• No results found

11.1 Gezag van de onderhavige voorwaarden

Elk conflict zal worden geanalyseerd, beoordeeld en opgelost op basis van de onderhavige voorwaarden. Elke actie of gedrag dat verboden is door de onderhavige voorwaarden kan worden weerhouden tegen een lid dat het voorwerp uitmaakt van een klacht vanwege een ander lid of Delcampe.

In geval van conflict heeft de laatst op de website gepubliceerde versie van de onderhavige voorwaarden bindende kracht en dit ongeacht de aard van het geschil.

11.2 De Dienst Geschillenbeslechting

11.2.1 Tot wie moet men zich richten?

Elk lid dat verklaart benadeeld te zijn door een ander lid kan klacht indienen bij Delcampe.

Om dit te doen, kan hij:

• de geschillenbeheerder gebruiken om te proberen zijn geschil op te lossen;

• de link “Contact” gebruiken op de website;

• of een brief sturen naar het adres van Delcampe 11.2.2 Hoe kan men klacht indienen?

Door een bericht te sturen naar de dienst Geschillenbeslechting dat minstens de volgende informatie moet bevatten:

• het nummer van de verkoop/verkopen waardoor de klager zich benadeeld voelt;

• de gebruikersnaam van het lid waartegen de klacht wordt ingediend;

• de gebruikersnaam van de persoon die de klacht indient;

• de reden van de klacht.

11.2.3 Hoe werkt de dienst Geschillenbeslechting?

Indien nodig neemt Delcampe contact op met beide partijen om eenieders versie van de feiten te kennen. Op basis van de onderhavige voorwaarden zal Delcampe de aansprakelijkheden beoordelen en beslissen welke maatregelen moeten worden genomen.

Indien het conflict betrekking heeft op een onderwerp, een gedrag of acties die buiten de regels van de onderhavige Algemene Voorwaarden vallen, zal Delcampe beslissen welke maatregelen moeten worden genomen om de belangen van de website en zijn leden zo goed mogelijk te vrijwaren.

Merk op dat in het geval van niet-levering van een artikel terwijl de betaling al werd ontvangen, Delcampe niet tussenkomt in de geschillen betreffende niet-getraceerde verzendingen.

Merk ook op dat in het geval van niet-betaling van een aangekocht voorwerp, Delcampe niet tussenkomt in geschillen met betrekking tot betalingen per cheque.

53

11.2.4 Maatregelen

In geval van niet-naleving van een of meerdere van de onderhavige voorwaarden, behoudt Delcampe zich het recht voor om de account van een lid op te schorten of te sluiten, zonder enige vergoeding noch voorafgaande kennisgeving en/of hem de toegang te ontzeggen tot alle of een deel van zijn diensten en dit onverminderd alle schadevergoedingen waarop Delcampe aanspraak zou kunnen maken. Het lid zal de beslissingen die door Delcampe worden genomen aanvaarden zonder dat er in beroep kan worden gegaan.

Bovendien wordt overeengekomen dat de annulering van een of meerdere verkopen niet de terugbetaling van eventueel hieraan verbonden kosten tot gevolg heeft.

Andere toepasselijke maatregelen in geval van overtreding van de onderhavige voorwaarden:

• de annulering van gegeven of ontvangen evaluaties

• de annulering van verkopen

• de annulering van biedingen

• de verwijdering van openbare berichten

• de verwijdering van privéberichten

• de verwijdering van berichten op het forum

• de verwijdering van afbeeldingen

• de schorsing of de definitieve sluiting van accounts

Deze lijst is niet uitputtend en er kunnen andere maatregelen worden genomen om elke gedraging of actie te vermijden die inbreuk zou maken op de gezelligheid, het voortbestaan en de veiligheid van de Delcampe-website en zijn leden.

11.2.5 Europees platform voor onlinegeschillenbeslechting (CELEX 32013R0524) De Europese Commissie stelt een platform voor onlinegeschillenbeslechting ter beschikking. Dit platform is toegankelijk via de volgende link:

https://webgate.ec.europa.eu/odr

12 Naleving van de intellectuele of commerciële eigendomsrechten

12.1 Intellectuele eigendom van Delcampe en van derde ondernemingen

De Website en de Diensten bevatten teksten en afbeeldingen die de exclusieve eigendom zijn van Delcampe. Deze elementen worden beschermd door het auteursrecht, alsook door de intellectuele eigendom en dit voor de hele wereld (hierna genoemd “Elementen van Intellectuele Eigendom”).

De Elementen van Intellectuele Eigendom worden gratis ter beschikking gesteld van de Gebruiker, alleen voor het gebruik van de Website en de Diensten en in het kader van een normaal gebruik van hun functies.

Deze machtiging voor het gebruik van de Elementen van Intellectuele Eigendom is persoonlijk, niet-exclusief en niet overdraagbaar. Delcampe kan op elk moment deze machtiging voor het gebruik van de Elementen van Intellectuele Eigendom herroepen.

Elk gebruik in welke vorm dan ook, moet het voorwerp uitmaken van een voorafgaande schriftelijke goedkeuring door Delcampe.

In geval van niet-conform of onrechtmatig gebruik van de Elementen van Intellectuele Eigendom, behoudt Delcampe zich het recht voor om via alle rechtswegen een einde te maken aan de inbreuk op zijn rechten van intellectuele eigendom.

Elke inbreuk kan burgerlijke en/of strafrechtelijke vervolgingen met zich meebrengen.

Delcampe behoudt zich het recht voor om softwareprogramma’s en/of websites van derde ondernemingen ter beschikking te stellen van de Gebruikers.

De Gebruikers erkennen zonder voorbehoud dat ze de algemene voorwaarden die eigen zijn aan deze softwareprogramma's of websites moeten aanvaarden om er toegang tot te krijgen.

De Gebruikers erkennen bovendien dat Delcampe geen enkele garantie toekent met betrekking tot het gebruik van deze softwareprogramma’s en websites, met inbegrip van de eventuele aanwezigheid van een virus of kwaadaardige software als gevolg van het downloaden ervan.

Delcampe kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld op grond van vragen van welke aard dan ook die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met deze softwareprogramma’s en/of websites.

12.2 Intellectuele eigendom van gebruikers of van derden

Elke tekst die wordt geschreven op de verschillende dragers die door de website worden aangeboden, blijft onder de enige en volledige aansprakelijkheid van de auteur, buiten alle overdracht ten gevolge van een technisch probleem eigen aan de website.

55

Behoudens uitdrukkelijke en rechtsgeldige toestemming, mag het geen tekst bevatten die onderworpen is aan het auteursrecht of een tekst van publicitaire aard met een andere beweegreden dan de Delcampe-website.

De berichten die op het forum worden geplaatst kunnen dienen als basis voor artikels die door Delcampe tot stand worden gebracht, zonder dat hiervoor voorafgaande toestemming van de leden vereist is. In dit verband worden de gebruikersnamen van de leden die berichten op het forum hebben geplaatst niet vermeld om hun anonimiteit te bewaren, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de leden op verzoek van Delcampe.