-ders is het goed te weten wanneer u de leer-krachten kunt bereiken.

Wij bieden stagiaires graag een leer- en werk-plek. U kunt bij ons stagiaires tegenkomen van de PABO, de en van de opleiding ‘Onderwijsas-sistent’.

Wij werken op school met een kernteam. Dit team bewaakt de aansturing, planning en eva-luatie van alle activiteiten op school. De func-ties binnen onze school zijn:

 De directeur: is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op school

(onderwijs, kwaliteit, innovatie en be-heer) en geeft leiding aan het team.

 De leerkracht: verzorgt het onderwijs en de begeleiding van de leerlingen.

 Onderwijsassistent: ondersteunt de leerkrachten in de groepen.

 Twee interne begeleiders (IB-ers): hou-den zich bezig met het ondersteunings-beleid en coachen van leerkrachten.

 ICT-coördinator: is verantwoordelijk voor zaken rondom computers, iPads, chromebooks en informatietechnolo-gie.

 IKC-coördinator: coördineert afstem-ming van onderwijs met kinderopvang, peuteropvang en BSO en natuurlijk ook met kerk, clubs en verenigingen in het dorp.

 Onderbouw- en bovenbouw coördina-tor. Zijn verantwoordelijk voor overleg met het team en maken inhoudelijke onderwijszaken bespreekbaar. De in-put vanuit de leerkrachten wordt ge-deeld door de coördinatoren met de directeur en IB-ers.

 Waarnemend directeur: In geval van afwezigheid van de directeur is de waarnemend directeur het aanspreek-punt en zij heeft bepaalde specifieke management taken.

Vakdocenten

Een school waar muziek in zit! ♪ Maar ook be-weging, programmeertalent en creativiteit!

Al meerdere jaren werken wij met een vakdo-cent voor muziek, Meester Theun Stienstra en programmeren, Meester Auke Willem Kam-pen.

Door het inzetten van werkdrukmiddelen heb-ben we sinds 2019 ook vakdocenten aange-steld voor handvaardigheid, Juf Ria Weidema en juf Trees Dessener van Duinen. Sinds vorig jaar hebben we ook voor bewegingsonderwijs een vakdocent, meester Liekele Paulusma

Meester Liekele geeft alle groepen eens per week een les bewegingsonderwijs. Vanaf schooljaar 2021 – 2022 draaien we een pilot met de inzet van een vakdocent Frysk in groep 6,7 en 8, juf Aaltsje Vriesinga

We staan achter het inzetten van de kennis en kunde van vakspecialisten die de expressievak-ken op waarde schatten en hier inhoudelijk een motiverende en aantrekkelijke vorm aan kun-nen geven. In de tijd dat de kinderen les krijgen van een vakdocent in of buiten school, kunnen de leerkrachten andere onderwijsinhoudelijke taken verrichten.

Ziektevervanging

Bij ziekte van een leerkracht maken wij gebruik van de vervangingspool van de stichting. Dit is een pool van vaste invalkrachten die kortdu-rende vervangingen verzorgt. In geval van lang-durige ziekte, zoeken wij zo snel mogelijk een oplossing voor langere termijn.

Buitenschoolse opvang

Wilt u gebruik maken van opvang voor uw kind buiten schooltijd? De voor- en naschoolse op-vang (Buitenschoolse opop-vang) wordt uitge-voerd door de organisatie Kinderwoud, Van Weerden Poelmanstraat 2b in Hurdega-ryp. Coördinator Kinderwoud: mevrouw A.

Dedic: 06-23631645.

Schooltijden

Onze school werkt met het 5 gelijke dagenmo-del. Dit betekent dat alle kinderen op alle schooldagen van 8.30 tot 14.00 uur naar school gaan.

De kleuters kunnen vanaf 10 minuten voor schooltijd in de groep worden gebracht. De groepen 3 t/m 8 gaan 5 minuten voor schooltijd naar binnen. Zo kunnen we op tijd met de les-sen beginnen. Bij regen mogen de kinderen 10 minuten voor schooltijd naar binnen.

De groepsindeling

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

Groep 1/2a Juf Geertje Dijkstra Groep 5b/6a Juf Gretha van

der Ploeg

Juf Gretha van der Ploeg Groep 6b Meester Arjen

Huisman Groep 7 Meester Bertus

Mientjes

De vakanties in het schooljaar 2021-2022 Periode

Herfstvakantie 16 t/m 24 oktober

Kerstvakantie 25 december t/m 9 januari Voorjaarsvakantie 19 februari t/m 27 februari Pasen 15 t/m 18 april

Koningsdag 27 april 2021 Meivakantie 23 april t/m 8 mei Hemelvaart 26 t/m 29 mei Pinksteren 6 juni

Zomervakantie 16 juli t/m 28 augustus

We starten het nieuwe cursusjaar (‘22 – ’23) op maandag 29 augustus 2022.

De leerlingen zijn eveneens vrij op:

ma 27-09, wo 03-11, di 15-02, ma 28-02, vrij 18-03, woe 25-05, vrij 17-06, di 28-06.

Leerplicht en verlof-en verzuimregeling

Vanaf 4 jaar mag uw kind naar school. Volgens de wet is uw kind leerplichtig vanaf de eerste dag van de maand na zijn/haar vijfde verjaar-dag. In de wet zijn regels opgenomen over ge-oorloofd en ongege-oorloofd verzuim. Het is in sommige gevallen mogelijk om toestemming te krijgen voor extra verlof, bijvoorbeeld een ex-tra vakantie buiten de schoolvakantie. Zie bij-lage 1 ‘Verlof-en verzuimregeling’.

Schorsing en verwijdering

Schorsing of verwijdering van een leerling is een zware maatregel en komt gelukkig bijna nooit voor. Binnen onze stichting kan alleen het College van Bestuur hierover een beslissing nemen. Dit vindt plaats na over-leg met de directie van school en nadat alle partijen op de hoogte zijn gesteld van het voornemen. De stichting heeft een proto-col ‘Schorsing en Verwijdering’ opgesteld.

U kunt die opvragen bij de directeur.