• No results found

…alle patiënten die aan de diverse studies in dit proefschrift hebben meegewerkt. Zonder jullie medewerking was dit proefschrift er nooit geweest. Ik hoop dat onze bevindingen dankzij de door u geïnvesteerde energie een bijdrage zullen leveren aan de kwaliteit van zorg. Zorg waarin aandacht wordt besteed aan uw persoonlijke situatie, uw omgeving, uw beperkingen, maar ook uw mogelijkheden. Zorg waarin aandacht wordt besteed aan de betekenis van goede (zelf )zorg. …mijn (co)promotores voor de prettige begeleiding en onmisbare expertise. Jullie stonden altijd voor mij klaar en gaven mij de vrijheid om mij ten volle te kunnen ontwikkelen. Ik heb ontzettend veel van jullie geleerd. Ik ben jullie bijzonder dankbaar voor het volste vertrouwen dat jullie me gaven, ook toen we na een roerige start de boel moesten omgooien. Ik vond het een eer om jullie aio te zijn en hoop in de toekomst nog veel met jullie te mogen samenwerken.

Prof. dr. Denollet, beste Johan, ik ben je zeer dankbaar voor je professionele en persoonlijke betrokkenheid als promotor. Je wist me altijd aan te moedigen in de dingen die me goed lagen, maar me ook op de juiste momenten te motiveren of bij te sturen als dat nodig was. Dankzij jouw kritische blik en positieve stijl van feedback geven kon ik (bijna) altijd weer geïnspireerd en vol goede moed vooruit. Onze gedeelde passie voor muziek maakte jou bovendien tot een bijzondere promotor. Merci!

Prof. dr. Widdershoven, beste Jos, bedankt voor je bijdrage als ervaren clinicus. Het was fijn om me tot je te kunnen wenden als ik een lastige klinische vraag had. Ik heb bewondering voor de rust die je weet uit te stralen tussen alle drukke poli’s door. Cardiologen met oog voor psychologische factoren

en die deze vakkennis ook nog eens op anderen weten over te brengen zijn schaars. Je bent dan ook niet voor niets meerdere malen verkozen tot ‘Beste docent van het jaar’ binnen de Master Medische Psychologie!

Dr. Kupper, beste Nina, waar moet ik beginnen met jou te bedanken? Ik had me namelijk geen fijnere copromotor kunnen wensen. Jouw deur stond vanaf dag één dat ik je leerde kennen altijd wagenwijd open, letterlijk en figuurlijk! Naast de dagelijkse contactmomenten op de werkvloer (en soms ook daarbuiten) heb ik zeer fijne herinneringen overgehouden aan onze congresbezoeken in Athene, Miami en San Francisco. Eén van de absolute hoogtepunten daarvan is ons hardlooprondje over de Golden Gate Bridge. Dat euforische gevoel toen we samen de overkant van de brug bereikten vergeet ik nooit meer, wow! Met een brok in mijn keel wil ik je bij deze graag bedanken voor alles wat je voor me hebt betekend.

…de overige leden van de promotiecommissie voor het lezen en beoordelen van mijn proefschrift: prof. dr. Evers, prof. dr. Geenen, prof. dr. Grobbee, dr. Janssen en prof. dr. Pouwer. Hartelijk dank voor de door u genomen moeite en uw waardevolle feedback. Ik kijk erg uit naar de openbare verdediging op 5 februari 2016.

…alle overige co-auteurs: dr. Pelle, beste Aline, dr. Szabó, beste Balázs, en in het bijzonder dr. Schiffer, beste Angélique, veel dank voor jullie onmisbare wetenschappelijke en klinische input!

