• No results found

Toen ik ongeveer 9 jaar geleden naar Groningen vertrok om Bewegingsweten schappen te studeren, had ik geen idee dat mijn avontuur bij BW uiteindelijk zou

eindigen met dit proefschrift. In dit (meest gelezen) stuk van mijn proefschrift wil

ik graag een aantal mensen persoonlijk bedanken die de afgelopen jaren belan-

grijk voor me zijn geweest, me geholpen/geadviseerd hebben en vertrouwen in

me hebben gehad.

bachelor project heeft zeker meegespeeld in mijn keuze om met het MSc-PhD traject te be- ginnen. Bedankt daarvoor! Beste Tom, toen we op het congres in Miami brainstormde over hoe en of we meer samen zouden kunnen werken, wisten we beiden nog niet dat dat het begin zou zijn van een artikelenreeks. Bedankt voor al je input, je hulp en de leuke discussies over de wondere wereld van de dynamische balans en split-belt onderzoek.

Al het onderzoek in dit proefschrift had niet kunnen gebeuren zonder de hulp van een aan- tal studenten van bewegingswetenschappen. Anne, Ylva, Marloes, Kas, Tessa, Linda, Timon, Lotte, Rob en Jorien, bedankt voor de leuke samenwerking en jullie hulp tijdens alle me- tingen, ook al duurde die soms tot laat in de avond. Deze metingen hadden niet door kun- nen gaan zonder de mensen die daaraan mee wilden doen. Hierbij wil ik alle proefpersonen nogmaals bedanken voor hun tijd en moeite om mee te doen aan de onderzoeken.

Dan zijn er wat mensen bij BW die ik graag wil bedanken. Wim, Emyl, Dirk en Anniek, bedankt voor al jullie hulp rondom de metingen. Ik kwam regelmatig binnenlopen als er iets was met de loopband, de EMG sensoren, of als we weer eens nieuwe EMG plakkers nodig hadden. Jullie hiel- pen me niet alleen, maar namen ook de tijd voor een gezellig praatje. Wia, Dea en Nettie, bedankt voor jullie ondersteuning als ik wat nodig had of dingen niet kon vinden en voor de gezellige ge- spreken bij het secretariaat of de koffieautomaat. (Oud-)PhD-ers van BW, bedankt voor alle ge- zelligheid tijdens de koffiepauzes, de PhD uitjes, de vrijmibo’s en de congressen. In het bijzonder wil ik mijn roomies van het eerste uur noemen: Tjerk, Lisette en Marika. Ik zal de discussies over airsquats, functies van fruit en groeten, de tem- peratuur in het kantoor en de discriminatiebrief- jes niet snel vergeten. Ook waren jullie zo lief

om langs te komen mijn korfbalwedstrijden (al snapten jullie er niks van) en ontstonden de tra- dities van de wodkawoensdagen en de jaarlijkse bezoeken aan het bierfestival. Bedankt voor niet alleen de gezelligheid, maar ook jullie steun als ik het even niet zag zitten, het gezamenlijke klagen en jullie altijd goede adviezen. Dan nog een bedankje aan Tom en Sylvana, jullie hebben me goed opgevangen toen ik in de laatste paar maanden nog kort van kantoor moest wisselen. Ik blijf nog steeds verbaasd over hoe snel de snoep pot soms leeg was.

Ook mijn vriendengroepen van de studie mag ik natuurlijk niet vergeten. De altijd prachtige na- men komen nu langs. Lieve meiden van Nobeltje en de hele club van de Roddelboks, bedankt voor al jullie gezelligheid en steun tijdens niet alleen de studie BW, maar ook tijdens mijn PhD. Ondanks dat we ondertussen verspreid over Nederland wo- nen en werken, ben ik blij dat we elkaar nog af en toe zien met leuke uitjes of etentjes.

Tijdens mijn studie en PhD heb ik ook redelijk veel tijd op en rond het korfbalveld doorge- bracht bij korfbalvereniging Nic. Iedereen daar wil ik bedanken voor de leuke tijden in en buiten het veld en de goede afleiding die het korfballen bracht tijdens stressvolle periodes.

Dan een special mention naar de twee vriendin- nen die me al het langst kennen. Monique en Renske, jullie houden het ondertussen zo’n 15 jaar met me vol. Ondanks dat we niet meer dage- lijks contact hebben, kan ik altijd bij jullie terecht en weet ik dat het altijd gezellig als ik jullie wel weer zie.

Natascha en Marika, bedankt dat jullie op deze mooie dag naast me willen staan tijdens mijn promotie. Bedankt voor jullie hulp en advies tij- dens de voorbereidingen, jullie maakten deze periode leuker! Natascha, jij bent vaak een van de eerste met wie ik contact heb als er iets

gebeurd en ik kon me dan ook bijna niet voor- stellen dat je deze dag niet naast me zou staan. Bedankt voor de goede gesprekken over van alles en nog wat, je steun en je betrokkenheid! Mari- ka, ik kan me geen (kamer) 216, en dus een groot deel van mijn promotietraject, voorstellen zon- der jou. Bedankt dat ik altijd bij je terecht kon, of dat nu was voor advies of om te klagen of voor een van je prachtige GIFjes!

Jamilla en Colin, jullie zijn er letterlijk (bijna) al- tijd al bij geweest. Ondanks dat ik aan de andere kant van het land ben gaan wonen, heb ik altijd het idee gehad dat ik bij jullie terecht kon. Be- dankt voor jullie steun en betrokkenheid! Lieve papa en mama, ik heb niet genoeg woor- den om jullie te bedanken voor alles wat jullie voor me betekenen en gedaan hebben, maar ik ga toch een poging doen. Bedankt dat jullie me altijd gesteund hebben, dat ik altijd bij jullie terecht kan en dat jullie me altijd gemotiveerd hebben om te doen wat ik leuk vind. Ook al be- grepen jullie niet altijd waar ik nu weer mee bezig was, kon ik jullie toch altijd bellen voor ad- vies. Bedankt voor alles!

Dan last but not least, Duco. De afgelopen jaren heb je wat met me meegemaakt in de route naar mijn promotie. Als ik weer eens ergens over twij- felde of aan het stressen was hielp jou nuchtere blik me (uiteindelijk) om niet zo zwaar aan alles te tillen. Bedankt dat je er voor me bent als ik je nodig heb, maar me ook mijn eigen pad laat kiezen. Samen hebben we al een aantal mooie avonturen meegemaakt en ik hoop dat we de ko- mende jaren nog vele mooie momenten samen hebben.

Bedankt, veel liefs en Hora Finita. Danique

ABOUT THE AUTHOR