• No results found

4. Zaanstreek-Waterland

4.4. Oostzaan

In dit hoofdstuk leest u over de projecten die wij specifiek voor de gemeente Oostzaan uitvoerden. Daarnaast hebben wij ook projecten gebieds- en regiobreed uitgevoerd. Over deze projecten leest u in de hoofdstukken 1 & 4.

Vergunningverlening

Toezicht en Handhaving

Zie toelichting gebiedsbreed over de mogelijkheden van milieu-inspecties tijdens COVID-19 en onderstaand bericht.

Controles bij bedrijven en milieubelastende activiteiten in deze bijzondere tijden van COVID-19 hebben een andere invulling

gekregen. We zijn hierbij in eerste instantie op zoek gegaan naar inspectiemethodieken op afstand. Enkel bij situaties met een hoog risico of bij potentieel onomkeerbare grote effecten hebben wij fysiek gecontroleerd. Er is daarom in lijn met de situatie gekozen voor meerom-vattende projecten die passen in de couleur locale van deze gemeente.

Asbest en Bodem Jaarverslag 2020

Oostzaan Takenpakket

 Basistakenpakket

 Volledige milieutakenpakket, inclusief beleidsvoorbereiding en –uitvoering

 Toezicht Drank en Horecawet

 Toezicht en handhaving Wabo/BWT Toelichting

 Basis- en milieutakenpakket

Waaronder vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu door

bedrijven, (asbest)sloop en ketens (grond, asbest, metaal, bruin- en witgoed) en milieuadvisering op het gebied van geluid, bodem, duurzaamheid, externe veiligheid en lucht onder meer bij ruimtelijke ontwikkelingen, saneringen, informatieverzoeken.

 Duurzaamheidsbeleid

Waaronder beleid met betrekking tot de

energietransitie, verduurzaming van de gebouwde omgeving en opwekking van hernieuwbare energie.

 Toezicht en handhaving Wabo/BWT Waaronder RO en bouw- en woningtoezicht.

Klachten

Brandveiligheid

Minister van BZK heeft gemeenten in een brief gevraagd om de meest risicovolle gebouwen in de gemeenten te inventariseren en er

vervolgens op toe te zien dat eigenaren van deze gebouwen onderzoek uitvoeren naar de brandveiligheid van de gevels en wanneer noodzakelijk maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. Wij hebben dit onderzoek naar de brandveiligheid van de

gevels uitgevoerd. Uit het onderzoek is

gebleken dat de gebruikte materialen voldoen aan de vereiste brandklasse conform het Bouwbesluit 2012. De aangebrachte materialen zijn te kenmerken als onverdacht. Dit betekent dat op dit moment, met de huidige kennis, de situatie brandveilig conform het Bouwbesluit 2012 is uitgevoerd.

Drank en Horeca

Normaal gesproken worden door ons integrale controles uitgevoerd op de naleving van de milieuregelgeving, brandveiligheid en de Drank- en Horecawet. In 2020 hebben wij ervoor gekozen om aan dergelijke controles op een andere manier invulling te geven. Er is gekozen om bij paracommerciële instellingen

administratieve controles uit te voeren. Wat betekent niet-commerciële ‘rechtspersonen’

zoals stichtingen of verenigingen die zich in de eerste plaats richten op het stimuleren van activiteiten van recreatieve aard.

Per brief zijn de documenten opgevraagd die te maken hebben met de barvrijwilligers. Het gaat dan om de registratielijst van de barvrijwilligers, de bewijzen dat de barvrijwilligers de verplichte instructie verantwoord alcoholgebruik hebben gevolgd en het bestuursreglement die daarbij horen.

Er zijn 6 controles uitgezet, bij 1 vereniging is er een overtreding geconstateerd. Het gaat bij de deze vereniging om het ontbreken van het bestuursreglement. Omdat het gaat om een verenigingen met vrijwilligers én vanwege de COVID-19 pandemie is er voor gekozen om bij een volgende fysieke controle te controleren of de overtreding is beëindigd.

WABO/BWT

Het aantal bouwprojecten en de verleende bouwvergunningen vormt de basis voor het aantal toezichtmomenten. Naast de toezichtcontroles op de verleende

bouwvergunning hebben er gebiedscontroles plaatsgevonden. Tijdens deze controles werd de

bestaande situatie vergeleken met de huidige situatie.

Ruimtelijke advisering

Programma’s en projecten

Er is verder invulling gegeven aan het

Uitvoeringsprogramma Duurzaamheidsvisie van de gemeente Oostzaan. Ter voorbereiding op de vernieuwde versie hiervan is in 2020 het eerste concept van de Duurzaamheidsnota met visie en uitvoeringsprogramma opgesteld. Aan de hand van de thema's in het Klimaatakkoord is aan inwoners, ondernemers en raadsleden een enquête voorgelegd. Met die input zijn de visies tot 2050 geschreven. Naar aanleiding van de succesvolle projecten, wettelijke kaders en

ambities is een uitvoeringsplan tot en met 2023 toegevoegd.

Regionale Energie Strategie Zaanstreek-Waterland

Voor de gemeente Oostzaan is in 2020

uitvoering gegeven aan het traject om te komen tot een Regionale Energie Strategie (RES) in samenwerking met gemeenten en stakeholders in de regio Zaanstreek-Waterland. In de RES wordt gewerkt aan het in kaart brengen van de mogelijkheden voor het opwekken van groot-schalige duurzame energie in de regio Zaanstreek-Waterland.

Transitievisie Warmte en wijkuitvoeringsplannen De Transitievisie Warmte is in concept afgerond samen met stakeholders en betrokken

ambtenaren van de gemeente. In oktober is deze ter vaststellingen aangeboden aan de raad, waarna we aan de slag zijn gegaan met nader onderzoek en uitvoering van de doelstellingen en ambities.

Duurzame Huizenroute

Afgelopen jaar hebben inwoners van gemeente Oostzaan opnieuw mee kunnen doen met de Duurzame Huizenroute in de herfst. Het gehele jaar door hebben inwoners zich aangemeld op de website om hun kennis van (kleine)

duurzaamheidsmaatregelen aan de woning te delen.

Collectieve inkoop zonnepanelen

Er heeft een succesvolle collectieve inkoop zonnepanelen voor particuliere woningeigenaren plaatsgevonden. Deze werd georganiseerd door de gemeente, ODIJ, Duurzaam Bouwloket en Stichting Eneregio.

We hebben de voorbereidingen voor een nieuwe zonnepanelenactie gecoördineerd. In het derde tertaal hebben alle koopwoningen een brief met een uitnodiging om zonnepanelen aan te schaffen ontvangen. Waarna er een online informatieavond is gehouden met Eneregio en het Duurzaam Bouwloket. De gesprekken voor de energiebesparingsactie zijn in het najaar gestart. In het eerste tertaal verwachten wij hier de resultaten van te kunnen overleggen.