…alle fijne collega’s van het departement Medische en Klinische Psychologie, Tilburg University, want mede dankzij jullie ging ik iedere dag met veel plezier naar werk en naar huis. Met iedere vraag kon ik altijd wel bij iemand terecht. Samen lunchen op gang 6 was bovendien een feest (lees: tosti’s bakken, de ‘Thank God It’s (kroketten)Friday’, recepten uitwisselen, noodlesoup ‘lenen’ van Linh, sushi bestellen, pure chocopasta met schuddebuikjes beleggen, foute tv-programma’s bespreken, samen boodschappen halen, de mindfulness/planking-sessies, Starbucks, het aio-lotgenotencontact en zo kan ik nog wel even doorgaan). Dank ook aan alle hardloopmaatjes, het was heerlijk om soms na het werk nog even met jullie te kunnen ploeteren door het Warandebos. Eef, Jori, Linh, Loes, Marjan en Pauline, jullie gezellig- en gekkigheid ga ik ongetwijfeld het meeste missen!

Lieve Melissa, vanaf het begin hebben wij samen een kamer gedeeld, voor veel collega’s ook wel bekend als de “bami-kamer”. Onze Aziatische ‘roots’ zorgden misschien wel voor die speciale band tussen ons. Een band die vooral werd gevormd door onze liefde voor warm eten op ieder (onmogelijk) tijdstip van de dag. We konden soms urenlang in stilte werken, toch voelde het nooit stil en dat is speciaal. Je was een geweldige kamergenoot en ik ga je heel erg missen! Veel succes in het AMC en wie weet delen we ooit nog eens een kamer.

D

…alle geweldige MMC-collega’s van de afdeling Medische Psychologie. Wat een hoop klinische expertise in één team gebundeld! Vanaf de eerste dag voelde ik me bij jullie als een vis in het water. Het combineren van onderzoek, praktijk en privéleven viel voor mij helaas niet altijd mee. Simone, heel erg bedankt voor jouw begeleiding en steun als supervisor, jouw luisterend oor en fijne adviezen. Frans en Rian, bedankt dat jullie het voor mij mogelijk hebben gemaakt om al tijdens mijn promotieonderzoek in de klinische praktijk aan de slag te gaan. Ik kan haast niet wachten om in januari met de GZ-opleiding te starten!

…mijn muzikale vrienden van BLISH en TOTOLICIOUS. Het was heerlijk om naast al het denkwerk helemaal in de muziek op te kunnen gaan en me samen met jullie uit te kunnen leven tijdens repetities en op het podium. Sanne, jij bent echt mijn Toto-maatje en naast lieve vriendin ook nog eens een waanzinnige (en veel te bescheiden) zangeres! Samen zingen, samen dansen, samen shoppen, samen hangen… en laten we in de tussentijd ook nog eens allebei onze liefde achterna zijn verhuisd naar het prachtige ‘Utereg’. En ja: “Black and white, always go together” (Pamela - Toto). …Judith en Jeroen, omdat jullie zonder meer de beste nieuwe baasjes zijn die ik me maar voor Bo had kunnen wensen. Het doet me heel erg goed om te zien hoe ze een onderdeel is geworden van jullie gezin. Duizend maal dank daarvoor en jullie weten me te vinden in geval van oppas!

…mijn lieve en mooie paranimfen: Madelein, Mariska en Marjan. Voor mij zijn jullie Hoogwegt, Coppelmans en Traa. Ik ben SUPERBLIJ en bevoorrecht met jullie als mijn paranimfen.

Hoogwegt, samen begonnen we aan de Master Medische Psychologie, samen gingen we promoveren en samen zijn we ook alweer terug in de praktijk beland. Wij steken elkaar aan met onze ambities, maar remmen elkaar daar ook in af. Voor goede gesprekken en adviezen kan ik bij jou terecht. Jouw kwaliteiten, gevoel voor humor en bulderende lach maken jou de ideale paranimf: Hoogwegt staat namelijk garant voor kwaliteit, ‘goei voer’ en grappen en grollen, kortom, een ‘goei fiske’!

Coppelmans, wij zijn gewoon Jut en Jul vanaf dag één dat ik je leerde kennen tijdens de introductieweek in 2004. In de afgelopen jaren ben jij ook nog eens mijn schoonzus geworden en mocht ik jouw getuige zijn toen je met Ben ging trouwen, zo bijzonder (veel tranen van geluk J)! De afgelopen jaren kon ik altijd lekker onaangekondigd bij jou (en natuurlijk Ben) aanschuiven. Jullie zijn er voor mij door dik en dun. Dat maakt mij ongelofelijk blij met jou als vriendin, schoonzus en paranimf ineen.

Traa, ook wij gaan ‘way back’ en wat hebben we samen veel meegemaakt. Als ik terugdenk aan mijn tijd op de uni, denk ik meteen aan jou, aan onze theeleutmomentjes en aan het fijne geluid van de deksel van jouw snoeppot. Daar stond ik dan weer in jouw kamer. Responspreventie is niet ons sterkste punt, zo is gebleken. Dat weten we, dat accepteren we. Als ik het onderzoek even niet meer zag zitten, kon ik altijd bij jou komen spuien. Als ik na een lange dag schrijven toe was aan iets spannends of impulsiefs, moest ik ook bij jou zijn. Een mooi voorbeeld hiervan blijft onze geboekte

vakantie naar Berlijn tijdens een lunchpauze, op zo’n druilerige maandag, na een totale bedenktijd van maximaal 1,5 uur. Heerlijk om jou in mijn leven en vandaag als paranimf achter me te hebben staan. …mijn gezellige en warme schoonfamilie: Paulien en Jos, Jozias en Maartje, Cor en Relinde, Anne en Arjan. Bedankt voor jullie getoonde betrokkenheid, lieve appjes en interesse in mijn werk. Ik ben blij om jullie vandaag als schoonfamilie aan mijn zijde te mogen hebben. Relinde, het is leuk om een lotgenoot binnen de familie te hebben. Voor jou ook veel succes met de laatste stappen richting je promotie!

…mijn geweldige broers, (schoon)zussen, zwager, neefjes (op komst) en nichtje: Rick, Lin, Gyon en Davi… Juul, Walter en Lotte… Ben, Maris en…? Lange tijd dachten jullie dat ik vanachter het raam alleen maar konijnen zat te tellen voor mijn promotieonderzoek J. Logisch, want ik stuurde in de eerste maanden alleen maar foto’s van jonge konijntjes die langs mijn raam huppelden. Dat kenmerkt wel de wijze waarop ik jullie steun altijd heb ervaren: wanneer ik namelijk bij jullie was, bestond mijn werk even niet meer. Wat geniet ik er toch altijd van om bij jullie te zijn, gewoon lekker gek doen. Zoals het een goede broer/(schoon)zus/zwager ook betaamt, zijn jullie er niet vies van om de draak met mij te steken. Jullie beginnen dan vaak te gieren van het lachen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik altijd op jullie kan rekenen. We zijn een mooi zootje ongeregeld samen. Ik ben ongelofelijk trots op jullie allemaal en hoop jullie vandaag te kunnen laten zien wat ik naast konijnen tellen de afgelopen jaren ook nog heb uitgevoerd.

…lieve pa en ma, omdat jullie simpelweg de allerbeste ouders op deze wereld (en alles daaromheen) zijn. Zo riep ik dat al als klein kind (ja mam, ik ben nog steeds ‘klein’ J) en zo heb ik dat ook de afgelopen jaren ervaren. Mijn hart maakt altijd een sprongetje als jullie weer eens één van mijn favoriete gerechten hebben gekookt. Altijd staan jullie voor mij klaar, nooit is iets teveel gevraagd. Een veilige thuis hebben jullie mij altijd geboden, vrijheid en vertrouwen hebben jullie mij altijd gegeven. Dat heeft mij gebracht tot waar ik nu sta en daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor. Ik weet dat jullie trots op me zijn, maar oh, wat ben ik trots op mijn lieve en hardwerkende poek en moek! …mijn liefste Adriaan, want bij jou begint en eindigt alles voor mij. JIJ MAAKT MIJ ZO GELUKKIG! Iedere dag (en zelfs ’s ochtends) maak je me aan het lachen en laat jij mij zien hoeveel jij in me gelooft, hoe trots je op me bent. Bovendien weet jij mij stil te zetten als ik te hard wil lopen, mij aan te moedigen als ik stil kom te staan en mij te steunen als ik kom te wankelen. Bij jou kom ik thuis… en dat is het mooiste wat er is. Ik hou van je… TO THE MAX.

P

GERELATEERDE DOCUMENTEN